| Αρχική Σελίδα | 
 
Εργαστήριο Γραμμικού & Ελεύθερου Σχεδίου

Τα Φροντιστήριά μας, προσφέροντας ολοκληρωμένη υποστήριξη στα ειδικά μαθήματα, διαθέτουν σύγχρονο εργαστήριο γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου σε έναν ιδανικά διαμορφωμένο και καλαίσθητο χώρο διδασκαλίας. Η παρακολούθηση των μαθημάτων σχεδίου παρέχεται σε όλα τα κτίρια των Φροντιστηρίων μας.
 Έμπειροι Καθηγητές
 Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας

Τα μαθήματα σχεδίου πραγματοποιούνται σε μοντέρνες, κλιματιζόμενες αίθουσες διδασκαλίας με σύγχρονο εξοπλισμό. Οι διδάσκοντες καθηγητές διαθέτουν απόλυτη εμπειρία και είναι πτυχιούχοι της Αρχιτεκτονικής και της Σχολής Καλών Τεχνών, με εξειδίκευση στη ζωγραφική και με έντονη δράση στο χώρο των Τεχνών και της εκπαίδευσης.

 Ολιγομελή Τμήματα
 Φοίτηση τα Σαββατοκύριακα
 • Γ' Λυκείου 6 ώρες/εβδομάδα
 • Β' Λυκείου 6 ώρες/εβδομάδα
 • A' Λυκείου 4 ώρες/εβδομάδα

  Το εργαστήριο λειτουργεί με ολιγομελή τμήματα 4 έως 6 ατόμων τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες αρχαρίων και προχωρημένων σπουδαστών. Η φοίτηση πραγματοποιείται κατά τις ελεύθερες ημέρες των μαθητών. Αξιοποιούνται ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε η προετοιμασία στο σχέδιο να μην επιβαρύνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και τη μελέτη των μαθητών.

 •  Το Γραμμικό Σχέδιο
  Το αντικείμενο διδασκαλίας του γραμμικού σχεδίου αφορά: ασκήσεις γραμμογραφίας, παράσταση γεωμετρικών αντικειμένων σε κλίμακα, κλίμακες, όψεις, κατόψεις, τομές, σύνθεση γραμμάτων και αριθμών, τεχνικές σχεδίασης ειδικών θεμάτων και όλα τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  Στόχος της διδασκαλίας μας είναι η σωστή γνώση του τρόπου σχεδίασης σε κάθε τύπο θεμάτων και η εφαρμογή των σχεδιαστικών αρχών, έτσι ώστε ο υποψήφιος να ανταποκριθεί με επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το γραμμικό σχέδιο προϋποθέτει καλή θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση. Η γνώση και η ανάπτυξη της δεξιότητας του υποψηφίου στο Γραμμικό Σχέδιο βελτιώνεται με την παρακολούθηση των μαθημάτων. Με την πρόοδο του μαθητή αυξάνεται η πολυπλοκότητα των αντικειμένων διδασκαλίας και σταδιακά προστίθενται τεχνικές σχεδίασης ειδικών θεμάτων.

   Το Ελεύθερο Σχέδιο

  Το αντικείμενο διδασκαλίας του ελεύθερου σχεδίου αφορά: προοπτική, οργάνωση τοποθέτησης θέματος, κανόνες σκιάς, γραμμοσκίαση, χρήση τόνων και εφαρμογή αναλογιών. Το Ελεύθερο σχέδιο είναι μία εξέταση που στηρίζεται στη σωστή παρατήρηση, στη γνώση προοπτικής, στην τοποθέτηση τόνων και στη γνώση χρωματολογίου για τις Σχολές Καλών Τεχνών. Η μεθοδολογική προσέγγιση του μαθήματος, η επιλεγμένη θεματολογία, η στενή επικοινωνία και η καθοδήγηση του υποψηφίου από τους εξειδικευμένους καθηγητές μας, διασφαλίζουν την υψηλή επίδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις.

   Σχολές Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. με ειδικό μάθημα το σχέδιο
  Η εξέταση στο ειδικό μάθημα του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου είναι απαραίτητη για την εισαγωγή στις παρακάτω σχολές:

  Α.Ε.Ι.: Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης (ελεύθερο σχέδιο).

  Τ.Ε.Ι.: Γραφιστικής, Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων, Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.

   
  >  Σύνδεση στο Intelschool
  Όνομα Χρήστη:
  Κωδικός:
  Αναφορά Προβλήματος Υπενθύμιση
   

  Εφαρμογές
      Το νέο Λύκειο
      ΑΕΙ & Επαγγελματικές
      Προοπτικές
      Αυτόματος Υπολογισμός
      Βαθμών & Μορίων
      Θέματα και Λύσεις
      Εξετάσεων 2000-2018
      Βάσεις Εισαγωγής στα
      ΑΕΙ-ΤΕΙ
      Εκπαιδευτικά Νέα
      Χρήσιμα Link
      Νεανικά Link

   

  Δικτυακά
  Διαγωνίσματα

  Photos Ημερίδας
  Επαγγελματικού
  Προσανατολισμού

  Παρουσίαση Φωτογραφιών
  ελάχιστη προτεινόμενη ανάλυση 1024x768