Ημερίδες & Σεμινάρια Συμβουλευτικής

Ημερίδες & Σεμινάρια των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ

Η συσσωρευμένη εμπειρία δεκαετιών και η ισχυρή τεχνογνωσία του εκπαιδευτικού οργανισμού ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ στο αντικείμενο της συμβουλευτικής των νέων, είχε ως επιστέγασμα τη δημιουργία του Career LAB, ενός πρότυπου, σύγχρονου και εξειδικευμένου εργαστηρίου επαγγελματικού προσανατολισμού που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων συμβουλευτικής, το Career LAB πραγματοποιεί, κάθε χρόνο, με μεγάλη επιτυχία ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε γνωστούς συνεδριακούς χώρους αλλά και στοχευμένες ομιλίες και σεμινάρια στους αμφιθεατρικούς χώρους εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι του ιατρικού και του νομικού κλάδου, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των πολυτεχνικών σχολών, των στρατιωτικών και των αστυνομικών σχολών παρουσιάζουν τα δεδομένα του κλάδου τους και δέχονται ερωτήσεις από τους μαθητές. Οι ομιλητές ενημερώνουν τους μαθητές για τις προοπτικές σταδιοδρομίας και εξέλιξης, τις οικονομικές απολαβές και τους δείκτες απορρόφησης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων. Επίσης επισημαίνουν ποια επαγγέλματα εμφανίζουν θετικές ή περιορισμένες προοπτικές αποκατάστασης, αναλύουν σπουδές με καινοτόμες εξειδικεύσεις και παρουσιάζουν τα πιο δυναμικά επαγγέλματα στην παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού και ειδικοί ψυχολόγοι προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές και πολύπλευρη υποστήριξη σε μαθητές και γονείς.

Σεμινάριο Συμβουλευτικής: Η Πορεία προς την Επιτυχία και την Αυτοβελτίωση

Ολύμπιον 11.2.2024

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11.2.2024 το Σεμινάριο ΣυμβουλευτικήςΗ πορεία προς την επιτυχία και την αυτοβελτίωση” από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ στο “Ολύμπιον”, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Πάνω από 1200 άτομα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ποικίλη θεματολογία της ξεχωριστής εκδήλωσης. Οι εξειδικευμένοι και καταξιωμένοι στον χώρο τους προσκεκλημένοι ομιλητές, ενημέρωσαν με  εγκυρότητα και πληρότητα για τα νέα επαγγελματικά δεδομένα και έδωσαν συμβουλές στους μαθητές για οργανωμένη και αποδοτική μελέτη που σε συνδυασμό με τη σταδιακή αυτοβελτίωση θα τους οδηγήσει στην επιτυχία.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής CAREER LAB των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ προσκάλεσε αναγνωρισμένους επιστήμονες, ειδικούς συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και καταξιωμένους εκπαιδευτικούς, για να αναλύσουν κρίσιμα θέματα που απασχολούν μαθητές και γονείς.

Οι ειδικοί εστίασαν σε ζητήματα που απασχολούν σοβαρά τους μαθητές, όπως η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος, η διαχείριση του άγχους των εξετάσεων, η θρεπτική διατροφή με πνευματικά οφέλη, η σωστή οργάνωση του χρόνου μελέτης και το μεθοδικό & αποδοτικό διάβασμα. Ο επιστημονικός διευθυντής της Employ Edu και συγγραφέας, Δρ. Ταουσάνης Χρήστος αναφέρθηκε σε εξειδικεύσεις του μέλλοντος, ενώ παράλληλα, έδωσε οδηγίες στους μαθητές για το πως να οργανώνουν το διάβασμά τους και να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους. Η ψυχοθεραπεύτρια – ψυχοπαιδαγωγός και επιστημονική συνεργάτιδα του ΑΠΘ, κα. Αξιωτίδου Αιμιλία έδωσε συμβουλές για τη σωστή διαχείριση του άγχους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η βιοχημικός-διατροφολόγος κα. Γιατρά Φλώρα – Μαρία τόνισε με τη σειρά της τη σημασία της ισορροπημένης και θρεπτικής διατροφής για την πνευματική υγεία και εξέλιξη  των μαθητών.

Στην πολύ αξιόλογη εκδήλωση συμμετείχε και ο κ. Χατζηχριστοφής Σάββας Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Neapolis University Pafos με εισήγηση που αφορούσε τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στο σύγχρονο επαγγελματικό πεδίο. Χαιρετισμό απηύθυναν ο διευθυντής σπουδών του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ κ. Ι. Μ. Μπαχαράκης και ο διευθυντής θετικών σπουδών κ. Κ. Αμπατζίδης. Μετά το πέρας των διαλέξεων δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις μαθητών και γονέων, γεγονός που αποτέλεσε το κίνητρο για ενδιαφέροντα και ουσιαστικό διάλογο. Οι ομιλητές ενθάρρυναν τη συμμετοχή του κοινού και απάντησαν σε ερωτήσεις του, με άμεσο και πρακτικό τρόπο. Γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες και να εκφράσουν σκέψεις και προβληματισμούς, γεγονός που οδήγησε στην ουσιαστική και αποδοτική επικοινωνία.

Το Σεμινάριο ΣυμβουλευτικήςΗ πορεία προς την επιτυχία και την αυτοβελτίωση” αποτέλεσε πολύτιμη ευκαιρία για τους μαθητές, στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν γνώσεις και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν στην πορεία τους προς την επιτυχία και την αυτοβελτίωση. Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ πιστός στην εκπαιδευτική του φιλοσοφία και με δέσμευση για ποιοτική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, επενδύει διαρκώς στη Συμβουλευτική καριέρας και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό προσφέροντας εξειδικευμένη και έγκυρη γνώση αλλά και επαγγελματικό όραμα στους μαθητές.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το: Neapolis University Pafos www.nup.ac.cy/gr/

Ημερίδα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Βελλίδειο 19.6.2023

Το Career Lab ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, το υπερσύγχρονο και πρωτοποριακό εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, 18:00-22:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο την Ημερίδα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο και την επαγγελματική αποκατάσταση”.

Πάνω από 1500 άτομα παρακολούθησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον τις δύο ενότητες της Ημερίδας και αντάλλαξαν απόψεις πάνω στα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στο μείζον θέμα της επιλογής επαγγέλματος. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν αξιόπιστα και με πληρότητα για τη φοίτηση στο Νέο Λύκειο, την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη σύγχρονη “αγορά εργασίας” με επικαιροποιημένα στοιχεία, επιστημονική αρτιότητα και μέσω δημιουργικού διαλόγου κατέληξαν σε χρήσιμες διαπιστώσεις για το επαγγελματικό “τοπίο” της εποχής αλλά και του μέλλοντος. Απώτερος στόχος η συνειδητή, υπεύθυνη και επιτυχημένη επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος από τη μαθητιώσα νεολαία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, διακεκριμένοι επιστήμονες και άνθρωποι του πνεύματος.

Η Ημερίδα που εντάσσεται στη φιλοσοφία της ολιστικής παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμού ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ περιλάμβανε δύο ενότητες.

Στη διάρκεια της 1ης ενότητας “Το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”, ο Μπαχαράκης Μ. Ιωάννης – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ – Οικονομολόγος MBA, Διευθυντής Σπουδών των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ προέβη σε μία επισκόπηση του Γενικού Λυκείου, με αναφορές στην Ελάχιστη βάση Εισαγωγής, στους συντελεστές βαρύτητας και στον τρόπο υπολογισμού των μορίων, σκιαγραφώντας την πορεία από το Λύκειο προς το Πανεπιστήμιο. Με τη σειρά τους οι Διευθυντές Σπουδών των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ παρουσίασαν αναλυτικά σε παιδιά και γονείς τα νέα δεδομένα στο Λύκειο (Μαθήματα, Εξεταστέα Ύλη, Τράπεζα Θεμάτων, Ενδοσχολικές Εξετάσεις) και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ακολούθησαν χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, αφού προηγήθηκε ενημέρωση για τις Πανεπιστημιακές Σχολές ανά επιστημονικό πεδίο. Τη σκυτάλη πήρε ο Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Καριέρας, συγγραφέας και ιδρυτής της LABORA ο οποίος παρουσίασε κρυφές λεπτομέρειες και μυστικά του μηχανογραφικού δελτίου, καθώς και τον ενδεδειγμένο τρόπο συμπλήρωσής του.

Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο “Σπουδές του Μέλλοντος, καινοτόμες εξειδικεύσεις, Σχολές και επαγγελματικές προοπτικές” ο Δρ. Μπουραντάς Δημήτρης Πρύτανης του New York College έδωσε κατευθύνσεις για επιτυχημένες επιλογές και δυναμική παρουσία στην αυριανή “αγορά εργασίας”, ενώ ο Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Καριέρας, συγγραφέας και ιδρυτής της LABORA, αναφέρθηκε στις επαγγελματικές προοπτικές των Σχολών, σε καινοτόμες εξειδικεύσεις και σε επαγγέλματα με μέλλον. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα Ένστολα επαγγέλματα και στο νομικό πλαίσιο που αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών. Αφού ολοκληρώθηκε η δεύτερη ενότητα ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν μαθητές και γονείς, σχετικά με το διαρκώς μεταβαλλόμενο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό πεδίο.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ επεκτείνεται, εξελίσσεται, καινοτομεί, και παραμένοντας συγχρόνως πιστός στο εκπαιδευτικό του όραμα, για ποιοτική, ανανεούμενη και μαθητοκεντρική εκπαίδευση, επενδύει στη Συμβουλευτική σταδιοδρομίας και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, παρέχοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στο μαθητικό κοινό. Πιστεύουμε στην εξειδικευμένη, επιστημονική, υψηλού επιπέδου Συμβουλευτική και στον οργανωμένο και ανατροφοδοτούμενο Επαγγελματικό Προσανατολισμό που θα προσανατολίσουν σωστά και θα προσφέρουν κίνητρο και όραμα στους μαθητές μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για επιτυχημένη αρχικά επιλογή επαγγέλματος και μετέπειτα επιτυχή άσκησή του, εντός ή εκτός συνόρων.

Career Lab ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ

Βελλίδειο 22.1.2023

Το Career Lab ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ το υπερσύγχρονο και πρωτοποριακό εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 18:00 – 20:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο την Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Καινοτόμες εξειδικεύσεις και τεχνικές αποδοτικής μελέτης”.

Πάνω από 1500 άτομα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δύο ενότητες της Ημερίδας και αντάλλαξαν απόψεις πάνω στο μείζον θέμα της επιλογής επαγγέλματος. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν αξιόπιστα και με πληρότητα για τη σύγχρονη αγορά εργασίας με επικαιροποιημένα στοιχεία, επιστημονική αρτιότητα και μέσω δημιουργικού διαλόγου για το σύγχρονο επαγγελματικό “τοπίο”, με απώτερο στόχο την υπεύθυνη και επιτυχημένη επιλογή, σε βάθος χρόνου, Σπουδών και Επαγγέλματος.

Η Ημερίδα που εντάσσεται στη φιλοσοφία της ολιστικής παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ περιλάμβανε δύο ενότητες.

Στη διάρκεια της 1ης ενότητας: “Επαγγελματικοί κλάδοι με προοπτικές και Καινοτόμες Εξειδικεύσεις” ο Διευθυντής Σπουδών των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, Ι. Μ. Μπαχαράκης παρουσίασε τα “Κριτήρια επιλογής σπουδών και επαγγέλματος σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας”. Στη συνέχεια ο Ιωάννης Χ. Μπαχαράκης Διευθυντής Σπουδών στο εκπαιδευτήριο της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε εισήγησή του ανέλυσε τη σχέση της “Πληροφορικής & Διεπιστημονικότητας” ως κλειδί της επαγγελματικής επιτυχίας. Τη σκυτάλη πήρε ο δρ. Κ. Κότιος Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Καριέρας, ιδρυτής της Labora ο οποίος αναφέρθηκε σε σύγχρονες και καινοτόμες εξειδικεύσεις αλλά και σε επαγγέλματα με προοπτικές στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

Στη 2η ενότητα: “Τεχνικές αποδοτικής μελέτης” ο δρ. Κ. Κότιος Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Καριέρας, ιδρυτής της Labora ανέλυσε τεχνικές σωστής διαχείρισης του χρόνου μελέτης και έδωσε κατευθύνσεις για αποδοτικό διάβασμα και για ισορροπημένη χρήση του κινητού και των social media στη μαθητική καθημερινότητα.

Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ εδώ και χρόνια επενδύουν στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό θεωρώντας τη σωστή επαγγελματική καθοδήγηση των νέων απαραίτητο συμπλήρωμα της εξειδικευμένης γνώσης αλλά και της ευρύτερης καλλιέργειας που προσφέρουν. Η πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία και η διαρκής επιμόρφωση των στελεχών μας σε επίπεδο συμβουλευτικής εγγυώνται την παροχή υπηρεσιών κορυφαίου επιπέδου, που εξασφαλίζουν στους μαθητές μας ολοκληρωμένη και αξιόπιστη ενημέρωση, απαραίτητο εφόδιο για τη μελλοντική επαγγελματική τους επιτυχία.

 • Dsc 4210
 • Dsc 9531
 • Dsc 9771
 • Dsc 9791
 • Dsc 9551
 • Dsc 9793
 • Dsc 9795
 • Dsc 9822
 • Dsc 9556
 • Dsc 9564
 • Dsc 9590
 • Dsc 9635
 • Dsc 9597
 • Dsc 9610
 • Dsc 9614
 • Dsc 9632
 • Dsc 9638
 • Dsc 9647
 • Dsc 9652
 • Dsc 9665
 • Dsc 9670
 • Dsc 9693
 • Dsc 9769

Ημερίδα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Μακεδονία Palace 24.6.2019

Η Ημερίδα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 στις 18.00. Στην κατάμεστη αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς και για περισσότερες από τέσσερις ώρες ένα ακροατήριο που ξεπερνούσε τα χίλια άτομα ενημερώθηκε για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και για το νέο Μηχανογραφικό Δελτίο, τα τμήματα τις σχολές και τις επαγγελματικές προοπτικές.
Στην πρώτη θεματική ενότητα της ημερίδας οι διευθυντές σπουδών των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ παρουσίασαν σε γονείς και μαθητές το νέο Λύκειο όπως διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες τροποποίησεις του ΥΠΕΠΘ, τις αλλαγές στις ομάδες προσανατολισμού, το ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τάξεων του Λυκείου, τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και την εξεταστέα ύλη καθώς και τις διαδικασίες εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο και τον νέο τρόπο μοριοδότησης.
Στη δεύτερη ενότητα της ημερίδας αναλύθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου και παρουσιάστηκαν οι σχολές ανά επιστημονικό πεδίο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από ειδικό επιστήμονα επαγγελματικού προσανατολισμού  στις καινοτόμες εξειδικεύσεις και τα δυναμικά επαγγέλματα που εμφανίζουν εξαιρετικές δυνατότητες αποκατάστασης και σταδιοδρομίας.

Ημερίδα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Μακεδονία Palace 16.9.2018

Τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ανταποκρίθηκαν, στην ανάγκη ενημέρωσης γονέων και μαθητών, αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του ΥΠΕΠΘ για ριζική αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρώτοι πανελλαδικά αναλάβαμε την πρωτοβουλία να αποκωδικοποιήσουμε τις “γκρίζες ζώνες” του νέου εξεταστικού συστήματος, να συμβουλεύσουμε υπεύθυνα τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου, έχοντας το θάρρος της γνώμης και διατυπώντας τεκμηριωμένη άποψη τόσο για τα θετικά όσο και για τα προβληματικά και αμφίσημα σημεία των νέων εξαγγελιών.
Η Ημερίδα έλαβε χώρα την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00, στην κατάμεστη αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ανακαινισμένου ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, με θέμα το «Νέο σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μαζί με τους γονείς τους ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, προκειμένουν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.
Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν, με εύστοχες εισηγήσεις, ο Γενικός Διευθυντής και οι καταξιωμένοι Διευθυντές Σπουδών των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ οι οποίοι ανέλυσαν το νέο σύστημα πρόσβασης σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. και παρουσίασαν τις αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στα εξεταζόμενα μαθήματα. Επίσης, αναφέρθηκαν στην πιθανή διαμόρφωση των διδακτικών ενοτήτων, οι οποίες δεν είχαν ακόμη ανακοινωθεί, και υπογράμμισαν την αναγκαιότητα απόκτησης γνωστικής υποδομής προκειμένου ο μαθητής να αντεπεξέλθει στην επικείμενη αύξηση της εξεταστέας ύλης. Τέλος, εξειδικευμένος σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού ενημέρωσε για τις προοπτικές που προσφέρουν στην αγορά εργασίας επιλεγμένες Πανεπιστημιακές Σχολές.

Διαθεματική Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Καλαμαριά – Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη 31.3.2018

Η Διαθεματική Ημερίδα, εστιασμένη στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, την Οργάνωση Μελέτης και τη Διαχείριση του Άγχους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31.3.2018 και ώρα 17.30, στην Καλαμαριά, στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη. Οι Διευθυντές Σπουδών των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ παρουσίασαν τα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος και τις προοπτικές σταδιοδρομίας καθώς και τις διαδικασίες υπολογισμού μορίων σύμφωνα με το ισχύον σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Στην Ημερίδα μετείχαν ειδικοί επιστήμονες και σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού οι οποίοι ανέπτυξαν, για πρώτη φορά στους μαθητές της Θεσσαλονίκης, την ενότητα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας που εδράζεται στην καινοτομία και ανέλυσαν βήμα – βήμα τις ενέργειες που προαπαιτούνται για να ιδρυθεί, να χρηματοδοτηθεί και να επιτύχει μια Νεοφυής Επιχείρηση. Οι ομιλητές ενημέρωσαν τους μαθητές για τις προοπτικές επαγγελματικής αποκαταστάσης και ανέλιξης, τις οικονομικές απολαβές και τους δείκτες απορρόφησης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων. Σε ειδική ενότητα παρουσιάστηκαν τα ένστολα επαγγέλματα με αναλυτική απαρίθμηση όλων των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών καθώς και των σχολών της πυροσβεστικής ακαδημίας. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με εισήγηση εξειδικευμένης ψυχολόγου – καθηγήτριας του Α.Π.Θ. – η οποία ανέλυσε θέματα σχετικά με το άγχος που προκαλούν οι εξετάσεις και πρότεινε τεχνικές για την αντιμετώπισή του.

Διαθεματική Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Θέρμη – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Θέρμης 1.4.2018

Ο εκπαιδευτικός μας οργανισμός διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, Διαθεματική Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού την Κυριακή 1.4.2018 στις 10.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης. Μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν, από τους Διευθυντές Σπουδών των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και από εξειδικευμένους επιστήμονες συμβουλευτικής, σε ένα διευρυμένο θεματολόγιο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που κάλυψε τις παρακάτω ενότητες:
– Επιλογή σπουδών και σταδιοδρομίας – Τα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος
– Νεοφυείς επιχειρήσεις – Καινοτομία & νεανική επιχειρηματικότητα
– Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Παρουσίαση σχολών Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. ανά επιστημονικό πεδίο
– Προοπτικές και αγορά εργασίας – Σύγχρονες εξειδικεύσεις και επαγγέλματα του μέλλοντος
– Παρουσίαση Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών καθώς και Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας
– Συμβουλευτική για αποδοτική οργάνωση μελέτης – Το άγχος των εξετάσεων και η αντιμετώπιση του
Με την ολοκλήρωση της Ημερίδας, οι ομιλητές δέχθηκαν πλήθος ερωτήσεων από γονείς και μαθητές, οι οποίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ουσιαστικά αποτύπωσαν το ενδιαφέρον αλλά τις ανησυχίες των νέων για το επαγγελματικό τους μέλλον. Ακολούθησε ανάπτυξη διαλεκτικής σχέσης στην αίθουσα μέσω της οποίας απαντήθηκαν και αποσαφηνίστηκαν κρίσιμα σημεία που κέντρισαν το ενδιαφέρον του μαθητικού κοινού.

Διαθεματική ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής Διαχείρισης Άγχους

Ολύμπιον 9.4.2017

Η Διαθεματική ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής Διαχείρισης Άγχους των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή 9.4.2017 στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα του φεστιβάλ κινηματογράφου Ολύμπιον στην Πλατεία Αριστοτέλους. Η αθρόα προσέλευση γονέων και μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς, πέραν της κατάμεστης αίθουσας της πλατείας και του άνωθεν θεωρείου, χρησιμοποιήθηκε μέχρι και ο εξώστης στο τρίτο διάζωμα για να φιλοξενήσει τους παρευρισκομένους. Η Ημερίδα διήρκησε έξι ώρες λόγω του έντονου ενδιαφέροντος και της ενεργούς συμμετοχής γονέων και μαθητών που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Το ακροατήριο, που ξεπερνούσε τα χίλια άτομα, ενημερώθηκε για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το Μηχανογραφικό Δελτίο, τα τμήματα των Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Οι αξιόλογοι ομιλητές που προσκλήθηκαν στην εκδήλωση προέρχονταν από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας. Τα πάνελ των εισηγητών πλαισιώνονταν από διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίου, ακαδημαϊκούς, καταξιωμένους ελεύθερους επαγγελματίες, ειδικούς επιστήμονες συμβουλευτικής καθώς και από τα διευθυντικά στελέχη των φροντιστηριών ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με εισήγηση εξειδικευμένης ψυχολόγου – καθηγήτριας του Α.Π.Θ. – η οποία ανέλυσε θέματα σχετικά με το άγχος που προκαλούν οι εξετάσεις και πρότεινε τεχνικές για την αντιμετώπισή του.

Σεμινάριο Συμβουλευτικής  “Το άγχος των εξετάσεων – Τεχνικές Μνήμης & Συγκέντρωσης”

Καλαμαριά – Θέατρο Οδού Χηλής 17.4.2016

Στην κεντρική αίθουσα του θεάτρου της οδού Χηλής στην Καλαμαριά πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2016 σεμινάριο συμβουλευτικής με θέμα “Το άγχος των εξετάσεων – Τεχνικές Μνήμης & Συγκέντρωσης” με ομιλήτριες τη Διευθύντρια Σπουδών του εκπαιδευτικού μας οργανισμού κα. Μπαχαράκη Μαρία, την καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Δρ. Ελευθερία Γονίδα, και την Ειδική Παιδαγωγό και Λογοθεραπεύτρια Δρ. Ιωάννα Τάλλη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος γονέων και μαθητών. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι εισηγήτριες δέχθηκαν ερωτήσεις από το μαθητικό κοινό, και αναπτύχθηκε δημιουργικός διάλογος στην αίθουσα.

Σεμινάριο Συμβουλευτικής “Το άγχος των εξετάσεων – Τεχνικές Μνήμης & Συγκέντρωσης”

Δυτική Θεσσαλονίκη – Ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes 11.4.2015

Στη σύγχρονη και ανακαινισμένη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Domotel Les Lazaristes έγινε στις 11 Απριλίου 2015, με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο συμβουλευτικής με θέμα “Το άγχος των εξετάσεων και η αντιμετώπιση του – Τεχνικές Μνήμης & Συγκέντρωσης Προσοχής”. Στην εκδήλωση μετείχαν, ως εισηγητές, διακεκριμένοι ψυχολόγοι και εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές και υποστήριξη σε γονείς και μαθητές ενόψει της κρίσιμης περιόδου των πανελλαδικών και προαγωγικών εξετάσεων. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση στην αίθουσα μέσω της οποίας αποσαφηνίστηκαν κρίσιμα θέματα και απαντήθηκαν σχετικές ερωτήσεις των παρευρισκόμενων μαθητών.

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Συνεδριακό κέντρο “Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς” – Διακονία 4.3.2012

Στο πλαίσιο των επίσημων εκδηλώσεων Συμβουλευτικής, τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ διοργάνωσαν στο συνεδριακό κέντρο Διακονία, Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Σε δύο κατάμεστες αίθουσες μας τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από πενήντα ομιλητές, προερχόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς τομείς. Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι του δικαστικού και νομικού κλάδου, του ιατρικού κλάδου, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των πολυτεχνιακών σχολών, των στρατιωτικών σωμάτων και των αστυνομικών σχολών παρουσίασαν συνοπτικά τα δεδομένα του τομέα τους και δέχθηκαν ερωτήσεις από τους μαθητές και τους γονείς τους. Οι ερωτήσεις κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και, ουσιαστικά αποτύπωσαν το ενδιαφέρον αλλά και τις ανησυχίες των νέων για το επαγγελματικό τους μέλλον. Οι διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν τόσο στο επίπεδο των σπουδών όσο και στη γοητεία αλλά και στις δυσκολίες του επαγγέλματος που εκπροσωπούν καθώς και στις επαγγελματικές προοπτικές, τις οικονομικές απολαβές και τους δείκτες απορρόφησης στην αγορά εργασίας των πτυχιούχων ανά επιστημονικό αντικείμενο.

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού Διακονία 2010

Συνεδριακό κέντρο “Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς” – Διακονία 20.2.2010

Η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού φιλοξενήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο συνεδριακό κέντρο “Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς”- Διακονία. Σε δύο κατάμεστες αίθουσες (Αμφιθέατρο και Αίθουσα Συνεδριάσεων) και για περισσότερες από επτά ώρες, ένα ακροατήριο που ξεπερνούσε τα χίλια πεντακόσια άτομα ενημερώθηκε από τους προσκεκλημένους, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, για τη φύση του επαγγέλματός τους αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται σε μία ανταγωνιστική οικονομία, σε συνδυασμό με τις προκλήσεις και τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας. Εξειδικευμένοι εισηγητές και καταξιωμένοι επιστήμονες ανάμεσα στους οποίους πανεπιστημιακοί, επαγγελματίες από το χώρο της υγείας και της τεχνολογίας, οικονομολόγοι και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, παρουσίασαν τις επαγγελματικές προοπτικές όλων των σχολών Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. Ειδικευμένοι ψυχολόγοι με εμπειρία στην εκπαίδευση και στη συμβουλευτική μαθητών, ανέλυσαν τα αίτια εμφάνισης αγχωτικών συνδρόμων και συμπεριφορών, παρέχοντας σε γονείς και μαθητές χρήσιμες συμβουλές και τεχνικές για την αντιμετώπιση και την ελαχιστοποίηση των συνεπειών τους.