Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Career LAB

Σεμινάρια για την ψυχολογική προετοιμασία των εξετάσεων

Είναι βέβαιο πως η ψυχολογική κατάσταση μαθητών και γονέων αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας. Γι’ αυτό τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ οργανώνουν κάθε χρόνο σειρά εκδηλώσεων, όπου ειδικευμένοι ψυχολόγοι, με εμπειρία στη συμβουλευτική μαθητών, αναλύουν τα αίτια εμφάνισης αγχωτικών συνδρόμων και συμπεριφορών, παρέχοντας σε γονείς και μαθητές χρήσιμες συμβουλές και τεχνικές για την αντιμετώπιση και ελαχιστοποίηση των συνεπειών τους.

Img 20200811 215527 (1)
Img 4402 Edited Min

Σεμινάρια ενημέρωσης και συμβουλευτικής

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου. Ένα έμπειρο επιτελείο εκπαιδευτικών των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ενημερώνει γονείς και μαθητές για το εξεταστικό σύστημα, τη σπουδαιότητα επιλογής του Επιστημονικού Πεδίου, τη διαδικασία υπολογισμού μοριών, τη διαμόρφωση και την μεταβλητότητα των βάσεων καθώς και τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι δεξιότητες των μαθητών στις Ξένες Γλώσσες, το Σχέδιο, την Μουσική και τα Αθλήματα.

Επίσης, παρουσιάζεται το σύνολο των Πανεπιστημιακών Σχολών, τα προγράμματα σπουδών, οι δυνατότητες μεταπτυχιακών, οι επαγγελματικές προοπτικές και οι δείκτες απορρόφησης του αντίστοιχου επαγγέλματος. Η παρουσίαση γίνεται με σύγχρονο, εποπτικό τρόπο που διευκολύνει την κατανόηση, ενώ ένα πρωτοποριακό λογισμικό, που αναπτύχθηκε με τις υποδείξεις και τις προτάσεις των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, ξεναγεί γονείς και μαθητές στα μυστικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού, με έμφαση στα δυναμικά επαγγέλματα

Η συσσωρευμένη εμπειρία δεκαετιών και η ισχυρή τεχνογνωσία του εκπαιδευτικού οργανισμού ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ στο αντικείμενο της συμβουλευτικής των νέων, είχε ως επιστέγασμα τη δημιουργία του Career LAB, ενός πρότυπου, σύγχρονου και εξειδικευμένου εργαστηρίου επαγγελματικού προσανατολισμού που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων συμβουλευτικής, το Career LAB πραγματοποιεί, κάθε χρόνο, με μεγάλη επιτυχία ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού σε γνωστούς συνεδριακούς χώρους αλλά και στοχευμένες ομιλίες και σεμινάρια στους αμφιθεατρικούς χώρους εκδηλώσεων των εκπαιδευτηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι του ιατρικού και του νομικού κλάδου, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των πολυτεχνικών σχολών, των στρατιωτικών και των αστυνομικών σχολών παρουσιάζουν τα δεδομένα του κλάδου τους και δέχονται ερωτήσεις από τους μαθητές. Οι ομιλητές ενημερώνουν τους μαθητές για τις προοπτικές σταδιοδρομίας και εξέλιξης, τις οικονομικές απολαβές και τους δείκτες απορρόφησης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων. Επίσης επισημαίνουν ποια επαγγέλματα εμφανίζουν θετικές ή περιορισμένες προοπτικές αποκατάστασης, αναλύουν σπουδές με καινοτόμες εξειδικεύσεις και παρουσιάζουν τα πιο δυναμικά επαγγέλματα στην παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού και ειδικοί ψυχολόγοι προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές και πολύπλευρη υποστήριξη σε μαθητές και γονείς.

3η φώτο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ Min