Διδάσκοντες Καθηγητές

Οι καθηγητές μας

Οι καθηγητές των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είναι φημισμένοι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, για το κύρος, την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και τη διδακτική τους αποτελεσματικότητα. Οι καθηγητές μας έχουν επιλεγεί με βάση όχι μόνο τη εξειδίκευση στο γνωστικό τους αντικείμενο, την εμπειρία και την ικανότητα τους στη μετάδοση της γνώσης, αλλά και την ποιότητα της προσωπικότητας, το ήθος και την ευρύτερη καλλιέργειά τους. Γιατί αυτή είναι η παράδοση των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Η αντίληψη ολικής ποιότητας εκφράζεται πρώτα από όλα μέσα από τη διδασκαλική κουλτούρα.

Οι καθηγητές μας είναι σπουδαίοι εκπαιδευτικοί, με πολυετή διδακτική εμπειρία, που προσφέρουν και αναπτύσσουν έργο επιπέδου, με απόλυτη συνέπεια στις αρχές και τη φιλοσοφία μας. Έχουν να επιδείξουν σημαντικότατο συγγραφικό έργο, γι΄ αυτό και τα βιβλία του εκδοτικού μας οίκου αποτελούν πρότυπες εκδόσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων των ομάδων προσανατολισμού.

Για όλους εμάς στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ο κάθε μαθητής είναι μια μοναδική, απόλυτα σεβαστή προσωπικότητα με τις δικές του δυνάμεις, που ο καθηγητής έχει την ευθύνη να προαγάγει στο μέγιστο. Έχει ευθύνη να τον εκπαιδεύσει στην προσπάθεια, τη μέθοδο, τον υγιή συναγωνισμό. Να σταθεί δίπλα του και μαζί να πορευτούν στη μαγεία της γνώσης,  γιατί «πραγματικός δάσκαλος δεν είναι αυτός που σε σπρώχνει στον οίκο της σοφίας, αλλά αυτός που σε οδηγεί στο κατώφλι του μυαλού σου».

Παρουσίαση Καθηγητών

Μπαχαράκης Γιάννης

Φυσικός - Πληροφορικής

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Μην ορίζεις ως πρώτο σου στόχο την επιτυχία. Δεν έχει νόημα. Όρισε ως πρώτο στόχο την υπευθυνότητά σου και η επιτυχία θα έρθει.

Μπαχαράκης Γιάννης

Φυσικός - Πληροφορικής

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Μην ορίζεις ως πρώτο σου στόχο την επιτυχία. Δεν έχει νόημα. Όρισε ως πρώτο στόχο την υπευθυνότητά σου και η επιτυχία θα έρθει."

Βιογραφικό

Σπούδασα Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Είμαι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και έχω επισκεφτεί το CERN δύο φορές.Είμαι μέλος της ομάδας διοίκησης των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Διδάσκω το μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ από το 2002. Έχω συνεργαστεί με ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης στη διδασκαλία της Πληροφορικής από το 2001. Έχω διδάξει το μάθημα της Φυσικής από το 1996 μέχρι το 2005. Είμαι μέλος της συγγραφικής ομάδας των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ σε βιβλία που αφορούν την Πληροφορική και τη Φυσική.

Μπαχαράκης Ιωάννης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ - Οικονομολόγος, B.Eng., M.Sc., PG.C.E., Μ.Β.Α.

Διευθυντής Σπουδών εκπαιδευτικού οργανισμού ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ
Η προετοιμασία για τις εξετάσεις αποτελεί αφετηρία για έναν όμορφο προορισμό. Βάλτε, λοιπόν, το μυαλό σας να δουλέψει δυνατά. Η καταβολή προσπάθειας και η εργασία προηγείται της επιτυχίας. Δουλέψτε με λογισμό και μ’ όνειρο. Το όνειρο είναι η κινητήρια δύναμη και μην ξεχνάτε: θέλει πάθος η ζωή, πάθος και...

Μπαχαράκης Ιωάννης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ - Οικονομολόγος, B.Eng., M.Sc., PG.C.E., Μ.Β.Α.

Διευθυντής Σπουδών εκπαιδευτικού οργανισμού ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ
"Η προετοιμασία για τις εξετάσεις αποτελεί αφετηρία για έναν όμορφο προορισμό. Βάλτε, λοιπόν, το μυαλό σας να δουλέψει δυνατά. Η καταβολή προσπάθειας και η εργασία προηγείται της επιτυχίας. Δουλέψτε με λογισμό και μ’ όνειρο. Το όνειρο είναι η κινητήρια δύναμη και μην ξεχνάτε: θέλει πάθος η ζωή, πάθος και ζέση. Η επιτυχία είναι κρυμμένη σε πράγματα απλά: σωστές επιλογές και αποφασιστικότητα."

Βιογραφικό

Αποφοίτησα το 1986 με άριστα από το Πειραματικό Σχολείο του Α.Π.Θ. Εισήχθην με υποτροφία (έκτος σε σειρά κατάταξης) στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. όπου ολοκλήρωσα εμπρόθεσμα τις σπουδές μου και έλαβα το πτυχίο μου στην ειδικότητα των Τηλεπικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια του πέμπτου έτους των σπουδών μου εξετάστηκα και βαθμολογήθηκα με άριστα (10) στη διπλωματική μου εργασία με τίτλο: “Σύστημα παρακολούθησης μετεωρολογικών δεδομένων από Η/Υ”. Στη συνέχεια σπούδασα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Exeter της Μ. Βρετανίας. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μου (Μaster in Business Administration) εκπόνησα τη διατριβή μου με θέμα: “Διοίκηση ολικής ποιότητας, ISO 9000 & εφαρμογές στο δευτερογενή τομέα της οικονομίας”. Μετά τη στρατιωτική μου θητεία εγγράφηκα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) καθώς και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ο.Ε.Ε). Συνέχισα τις σπουδές μου στις Παιδαγωγικές Επιστήμες και στη Διδακτική, στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας το μεταπανεπιστημιακό πτυχίο στις Παιδαγωγικές Σπουδές.
Έχω επιμεληθεί την πρότυπη και χρηστική σειρά βοηθημάτων «Θέματα & Λύσεις» στην οποία καλύπτονται αναλυτικά όλα τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των θετικών, τεχνολογικών και οικονομικών επιστημών. Στόχος και φιλοδοξία αυτής της σειράς είναι η άρτια επανάληψη των μαθητών και η εξοικείωσή τους με τα επίσημα εξεταστικά δεδομένα. Παράλληλα έχω συγγράψει το βιβλίο “Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – Θέματα & Λύσεις” των εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

 

Αμπατζίδης Κωνσταντίνος

Φυσικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Η επικοινωνία με τα νέα παιδιά αποτελεί για μας, τους εκπαιδευτικούς, εμπειρία ζωής. Εμπειρία που μας κρατάει σε εγρήγορση, μας κρατάει «ζωντανούς».

Αμπατζίδης Κωνσταντίνος

Φυσικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Η επικοινωνία με τα νέα παιδιά αποτελεί για μας, τους εκπαιδευτικούς, εμπειρία ζωής. Εμπειρία που μας κρατάει σε εγρήγορση, μας κρατάει «ζωντανούς»."

Βιογραφικό

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., από το οποίο αποφοίτησα το 1984. Στη συνέχεια παρακολούθησα μαθήματα στο μεταπτυχιακό τμήμα Ραδιοηλεκτρολογίας του ίδιου τμήματος. Αν και το τμήμα Φυσικής δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, η εμπειρία από τη φοίτησή μου ήταν συναρπαστική. Η Φυσική με μάγεψε. Αποφάσισα λοιπόν να διδάξω το αντικείμενο της Φυσικής. Το πρώτο μάθημα το έκανα σε φροντιστηριακή αίθουσα σε τμήμα Α΄ Λυκείου το Νοέμβριο του 1986 και συνεχίζω ως σήμερα. Ήμουν από το 1992 συνιδιοκτήτης φροντιστηρίων, Η αποκλειστική συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ αποτέλεσε σταθμό στην επαγγελματική μου εξέλιξη. Κάθε νέα αρχή σημαίνει ανανέωση, διευρυμένος επαγγελματικός ορίζοντας, νέες υποχρεώσεις, αλλά και δυνατότητες ποιοτικής προσφοράς και ανέλιξης. Οι εντυπώσεις εξαιρετικές, οι συνεργάτες και συνάδελφοι καταπληκτικοί. Οι εμπειρίες μου εμπλουτίζονται, η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Τζακόπουλος Απόστολος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Η σχέση με τη διδασκαλία των μαθηματικών ξεκίνησε πολύ νωρίς. Ενώ ήμουν ακόμα μαθητής άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος μου ζητούσαν να βοηθήσω τα παιδιά τους, μικρότερων τάξεων. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα για την είσοδό μου στο πανεπιστήμιο ή επιλογή μου ήταν μία, Μαθηματική Σχολή.

Τζακόπουλος Απόστολος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
"Η σχέση με τη διδασκαλία των μαθηματικών ξεκίνησε πολύ νωρίς. Ενώ ήμουν ακόμα μαθητής άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος μου ζητούσαν να βοηθήσω τα παιδιά τους, μικρότερων τάξεων. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα για την είσοδό μου στο πανεπιστήμιο ή επιλογή μου ήταν μία, Μαθηματική Σχολή. "

Βιογραφικό

Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το έτος 1982. Ξεκίνησα τον εργασιακό μου βίο το 1974. Εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης 36 χρόνια. Είμαι συγγραφέας αναγνωρισμένων βοηθημάτων μαθηματικών πανελλαδικής κυκλοφορίας από το 1993 κυρίως της Γ΄ Λυκείου, και αργότερα σε όλες της τάξεις του Λυκείου. Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκα την σημασία των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην εκπαιδευτική διαδικασία και ήμουν από τους πρώτους μαθηματικούς της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποίησαν Η/Υ για την συγγραφή των φροντιστηριακών βοηθημάτων. Συμμετείχα για πολλά χρόνια στα πανελλήνια συνέδρια της Μαθηματικής Εταιρείας. Διετέλεσα μέλος του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ) στις θέσεις του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου (4 χρόνια), του Γενικού Γραμματέα (4 χρόνια) και του Προέδρου του Συνδέσμου (4 χρόνια) και του Α΄ αντιπροέδρου. Για πολλά χρόνια διετέλεσα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), καθώς και Πρόεδρος της επιτροπής θεμάτων στα Μαθηματικά επί σειρά ετών, των Επαναληπτικών Θεμάτων της ΟΕΦΕ.

Καλκίτσας Χρήστος

Φυσικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
Τα πάντα είναι Φυσική!!! Η προσπάθεια και η θέλησή μου να εξηγήσω οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου με έκαναν να αποφασίσω από τα μαθητικά μου χρόνια να ακολουθήσω την επιστήμη της Φυσικής. Η επαφή με τα παιδιά και οι απορίες τους για ό,τι αποτελεί τον φυσικό μας κόσμο, με οδήγησαν...

Καλκίτσας Χρήστος

Φυσικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
"Τα πάντα είναι Φυσική!!! Η προσπάθεια και η θέλησή μου να εξηγήσω οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου με έκαναν να αποφασίσω από τα μαθητικά μου χρόνια να ακολουθήσω την επιστήμη της Φυσικής. Η επαφή με τα παιδιά και οι απορίες τους για ό,τι αποτελεί τον φυσικό μας κόσμο, με οδήγησαν στο να ασχοληθώ με την εκπαίδευση και συγκεκριμένα με τις Θετικές Επιστήμες."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Φυσικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκα στον Προγραμματισμό και την Αστρονομία. Εργάζομαι ως Φυσικός, περισσότερο από μία τριακονταετία, αρχικά στο δημόσιο σχολείο και μετέπειτα στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ συγχρόνως ασχολούμαι και με τη συγγραφή βοηθημάτων και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Η πολυετής συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ αποτέλεσε σταθμό στην επαγγελματική μου εξέλιξη. Από την πρώτη στιγμή διέκρινα την εντιμότητα, την οργάνωση, τη μεθοδικότητα, τη σοβαρότητα και το φιλικό κλίμα που επικρατεί στον εκπαιδευτικό χώρο των Φροντιστηρίων. Όλα αυτά αποτελούν εχέγγυα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αποκλειστικό μας σκοπό, που δεν είναι άλλος από την επιτυχία των μαθητών μας.

Λυμπεριάδης Σταύρος

Μαθηματικός M.Sc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Διαρκώς αναζητώ νέους επιστημονικούς ορίζοντες και εξελίξεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών μου. Εξάλλου, αυτή είναι και η προτροπή μου προς τους νέους: «να προχωρούν μπροστά και να ανοίγουν νέους δρόμους».

Λυμπεριάδης Σταύρος

Μαθηματικός M.Sc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
"Διαρκώς αναζητώ νέους επιστημονικούς ορίζοντες και εξελίξεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών μου. Εξάλλου, αυτή είναι και η προτροπή μου προς τους νέους: «να προχωρούν μπροστά και να ανοίγουν νέους δρόμους»."

Βιογραφικό

Πάντα με χαρακτήριζε η αγάπη για τη μόρφωση και η δίψα για γνώση ανεξαρτήτως γνωστικού πεδίου και κατεύθυνσης. Την προσοχή μου όμως κέρδισε η επιστήμη των Μαθηματικών με την έκταση των εφαρμογών της σε πληθώρα άλλων επιστημών, καθώς και με τον αναλυτικό της τρόπο σκέψης και τεκμηρίωσης. Επέλεξα έτσι το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Μαθηματικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησα το 2003. Την αγάπη μου αυτή για τη μαθηματική επιστήμη, την κομψότητα της μαθηματικής έκφρασης και την εφαρμογή της ως εργαλείο για την απάντηση ερωτημάτων που θέτουν άλλες επιστήμες προσπαθώ να μεταδώσω σε μαθητές και φοιτητές ως δάσκαλος. Εργάζομαι στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2002 και αποτελώ μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, του εκπαιδευτικού οργανισμού που αποτελεί σταθερή και στιβαρή εκπαιδευτική παρουσία στην πόλη μας. Ως μέλος και της συγγραφικής ομάδας, εξέδωσα το εγχειρίδιο «Θέματα και Λύσεις» για το μάθημα της Άλγεβρας της Β΄ Λυκείου. Η διδασκαλία των μαθηματικών και η εισαγωγή των μαθητών στον σαγηνευτικό κόσμο των αριθμών είναι πρόκληση. Ως εκπαιδευτικός δεν επαναπαύομαι ποτέ και συνεχίζω να καταρτίζομαι με σεμινάρια Παιδαγωγικής – Διδακτικής και να αναζητώ νέο διδακτικό υλικό. Επίσης ποτέ δε σταμάτησα να αναζητώ νέους επιστημονικούς ορίζοντες. Πρόσφατα με μάγεψε ο συνδυασμός των μαθηματικών με τις επιστήμες υγείας και τις εφαρμογές πληροφορικής. Έτσι, το 2016 ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Βιοστατιστική, ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα προσανατολισμένο στις ιατρικές και φαρμακευτικές κλινικές δοκιμές και τις καινοτόμες έρευνες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θεραπειών. Οι συνεργασίες μου με ανθρώπους του ερευνητικού τομέα είναι πολύτιμες και πάντα καταφέρνουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες μου αλλά η αλληλεπίδραση μου με τους μαθητές και τη νέα γενιά αποτελεί αξία ανεκτίμητη. Όπως είναι φυσικό, χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν οι προσωπικές μου προσπάθειες αποτελούν πηγή έμπνευσης και βοηθούν τους μαθητές μου να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους.

Δημόπουλος Δημήτρης

Φυσικός - Χημικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Φιλοδοξία μου να βοηθήσω με μεθοδικό τρόπο τους μαθητές να ανακαλύψουν, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν το μεγαλείο και την απλότητα των φυσικών φαινομένων, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.

Δημόπουλος Δημήτρης

Φυσικός - Χημικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
"Φιλοδοξία μου να βοηθήσω με μεθοδικό τρόπο τους μαθητές να ανακαλύψουν, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν το μεγαλείο και την απλότητα των φυσικών φαινομένων, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής και Χημείας Α.Π.Θ. Έχω διαγράψει μία πολυετή πορεία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η δημιουργική διαδρομή και η εκπαιδευτική μου προσφορά ταυτίστηκαν με τον χώρο των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου είμαι υπεύθυνος συντονιστής των μαθημάτων Φυσικής και Χημείας και συγγραφέας των αντίστοιχων βοηθημάτων, με την πολύτιμη αρωγή του εκδοτικού οίκου ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Ένας εκδοτικός οίκος που είναι γνωστός για την ποιότητα και την επιστημονική του ακρίβεια, στοιχεία που αποτέλεσαν κίνητρο για τη συγγραφή πολλών βοηθημάτων από καταξιωμένους συναδέλφους των Φροντιστηρίων μας.

Μπαχαράκη Μαρία

Φιλόλογος - Ιστορικός

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
«Τριών δει παιδεία :φύσεως, μαθήσεως, ασκήσεως». Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση : η φύση, η μάθηση και η άσκηση (Αριστοτέλης). Η επιτυχημένη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας οργανισμού, συνεχίζεται με διορατικότητα, χρηστότητα, υπομονή ,καρτερία και πείσμα , ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αναπτύξουν τις πνευματικές τους δυνατότητες. Επίκεντρο...

Μπαχαράκη Μαρία

Φιλόλογος - Ιστορικός

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
"«Τριών δει παιδεία :φύσεως, μαθήσεως, ασκήσεως». Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση : η φύση, η μάθηση και η άσκηση (Αριστοτέλης). Η επιτυχημένη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας οργανισμού, συνεχίζεται με διορατικότητα, χρηστότητα, υπομονή ,καρτερία και πείσμα , ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αναπτύξουν τις πνευματικές τους δυνατότητες. Επίκεντρο των εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών μας κινήσεων ήταν και είναι οι μαθητές μας ,τους οποίους θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με αστείρευτη αγάπη και απόλυτο σεβασμό. "

Βιογραφικό

Ανήκω στην κατηγορία των πολύ τυχερών ανθρώπων που την ζωή μου καθόρισαν σπουδαίοι άνθρωποι και εξαιρετικοί δάσκαλοι. Ο πατέρας μου, μου εμφύσησε την αγάπη για τη μάθηση και τα βιβλία που πάντα αποτελούσαν πολύτιμο παιδαγωγό και σύντροφο στον ελεύθερο χρόνο μου. Ως μαθήτρια έλαβα τις πρώτες κύριες γνώσεις των αρχαίων ελληνικών, μελετώντας το άρτια οργανωμένο συντακτικό του διακεκριμένου διανοητή Μιχαήλ Μπαχαράκη , που έμελλε να γνωρίσω και να εκτιμήσω βαθιά. Στα φοιτητικά μου χρόνια , συνέχισα να εξετάζω με ενδιαφέρον τον ανεξάντλητο μαγικό κόσμο της Αρχαίας ,Βυζαντινής και Νεότερης Ελλάδας, μέσα από αρχαία ελληνικά ,φιλοσοφικά και λατινικά κείμενα ,τη ρωμαϊκή και βυζαντινή ιστοριογραφία καθώς και τις εκπληκτικές περιόδους της νεοελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας και λογοτεχνίας. Από το 2000 υπηρετώ με συνέπεια και αφοσίωση την ιδιωτική εκπαίδευση . Η άριστη γνώση της αγγλικής και ιταλικής γλώσσας μου επιτρέπουν να παρακολουθώ ανελλιπώς συνέδρια και σεμινάρια ιστορίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας. Ορόσημο στην επαγγελματική και προσωπική μου εξέλιξη αποτέλεσε η συνεργασία μου με τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Με τον σύζυγό μου Ιωάννη Μ. Μπαχαράκη ,διευθυντή σπουδών από το 1997, επιστήμονα θετικού προσανατολισμού,συμπορευόμαστε σε ένα έργο ζωής ,πλαισιωμένοι από μια ομάδα επιστημόνων εκπαιδευτικών αλλά και αξιόλογων προσώπων στη διοίκηση.
Στα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ , με ακατάπαυστη δραστηριότητα που συσσωρεύει επιτυχίες, γράφουμε τη δική μας ιστορία στην εκπαίδευση και προσκαλούμε και άλλους μαθητές να εντρυφήσουν σε αυτή, βιώνοντας σε κάθε τους βήμα ‘’την εκπαίδευση στις καλύτερες στιγμές τις’’ .
Φιλεί προς τα χρηστά πας οράν: Ο καθείς αγαπά να στρέφει το βλέμμα του σε άξια έργα.

Νταντίνος Γιώργος

Μαθηματικός M.Sc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Θέρμης
Στόχος για κάθε καθηγητή είναι να μεταδώσει τη δική του αγάπη για το αντικείμενό του στους μαθητές του. Με την αναλυτική επεξήγηση, την επίλυση όλων των αποριών και την υπέρβαση των δυσκολιών ο στόχος αυτός πάντα επιτυγχάνεται, με τελική κατάληξη την επιτυχία!!!

Νταντίνος Γιώργος

Μαθηματικός M.Sc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Θέρμης
"Στόχος για κάθε καθηγητή είναι να μεταδώσει τη δική του αγάπη για το αντικείμενό του στους μαθητές του. Με την αναλυτική επεξήγηση, την επίλυση όλων των αποριών και την υπέρβαση των δυσκολιών ο στόχος αυτός πάντα επιτυγχάνεται, με τελική κατάληξη την επιτυχία!!!"

Βιογραφικό

Το πρώτο πτυχίο μου στα Μαθηματικά το πήρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2000. Συνειδητή επιλογή μου, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών όσο και μετέπειτα στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία, ήταν και είναι η βαθιά γνώση του αντικειμένου. Περαιτέρω ενίσχυση αυτής της επιλογής έγινε με την απόκτηση του Μεταπτυχιακού μου διπλώματος το έτος 2017 από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζομαι ανελλιπώς από το 2002 στον φροντιστηριακό χώρο της Θεσσαλονίκης διδάσκοντας σε μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με έμφαση τις δυο τελευταίες τάξεις του Γενικού Λυκείου. Προτεραιότητά μου είναι η ενίσχυση της μαθηματικής σκέψης των μαθητών και η άρτια προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ έχω βρει τις ιδανικές συνθήκες εργασίας, το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε η διδασκαλία των μαθηματικών να έχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Παπαζέτης Κώστας

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Θέρμης
Θα ήθελα οι μαθητές μου «ένα μονάχα να λογαριάζουν με υπερηφάνειαν· και εν τη επιτυχία και εν τη αποτυχία, την ίδιαν ακατάβλητην ανδρεία στον κόσμο να δείχνουν».

Παπαζέτης Κώστας

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Θέρμης
"Θα ήθελα οι μαθητές μου «ένα μονάχα να λογαριάζουν με υπερηφάνειαν· και εν τη επιτυχία και εν τη αποτυχία, την ίδιαν ακατάβλητην ανδρεία στον κόσμο να δείχνουν». "

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1970 στην πρωτεύουσα της σιτομάνας Θεσσαλίας και τελείωσα εκεί το 5ο Λύκειο. Είμαι πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών του ίδιου τμήματος. Διατελώ υπερήφανος πατέρας δύο πανέμορφων κοριτσιών, της Ιωάννας και της Αθηνάς, και η φιλόλογος σύζυγός μου Γεωργία-Gloria διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε ΑμΕΑ. Σπούδασα την ελληνική φιλολογία γιατί πιστεύω στο καβαφικό: «υπήρξεν το άριστον εκείνο, Ελληνικός – ιδιότητα δεν έχ’ η ανθρωπότης τιμιοτέραν». Δραστηριοποιούμαι στον χώρο της εκπαίδευσης από το 1995, ενώ από το 1999 συνεργάζομαι με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Έχω συγκεκριμένα εκπονήσει τα εξής βοηθήματα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ: Θουκυδίδη Περικλέους Επιτάφιος, Αντιγόνη Σοφοκλέους, Επίτομο Λεξικό Ρημάτων της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, Θεματολόγιο Πηγών Νεοελληνικής Ιστορίας προσανατολισμού, Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας προσανατολισμού. Για «τον καλόν αγώνα» στην τάξη ανήκω σε όσους δεν θα πουν ποτέ το ευριπίδειο «κεκαρτέρηται τἄμ᾽».

Τσελεπίδης Κωνσταντίνος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Για μένα η ιδιωτική εκπαίδευση είναι συνειδητή επιλογή και στα εκπαιδευτήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ βρήκα το ιδανικό περιβάλλον. Η φιλοσοφία, οι πρακτικές και το όραμα της διεύθυνσης μάς ωθούν να ανοίγουμε νέους δρόμους. Έχω στη διάθεσή μου όλα τα σύγχρονα μέσα για να οργανώνω και να προσαρμόζω τον τρόπο διδασκαλίας δημιουργώντας...

Τσελεπίδης Κωνσταντίνος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Για μένα η ιδιωτική εκπαίδευση είναι συνειδητή επιλογή και στα εκπαιδευτήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ βρήκα το ιδανικό περιβάλλον. Η φιλοσοφία, οι πρακτικές και το όραμα της διεύθυνσης μάς ωθούν να ανοίγουμε νέους δρόμους. Έχω στη διάθεσή μου όλα τα σύγχρονα μέσα για να οργανώνω και να προσαρμόζω τον τρόπο διδασκαλίας δημιουργώντας σχέδια μαθημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των μαθητών. Συνεργάζομαι με εξαίρετους συναδέλφους με τους οποίους ανταλλάσσουμε ιδέες και προβληματισμούς και από κοινού συγγράφουμε τα αναγνωρισμένα βοηθήματα των Εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ."

Βιογραφικό

Το γεγονός ότι είχα γονείς εκπαιδευτικούς είχε ως αποτέλεσμα από τα χρόνια του δημοτικού να έρθω σε επαφή με τον κόσμο των Θετικών Επιστημών, τους κανόνες που τον διέπουν και κυρίως τον τρόπο που αυτοί ερμηνεύονται. «Δεν έχει αξία να περιγράφεις, αν δεν γίνεσαι κατανοητός», μια φράση που θυμάμαι. Η τέχνη του επιχειρήματος, όπως συνηθίζω να λέω πλέον στους μαθητές μου. Η εισαγωγή στο Τμήμα Μαθηματικών το 1995 ήρθε ως λογική συνέχεια των αποφάσεών μου. Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε και η διαδρομή μου στην εκπαίδευση, αφού απέκτησα τους πρώτους μου μαθητές. Στη σχολή επέλεξα τομέα εξειδίκευσης την Ιστορία και Διδακτική Μαθηματικών. Με ενδιέφερε η χρονική εξέλιξη των Μαθηματικών και πώς οι ανθρώπινες ανάγκες, πρακτικές και πνευματικές, συνετέλεσαν σε αυτή. Επιπλέον ήθελα να γνωρίσω μεθόδους διδασκαλίας ξεκινώντας από αρχαίους φιλοσόφους και καταλήγοντας στους πιο σύγχρονους ερευνητές της εκπαίδευσης. Αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου συνέχισα τις σπουδές κάνοντας μεταπτυχιακό στη Διδακτική Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Δύο πολύ δημιουργικά χρόνια. Γνώρισα σπουδαίους καθηγητές και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας με χρήση εποπτικών μέσων. Καθ’ όλη τη διάρκεια των Μεταπτυχιακών Σπουδών δίδασκα σε προπτυχιακούς φοιτητές και ασχολήθηκα με την έρευνα. Καρπός του ερευνητικού μου έργου ήταν τρεις δημοσιευμένες εργασίες που παρουσίασα σε συνέδρια ερευνητών Διδακτικής Μαθηματικών σε Ελλάδα και εξωτερικό με αντικείμενο το ρόλο της συμμετρίας στη διδασκαλία των Μαθηματικών.

Καραμήτρος Θανάσης

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Επέλεξα το επάγγελμα του καθηγητή – φιλολόγου, καθώς ανέκαθεν με γοήτευε η διαλεκτική σχέση μαθητή – διδάσκοντα, η ανατροφοδότηση που προσφέρει η εκπαιδευτική διαδικασία. Επιδιώκω να μάθω στους μαθητές μου να σκέφτονται, να μελετούν, να εκφράζονται και να γράφουν ορθά. Να μην εγκλωβίζονται σε στεγανά και να αφήνουν τη...

Καραμήτρος Θανάσης

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Επέλεξα το επάγγελμα του καθηγητή – φιλολόγου, καθώς ανέκαθεν με γοήτευε η διαλεκτική σχέση μαθητή – διδάσκοντα, η ανατροφοδότηση που προσφέρει η εκπαιδευτική διαδικασία. Επιδιώκω να μάθω στους μαθητές μου να σκέφτονται, να μελετούν, να εκφράζονται και να γράφουν ορθά. Να μην εγκλωβίζονται σε στεγανά και να αφήνουν τη σκέψη ελεύθερη να δημιουργήσει."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του A.Π.Θ. και εργάζομαι από το 1992 στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ως υπεύθυνος του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας εισηγήθηκα καινοτομίες που πλέον εφαρμόζονται στη διδακτική πράξη: πρωτοποριακό υλικό (εικόνα – ήχος) για τους διαδραστικούς πίνακες. Αναλυτική βαθμολογία με επιμέρους αξιολόγηση στο περιεχόμενο (ανά παράγραφο) / δομή / έκφραση. Κωδικοί λαθών για ευκολότερη κατανόηση από τους μαθητές των αδυναμιών τους και, συνακόλουθα, τη σταδιακή βελτίωσή τους. Ασχολήθηκα με τη συγγραφή αναγνωρισμένων βοηθημάτων πανελλαδικής κυκλοφορίας: Έκθεση Έκφραση για την Α΄- Β΄- Γ΄ Λυκείου, Γλωσσικό Υπόβαθρο για το Λύκειο, (Εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ), Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας Γ΄ Λυκείου – Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας – Απαντήσεις στα Παραθέματα του σχολικού βιβλίου, (Εκδόσεις ΖΗΤΗ), Θεματικοί κύκλοι για τη Β΄ Λυκείου (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα), Νεοελληνική Γλώσσα – Λογοτεχνία (γενικός συντονιστής, έκδοση 2019-20, Εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ). Συμμετέχω σε εργαστήρια βαθμολογίας που διοργανώνονται στην Αθήνα και είμαι ενεργό μέλος, με πολλές δημοσιεύσεις, στον φιλολογικό ιστότοπο της Αγάθης Γεωργιάδου, Ρούλας Μουντάνου και Παναγιώτη Τσουκαλά. Τον ελεύθερο χρόνο που μου απομένει τον αφιερώνω στην οικογένειά μου, στον Rory, το Golden Retriever μου, και στη μεγάλη μου αγάπη, τη μουσική, ως κιθαριστής της blues – rock μπάντας Bruised Mushrooms…

Κανακούδης Γιάννης

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Θέρμης
Ως Εκθεσιολόγος έχω το ξεχωριστό προνόμιο να συναναστρέφομαι με τη νέα γενιά, να μοιράζομαι με τα παιδιά εμπειρίες, να ανταλλάσσω απόψεις, με απώτερους στόχους μου την πνευματική ωρίμασή τους, το συνδυασμό θεωρίας-πράξης και την αίσθηση ενός ενδιαφέροντος και ουσιαστικού μαθήματος.

Κανακούδης Γιάννης

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Θέρμης
"Ως Εκθεσιολόγος έχω το ξεχωριστό προνόμιο να συναναστρέφομαι με τη νέα γενιά, να μοιράζομαι με τα παιδιά εμπειρίες, να ανταλλάσσω απόψεις, με απώτερους στόχους μου την πνευματική ωρίμασή τους, το συνδυασμό θεωρίας-πράξης και την αίσθηση ενός ενδιαφέροντος και ουσιαστικού μαθήματος."

Βιογραφικό

«Τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου» διάβασα κάποτε. Πράγματι. Η γλωσσική παιδεία και η ικανότητα έκφρασης διευρύνουν ορίζοντες, ξυπνούν το πνεύμα και δημιουργούν προοπτικές. Αυτή την αντίληψη αποκόμισα από τη θητεία μου στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε μια μοναδική εποχή γλωσσικών εμπειριών και κατακτήσεων. Μ’ αυτή τη φιλοσοφία και πεπεισμένος για την αξία της γλώσσας ως εφοδίου ζωής πορεύομαι ως Εκθεσιολόγος εδώ από την αρχή της διδακτικής μου πορείας. Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αποτελεί για μένα πεδίο δημιουργίας, κίνητρο για καινοτομία κι αφορμή για αμφίδρομη επικοινωνία με τα παιδιά. Πριν λίγα χρόνια δημιούργησα το προσωπικό μου ιστολόγιο «oxynoia.blogspot.gr» με προσωπικό υλικό σε μια προσπάθεια επικοινωνίας με την ευρύτερη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ η άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους, η άρτια οργάνωση, η υψηλού επιπέδου τεχνολογική υποδομή και η διαρκής επιμόρφωση μού δίνουν τη δυνατότητα για ποιοτική και αποδοτική διδασκαλία.

Σταύρου Νικόλαος

Οικονομολόγος M.Sc. , M.Acc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Όποιος προσπαθεί, ανταμείβεται για την προσπάθειά του. Απλά χρειάζεται μερικές φορές να υπάρξει κάποιος να μας εμπνεύσει για να γίνουμε αυτό που ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε.

Σταύρου Νικόλαος

Οικονομολόγος M.Sc. , M.Acc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Όποιος προσπαθεί, ανταμείβεται για την προσπάθειά του. Απλά χρειάζεται μερικές φορές να υπάρξει κάποιος να μας εμπνεύσει για να γίνουμε αυτό που ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. H πρώτη μου επαφή με τον χώρο της εκπαίδευσης ήταν στην ηλικία των 18 ετών όταν μου ζητήθηκε να βοηθήσω, κάνοντας μαθήματα, την κόρη ενός οικογενειακού μας φίλου. Εκείνη η μέρα αποτέλεσε το έναυσμα της ενασχόλησής μου με τον χώρο της εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τις σπουδές μου στα οικονομικά είμαι πτυχιούχος των παρακάτω τμημάτων:

 • του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2009) &

 • του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. (2014)

Ακολούθησαν Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών:

 • ειδίκευσης στην «Τραπεζική» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με υψηλή επίδοση και υποτροφία (2013) &

 • στη «Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Λογιστική και Πληροφοριακά Συστήματα» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με άριστα (2018).

Επειδή ο τομέας της εκπαίδευσης με «κέρδισε», συνέχισα τις σπουδές μου με στόχο την περαιτέρω εξειδίκευση μου ολοκληρώνοντας:

 • με άριστη επίδοση το ετήσιο πρόγραμμα Παιδαγωγικής κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (2021) λαμβάνοντας έτσι την παιδαγωγική επάρκεια και

 • τα πολύμηνα επιμορφωτικά προγράμματα:

  i) στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (420 ωρών)
  ii) στις “Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων (800 ωρών 9μήνες)”
  iii) σε Θέματα ΣΔΕ (800 ωρών 9 μήνες)” (2022).

H συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ξεκίνησε το 2011. Είχα την τιμή και την ευκαιρία να μάθω μέσα από συνδιδασκαλίες με τον κ. Μπαχαράκη νέες τεχνικές και τρόπους προσέγγισης της διδακτέας ύλης. Οι άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους, το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και το άριστο κλίμα που επικρατεί αποτελούν τα εχέγγυα για να «ανθίσει» η μάθηση. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον και με την πεποίθηση πως το μυστικό της επιτυχίας ενός καθηγητή είναι να μπορεί να μπει στη θέση του μαθητή, δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στο τι θα διδαχθεί αλλά και στο πώς θα διδαχθεί.

Παντούλας Κωνσταντίνος

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Επέλεξα να βεβαιώσω την πορεία της γλώσσας, της ιστορίας, της ελληνικής παράδοσης. Προτεραιότητά μου η ποιότητα σκέψεων, η μετάδοση γνώσεων, η μεταλαμπάδευση αξιών.

Παντούλας Κωνσταντίνος

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
"Επέλεξα να βεβαιώσω την πορεία της γλώσσας, της ιστορίας, της ελληνικής παράδοσης. Προτεραιότητά μου η ποιότητα σκέψεων, η μετάδοση γνώσεων, η μεταλαμπάδευση αξιών."

Βιογραφικό

Θιασώτης της γλώσσας, του λόγου και της λογικής, φιλόλογος εκ πεποιθήσεως ασχολούμαι με τη Νεοελληνική Γλώσσα εξ αγάπης και θαυμασμού. Γεννήθηκα στη Στοκχόλμη, καταγωγή ηπειρωτική και σπουδή επτανησιακή. Αποφοίτησα από το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η ενασχόλησή μου με τη Φιλολογία μού καλλιέργησε την αγάπη για τη Λογοτεχνία και τη γλωσσική έκφραση. Συμμετείχα σε γλωσσολογικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια για τη Διδακτική της Λογοτεχνίας και των Νέων Ελληνικών που διεύρυναν τα ενδιαφέροντά μου στην εργογραφία και βιογραφία λογοτεχνών. Ακολουθώντας την πεποίθησή μου «προτεραιότητα στην ποιότητα» ταυτίστηκα με το όραμα του Ιωάννη Μ. Μπαχαράκη και παραμένω συνεργάτης των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τα οποία είναι άρτια οργανωμένα και στελεχωμένα από καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Βρίσκομαι στο χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγητής και συγγραφέας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τα βιβλία μου «Νεοελληνική Γλώσσα» για το Λύκειο και «Ταξίδι λέξεων» μου δίνουν την ευκαιρία να μεταδώσω στους μαθητές κοινωνικούς προβληματισμούς, ψυχικές αξίες και πνευματικές αρετές.

Μούργκος Λεωνίδας

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
Η αγάπη προς την επιστήμη μου και την ελληνική γλώσσα, η διακαής επιθυμία μου να μεταγγίσω αυτή την αγάπη και στους μαθητές μου, αλλά και να τους σταθώ στην κοπιώδη και επώδυνη πολλές φορές πορεία τους προς τις εξετάσεις, τύχῃ ἀγαστῇ αλλά και με του Θεού τη χάρη, για...

Μούργκος Λεωνίδας

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
"Η αγάπη προς την επιστήμη μου και την ελληνική γλώσσα, η διακαής επιθυμία μου να μεταγγίσω αυτή την αγάπη και στους μαθητές μου, αλλά και να τους σταθώ στην κοπιώδη και επώδυνη πολλές φορές πορεία τους προς τις εξετάσεις, τύχῃ ἀγαστῇ αλλά και με του Θεού τη χάρη, για μια μακρά περίοδο της ζωής μου συναρμόζεται στέρεα με το παιδαγωγικό όραμα και την εκπαιδευτική ποιότητα που φέρουν ως σφραγίδα τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ανένδοτα από γεννήσεώς τους."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1967 στη Θεσσαλονίκη. Μαθητής των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ (1983-1985), είχα δάσκαλό μου τον ίδιο τον Μ.Ι. Μπαχαράκη. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1990) και κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών του ίδιου Τμήματος (1995). Από αγάπη για το παιδί εργάστηκα επί σειρά ετών σε θέσεις Διοίκησης και Ψυχαγωγίας στις παιδικές κατασκηνώσεις του Κοινωνικού Κέντρου Οικογένειας και Νεότητας (ΚΚΟΝ). Εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και εξ αρχής στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ από το 1990. Είχα την τύχη να θητεύσω από την πρώτη στιγμή πλάι στο Μ.Ι. Μπαχαράκη και ως μέλος της συγγραφικής του ομάδας και ως στενός συνεργάτης του. Είμαι συγγραφέας των παρακάτω βοηθημάτων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ:
Ανθολόγιο Αρχαίας Ελληνικής: Ελάσσονες Αττικοί Ρήτορες,
Φιλοσοφικός Λόγος, Πλάτων – Αριστοτέλης,
Ανθολογία Αρχαίας Αττικής Πεζογραφίας (μαζί με τον Μ.Ι. Μπαχαράκη),
Ασκήσεις Συντακτικού της Αρχαίας Ελληνικής,
Θέματα και Λύσεις Αρχαίων Ελληνικών, 2000-2016.
Είμαι συντονιστής της συγγραφικής ομάδας των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και επιμελητής της νέας έκδοσης των δύο τόμων της Ανθολογίας Αρχαίας Αττικής Πεζογραφίας του Μ.Ι. Μπαχαράκη. Ως επιβλέπων καθηγητής μιας ομάδας μαθητών συντόνισα και συνέγραψα μαζί τους το βιβλίο «Ο Ισοκράτης, Ο Κήρυκας του Πανελληνισμού και ο Μεγάλος Δάσκαλος», από τις εκδόσεις Γκιούρδας. Ο επόμενος συγγραφικός μου στόχος αφορά ένα νέο βιβλίο γύρω από τον απέραντο και μαγευτικό χώρο του Ρήματος της Αρχαίας Ελληνικής. Σήμερα εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ως συγγραφέας και συντονιστής της συγγραφικής ομάδας Φιλολόγων, διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών και υπεύθυνος του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών και ως στέλεχος της Ομάδας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Ως χόμπι μου έχω το πολύ διάβασμα (κυρίως αρχαίας ελληνικής και λατινικής γραμματείας), τη μουσική, τα ταξίδια και το σκάκι. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, αλλά παιδιά μου λογιάζω και τις δύο μου γλυκύτατες βαφτισιμιές.

Κούμαλας Μιχάλης

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Η Φιλολογία υπήρξε για μένα μία συνειδητή επιλογή, καθώς πάντα με γοήτευε η ενασχόληση με την ελληνική γλώσσα και η μελέτη των πολιτισμικών στοιχείων της κλασικής αρχαιότητας, τα οποία μεταλλασσόμενα στο πέρασμα των αιώνων φτάνουν να επηρεάζουν το παρόν. Η εμπειρία της διδασκαλίας στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ήρθε να προσφέρει...

Κούμαλας Μιχάλης

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
"Η Φιλολογία υπήρξε για μένα μία συνειδητή επιλογή, καθώς πάντα με γοήτευε η ενασχόληση με την ελληνική γλώσσα και η μελέτη των πολιτισμικών στοιχείων της κλασικής αρχαιότητας, τα οποία μεταλλασσόμενα στο πέρασμα των αιώνων φτάνουν να επηρεάζουν το παρόν. Η εμπειρία της διδασκαλίας στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ήρθε να προσφέρει τη ζωτική δύναμη που χαρίζει η επαφή με τους νέους ανθρώπους, τα όνειρα και την ενέργειά τους, προσπαθώντας από την πλευρά μου να αποφύγω τη βεβαιότητα του απόλυτου και του αλάνθαστου."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1974. Είμαι απόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Μεσαιωνική Ελληνική Φιλολογία, οι ερευνητικές ανάγκες του οποίου περιλάμβαναν και φοίτησή μου στο Πανεπιστήμιο Κολωνίας της Γερμανίας. Έχω συμμετάσχει στο Πρόγραμμα «Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση» του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Στην ιδιωτική εκπαίδευση εργάζομαι από το 2002, εξαρχής και αδιάλειπτα στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, θεωρώντας ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός πως από τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα με εμπιστεύθηκε ο πιο ιστορικός φροντιστηριακός οργανισμός της Θεσσαλονίκης. Από το 2007 είμαι ένας από τους υπευθύνους των Ανθρωπιστικών Σπουδών των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Διδακτικά έχω εξειδικευτεί στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Λατινικών, και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, για την οποία υπήρξα και ο υπεύθυνος μαθήματος του Φροντιστηρίου κατά την περίοδο που το μάθημα αυτό αποτελούσε αντικείμενο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Έχω ασχοληθεί ενεργά με τη συγγραφή σχολικών βοηθημάτων (Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου, Ασκήσεις Γραμματικής Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Β’ – Γ΄ Λυκείου).

Καραμανίδης Θωμάς

Χημικός

Συντονιστής στο μάθημα της Χημείας
Πιστεύω ότι η φαντασία, τα όνειρα, οι στόχοι και οι προσπάθειες των μαθητών είναι ιερά και η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Νιώθω ευγνωμοσύνη που όλα αυτά τα χρόνια μου εμπιστεύθηκαν γονείς και μαθητές την προετοιμασία τους, αλλά και ικανοποίηση που βοήθησα στην κατάκτηση των στόχων τους.

Καραμανίδης Θωμάς

Χημικός

Συντονιστής στο μάθημα της Χημείας
"Πιστεύω ότι η φαντασία, τα όνειρα, οι στόχοι και οι προσπάθειες των μαθητών είναι ιερά και η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Νιώθω ευγνωμοσύνη που όλα αυτά τα χρόνια μου εμπιστεύθηκαν γονείς και μαθητές την προετοιμασία τους, αλλά και ικανοποίηση που βοήθησα στην κατάκτηση των στόχων τους."

Βιογραφικό

Διδάσκω το μάθημα της Χημείας στον φροντιστηριακό χώρο από το 1988. Έχω συνεργαστεί για την εκπόνηση συγγραφικού έργου, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο ανέλαβα την επιμέλεια και τη συγγραφή βιβλίων Χημείας για μαθητές και φοιτητές. Υπήρξα συνιδρυτής κεντρικού φροντιστηρίου στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιούμαι για δεκαετίες στην οργάνωση και διοίκηση στον τομέα της εκπαίδευσης. Εξειδικεύομαι σε Συστήματα διασφάλισης Ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών και Στοχοθεσίας.

Αυλογιάρη Αρετή

Βιολόγος, M.Sc. Μηχ. Περιβάλλοντος

Νιώθω ξεναγός των μαθητών σε μια επιστήμη συναρπαστική, συνυφασμένη με την πραγματικότητα, το παρελθόν και το μέλλον, τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, τους νόμους που διέπουν την ίδια τη ζωή. Η αμοιβή μου είναι να τους βλέπω με το χαμόγελο της επιτυχίας, έτοιμους να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι...

Αυλογιάρη Αρετή

Βιολόγος, M.Sc. Μηχ. Περιβάλλοντος

"Νιώθω ξεναγός των μαθητών σε μια επιστήμη συναρπαστική, συνυφασμένη με την πραγματικότητα, το παρελθόν και το μέλλον, τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, τους νόμους που διέπουν την ίδια τη ζωή. Η αμοιβή μου είναι να τους βλέπω με το χαμόγελο της επιτυχίας, έτοιμους να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στη ζωή. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ οι μαθητές μας ξεκινούν αυτό το σημαντικό ταξίδι, έχοντας αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια."

Βιογραφικό

Ανήκω στους τυχερούς ανθρώπους που η επιλογή πανεπιστημιακής κατεύθυνσης και σπουδών στην πρώιμη ηλικία των 17 όχι μόνο δεν με απογοήτευσε, αλλά με γεμίζει με ενθουσιασμό καθημερινά. Είμαι απόφοιτος του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και κάτοχος του MSc στη Μηχ. Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου του Newcastle-upon-Tyne. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκα από ιδρύσεως στο τμήμα CM (Construction Manager) της Εγνατίας Οδού, στον Κεντρικό Τομέα (Γρεβενά-Ασπροβάλτα) ως υπεύθυνη περιβάλλοντος με αντικείμενο τον έλεγχο τήρησης περιβαλλοντικών όρων από τους αναδόχους κατασκευής κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων π.χ. περιβαλλοντικών ατυχημάτων. Παράλληλα, ξεκινώντας από το 2000 άρχισα να εμπλέκομαι με την εκπαιδευτική διαδικασία σε φροντιστηριακό επίπεδο στο μάθημα της Βιολογίας σε όλες της τάξεις του γενικού και του επαγγελματικού Λυκείου. Στη διδαχή του μαθήματος αξιοποιώ μέσα που ενθαρρύνουν τον μαθητή, όπως μικροσκόπιο, εργαστηριακή επαφή, σχεδιασμό και παρακολούθηση πειραμάτων οικολογίας. Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά συμμετέχω στη εκπαιδευτικό δυναμικό των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και στη συγγραφική ομάδα του εγχειριδίου «Θέματα και Λύσεις, Βιολογία».

Καρατζούνη Κορίνα

Φιλόλογος Μ.Phil., Ph.D. Canditate Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης

Η αγάπη προς τη νεοελληνική γλώσσα και τα παιδιά αποτελούν το φάρο της εκπαιδευτικής μου πορείας, αταλάντευτα 20 περίπου χρόνια τώρα.

Καρατζούνη Κορίνα

Φιλόλογος Μ.Phil., Ph.D. Canditate Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης

"Η αγάπη προς τη νεοελληνική γλώσσα και τα παιδιά αποτελούν το φάρο της εκπαιδευτικής μου πορείας, αταλάντευτα 20 περίπου χρόνια τώρα."

Βιογραφικό

Η προσπάθεια μου να κατανοήσω το περιεχόμενο των άρθρων της εφημερίδας που διάβαζαν οι γονείς και τα μεγαλύτερα αδέρφια μου κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο δημοτικό και η αγορά ενός λεξικού νεοελληνικής γλώσσας από τους γονείς μου στάθηκαν αιτία να γνωρίσω καλύτερα και να αγαπήσω την ελληνική γλώσσα. Η σχέση αυτή διαρκώς δυνάμωνε και βρήκε έκφραση κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών μου σπουδών στη Φιλοσοφική του Δ.Π.Θ., από όπου αποφοίτησα το 2000. Μετά την αποφοίτησή μου ξεκίνησα να εργάζομαι ως καθηγήτρια φιλόλογος σε δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και από το 2002 εντάχθηκα στον πρωτοποριακό φροντιστηριακό οργανισμό ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, υιοθετώντας το όραμά του για εκπαιδευτική προσφορά σε κάθε μαθητή. Δεν επαναπαύτηκα στις γνώσεις που απέκτησα κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής μου φοίτησης, ακολουθώντας έμπρακτα αυτό που ζητώ προσωπικά από τους μαθητές μου: «να μη σταματούν ποτέ να προσπαθούν και να μαθαίνουν». Συνέχισα λοιπόν με ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Π.Τ.Δ.Ε. του Δ.Π.Θ. το 2008, χάρη στο οποίο εμπλούτισα τις γνώσεις μου και εκπαιδεύτηκα σε τεχνικές ανάλυσης του λόγου. Σήμερα είμαι υποψήφια διδάκτορας της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και μελετώ εκπαιδευτικά θέματα, πρακτικές και εκπαιδευτικές μεθόδους, επιδιώκοντας να υπηρετήσω περισσότερο εμπεριστατωμένα το χώρο της εκπαίδευσης, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου. Η αγάπη μου για το παιδί κάθε ηλικίας και το ενεργό ενδιαφέρον μου για θέματα πολιτιστικά με χαρακτηρίζουν ως προσωπικότητα και καθορίζουν και τις εξω-επαγγελματικές μου ενασχολήσεις. Είμαι μέλος της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης και της Ο.Μ.Ε.Π. που έμπρακτα μέσα από τις δράσεις τους αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό και το παιδί αντίστοιχα.

Αραπίδης Βασίλειος

Χημικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου παρέχουν τη δυνατότητα να μεταδίδω στους μαθητές μου τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα, καλλιεργώντας έτσι την αγάπη τους για τη Χημεία.

Αραπίδης Βασίλειος

Χημικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου παρέχουν τη δυνατότητα να μεταδίδω στους μαθητές μου τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα, καλλιεργώντας έτσι την αγάπη τους για τη Χημεία."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχω μία πολυετή διδακτική και συγγραφική συνεργασία με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ στο γνωστικό αντικείμενο της Χημείας. Ως συγγραφέας των βιβλίων-βοηθημάτων για το μάθημα της Χημείας για όλες τις τάξεις του Λυκείου, θεωρώ ότι μας δόθηκε η εξαιρετική δυνατότητα έκδοσης αυτών, λόγω της ύπαρξης του εκδοτικού οίκου ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Με ενδιαφέρει η Χημεία τόσο στη θεωρητική της εκδοχή όσο και στην πρακτική της έκφραση. Είμαι Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, ΙSO 22000:2005 και ασχολήθηκα με την Οινολογία στο πλαίσιο προγράμματος επιμόρφωσης του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου.

Καρέογλου Κώστας

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
Η αναγνώριση της προσφοράς μας στους μαθητές που μπορεί να διατηρείται έντονα στη μνήμη τους ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια, είναι η μέγιστη ηθική ικανοποίηση για όλους μας.

Καρέογλου Κώστας

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
"Η αναγνώριση της προσφοράς μας στους μαθητές που μπορεί να διατηρείται έντονα στη μνήμη τους ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια, είναι η μέγιστη ηθική ικανοποίηση για όλους μας."

Βιογραφικό

Όταν ήρθε εκείνη η στιγμή που έπρεπε ως έφηβος να πάρω μια σημαντική απόφαση για το μέλλον μου, η επιλογή της τρίτης Δέσμης και των Ανθρωπιστικών Σπουδών ήταν αβίαστη. Η πρώτη μου επαφή με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ξεκινά πολλά χρόνια πριν, όταν ως μαθητής σε Λύκειο της επαρχίας είχα επιλέξει για την προετοιμασία ενόψει των εξετάσεων το απαράμιλλο Συντακτικό των Εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ αλλά και το Θεμέλιο στην Έκθεση Ιδεών. Κάποια χρόνια αργότερα και μετά την αποφοίτηση μου από τη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ., ξεκίνησα την πορεία μου ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Από το 2006 εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, σ’ έναν εκπαιδευτικό οργανισμό στον οποίο γνώρισα εξαιρετικούς συναδέλφους και ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει και στηρίζει το όραμα ενός εκπαιδευτικού. Διδάσκω το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σε όλες τις τάξεις συμμετέχοντας στη συγγραφή αναγνωρισμένων βοηθημάτων πανελλαδικής κυκλοφορίας. Η αδιάλειπτη προσπάθεια και η καθημερινή επαφή με τον ανεξάντλητο πλούτο του αρχαίου ελληνικού λόγου, που καθημερινά ανακαλύπτουμε, κάνει το έργο μας πραγματικά ξεχωριστό και κρύβει μια ιδιαίτερη γοητεία, η οποία κορυφώνεται όταν οι γνώσεις αυτές μεταλαμπαδεύονται σε νέα παιδιά με στόχους και φιλοδοξίες.

Μπαχαράκη Δήμητρα

Φιλόλογος MA

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Συχνά με ρωτάνε: «Δεν είναι βαρετή η δουλειά του εκπαιδευτικού; Δεν είναι δύσκολο κάθε χρόνο να διδάσκετε τα ίδια πράγματα;» Ειλικρινά, μερικές φορές, είναι! Είναι όμως αμφίδρομη η διαδικασία της μάθησης, προκλητική και γοητευτική, και αυτό που κάνει κάθε μάθημα διαφορετικό είναι η ενέργεια και ο ενθουσιασμός των παιδιών·...

Μπαχαράκη Δήμητρα

Φιλόλογος MA

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Συχνά με ρωτάνε: «Δεν είναι βαρετή η δουλειά του εκπαιδευτικού; Δεν είναι δύσκολο κάθε χρόνο να διδάσκετε τα ίδια πράγματα;» Ειλικρινά, μερικές φορές, είναι! Είναι όμως αμφίδρομη η διαδικασία της μάθησης, προκλητική και γοητευτική, και αυτό που κάνει κάθε μάθημα διαφορετικό είναι η ενέργεια και ο ενθουσιασμός των παιδιών· είναι οι απαιτήσεις τους που σε κάνουν να εξελίσσεσαι συνεχώς, οι ανάγκες τους που σε προκαλούν να οργανώσεις καλύτερα το υλικό σου, οι προσδοκίες τους που σε θέτουν σε συνεχή εγρήγορση και καθημερινή αυτοκριτική· είναι ακόμα οι ανασφάλειές τους που διεγείρουν και τις δικές σου ανασφάλειες, οι ερωτήσεις τους που σε ξαφνιάζουν ακόμα και μετά από διάστημα μεγαλύτερο από μία εικοσαετία μέσα στις αίθουσες, τα όνειρά τους που καλείσαι να στηρίξεις με σεβασμό, ειλικρίνεια, υπομονή, φαντασία και πολλή αγάπη."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1970. Το ενδιαφέρον μου για την Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης με οδήγησε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., από όπου αποφοίτησα το 1994. Ακολούθησαν Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex (U.K.) πάνω στην Ιστορία και τη Θεωρία της Μοντέρνας Τέχνης. Εργάζομαι ως φιλόλογος στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ από το 1995 και είμαι συντονίστρια του μαθήματος των Λατινικών και της Κοινωνιολογίας. Απόρροια της πολύχρονης ενασχόλησής μου με το μάθημα των Λατινικών αποτελούν τα βιβλία-βοηθήματα στον αντίστοιχο αντικείμενο που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι ουσιαστικά μεγάλωσα μέσα στο φροντιστήριο: αρχικά ως παιδί βλέποντας τους γονείς μου να επιδιώκουν τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς τους στόχους, έπειτα ως μαθήτρια της 3ης δέσμης αντλώντας από τους καθηγητές μου τη χαρά της διαδικασίας της μάθησης και στη συνέχεια ως καθηγήτρια προσπαθώντας να βρω τους κατάλληλους τρόπους, για να προσεγγίσω και να ενεργοποιήσω τους μαθητές μου, να τους προετοιμάσω γνωστικά και ψυχολογικά σε μια πιεστική περίοδο της ζωής τους.

Σταματόγιαννης Ιωάννης

Οικονομολόγος M.B.A., M.Sc. Finance

Η προσφορά μου στους μαθητές του Φροντιστηρίου ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είναι να μάθουν και να αγαπήσουν την επιστήμη της Οικονομίας. Να καταλάβουν ότι είναι μια απλή διαδικασία μάθησης και να συνειδητοποιήσουν το κοινωνικό και προσωπικό όφελος που μπορεί να έχουν μέσα από τις γνώσεις και την επαγγελματική ενασχόληση με το αντικείμενο...

Σταματόγιαννης Ιωάννης

Οικονομολόγος M.B.A., M.Sc. Finance

"Η προσφορά μου στους μαθητές του Φροντιστηρίου ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είναι να μάθουν και να αγαπήσουν την επιστήμη της Οικονομίας. Να καταλάβουν ότι είναι μια απλή διαδικασία μάθησης και να συνειδητοποιήσουν το κοινωνικό και προσωπικό όφελος που μπορεί να έχουν μέσα από τις γνώσεις και την επαγγελματική ενασχόληση με το αντικείμενο αυτό μετά τις σπουδές τους."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Β. Εύβοια. Στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσα τις σχολικές μου υποχρεώσεις και παράλληλα προετοιμάστηκα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πέτυχα να εισαχθώ στη σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από όπου αποφοίτησα ως Οικονομολόγος το 2005. Η επιλογή της Οικονομικής κατεύθυνσης για τις σπουδές μου ήταν συνειδητή. Έγινε πιστεύοντας ακράδαντα ότι η Οικονομία είναι η δύναμη που θέτει σε κίνηση τη λειτουργία της κοινωνίας και η βαθύτερη κατανόησή της μπορεί να προσφέρει εφόδια σημαντικά τόσο για την προσωπική καλλιέργεια όσο και για την επαγγελματική αποκατάσταση. Με την αποφοίτηση μου έγινα μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος παρακολουθώντας τις δράσεις του και την εξέλιξη της οικονομικής επιστήμης. Η προσωπική μου θέληση για εμβάθυνση και εξειδίκευση στα οικονομικά με οδήγησε στο πρώτο μου μεταπτυχιακό τίτλο με αντικείμενο την Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με εξειδίκευση τα Χρηματοοικονομικά (Finance). Πιστεύοντας προσωπικά στην αξία του ανθρώπινου παράγοντα για την επιτυχία και την ευημερία τόσο της κοινωνίας όσο και των επιχειρήσεων, ολοκληρώνω και το δεύτερο μου μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού (MBA – HR). Εκτός όμως από τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα, είμαι ευτυχής επειδή η επαγγελματική και διδακτική πορεία μου συνδέεται με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Η δημιουργική επαφή με τους μαθητές μέσα σε ένα άριστο και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για την καταβολή κάθε προσπάθειας προκειμένου οι υποψήφιοι να γευτούν το χαμόγελο της επιτυχίας.

Σταμάτης Γιάννης

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Η πολυετής παρουσία μου στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ανταποκρίνεται πλήρως στο όραμά μου να εργαστώ μαζί με νέους ανθρώπους που θέλουν να μοχθήσουν και να επιτύχουν, ταυτόχρονα όμως και να συνεργαστώ με έγκριτους συναδέλφους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης που διαπνέονται από ανάλογες αντιλήψεις για την εκπαίδευση.

Σταμάτης Γιάννης

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Η πολυετής παρουσία μου στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ανταποκρίνεται πλήρως στο όραμά μου να εργαστώ μαζί με νέους ανθρώπους που θέλουν να μοχθήσουν και να επιτύχουν, ταυτόχρονα όμως και να συνεργαστώ με έγκριτους συναδέλφους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης που διαπνέονται από ανάλογες αντιλήψεις για την εκπαίδευση."

Βιογραφικό

Η σχεδόν έμφυτη αγάπη για την Ιστορία και η γοητεία που μου άσκησε εξαρχής ο αρχαιοελληνικός λόγος, τα πρότυπα από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον και οι εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί που με ανέλαβαν στα σχολικά μου χρόνια, έστρεψαν το ενδιαφέρον μου προς τις ανθρωπιστικές σπουδές.  Είχα την τύχη να σπουδάσω στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, και να εντρυφήσω στην εξαιρετικά σημαντική και μακραίωνη πολιτισμική κληρονομιά του νησιού, με τη σπουδαία παραγωγή στην ιστορία, την πολιτική θεωρία, τη λογοτεχνία και τη γενικότερη λόγια παράδοση. Αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη διδασκαλία, διότι ποτέ δε λησμόνησα την εντύπωση που μου προξένησε ένα δοκίμιο του Ευάγγελου Παπανούτσου για το ρόλο του δασκάλου, που διάβασα όταν ήμουν κι εγώ μαθητής: «Αδύνατο να φανταστεί κανείς πόσο δύσκολο, σχεδόν υπεράνθρωπο είναι αυτό που του ζητούμε (του δασκάλου), να συνθλίψει μέσα του το χρόνο, να γερνάει φυσιολογικά, και όμως να μένει νέος στην ψυχή για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στα αισθήματα, στις σκέψεις, στις επιθυμίες του νέου ανθρώπου που θα διαπαιδαγωγήσει».

Ταρούση Αλκέτα

Χημικός M.Sc., Ph.D.

Ένας καλός εκπαιδευτικός πρέπει να αγαπά αυτό που κάνει, να έχει μεταδοτικότητα, να εμπνέει και να εμπνέεται από τα παιδιά. Στην αγάπη για τη δουλειά μου συνηγορεί ο ιδιαίτερα φιλικός χώρος του Φροντιστηρίου που απαρτίζεται από καταρτισμένους επιστήμονες, οι οποίοι καθοδηγούν σωστά και στηρίζουν μαθητές και αλλήλους. Και μην...

Ταρούση Αλκέτα

Χημικός M.Sc., Ph.D.

"Ένας καλός εκπαιδευτικός πρέπει να αγαπά αυτό που κάνει, να έχει μεταδοτικότητα, να εμπνέει και να εμπνέεται από τα παιδιά. Στην αγάπη για τη δουλειά μου συνηγορεί ο ιδιαίτερα φιλικός χώρος του Φροντιστηρίου που απαρτίζεται από καταρτισμένους επιστήμονες, οι οποίοι καθοδηγούν σωστά και στηρίζουν μαθητές και αλλήλους. Και μην ξεχνάτε: «Η Χημεία είναι χρώματα, ενθουσιασμός, μα πάνω απ’ όλα ένας κόσμος που οδηγεί τη φαντασία ανοίγοντας ορίζοντες στη λογική»!"

Βιογραφικό

Κάθε άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση ανεξάρτητα και πριν από κάθε εμπειρία του. Ανακαλύπτοντας πως η δική μου κλίση βρίσκεται στο χώρο των Θετικών Επιστημών, σπούδασα στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι σπουδές μου στη Χημεία συνεχίστηκαν και μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών. Έλαβα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης καθώς και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Ανόργανη Χημεία με υποτροφία. Η σχέση μου με την έρευνα παραμένει κομμάτι αναπόσπαστο της ζωής μου με επιδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, από όπου έχουν προκύψει πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 30 συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια. Η επικουρική διδασκαλία στην ανώτατη εκπαίδευση στα εργαστήρια Ανόργανης Χημείας συντέλεσε στο να αγαπήσω ακόμη περισσότερο το αντικείμενο της διδασκαλίας και ταυτόχρονα ενδυνάμωσε αυτή την έμφυτη τάση. Εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου το ιδεώδες περιβάλλον και η ευχάριστη μαθητεία αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχία των μαθητών μας.

Τάτσης Βασίλης

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Πέρα από τη μετάδοση γνώσεων στους μαθητές, νιώθω πως συμμετέχω στην προσπάθεια και στην αγωνία τους και με σύμμαχο την εμπειρία επιχειρώ να τους αποδείξω ότι δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μακρόχρονης, ίσως επίπονης, αλλά σίγουρα γοητευτικής πορείας. Και εγώ ο ίδιος όμως, καθώς συναναστρέφομαι με...

Τάτσης Βασίλης

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Πέρα από τη μετάδοση γνώσεων στους μαθητές, νιώθω πως συμμετέχω στην προσπάθεια και στην αγωνία τους και με σύμμαχο την εμπειρία επιχειρώ να τους αποδείξω ότι δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μακρόχρονης, ίσως επίπονης, αλλά σίγουρα γοητευτικής πορείας. Και εγώ ο ίδιος όμως, καθώς συναναστρέφομαι με το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, αισθάνομαι πως ανανεώνομαι."

Βιογραφικό

Η πρώτη μου συνειδητή επαφή με τις κλασικές σπουδές ήταν κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο Κλασικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης. Τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση την ολοκλήρωσα στο 1ο Λύκειο Άνω Τούμπας (σημερινό 27ο Λύκειο Θεσσαλονίκης). Το 1998 άρχισαν οι σπουδές μου στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, τις οποίες ολοκλήρωσα το 2003. Έπειτα παρακολούθησα σεμινάρια ειδικής αγωγής, μαθησιακών δυσκολιών και διαταραχών στο ΠΑ.ΜΑΚ. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, των οποίων υπήρξα και μαθητής, ξεκίνησε το 2005. Εκτός από το βιοπορισμό, ήθελα να ακολουθήσω ένα επάγγελμα το οποίο να μου καλύπτει περισσότερες ανάγκες· να διαθέτει επικοινωνία, δημιουργικότητα και να έχει αμφίδρομο χαρακτήρα. Ομολογώ, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ότι το επάγγελμα του καθηγητή, χωρίς να ήταν η πρώτη μου επιλογή, αποδείχθηκε η πιο σωστή και ότι ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα μου. Διδάσκω τα μαθήματα των Λατινικών και της Κοινωνιολογίας και συμμετέχω στις συγγραφικές ομάδες των αντίστοιχων αντικειμένων.

Τσαπανίδης Ηλίας

Φυσικός M.Sc.

Μετά από αρκετά χρονιά στην ιδιωτική εκπαίδευση, στις αίθουσες του φροντιστηρίου και μέσα από την καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τα παιδιά, ζω το δικό μου όνειρο! Το μάθημα της Φυσικής και η διδασκαλία της, με την εμβάθυνση και τον σχολιασμό των φαινομένων μέσω των θεωριών, μεθοδολογιών και ασκήσεων,...

Τσαπανίδης Ηλίας

Φυσικός M.Sc.

"Μετά από αρκετά χρονιά στην ιδιωτική εκπαίδευση, στις αίθουσες του φροντιστηρίου και μέσα από την καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τα παιδιά, ζω το δικό μου όνειρο! Το μάθημα της Φυσικής και η διδασκαλία της, με την εμβάθυνση και τον σχολιασμό των φαινομένων μέσω των θεωριών, μεθοδολογιών και ασκήσεων, είναι η αγαπημένη καθημερινή μου πρόκληση. Ελπίζω να μεταλαμπαδεύω αυτή τη χαρά και έμπνευση στους νέους μαθητές και να τους βοηθώ ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα δικά τους όνειρα."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα στη Θεσσαλονίκη. Το όνειρο να γίνω εκπαιδευτικός άρχισε να γίνεται συνειδητό από τα σχολικά χρόνια. Η εμπειρία της διδασκαλίας μαζί με την κλίση προς τις θετικές επιστήμες με οδήγησαν στο να σπουδάσω Φυσική και στη συνέχεια να συνεχίσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Μετεωρολογία και την Κλιματολογία. Δηλαδή σε επιστήμες που συνδυάζουν και μπορούν να ερμηνεύσουν τα φαινόμενα που συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας. Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ προσφέρουν αφειδώλευτα τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι μαθητές τον κόσμο των θετικών επιστημών.

Σίσκας Χρήστος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Αυτό που προσπαθώ είναι να παρουσιάσω στους μαθητές μου, όσο γίνεται πιο απλά, αλλά σε καμία περίπτωση απλοϊκά, τις μαθηματικές έννοιες. Αυτό που μου αρέσει στην επιστήμη των Μαθηματικών είναι πως η προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος σε οδηγεί σε νέα προβλήματα πιο όμορφα από το αρχικό.

Σίσκας Χρήστος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Αυτό που προσπαθώ είναι να παρουσιάσω στους μαθητές μου, όσο γίνεται πιο απλά, αλλά σε καμία περίπτωση απλοϊκά, τις μαθηματικές έννοιες. Αυτό που μου αρέσει στην επιστήμη των Μαθηματικών είναι πως η προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος σε οδηγεί σε νέα προβλήματα πιο όμορφα από το αρχικό."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Μαθηματικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου άρχισα να ασκώ το επάγγελμα του καθηγητή στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Από τα πρώτα μου βήματα στο συγκεκριμένο χώρο στάθηκα αρκετά τυχερός, αφού τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, ένας από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, μου έδειξε εμπιστοσύνη. Κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού μου βίου, παράλληλα με τη διδασκαλία, συμμετείχα στη συγγραφή 13 εκπαιδευτικών βοηθημάτων για τους μαθητές του Λυκείου, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους εκδοτικούς οίκους (εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, Ελληνοεκδοτική). Παράλληλα με την εργασία μου, από το 2015 συμμετέχω ως ενεργό μέλος στην lisari_team, μια πανελλαδική ομάδα μαθηματικών με ανήσυχο πνεύμα.

Κουρής Στέλιος

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Το επάγγελμα του καθηγητή αποτέλεσε την επιλογή μου λόγω της προσφοράς γνώσης και της παράλληλης συνολικής υποστήριξης στους μαθητές οι οποίοι προσπαθούν να χαράξουν την πορεία τους στη ζωή.

Κουρής Στέλιος

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Το επάγγελμα του καθηγητή αποτέλεσε την επιλογή μου λόγω της προσφοράς γνώσης και της παράλληλης συνολικής υποστήριξης στους μαθητές οι οποίοι προσπαθούν να χαράξουν την πορεία τους στη ζωή."

Βιογραφικό

Μέσα από συνεχείς προβληματισμούς και αναζητήσεις αποφάσισα στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου να διεκδικήσω μια θέση σε κάποιο τμήμα Φιλολογίας των ΑΕΙ. Το 1997 επέλεξα να ακολουθήσω το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και να προσπαθήσω να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου στους μαθητές που βρίσκονται σ΄ ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της ζωής τους. Η εκπαίδευση, αναμφισβήτητα, είναι μια συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων και μια αέναη προσπάθεια επίτευξης της γνώσης. Έχοντας διδάξει σχεδόν όλα τα φιλολογικά μαθήματα, τα τελευταία χρόνια έχω εστιάσει στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας. Από τη μία, η τέχνη του λόγου και η προσπάθεια να φέρει κάποιος τον μαθητή σε επαφή με τη γλώσσα σε ιδιαίτερα «περίεργους» καιρούς και από την άλλη η Ιστορία, μια παιδική αγάπη τόσο ταλαιπωρημένη στα πλαίσια του εκπαιδευτικού -και κυρίως εξεταστικού συστήματος- της εποχής μας. Από το 2008 εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. H ελευθερία και η ανεξαρτησία που παρέχεται στον εκπαιδευτικό ώστε να επιτελέσει με επιτυχία τους στόχους της εκπαιδευτικής διαδικασίας θεωρώ ότι είναι ο βασικός άξονας της αποτελεσματικότητας αυτής της συνεργασίας. Οι άριστες υποδομές σε συνδυασμό με την ουσιαστική συνδρομή της γραμματειακής υποστήριξης επιτρέπουν στον εκπαιδευτικό να συνδράμει τους μαθητές στην τόσο σημαντική προσπάθεια που θα αποτελέσει την αφετηρία της μελλοντικής τους ζωής.

Κυζάκης Χρήστος

Φιλόλογος MA

Η ελληνική γλώσσα με την αξεπέραστη γοητεία που ασκεί μου δίνει την αφορμή μέσα στην τάξη να διαλεχθώ με τα παιδιά με πλούσιο και επίκαιρο λόγο, να ανταλλάξουμε σκέψεις και επιχειρήματα και να βγούμε αμφότεροι κεκαθαρμένοι από τα νάματα αυτής της διαδικασίας.

Κυζάκης Χρήστος

Φιλόλογος MA

"Η ελληνική γλώσσα με την αξεπέραστη γοητεία που ασκεί μου δίνει την αφορμή μέσα στην τάξη να διαλεχθώ με τα παιδιά με πλούσιο και επίκαιρο λόγο, να ανταλλάξουμε σκέψεις και επιχειρήματα και να βγούμε αμφότεροι κεκαθαρμένοι από τα νάματα αυτής της διαδικασίας."

Βιογραφικό

Είμαι Απόφοιτος του Φιλολογικού Τμήματος Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής με ειδίκευση στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων. Εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 1990. Με τα Φροντιστήρια – Εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ συνεργάζομαι από την ίδια χρονιά με ειδίκευση στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων Ελληνικών. Είμαι συγγραφέας αναγνωρισμένου βοηθήματος πανελλαδικής κυκλοφορίας (Θεμέλιο στην Έκθεση – Έκφραση για την Α΄- Β΄- Γ΄ Λυκείου).

Τσαμπάκαλος Σπύρος

Φιλόλογος

Θέλω οι μαθητές μου να μάθουν να διαβάζουν, να κατανοούν και να απαντούν σε ό,τι τους ζητείται. Πρακτικά πράγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις.

Τσαμπάκαλος Σπύρος

Φιλόλογος

"Θέλω οι μαθητές μου να μάθουν να διαβάζουν, να κατανοούν και να απαντούν σε ό,τι τους ζητείται. Πρακτικά πράγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Ιστορικού Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Με τα Φροντιστήρια – Εκδόσεις Μπαχαράκη συνεργάζομαι από το 1996 με ειδίκευση στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας. Είμαι συγγραφέας αναγνωρισμένων βοηθημάτων πανελλαδικής κυκλοφορίας (Θεμέλιο στην Έκθεση Έκφραση Α΄- Β΄- Γ΄ Λυκείου, εκδόσεις Μπαχαράκη, Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας Γ’ Λυκείου, εκδόσεις Μπαχαράκη).

Σύγγελης Κωνσταντίνος

Φιλόλογος Μ.Phil., Candidate Ph.D.

Τα ίδια τα παιδιά και η διάθεση προσφοράς από εμάς σε αυτά δίνουν το οξυγόνο για να αποδώσουμε. Θεωρώ ότι διαφορετικά είναι δύσκολο να εργαστεί κάποιος σωστά στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Σύγγελης Κωνσταντίνος

Φιλόλογος Μ.Phil., Candidate Ph.D.

"Τα ίδια τα παιδιά και η διάθεση προσφοράς από εμάς σε αυτά δίνουν το οξυγόνο για να αποδώσουμε. Θεωρώ ότι διαφορετικά είναι δύσκολο να εργαστεί κάποιος σωστά στο χώρο της Εκπαίδευσης."

Βιογραφικό

Από τα παιδικά μου χρόνια με γοητεύει η λογοτεχνία, η ιστορία, ό,τι είχε σχέση με την παράδοση και τη γλώσσα μας, τόσο την αρχαία όσο και τη νέα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τόσο το βασικό πτυχίο όσο και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια εκπονώ τη διδακτορική μου διατριβή ως Υποψήφιος Διδάκτωρ Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είμαι μέλος επιστημονικής ομάδας που έχει αναλάβει ερευνητικό Πρόγραμμα Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το 1995 διδάσκω ως καθηγητής ελληνικής φιλολογίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μπόρεσα να συνδυάσω την αγάπη για τη διδασκαλία με την επιστημονική έρευνα της φιλολογίας. Η υψηλού επιπέδου οργάνωση, τα σύγχρονα μέσα διδασκαλίας, το άριστο κλίμα μεταξύ των συναδέλφων δίνουν το κίνητρο να προσφέρουμε στα παιδιά αυτό που αγαπάμε.

Γαλατάς Γιώργος

Φιλόλογος

Χρωστώ στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ τη γνώση, τη διδακτική εμπειρία, τις ευκαιρίες και φυσικά τις υπέροχες αναμνήσεις.

Γαλατάς Γιώργος

Φιλόλογος

"Χρωστώ στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ τη γνώση, τη διδακτική εμπειρία, τις ευκαιρίες και φυσικά τις υπέροχες αναμνήσεις."

Βιογραφικό

Γεννημένος το 1966 στην Αθήνα ολοκλήρωσα τις βασικές σπουδές στο Πρότυπο Κλασικό Λύκειο Αθηνών και στη συνέχεια φοίτησα στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ στο τμήμα Φιλολογίας με ειδίκευση στις Κλασικές σπουδές. Μετά την αποφοίτησή μου εργάζομαι σταθερά στον ιδιωτικό χώρο της εκπαίδευσης διδάσκοντας κατεξοχήν μαθήματα της ειδικότητάς μου.
Προερχόμενος από την Αθήνα η Θεσσαλονίκη υπήρξε η δεύτερη πατρίδα μου. Πρώτα μου πρόσφερε τις σπουδές μου στο καλύτερο Πανεπιστήμιο των Κλασικών σπουδών κι έπειτα τον πρώτο μου κι έκτοτε σταθερό εργασιακό χώρο, τα «Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ». Αυτά μου άνοιξαν την πόρτα τους όντας άπειρος στα πρώτα χρόνια και στα 20 και πλέον χρόνια που εργάζομαι σε αυτά, μου δίδαξαν τον τρόπο να γίνω αληθινός δάσκαλος και ολοκληρωμένος επιστήμονας στο χώρο μου. Πέρα από τη διδασκαλία μου έδωσαν και την ευκαιρία να δοκιμαστώ και στο συγγραφικό χώρο με τη συμμετοχή μου στην έκδοση βοηθητικών συγγραμμάτων.

Διαμαντή Κατερίνα

Οικονομολόγος

Στόχος του εκπαιδευτικού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να σκέφτονται, να προβληματίζονται, χωρίς να δέχονται αβίαστα όσα τους παρουσιάζονται, δημιουργώντας τη δική τους ματιά στα πράγματα. Αρωγός σε αυτό είναι η αγάπη για τη μάθηση και η αξιοποίησή της ως εργαλείο στην πορεία της ζωής τους.

Διαμαντή Κατερίνα

Οικονομολόγος

"Στόχος του εκπαιδευτικού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να σκέφτονται, να προβληματίζονται, χωρίς να δέχονται αβίαστα όσα τους παρουσιάζονται, δημιουργώντας τη δική τους ματιά στα πράγματα. Αρωγός σε αυτό είναι η αγάπη για τη μάθηση και η αξιοποίησή της ως εργαλείο στην πορεία της ζωής τους."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκα στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ορμώμενη από την αγάπη μου για τη διδασκαλία. Παράλληλα, η επιμόρφωσή μου σχετίζεται με τη διδασκαλία της Οικονομικής Επιστήμης, καθώς και με την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Επιθυμία μου είναι να μεταδώσω στα παιδιά την αγάπη μου για την Οικονομική Επιστήμη με απλό και κατανοητό τρόπο. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, που συνδυάζουν το φιλικό περιβάλλον με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στις μεθόδους διδασκαλίας, μου έχει δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω τον στόχο μου.

Παζαράς Πάνος

Μαθηματικός

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Πιστεύω πως οι μαθητές μου αντιλαμβάνονται την αγωνία και την προσπάθεια μου ως δασκάλου. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου τα χαμόγελά τους και τα θετικά σχόλια, που και μετά από πολλά χρόνια διδασκαλίας, με γοητεύουν και με συγκινούν ιδιαίτερα.

Παζαράς Πάνος

Μαθηματικός

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Πιστεύω πως οι μαθητές μου αντιλαμβάνονται την αγωνία και την προσπάθεια μου ως δασκάλου. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου τα χαμόγελά τους και τα θετικά σχόλια, που και μετά από πολλά χρόνια διδασκαλίας, με γοητεύουν και με συγκινούν ιδιαίτερα."

Βιογραφικό

Από τις μικρές τάξεις του γυμνασίου συνειδητοποίησα την αγάπη μου για το μάθημα των μαθηματικών. Σπούδασα στο Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκω Μαθηματικά για περισσότερο από 30 χρόνια. Η διαδικασία του να μεταφέρω τις γνώσεις μου στα παιδιά και να τα βοηθώ να λύσουν τις απορίες τους με γοήτευε. Από το 2002 εργάζομαι σταθερά στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Η άρτια οργάνωση του Φροντιστηρίου και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους κατέστησαν αφενός ευχάριστη τη διδακτική διαδικασία και αφετέρου εφικτή τη μακροχρόνια παρουσία μου στο Φροντιστήριο.

Δασκάλου Εύα

Φιλόλογος

Ήδη από την εφηβική ηλικία μου ήξερα ότι αυτό που θα με κάνει ευτυχισμένη είναι η προσφορά και η μετάδοση γνώσεων σε νέα παιδιά που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους, τα οποία προσεγγίζω με αγάπη, σεβασμό και απεριόριστη κατανόηση. Ο πλούτος και η ομορφιά της αρχαίας ελληνικής γλώσσας...

Δασκάλου Εύα

Φιλόλογος

"Ήδη από την εφηβική ηλικία μου ήξερα ότι αυτό που θα με κάνει ευτυχισμένη είναι η προσφορά και η μετάδοση γνώσεων σε νέα παιδιά που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους, τα οποία προσεγγίζω με αγάπη, σεβασμό και απεριόριστη κατανόηση. Ο πλούτος και η ομορφιά της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με μαγεύουν και αποτελούν για μένα πρόκληση να θέλω να τα μεταδώσω στη νέα γενιά."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Α.Π.Θ., στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας κατά τα έτη 1985-1989, και πήρα ειδίκευση στην Ιστορία. Στη συνέχεια παρακολούθησα διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Βυζαντινή Ιστορία. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα ξεκίνησε το 1990 σε κεντρικό φροντιστήριο της Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας το αδίδακτο των Αρχαίων Ελληνικών, συντακτικό και γραμματική της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Το 2006 εντάσσομαι στο δυναμικό των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου συνεργάζομαι με έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές και εξαιρετικούς ανθρώπους, με κοινό και απώτερο σκοπό να βοηθήσουμε νέα παιδιά να εκπληρώσουν τους στόχους τους και να σπουδάσουν αυτό που ονειρεύονται. Την επιστημονική μου κατάρτιση ενδυνάμωσε η συμμετοχή μου σε σεμινάρια με θέμα «Κίνητρα και Δημιουργική Διδασκαλία» και «Ψηφιακή Διδασκαλία». Έχω συγγράψει βοήθημα πανελλαδικής κυκλοφορίας (Θεματογραφία Αρχαίων Ελληνικών Γ’ Λυκείου) και συμμετείχα στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Θέματα και Λύσεις Πανελλαδικών και Επαναληπτικών Εξετάσεων στα Αρχαία Ελληνικά – Αδίδακτο κείμενο» των εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

Καμψιάδης Τριαντάφυλλος

Φιλόλογος M.Sc.

Η γοητεία του επαγγέλματος του καθηγητή νομίζω συνοψίζεται στα 3 Π: Προαίρεση: θετική διάθεση απέναντι σε κάθε πρόκληση (διδακτική και όχι μόνο). Προσπάθεια: διαρκής αγώνας για την επίτευξη κάθε στόχου. Πίστη: τελικά θα τα καταφέρουμε.

Καμψιάδης Τριαντάφυλλος

Φιλόλογος M.Sc.

"Η γοητεία του επαγγέλματος του καθηγητή νομίζω συνοψίζεται στα 3 Π: Προαίρεση: θετική διάθεση απέναντι σε κάθε πρόκληση (διδακτική και όχι μόνο). Προσπάθεια: διαρκής αγώνας για την επίτευξη κάθε στόχου. Πίστη: τελικά θα τα καταφέρουμε."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο τμήμα φιλολογίας του Α.Π.Θ. στον τομέα κλασικών σπουδών. Μετά την αποφοίτησή μου εντάχθηκα στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα των κλασικών σπουδών του Α.Π.Θ. Ταυτόχρονα με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές παρακολούθησα σεμινάρια πάνω στις νέες μεθόδους βιωματικής διδασκαλίας και ένταξης μαθητών με διάφορες μαθησιακές δυσκολίες στο σχολικό περιβάλλον. Συμμετέχω στη διοργάνωση της σειράς διεθνών συνεδρίων για τις σύγχρονες τάσεις στην κλασική φιλολογία (Trends in Classics) κι εργάζομαι ως καθηγητής στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, που αποτελούν μια στιβαρή εκπαιδευτική παρουσία, στήριγμα των μαθητών και ορμητήριο στην ανοδική τους πορεία.

Αναστασοπούλου Αρετή

Φιλόλογος

Έχοντας ωριμάσει πνευματικά και γνωστικά στο πλαίσιο της διδακτικής πράξης των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, θεωρώ βασικό εκπαιδευτικό μου γνώμονα πως ο καλός δάσκαλος δεν φροντίζει να μεταλαμπαδεύει μόνο γνώσεις αλλά κινητοποιεί το νου, την ψυχή και το σώμα του για να αποδώσει με ενθουσιασμό και με ευφάνταστο τρόπο γνώσεις που...

Αναστασοπούλου Αρετή

Φιλόλογος

"Έχοντας ωριμάσει πνευματικά και γνωστικά στο πλαίσιο της διδακτικής πράξης των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, θεωρώ βασικό εκπαιδευτικό μου γνώμονα πως ο καλός δάσκαλος δεν φροντίζει να μεταλαμπαδεύει μόνο γνώσεις αλλά κινητοποιεί το νου, την ψυχή και το σώμα του για να αποδώσει με ενθουσιασμό και με ευφάνταστο τρόπο γνώσεις που απαιτούν κόπο, επιμονή και ώρες μελέτης."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1977 στην Κόρινθο. Είμαι απόφοιτη του Φιλοσοφικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2000. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, ένας χώρος όπου τα όνειρα όλων των μαθητών γίνονται πράξη, ξεκίνησε από το 2003. Διδάσκω κυρίως τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας. Είμαι ένας από τους συγγραφείς του αναγνωρισμένου βοηθήματος πανελλαδικής κυκλοφορίας Φιλοσοφικός Λόγος για τη Γ΄ Λυκείου των εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

Θεριουδάκης Γιώργος

Μαθηματικός

Πιστεύω βαθιά ότι οι μαθητές μας είναι οι καλύτεροί μας δάσκαλοι, ότι δίνουν στην ψυχή μας πολύ περισσότερα από την ικανοποίηση που νιώθουμε, όταν βλέπουμε να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό τους το χαμόγελο που μεταφράζεται σε κατανόηση μιας δύσκολης άσκησης Άλγεβρας ή Γεωμετρίας. Η ικανοποίηση αυτή είναι ένα από τα...

Θεριουδάκης Γιώργος

Μαθηματικός

"Πιστεύω βαθιά ότι οι μαθητές μας είναι οι καλύτεροί μας δάσκαλοι, ότι δίνουν στην ψυχή μας πολύ περισσότερα από την ικανοποίηση που νιώθουμε, όταν βλέπουμε να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό τους το χαμόγελο που μεταφράζεται σε κατανόηση μιας δύσκολης άσκησης Άλγεβρας ή Γεωμετρίας. Η ικανοποίηση αυτή είναι ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσουμε ως εκπαιδευτικοί, και συγκρίνεται μόνο με τη χαρά της τελικής επιτυχίας που αισθανόμαστε μαζί με τους μαθητές στο πέρας της προσπάθειάς τους!"

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών, από όπου και αποφοίτησα το 1998. Με τη διδασκαλία των Μαθηματικών ξεκίνησα ήδη να ασχολούμαι από πρωτοετής φοιτητής. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ξεκίνησε το 2003 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε ένα κλίμα αγαστής συνεργασίας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τους μαθητές μας. Σήμερα η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και μας έχει δώσει πολλά και χρήσιμα εργαλεία για τη διδασκαλία μέσα στην τάξη. Αυτό που μένει όμως πάντα αναλλοίωτο είναι η ουσία του επαγγέλματός μας: η διαρκής επαφή με νέα παιδιά, δηλαδή με ανθρώπους που βρίσκονται ίσως στην καλύτερη, πιο «ζωντανή» περίοδο της ζωής τους. Αυτή η επαφή είναι που με κάνει να αισθάνομαι ευτυχής που επέλεξα το επάγγελμα αυτό.

Βέικου Έφη

Φιλόλογος

Η επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος βασίστηκε στην αγάπη που είχα πάντα για τη λογοτεχνία και την ελληνική γλώσσα. Μου δίνει τη δυνατότητα μέσω της διδασκαλίας των Νέων και των Αρχαίων Ελληνικών να μεταδίδω στα παιδιά γνώσεις σημαντικές για τη ζωή τους. Επειδή όμως εξίσου σημαντική για τη ζωή τους...

Βέικου Έφη

Φιλόλογος

"Η επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος βασίστηκε στην αγάπη που είχα πάντα για τη λογοτεχνία και την ελληνική γλώσσα. Μου δίνει τη δυνατότητα μέσω της διδασκαλίας των Νέων και των Αρχαίων Ελληνικών να μεταδίδω στα παιδιά γνώσεις σημαντικές για τη ζωή τους. Επειδή όμως εξίσου σημαντική για τη ζωή τους είναι και η επιτυχία τους στις εξετάσεις, γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια, με γνώμονα τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους, αγωνίζομαι μαζί τους για την επίτευξη των στόχων τους. "

Βιογραφικό

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στοχεύοντας πάντα στη συνεχή επιμόρφωσή μου, έχω συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές ημερίδες και έχω ολοκληρώσει κύκλους σεμιναρίων, με πιο πρόσφατο αυτό της Ειδικής Αγωγής. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της πολυετούς συνεργασίας μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχω σε συγγραφικές ομάδες ως επιστημονική συνεργάτης αναγνωρισμένων βοηθημάτων πανελλαδικής κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα, με τη σοφία της εμπειρίας τους τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ συμμετείχαν ως οργανισμός σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με θέμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Δόθηκε σε εμάς η δυνατότητα να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αξιοποιώντας την τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κωνσταντινίδης Δημήτριος

Μαθηματικός

Επέλεξα το επάγγελμα του εκπαιδευτικού γιατί μου αρέσει να μετακενώνω τις γνώσεις μου στα παιδιά και να αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς τους. Αυτό που με γοητεύει στην επιστήμη των Μαθηματικών είναι ο διαφορετικός τρόπος σκέψης και η «τετράγωνη» λογική που την χαρακτηρίζει.

Κωνσταντινίδης Δημήτριος

Μαθηματικός

"Επέλεξα το επάγγελμα του εκπαιδευτικού γιατί μου αρέσει να μετακενώνω τις γνώσεις μου στα παιδιά και να αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς τους. Αυτό που με γοητεύει στην επιστήμη των Μαθηματικών είναι ο διαφορετικός τρόπος σκέψης και η «τετράγωνη» λογική που την χαρακτηρίζει. "

Βιογραφικό

Είμαι καθηγητής Μαθηματικών. Έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι ως μαθηματικός στον ιδιωτικό τομέα από το 2011. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ διδάσκω Άλγεβρα, Γεωμετρία και Μαθηματικά Προσανατολισμού σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε στον εκπαιδευτικό μας οργανισμό, όπως είναι οι διαδραστικοί πίνακες, μου δίνουν τη δυνατότητα να δώσω μια διαφορετική διάσταση στη διδασκαλία των μαθηματικών, η οποία μέσω της εικόνας γίνεται και πιο ενδιαφέρουσα για τους μαθητές. Η εκπαιδευτική στήριξη που λαμβάνουν οι μαθητές στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είναι άρτια μέσω της συστηματοποιημένης διδασκαλίας και της βιβλιογραφίας.

Καρατελίδου Λίτσα

Φιλόλογος

Το να γίνω εκπαιδευτικός - φιλόλογος ήταν μία επιθυμία που γεννήθηκε σε μικρή ηλικία. Η υλοποίησή της μου εξασφαλίζει τη δυνατότητα να συμβάλλω μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία στην πνευματική καλλιέργεια και στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών μου.

Καρατελίδου Λίτσα

Φιλόλογος

"Το να γίνω εκπαιδευτικός - φιλόλογος ήταν μία επιθυμία που γεννήθηκε σε μικρή ηλικία. Η υλοποίησή της μου εξασφαλίζει τη δυνατότητα να συμβάλλω μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία στην πνευματική καλλιέργεια και στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών μου."

Βιογραφικό

Η πορεία μου στον χώρο της εκπαίδευσης ξεκίνησε από το 1994 χρόνια, με την αποφοίτησή μου από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Νεοελληνική γλώσσα. Η επιστημονική μου κατάρτιση συνεχίστηκε με προγράμματα επιμόρφωσης και σεμινάρια με θέμα «Δημιουργική Διδασκαλία», «Ψηφιακή Διδασκαλία» και με γνώσεις της γερμανικής γλώσσας και υπολογιστών. Παράλληλα, ασκούσα το επάγγελμά μου σε διάφορους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Ωστόσο, η επαγγελματική μου καριέρα πήρε νέα δυναμική τροπή με την συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Το ανθρώπινο πρόσωπο, η ποιοτική δουλειά, η αγαστή συνεργασία, το οικογενειακό περιβάλλον και οι άριστες – φιλικές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων και του Διευθυντή Σπουδών  κ. Ι. Μ. Μπαχαράκη χαρακτηρίζουν τον εκπαιδευτικό οργανισμό των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, στοιχεία που αποτελούν αφορμές δημιουργικότητας και αποδοτικότητας.

Βαγγελογιάννης Ιωάννης

Φυσικός

Είναι πρόκληση κάθε φορά να παρουσιάζω στους μαθητές μου με τον καλύτερο τρόπο νέα γνώση και νέες μεθοδολογίες. Οι θετικές επιστήμες και η τεχνολογία είναι τα δύο μεγάλα στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού. Μέσω αυτών μπορεί κάποιος να ανοίξει ένα επιπλέον παράθυρο στην κατανόηση αυτού του κόσμου.

Βαγγελογιάννης Ιωάννης

Φυσικός

"Είναι πρόκληση κάθε φορά να παρουσιάζω στους μαθητές μου με τον καλύτερο τρόπο νέα γνώση και νέες μεθοδολογίες. Οι θετικές επιστήμες και η τεχνολογία είναι τα δύο μεγάλα στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού. Μέσω αυτών μπορεί κάποιος να ανοίξει ένα επιπλέον παράθυρο στην κατανόηση αυτού του κόσμου."

Βιογραφικό

Η αγάπη μου καθώς και η κλίση μου προς τις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία γενικότερα με οδήγησαν στα έδρανα του Φυσικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Την τεχνολογία την υπηρέτησα για 12 συνεχή χρόνια, από τη θέση του τεχνικού Διευθυντή στο Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (νυν Κέντρο Διάδοσης Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ), όπου μεταξύ άλλων σχεδίαζα διαδραστικές διατάξεις, που παρουσίαζαν φαινόμενα φυσικής στο κοινό. Στις θετικές επιστήμες αφιέρωσα ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου πορείας από τη μεριά του δασκάλου, είτε σε δημόσια ΙΕΚ είτε από τη θέση του καθηγητή σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ως καθηγητή των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, μέσα από μια μακρόπνοη συνεργασία, μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω χιλιάδες μαθητές να πετύχουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Το επάγγελμα του δασκάλου φυσικής αλλά και της επιστήμης των ηλεκτρονικών υπολογιστών με βοήθησε να καταλάβω και να εξελίξω το ταλέντο μου στη μετάδοση νέας γνώσης στους μαθητές μου.

Τσαγγαλλίδου Αμαλία

Φιλόλογος

Η αγάπη για τη γλώσσα και η γοητεία του αρχαίου ελληνικού λόγου με οδήγησαν στην επιλογή της επιστήμης μου. Από την άλλη ήταν έντονη η επιθυμία να μεταλαμπαδεύσω τα αρχαία ελληνικά ιδεώδη στη νέα γενιά, βοηθώντας παράλληλα τους μαθητές να χρησιμοποιούν σωστά τη γλώσσα και να επιτύχουν το πρώτο...

Τσαγγαλλίδου Αμαλία

Φιλόλογος

"Η αγάπη για τη γλώσσα και η γοητεία του αρχαίου ελληνικού λόγου με οδήγησαν στην επιλογή της επιστήμης μου. Από την άλλη ήταν έντονη η επιθυμία να μεταλαμπαδεύσω τα αρχαία ελληνικά ιδεώδη στη νέα γενιά, βοηθώντας παράλληλα τους μαθητές να χρησιμοποιούν σωστά τη γλώσσα και να επιτύχουν το πρώτο μεγάλο βήμα τους στη ζωή."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτη της ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί. Σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα αποφοίτησα από το Τμήμα Φιλολογίας με ειδίκευση στις κλασικές σπουδές. Συμμετείχα στην ομάδα έρευνας του καθηγητή Κριαρά για τη δημιουργία του Λεξικού της Βυζαντινής γλώσσας. Έχω επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια για μαθησιακές δυσκολίες και ειδικότερα για τη δυσλεξία. Εδώ και 26 χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια) και ιδιαίτερα στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας. Από το 2007 συνεργάζομαι με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, ολοκληρώνοντας έναν σημαντικό κύκλο ζωής, αφού είχα την τύχη να ξεκινήσω ως μαθήτρια από τον ίδιο χώρο, στον οποίο τώρα εργάζομαι ως καθηγήτρια.

Ρογκότης Ζαχαρίας

Φιλόλογος ΜΑ, Ph.D.

Η καθημερινή επαφή με νέους ανθρώπους και τα όνειρά τους αποτελεί για μένα μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, δημιουργικότητας και θετικής ενέργειας.

Ρογκότης Ζαχαρίας

Φιλόλογος ΜΑ, Ph.D.

"Η καθημερινή επαφή με νέους ανθρώπους και τα όνειρά τους αποτελεί για μένα μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, δημιουργικότητας και θετικής ενέργειας."

Βιογραφικό

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήθελα να γίνω δάσκαλος. Μεγαλώνοντας και γνωρίζοντας τη μαγεία του κλασικού πολιτισμού, κατάλαβα ότι η αρχαία γλώσσα και λογοτεχνία θα ήταν για μένα το ιδανικό “όχημα” για την επαγγελματική είσοδό μου στην εκπαίδευση. Τη χρονιά των Πανελλαδικών, θυμάμαι, καθηγητές και φίλοι με παρακινούσαν να δηλώσω περισσότερες σχολές (με πρώτη τη Νομική), αλλά στο μηχανογραφικό μου υπήρχε μόνο μία επιλογή, η Φιλολογία Θεσσαλονίκης (που τότε μάλιστα απαιτούσε περισσότερα μόρια από τη Νομική!), την οποία ολοκλήρωσα (με ειδίκευση Κλασική) το 1996. Η αγάπη μου για το λόγο και τη σκέψη του Θουκυδίδη με οδήγησε στην ακαδημαϊκή έρευνα, την οποία για πολλά χρόνια συνδύασα με τη διδασκαλία. Μετά την ολοκλήρωση του δίχρονου μεταπτυχιακού προγράμματος στο Α.Π.Θ., η αλλαγή της χιλιετηρίδας με βρήκε στο Πανεπιστήμιο UCL στο Λονδίνο, όπου εκπόνησα διδακτορική διατριβή με θέμα τη διακειμενική σχέση του Θουκυδίδη με τον Ηρόδοτο, μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε στον τόμο Brill’s Companion to Thucydides. Για τα 15 επόμενα χρόνια εργάστηκα σε δύο ιδιωτικά κολλέγια στο κέντρο του Λονδίνου, στα οποία -παράλληλα με τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων- ειδικεύτηκα στην ψυχολογική και συμπεριφορική υποστήριξη των μαθητών. Μετά από 20 περίπου χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας έντονα “οδυσσειακός” νόστος σε συνδυασμό με την επιθυμία μου να μεταλαμπαδεύσω όσο μπορώ στη χώρα μου την πολύτιμη εμπειρία του εξωτερικού, με οδήγησε στο προσωπικό μου Brexit και στον επαναπατρισμό. Είναι μεγάλη η χαρά μου που η επιστροφή μου συνδέθηκε με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, στα οποία  βρήκα  γρήγορα μια καινούρια επαγγελματική “οικογένεια”, με φιλοσοφία, οργάνωση και όραμα πραγματικά διεθνών προδιαγραφών.

Τούνη Ιωάννα

Φιλόλογος

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που αναπτύσσεται ο ανθρώπινος λόγος γύρω από διαχρονικά ζητήματα. Έτσι, η διδασκαλία των αρχαίων κειμένων συμβάλλει στην κατανόηση της ανθρώπινης ιστορίας και ενισχύει την πίστη μας σε πανανθρώπινες αξίες.

Τούνη Ιωάννα

Φιλόλογος

"Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που αναπτύσσεται ο ανθρώπινος λόγος γύρω από διαχρονικά ζητήματα. Έτσι, η διδασκαλία των αρχαίων κειμένων συμβάλλει στην κατανόηση της ανθρώπινης ιστορίας και ενισχύει την πίστη μας σε πανανθρώπινες αξίες."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησα στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής με κατεύθυνση Φιλοσοφίας, τα έτη 1997-2001. Από τον Αύγουστο του 2008 εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και διδάσκω Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά. Το αντικείμενο της δουλειάς μου είναι αναμφισβήτητα μοναδικό και ο χώρος των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ εξαιρετικών προδιαγραφών. Γι` αυτό και στόχος μου είναι να βοηθήσω τους μαθητές μου να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν σωστά τα διαχρονικά αρχαία κείμενα. Είναι επίσης σπουδαίο που συνεργάζομαι με νέους ανθρώπους γεμάτους με αισιοδοξία, ελπίδα, αγωνιστικότητα και επιμονή για όσα ονειρεύονται. Μεγάλη είναι η ευθύνη του εκπαιδευτικού, αλλά ακόμη σπουδαιότερη είναι η επιβράβευση μέσα από την επιτυχία των μαθητών του!

Χατζημόσχου Θανάσης

Βιολόγος M.Sc., Ph.D.

Πόσο ξεχωριστό θα ήταν οι μαθητές μου να με θυμούνται ως τον δάσκαλο που πίστεψε σε αυτούς… γιατί το όνειρο ξεκινά τις περισσότερες φορές με έναν δάσκαλο που πιστεύει σε σένα.

Χατζημόσχου Θανάσης

Βιολόγος M.Sc., Ph.D.

"Πόσο ξεχωριστό θα ήταν οι μαθητές μου να με θυμούνται ως τον δάσκαλο που πίστεψε σε αυτούς… γιατί το όνειρο ξεκινά τις περισσότερες φορές με έναν δάσκαλο που πιστεύει σε σένα."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας (Leicester University, UK) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εφαρμοσμένη Βιομοριακή Τεχνολογία (Nottingham University, UK) και στην Εφαρμοσμένη Μοριακή Βιολογία και Γενετική (Α.Π.Θ.). Το 2016 αναγορεύτηκα διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Μοριακή Βιολογία – Ανοσολογία και τo 2018 βραβεύθηκα από την Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. για την προσφορά μου. Παράλληλα, εργάζομαι για πολλά χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Από το 2008 είμαι συντονιστής της επιτροπής θεμάτων της ΟΕΦΕ για το μάθημα της Βιολογίας και ταυτόχρονα ομιλητής σε σεμινάρια διδακτικής του συγκεκριμένου μαθήματος. Έχω πολυετή συνεργασία με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ διδάσκοντας το μάθημα της Βιολογίας και προετοιμάζοντας τους μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Έχω συγγράψει αναγνωρισμένα βοηθήματα πανελλαδικής κυκλοφορίας και είμαι από τους  πρώτους καθηγητές που χρησιμοποίησα διαδραστικούς πίνακες στην διδασκαλία της Βιολογίας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα με την διδασκαλία μετέχω ως βασικό μέλος στην ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., η οποία απολαμβάνει διεθνή αναγνώριση, έχοντας να παρουσιάσω πλήθος δημοσιεύσεων και ομιλιών σε παγκόσμια συνέδρια Ιατρικής και Βιολογίας.

Γκανιάς Γεώργιος

Φυσικός M.Sc.

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού με συνάρπαζε από μικρή ηλικία, καθώς θαύμαζα τους ανθρώπους με πολλές γνώσεις στις επιστήμες. Βρίσκω συναρπαστικό να μεταδίδω γνώσεις στους μαθητές και να τους εμπνέω, έτσι ώστε να εκπληρώσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους μέσα από συνεχή και επίμονη προσπάθεια. Επέλεξα τη Φυσική γιατί...

Γκανιάς Γεώργιος

Φυσικός M.Sc.

"Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού με συνάρπαζε από μικρή ηλικία, καθώς θαύμαζα τους ανθρώπους με πολλές γνώσεις στις επιστήμες. Βρίσκω συναρπαστικό να μεταδίδω γνώσεις στους μαθητές και να τους εμπνέω, έτσι ώστε να εκπληρώσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους μέσα από συνεχή και επίμονη προσπάθεια. Επέλεξα τη Φυσική γιατί εξηγεί τους μηχανισμούς με τους οποίους λειτουργεί ο κόσμος μας και προσπαθεί να δώσει απάντηση στις απορίες των ανθρώπων και μέσα από τις εφαρμογές της κάνει καλύτερη τη ζωή μας."

Βιογραφικό

Είμαι Φυσικός με μεταπτυχιακό στη Φυσική των Υλικών. Αποφοίτησα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης το απέκτησα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία. Παράλληλα, έλαβα επιμόρφωση στη γνώση και χρήση υπολογιστών, την οποία αξιοποιώ ως διδακτικό εργαλείο στο εκπαιδευτικό μου έργο. Ξεκίνησα να εργάζομαι στο χώρο της μέσης εκπαίδευσης το 2005. Στα χρόνια που πέρασαν έχω διδάξει μεγάλο πλήθος μαθητών σε σχολεία (πρόσθετη διδακτική στήριξη), φροντιστήρια και ιδιαίτερα, έχοντας πολύ καλές σχέσεις με γονείς και μαθητές. Ως εκπαιδευτικός των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ διδάσκω Φυσική, Χημεία και Μαθήματα Ειδικότητας ΕΠΑΛ που είναι εφαρμογές της Φυσικής. Στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε να εμπλουτίσω το διδακτικό μου έργο.

Τσιανίκα Κωνσταντίνα

Φιλόλογος

Αυτό που περισσότερο με γοητεύει και με βοηθάει να συνεχίζω με αγάπη το εκπαιδευτικό μου έργο είναι η επιθυμία μου να βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους μας. Να στέκομαι δίπλα τους ως παρατηρητής, άξια βοηθός, δασκάλα, συμπαραστάτης στον δύσκολο,...

Τσιανίκα Κωνσταντίνα

Φιλόλογος

"Αυτό που περισσότερο με γοητεύει και με βοηθάει να συνεχίζω με αγάπη το εκπαιδευτικό μου έργο είναι η επιθυμία μου να βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους μας. Να στέκομαι δίπλα τους ως παρατηρητής, άξια βοηθός, δασκάλα, συμπαραστάτης στον δύσκολο, αλλά και τόσο γοητευτικό δρόμο προς τη γνώση και την πραγματοποίηση των ονείρων τους."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Επέλεξα τη Φιλολογία από τη μεγάλη μου αγάπη προς τα αρχαία ελληνικά, την υπέροχη αυτή γλώσσα που ζωντανή ως σήμερα συνεχίζει να παράγει άφθονη αναγνωστική εμπειρία. Μετά την αποφοίτησή μου άρχισα να εργάζομαι σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Εργάζομαι από το 2009 στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Με την άρτια υποδομή τους και τη στήριξη που προσφέρουν, παρέχουν στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα μιας άριστης συνεργασίας, για να επιτελέσουν το όμορφο, αλλά και δύσκολο αυτό έργο τους. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας συμμετείχα στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Θέματα και Λύσεις Πανελλήνιων και Επαναληπτικών Εξετάσεων του Αδίδακτου κειμένου των Αρχαίων Ελληνικών» των Εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

Πλακίδου Αγγελική

Φιλόλογος

Επέλεξα τη σχολή Φιλολογίας και το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, γιατί δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να παιδεύεται με κάτι άλλο!

Πλακίδου Αγγελική

Φιλόλογος

"Επέλεξα τη σχολή Φιλολογίας και το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, γιατί δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να παιδεύεται με κάτι άλλο!"

Βιογραφικό

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση Κλασικών Σπουδών. Από την αποφοίτησή μου εργάζομαι συνεχώς στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ταυτόχρονα προσπαθώ να επιμορφώνομαι, παρακολουθώντας σεμινάρια που αφορούν το διδακτικό μου έργο. Εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ με αντικείμενα το αδίδακτο κείμενο, τη γραμματική και το συντακτικό των Αρχαίων Ελληνικών. Εδώ η ψυχολογική και μαθησιακή στήριξη παρέχονται στον μαθητή αδιάλειπτα. Στόχος μου είναι να απλοποιήσω και να μεταφέρω στους μαθητές μου με τρόπο συστηματικό και βατό τα φαινόμενα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αλλά και την ομορφιά της και την άρρηκτη σύνδεσή της με τη νέα ελληνική.

Μάλαμας Παναγιώτης

Φιλόλογος

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, επιθυμούσα να διδάξω. Θεωρώ ότι η μεταδοτικότητα, η οργανωτικότητα και η εμπειρία ενός καθηγητή μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στον αγώνα των μαθητών, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Καθηγητής από το 1993, χαίρομαι αφάνταστα που έχω δει χιλιάδες μαθητές μου να...

Μάλαμας Παναγιώτης

Φιλόλογος

"Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, επιθυμούσα να διδάξω. Θεωρώ ότι η μεταδοτικότητα, η οργανωτικότητα και η εμπειρία ενός καθηγητή μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στον αγώνα των μαθητών, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Καθηγητής από το 1993, χαίρομαι αφάνταστα που έχω δει χιλιάδες μαθητές μου να έχουν βρει τον δρόμο τους στη ζωή, νιώθοντας ότι έβαλα κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι σ' αυτό. Αυτός είναι κι ο πιο σημαντικός λόγος που ασκώ αυτό το επάγγελμα."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Τομέα Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. Υπήρξα ο ίδιος μαθητής του αείμνηστου Μιχαήλ Μπαχαράκη, ενός εμπνευσμένου εκπαιδευτικού και διακεκριμένου συγγραφέα, θαύμαζα τον τρόπο μετάδοσης της γνώσης αλλά και συγγραφής πρωτοποριακών συγγραμμάτων. Διδάσκω από το καλοκαίρι του 1993. Έχω ασχοληθεί κυρίως με τη διδασκαλία του αδίδακτου κειμένου στα Αρχαία Ελληνικά, της Γραμματικής, του Συντακτικού, καθώς και των Λατινικών και της Ιστορίας, πάντα σε επίπεδο  Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

Παπαδριανός Αδριανός

Φιλόλογος

Η Εκπαίδευση είναι η ζωή μου, η επιτυχία μονόδρομος, η επαφή με τους μαθητές η ολοκλήρωσή μου. Αφουγκράζομαι τις ανάγκες τους, αισθάνομαι απύθμενη ικανοποίηση να τους μεταλαμπαδεύω γνώσεις και να αλληλεπιδρούμε.

Παπαδριανός Αδριανός

Φιλόλογος

"Η Εκπαίδευση είναι η ζωή μου, η επιτυχία μονόδρομος, η επαφή με τους μαθητές η ολοκλήρωσή μου. Αφουγκράζομαι τις ανάγκες τους, αισθάνομαι απύθμενη ικανοποίηση να τους μεταλαμπαδεύω γνώσεις και να αλληλεπιδρούμε."

Βιογραφικό

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Εργάζομαι άοκνα για πολλά χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στον φροντιστηριακό χώρο, ενώ στο παρελθόν δίδαξα σε ιδιωτικό σχολείο, σε δημόσιο ΙΕΚ, στην Ενισχυτική Διδασκαλία καθώς και σε επιστημονικό ίδρυμα. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τα οποία πρωταγωνιστούν στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης μας, διδάσκω από το 2004 έχοντας εξειδικευτεί στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Έκθεση) αναπτύσσοντας παράλληλα συγγραφική δραστηριότητα.

Καλανταρίδου Δέσποινα

Φιλόλογος

Ασκώ το επάγγελμα της φιλολόγου με απεριόριστη αγάπη και σεβασμό προς τη μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας. Δεν δέχομαι πως τα αρχαία είναι μία νεκρή γλώσσα, γιατί απλά κάθε φορά που ακούω συζητήσεις για μιγαδικούς αριθμούς, ταλαντώσεις σωμάτων και κρούσεις κυμάτων, εγώ σκέφτομαι το μείγνυμι, το τάλαντον, το κρούω, δασείες...

Καλανταρίδου Δέσποινα

Φιλόλογος

"Ασκώ το επάγγελμα της φιλολόγου με απεριόριστη αγάπη και σεβασμό προς τη μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας. Δεν δέχομαι πως τα αρχαία είναι μία νεκρή γλώσσα, γιατί απλά κάθε φορά που ακούω συζητήσεις για μιγαδικούς αριθμούς, ταλαντώσεις σωμάτων και κρούσεις κυμάτων, εγώ σκέφτομαι το μείγνυμι, το τάλαντον, το κρούω, δασείες και περισπωμένες. "

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στις Νεοελληνικές Σπουδές. Το επάγγελμα της φιλολόγου υπήρξε παιδικό όνειρο, ως εκ τούτου οι σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας ήταν η πρώτη μου επιλογή. Η αγάπη μου για το αντικείμενο των σπουδών μου σε συνδυασμό με το πάθος μου για τη διδασκαλία αποτελούν κίνητρο για να βελτιώνομαι συνεχώς. Μελετώ με ζήλο, συμμετέχω σε επιμορφώσεις και σεμινάρια, αποκτώ καθημερινά μοναδικές διδακτικές εμπειρίες, εξοικειώνομαι με τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, αφουγκράζομαι τους μαθητές μου. Το 2010 ξεκίνησε η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, οι αξιόλογοι συνάδελφοι και το γνήσιο ενδιαφέρον της Διοίκησης αποτέλεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία μιας πολύ καλής επαγγελματικής σχέσης. Μέσα από αυτή τη συνεργασία καταφέρνω να αναδεικνύω τη δουλειά μου και να ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ, τα παιδιά και τη διδασκαλία.

Μαλής Γιώργος

Χημικός

"Η χημεία ξεκινάει από τα άστρα" σύμφωνα με τον κορυφαίο χημικό Πίτερ Άτκινς. Στόχος μου η μετάδοση της αγάπης μου για την επιστήμη της Χημείας και της μαγείας που κρύβει στους μαθητές μου, βοηθώντας τους παράλληλα να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θα συναντήσουν για να φτάσουν στα άστρα.

Μαλής Γιώργος

Χημικός

""Η χημεία ξεκινάει από τα άστρα" σύμφωνα με τον κορυφαίο χημικό Πίτερ Άτκινς. Στόχος μου η μετάδοση της αγάπης μου για την επιστήμη της Χημείας και της μαγείας που κρύβει στους μαθητές μου, βοηθώντας τους παράλληλα να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θα συναντήσουν για να φτάσουν στα άστρα."

Βιογραφικό

Η αγάπη μου για την εξερεύνηση και την κατανόηση του κόσμου από μικρή ηλικία με ώθησαν στην επιστήμη της χημείας και συγκεκριμένα, στις σπουδές μου στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έπειτα από τη συνεργασία μου με την ιδιότητα του επισκέπτη – ερευνητή στο Τμήμα Χημείας και Τεχνολογίας Φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, συνεχίζω την έρευνα μέσω του Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Ανόργανη Βιολογική Χημεία. Ο χώρος της εκπαίδευσης με γοήτευε πάντα, και ακόμα και κατά την διάρκεια των σπουδών μου είχα εργαστεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού έχουν δώσει την δυνατότητα να συνεχίσω αυτό που αγαπώ, την μεταλαμπάδευση της επιστήμης της Χημείας σε ακόμα περισσότερους μαθητές, σε ένα άριστο περιβάλλον με τη βοήθεια της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας.

Σκερλετοπούλου Ντίνα

Φιλόλογος

Είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση το να πάρεις από το χέρι τα παιδιά αυτής της ηλικίας, να τα κάνεις να σ’ εμπιστευτούν για να τους καθοδηγήσεις. Να αγκαλιάσουν και να κατακτήσουν τη γνώση που τους προσφέρεις. Στο τέλος να αφήνεις το χέρι για να πετάξουν με τα δικά τους πια...

Σκερλετοπούλου Ντίνα

Φιλόλογος

"Είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση το να πάρεις από το χέρι τα παιδιά αυτής της ηλικίας, να τα κάνεις να σ’ εμπιστευτούν για να τους καθοδηγήσεις. Να αγκαλιάσουν και να κατακτήσουν τη γνώση που τους προσφέρεις. Στο τέλος να αφήνεις το χέρι για να πετάξουν με τα δικά τους πια φτερά στο όνειρό τους, στο οποίο κι εσύ έβαλες το λιθαράκι σου! Και, βέβαια, για μένα θα είναι πάντα οδηγός στη σχέση μου με τους μαθητές, τα λόγια του Πλούταρχου: «Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει.»"

Βιογραφικό

Η σχέση μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, από τότε που ήμουν μαθήτρια. Ως υποψήφια επέλεξα τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και είχα την τύχη να μαθητεύσω δίπλα σε εξαιρετικούς καθηγητές, που αποτελούν για μένα μέχρι σήμερα πρότυπο δασκάλου. Έχοντας αποφοιτήσει από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων, επέστρεψα στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ως καθηγήτρια και μέχρι σήμερα εργάζομαι στον συγκεκριμένο οργανισμό. Η οικειότητα που είχα με τον χώρο, η άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους (κάποιοι από τους οποίους υπήρξαν και καθηγητές μου), καθώς και η εμπιστοσύνη που δόθηκε από τη διεύθυνση στο πρόσωπό μου με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή να μπορώ να δουλεύω με χαρά και ενθουσιασμό και μου έδωσε το κίνητρο, αλλά και τις ευκαιρίες να εξελίσσομαι για να ανταποκρίνομαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στις πιο μεγάλες απαιτήσεις. Νιώθω πολύ τυχερή με το επάγγελμα που ασκώ. Αγαπώ το αντικείμενό μου, την αρχαία ελληνική γραμματεία που είναι μια αστείρευτη πηγή γνώσης, και αγαπώ τα παιδιά που είναι η προσωποποίηση της χαράς, της αισιοδοξίας και της θετικής ενέργειας.

Σαμαρά Στέλλα

Φιλόλογος

Η κινητήριος δύναμη που με ώθησε στην επιλογή αυτού του επαγγέλματος ήταν η αγάπη μου για τις κλασικές σπουδές και η διάθεση προσφοράς στον άνθρωπο. Ειδικότερα, μέσα από τη μελέτη της αρχαίας αλλά και της νέας ελληνικής γλώσσας οραματίζομαι να διαμορφώσω νέους με ιδανικά, υψηλούς στόχους και να συμβάλω...

Σαμαρά Στέλλα

Φιλόλογος

"Η κινητήριος δύναμη που με ώθησε στην επιλογή αυτού του επαγγέλματος ήταν η αγάπη μου για τις κλασικές σπουδές και η διάθεση προσφοράς στον άνθρωπο. Ειδικότερα, μέσα από τη μελέτη της αρχαίας αλλά και της νέας ελληνικής γλώσσας οραματίζομαι να διαμορφώσω νέους με ιδανικά, υψηλούς στόχους και να συμβάλω στην πραγματοποίηση των ονείρων τους."

Βιογραφικό

Πραγματοποίησα τις σπουδές μου στη Φιλοσοφική Σχολή των Ιωαννίνων στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Με το πέρας των σπουδών μου ανέπτυξα ενεργή φροντιστηριακή δραστηριότητα στην περιοχή του Ευόσμου και της Σταυρούπολης ως καθηγήτρια και μετέπειτα ως ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου. Έτσι είχα τη δυνατότητα να αποκτήσω πείρα ώστε να συμβάλω στην υλοποίηση των στόχων των μαθητών της ευρύτερης περιοχής. Η διδακτική μου ικανότητα, η ευσυνειδησία και η υπευθυνότητα είναι στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητά μου και με έχουν αναδείξει στον εκπαιδευτικό οργανισμό ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας βιώνω μια πολύ καλή σχέση με τους συνεργάτες μου, σ’ ένα φιλικό περιβάλλον με άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς.

Κοντοπάνου Μαριάννα

Φιλόλογος

Από μαθήτρια θεωρούσα γοητευτική την ενασχόληση με την αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα και γραμματεία, μαγευτικό τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Είμαι ευγνώμων που αυτή η αγάπη είναι πλέον η καθημερινότητά μου σε επαγγελματικό επίπεδο.

Κοντοπάνου Μαριάννα

Φιλόλογος

"Από μαθήτρια θεωρούσα γοητευτική την ενασχόληση με την αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα και γραμματεία, μαγευτικό τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Είμαι ευγνώμων που αυτή η αγάπη είναι πλέον η καθημερινότητά μου σε επαγγελματικό επίπεδο."

Βιογραφικό

Σπούδασα Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρακολούθησα το πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Επιστήμη της Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Από το 2000 παρακολουθώ σεμινάρια και ημερίδες για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στο σχολείο, τις μαθησιακές δυσκολίες, την ψυχολογία και την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Εργάστηκα ως καθηγήτρια στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σε Ενιαία Λύκεια και σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Εθελοντικά έχω απασχοληθεί σε Σώμα Φίλων ΑΜΕΑ διδάσκοντας σε παιδιά με αυτισμό. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ βρίσκομαι από το 2006 και έχω την τύχη να συνεργάζομαι με έμπειρους καθηγητές σε ένα άρτια οργανωμένο και φιλικό περιβάλλον. Διδάσκω τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Λατινικών και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω με υποστηρικτικό υλικό σε βοηθήματα των Εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ (Ασκήσεις Γραμματικής Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Β΄ & Γ΄ Λυκείου και Νεοελληνική Λογοτεχνία Γ΄ Λυκείου). Μέσα στην τάξη προσπαθώ να κάνω τη μεταλαμπάδευση της γνώσης μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία για τους μαθητές μου με την παράλληλη χρήση οπτικού υλικού στους διαδραστικούς πίνακες και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Το ανεκτίμητο χαμόγελο και τα λόγια ευγνωμοσύνης των μαθητών μου στο τέλος κάθε διδακτικού έτους είναι αυτά που επιβεβαιώνουν τη σωστή επαγγελματική μου επιλογή και με γεμίζουν ενέργεια και δύναμη να συνεχίζω με υπευθυνότητα το έργο μου.

Νάκος Βασίλης

Φυσικός M.Sc.

Η φυσική δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο. Η αγάπη για τη φυσική όμως είναι!" Αυτή την αγάπη προσπαθώ να εμφυσήσω στους μαθητές και με προσήλωση και συνεχή προσπάθεια να τους καθοδηγήσω σωστά, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους έχοντας ένα δυναμικό μέλλον.

Νάκος Βασίλης

Φυσικός M.Sc.

"Η φυσική δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο. Η αγάπη για τη φυσική όμως είναι!" Αυτή την αγάπη προσπαθώ να εμφυσήσω στους μαθητές και με προσήλωση και συνεχή προσπάθεια να τους καθοδηγήσω σωστά, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους έχοντας ένα δυναμικό μέλλον."

Βιογραφικό

Γνώρισα τη φυσική από αξιόλογους καθηγητές και συνεχίζω να την υπηρετώ διδάσκοντας με τις ίδιες αξίες. Το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ ήταν η αρχή μιας πορείας στον τομέα της συγκεκριμένης επιστήμης, η οποία μέσα από συμμετοχές σε συνέδρια, καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις και διαρκή εξέλιξη του εκπαιδευτικού μου έργου, οδήγησε στη συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Εδώ, σε ένα περιβάλλον σύγχρονο και δημιουργικό, μπορώ να χρησιμοποιώ όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας ώστε να διευρύνω τις γνώσεις των μαθητών μου. Με πνεύμα ανήσυχο, πλαισιωμένος από άξιους συνεργάτες και ακολουθούμενος από μαθητές που θέτουν υψηλούς στόχους, μπορώ να υποστηρίξω στην πράξη το όραμα του εκπαιδευτικού μας οργανισμού για μια εκπαίδευση στις καλύτερες στιγμές της!

Τσαμπάζης Βαγγέλης

Φιλόλογος

Αυτό που κυρίως μου αρέσει στο επάγγελμά μου είναι η δυνατότητα να βοηθώ νέους ανθρώπους να υλοποιούν τους στόχους τους, παρέχοντάς τους και έναν γενικότερο τρόπο θεώρησης-αντιμετώπισης των πραγμάτων, που θα τους βοηθήσει στη μετέπειτα ζωή τους.

Τσαμπάζης Βαγγέλης

Φιλόλογος

"Αυτό που κυρίως μου αρέσει στο επάγγελμά μου είναι η δυνατότητα να βοηθώ νέους ανθρώπους να υλοποιούν τους στόχους τους, παρέχοντάς τους και έναν γενικότερο τρόπο θεώρησης-αντιμετώπισης των πραγμάτων, που θα τους βοηθήσει στη μετέπειτα ζωή τους."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στον κλασικό τομέα σπουδών. Έχω συμπληρώσει περισσότερα από 20 χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Από το 2008 εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, σε έναν στιβαρό εκπαιδευτικό οργανισμό, ως καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών. Στην πορεία η διοίκηση του Φροντιστηρίου διέκρινε ότι εκτός από εκπαιδευτική επάρκεια και μεταδοτικότητα, διέθετα και κάποια άλλα στοιχεία (σύγχρονες ιδέες οργάνωσης ενός φροντιστηρίου, πολύ καλό επίπεδο επικοινωνίας τόσο με μαθητές όσο και με γονείς κ.α.), με τα οποία θα μπορούσα να προσφέρω και σε άλλους τομείς εκτός του καθαρά διδακτικού. Έτσι εξελίχθηκα σε διοικητικό στέλεχος του οργανισμού, αναλαμβάνοντας παράλληλα υπεύθυνος γραμματείας του παραρτήματος Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Μπαλλή Ερμιόνη

Φιλόλογος M.Phil.

Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους μαθητές μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους μέσα από τις πανεπιστημιακές τους σπουδές και την ποιότητα ζωής που αυτές θα τους προσφέρουν.

Μπαλλή Ερμιόνη

Φιλόλογος M.Phil.

"Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους μαθητές μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους μέσα από τις πανεπιστημιακές τους σπουδές και την ποιότητα ζωής που αυτές θα τους προσφέρουν."

Βιογραφικό

Αποφοίτησα από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2008. Επέλεξα τον κλασικό τομέα του τμήματος αυτού, καθώς θεώρησα ότι η άριστη γνώση των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση της Νεοελληνικής Γλώσσας. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία στο King’s College London και στο University College of London, από όπου έλαβα το ερευνητικό μεταπτυχιακό MPhil με υψηλό έπαινο (high merit). Εργάζομαι στον εκπαιδευτικό οργανισμό των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ με ειδικότητα τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία.

Στεφάνου Νίκος

Φιλόλογος M.Phil.

Καθώς η «από καθέδρας διδασκαλία» θεωρείται –επιτέλους– ξεπερασμένη, η σχέση μαθητή και καθηγητή είναι πιο παραγωγική. Άλλωστε, το να ενισχύεις νέους ανθρώπους σε μια καμπή της ζωής τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Στεφάνου Νίκος

Φιλόλογος M.Phil.

"Καθώς η «από καθέδρας διδασκαλία» θεωρείται –επιτέλους– ξεπερασμένη, η σχέση μαθητή και καθηγητή είναι πιο παραγωγική. Άλλωστε, το να ενισχύεις νέους ανθρώπους σε μια καμπή της ζωής τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον τομέα Συστηματικής Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, επίσης στο Α.Π.Θ. Εργάζομαι στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία 15 χρόνια. Η επιμόρφωσή μου σχετίζεται με τη δημιουργική διδασκαλία και το πώς αυτή μπορεί να αποβεί ωφέλιμη για τους μαθητές. Είμαι, παράλληλα, πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Τα ενδιαφέροντά μου περιστρέφονται κυρίως γύρω από τη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία και τη μελέτη των σύγχρονων κοινωνικών φαινομένων. Τους προβληματισμούς μου γύρω από αυτά ανατροφοδοτούν οι μαθητές μου στις αίθουσες των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τα οποία φιλικά και σταθερά βοηθούν χιλιάδες νέους να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.

Οικονόμου Έλενα

Φιλόλογος

Μέσω του επαγγέλματος του καθηγητή θεωρώ ότι υποστηρίζω τους μαθητές μου σε μία πολύ δύσκολη και αποφασιστική στιγμή της ζωής τους.

Οικονόμου Έλενα

Φιλόλογος

"Μέσω του επαγγέλματος του καθηγητή θεωρώ ότι υποστηρίζω τους μαθητές μου σε μία πολύ δύσκολη και αποφασιστική στιγμή της ζωής τους."

Βιογραφικό

Γεννημένη στην επαρχία και εμπνευσμένη από τους άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς του σχολείου μου δεν αντιμετώπισα δυσκολίες στην επιλογή του επαγγέλματος. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, καθώς κατάφερα να επιτύχω στη σχολή της επιλογής μου και να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, να διδάξω την αρχαία ελληνική γλώσσα και τη λογοτεχνία. Έπειτα από αρκετά χρόνια διδασκαλίας, αισθάνομαι δικαιωμένη από την επιλογή μου. Η προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελεί για μένα μια διαρκή πρόκληση. Η πολυετής εργασία μου στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου επιτρέπει να αναγνωρίσω πως η άρτια οργάνωση και η παράλληλη ελευθερία που δίνεται στον εκπαιδευτικό για να αναδείξει τις δυνατότητές του διαμορφώνουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας.

Προδρομίδης Ιωάννης

Φυσικός M.Sc.

Ακολουθώντας το moto του Einstein: "Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά", προσπαθώ να περάσω στους μαθητές μου την απλότητα που κρύβεται πίσω από αυτό που τους παιδεύει !

Προδρομίδης Ιωάννης

Φυσικός M.Sc.

"Ακολουθώντας το moto του Einstein: "Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά", προσπαθώ να περάσω στους μαθητές μου την απλότητα που κρύβεται πίσω από αυτό που τους παιδεύει !"

Βιογραφικό

Είμαι Φυσικός με μεταπτυχιακό στην Ραδιοηλεκτρολογία, του τομέα Ηλεκτρονικής και Η/Υ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία το 2008 διδάσκοντας κυρίως τα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑ.Λ και καλύπτοντας εκπαιδευτικές ανάγκες σε μαθήματα Φυσικής, Πληροφορικής και Χημείας. Ασχολήθηκα ταυτόχρονα  με την παράδοση φοιτητικών μαθημάτων, καθώς και με τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου έδωσε τη δυνατότητα να εργάζομαι σε ένα χώρο όπου υπάρχουν διαθέσιμοι, σε όλες τις αίθουσες, διαδραστικοί και ψηφιακοί πίνακες, ενώ τα online μαθήματα γίνονται από εξειδικευμένες εκπαιδευτικές πλατφόρμες, που αναβαθμίζουν το επίπεδο της διδασκαλίας. Τέλος, οι εκδόσεις και το όραμα των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ για τη δυνατότητα εκπαίδευσης από τις μικρότερες τάξεις έως τα τμήματα φοιτητών και ενηλίκων σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης μού δίνουν την ευκαιρία να διδάξω όλα τα μαθήματα της ειδικότητάς μου σε ένα άρτια οργανωμένο περιβάλλον.

Πόπη Ξένια

Φιλόλογος

Ο σωστός εκπαιδευτικός, πέρα από τις γνώσεις και τη μεταδοτικότητα, είναι σημαντικό να εμφορείται από θετικές αξίες, να βρίσκεται συνοδοιπόρος με τον μαθητή στους στόχους του, βοηθώντας τον να αναπτύξει αυτοαντίληψη, αυτοεκτίμηση, κριτική σκέψη, ηθική και ψυχική υγεία.

Πόπη Ξένια

Φιλόλογος

"Ο σωστός εκπαιδευτικός, πέρα από τις γνώσεις και τη μεταδοτικότητα, είναι σημαντικό να εμφορείται από θετικές αξίες, να βρίσκεται συνοδοιπόρος με τον μαθητή στους στόχους του, βοηθώντας τον να αναπτύξει αυτοαντίληψη, αυτοεκτίμηση, κριτική σκέψη, ηθική και ψυχική υγεία."

Βιογραφικό

Στην πραγμάτωση των ονείρων μου αρωγός στάθηκαν από τη μαθητική μου ηλικία τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Ως μαθήτρια λοιπόν, είχα την τύχη να διδαχθώ από εκπαιδευτικούς τόσο αξιόλογους σε γνώση και ήθος, ώστε η αγάπη μου για τα γράμματα να είναι δεδομένη. Η επιτυχία μου στις πανελλαδικές ήταν το επακόλουθο. Η επιλογή ήταν μία και μοναδική, Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. H αγάπη για τη μητρική μου γλώσσα, καθώς επίσης και για τον ελληνικό πολιτισμό, με οδήγησε στο τμήμα Κλασικών σπουδών. Πλέον εργάζομαι στον εκπαιδευτικό οργανισμό των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, σε ένα άρτια οργανωμένο περιβάλλον, με συνεχή ποιοτική προσφορά και ανέλιξη, με την ιδιότητα της Φιλολόγου. Η εμπειρία μου στο χώρο της διδασκαλίας εμπλουτίζεται συνεχώς με τη συμμετοχή σε σεμινάρια ψηφιακής εκπαίδευσης, όπου η τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία αξιοποιείται στο έπακρον. Παράλληλα διατελώ συνιδρυτικό μέλος του δικτύου “Young Psychiatrics Networks”. ‘Έχω δημοσιεύσει δοκίμια σε επιστημονικές πλατφόρμες. Συμμετέχω συστηματικά σε φιλολογικά και παιδαγωγικά συνέδρια με στόχο την κατάρτιση και αδιάκοπη ενημέρωση για τις διδακτικές εξελίξεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχω ολοκληρώσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων στην εξελικτική ψυχολογία. Στόχος μου είναι να εμφυσήσω το αίσθημα της ασφάλειας στους μαθητές μου, μεταλαμπαδεύοντάς τους όλη μου τη γνώση με σεβασμό και βοηθώντας παράλληλα όλα τα νέα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, επιτυγχάνοντας σε αυτό το τόσο δύσκολο εγχείρημα που λέγεται Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κανδηλάπτη Γεωργία

Φιλόλογος MΑ

Βασικός μου στόχος είναι να προσφέρω στους μαθητές μου τη δυνατότητα να δουν το χώρο της λογοτεχνίας, της έκφρασης και της γλώσσας ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, ώστε η πορεία προς τις εξετάσεις να είναι ένα δημιουργικό ταξίδι.

Κανδηλάπτη Γεωργία

Φιλόλογος MΑ

"Βασικός μου στόχος είναι να προσφέρω στους μαθητές μου τη δυνατότητα να δουν το χώρο της λογοτεχνίας, της έκφρασης και της γλώσσας ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, ώστε η πορεία προς τις εξετάσεις να είναι ένα δημιουργικό ταξίδι."

Βιογραφικό

Είμαι Νεοελληνίστρια Φιλόλογος (Αριστούχος Απόφοιτη του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Freie Universität Berlin. Η αγάπη μου για τον χώρο της Φιλολογίας ξεκίνησε από τα μαθητικά μου ήδη χρόνια, όταν, ως μαθήτρια στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, αντιλήφθηκα τη γοητεία που μου ασκούσε η επιστήμη αυτή. Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών μου χρόνων η αγάπη αυτή με οδήγησε σε δημιουργική ερευνητική δραστηριότητα, με εισηγήσεις σε φιλολογικά συνέδρια και παρουσιάσεις θεμάτων της Νεοελληνικής Φιλολογίας σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και δημοσιεύσεις δοκιμίων σε φιλολογικά περιοδικά. Η συμμετοχή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Βερολίνου μου προσέφερε τη δυνατότητα περαιτέρω κατάρτισης στο αντικείμενο της Φιλολογίας, της Γλωσσολογίας και της Ιστορίας, αλλά και παρακολούθησης μαθημάτων Διδακτικής της Νεοελληνικής Γλώσσας, παράλληλα με τη συμμετοχή μου σε Πρόγραμμα Κατάρτισης Δημιουργικής Γραφής. Η εμπειρία μου στο χώρο της διδασκαλίας εμπλουτίζεται συνεχώς από τη συστηματική συμμετοχή μου σε φιλολογικά και παιδαγωγικά σεμινάρια και την αδιάκοπη ενημέρωση για τις διδακτικές εξελίξεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, η παρουσία μου ως φιλολόγου (και όχι ως μαθήτριας πια!) στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και η προετοιμασία μαθητών Λυκείου σε ένα κλίμα εκπαιδευτικής ποιότητας ενισχύει την επιθυμία μου να προσφέρω στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια στο ταξίδι τους προς την πραγματοποίηση των στόχων τους.

Οικονόμου Δανάη

Φιλόλογος

Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού δίνουν τη δυνατότητα να διδάξω τους μαθητές μου, λειτουργώντας όχι μόνο ως καθηγήτρια που γνωρίζει το δρόμο για την επιτυχία στις Πανελλήνιες αλλά και ως παιδαγωγός αφενός, βοηθώντας και συζητώντας μαζί τους για το πώς θα επιτύχουν τους στόχους τους, και ως συμπαραστάτης αφετέρου στις...

Οικονόμου Δανάη

Φιλόλογος

"Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού δίνουν τη δυνατότητα να διδάξω τους μαθητές μου, λειτουργώντας όχι μόνο ως καθηγήτρια που γνωρίζει το δρόμο για την επιτυχία στις Πανελλήνιες αλλά και ως παιδαγωγός αφενός, βοηθώντας και συζητώντας μαζί τους για το πώς θα επιτύχουν τους στόχους τους, και ως συμπαραστάτης αφετέρου στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Είναι το κατάλληλο περιβάλλον για έναν καθηγητή που θέλει να μετατρέψει τη σπίθα των ερεθισμάτων σε φωτιά γνώσεων."

Βιογραφικό

Εργάζομαι στο χώρο της φροντιστηριακής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το 2004 ξεκίνησα να διδάσκω στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, των Αρχαίων Ελληνικών και της Λογοτεχνίας. Από μικρή ηλικία με γοήτευε η αρχαιοελληνική γλώσσα. Μελετούσα με αγάπη και πάθος τα φιλολογικά μαθήματα, οπότε η επιλογή του επαγγέλματος έγινε αυθόρμητα αλλά και συνειδητά. Η Φιλοσοφική Σχολή αποτέλεσε για εμένα μια τεράστια εμπειρία, η οποία εκτός από τη θεωρητική θωράκιση, καλλιέργησε την ευαισθησία και την παρατηρητικότητά μου, με δίδαξε να κρίνω, να συγκρίνω, να αμφισβητώ και να συγκροτώ επιχειρήματα. Όλα αυτά είναι εφόδια ζωής και πολύτιμες δεξιότητες για τη μετουσίωση του γνωστικού αντικειμένου σε μορφωτικό αγαθό, το οποίο προσπαθώ να αξιοποιήσω βοηθώντας τους μαθητές μου να πραγματώσουν τα όνειρά τους.

Ιωαννίδου Στέλλα

Μαθηματικός

Η ουσιαστική ενασχόληση με τα Μαθηματικά αποκαλύπτει μια διαδρομή προς έναν κόσμο μαγικό, που σαν τον ανακαλύψει κάποιος, μετατρέπει την αγάπη για τα Μαθηματικά σε πραγματικό πάθος.

Ιωαννίδου Στέλλα

Μαθηματικός

"Η ουσιαστική ενασχόληση με τα Μαθηματικά αποκαλύπτει μια διαδρομή προς έναν κόσμο μαγικό, που σαν τον ανακαλύψει κάποιος, μετατρέπει την αγάπη για τα Μαθηματικά σε πραγματικό πάθος."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Μαθηματικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά. Από την αποφοίτησή μου έως και σήμερα εργάζομαι ανελλιπώς στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, διδάσκοντας σε μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά από πολυετή ενασχόληση και προσωπική αναζήτηση, διαπίστωσα ότι μ’ ενδιαφέρει η περαιτέρω εμβάθυνση των Μαθηματικών. Πιστεύω ότι η αγάπη για τα Μαθηματικά καλλιεργείται στις μικρές ηλικίες. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ και με το κομμάτι εκείνο που προλειαίνει το έδαφος, ώστε τα παιδιά να γίνουν δεκτικά στις μαθηματικές έννοιες. Αυτό επιτυγχάνεται με την εξάσκηση των “διασκεδαστικών” Μαθηματικών μέσα από παιχνίδια, έξυπνες εφαρμογές και ρομποτική. Από το 2005 προετοιμάζω μαθητές για όλους τους διαγωνισμούς (Γυμνασίου – Λυκείου) της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της οποίας αποτελώ και μέλος, ενώ από το 2008 αναλαμβάνω και την προετοιμασία μαθητών για τον ετήσιο Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό όλων των επιπέδων (Β΄ Δημοτικού – Γ΄ Λυκείου). Επειδή οι σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και προκλήσεις δεν περιορίζονται στην προετοιμασία για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποστηρίζω το αντικείμενο των Μαθηματικών και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Από το 2005 ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για μένα η προετοιμασία όσων μαθητών επιλέγουν να εισαχθούν σε αγγλόφωνα Πανεπιστήμια μέσω των ειδικών τεστ (SAT – PAT). Την πολυετή εκπαιδευτική μου παρουσία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ήρθε να επισφραγίσει η ένταξή μου στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τα οποία διακρίνονται για την αρτιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών τους στο χώρο της εκπαίδευσης. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι οι καινοτόμες και σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, εναρμονισμένες με τη μεθοδικότητα και τη στρατηγική, καθιστούν τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ συνώνυμο της επιτυχίας για όλους αυτούς που προετοιμάζουν το μέλλον τους από νωρίς.

Καναράκη Βίκυ

Φιλόλογος MA

Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου δίνουν την ευκαιρία να ασκώ το επάγγελμα της φιλολόγου και να συμβάλλω και εγώ στην επίπονη αλλά ταυτόχρονα και δημιουργική προσπάθεια των μαθητών μας να επιτύχουν στις εξετάσεις τους και να εκπληρώσουν τους μελλοντικούς τους στόχους.

Καναράκη Βίκυ

Φιλόλογος MA

"Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου δίνουν την ευκαιρία να ασκώ το επάγγελμα της φιλολόγου και να συμβάλλω και εγώ στην επίπονη αλλά ταυτόχρονα και δημιουργική προσπάθεια των μαθητών μας να επιτύχουν στις εξετάσεις τους και να εκπληρώσουν τους μελλοντικούς τους στόχους. "

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Σχολική Παιδαγωγική. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών, λόγω της υποτροφίας που έλαβα, εργαζόμουν ως βοηθός μελών ΔΕΠ. Στη συνέχεια εργάστηκα σε διάφορους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Θεσσαλονίκης. Το 2007 άρχισε η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου διδάσκω Αρχαία Ελληνικά (γνωστό, άγνωστο, γραμματική, συντακτικό) και Λατινικά. Παράλληλα, συμμετέχω σε συγγραφικές ομάδες για την έκδοση διαφόρων βοηθημάτων των Εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

Λάζου Μαριαλένα

Χημικός M.Sc.

Η Χημεία μπορεί να σου δώσει γνώσεις και να σε βοηθήσει να δεις με περισσότερη υπευθυνότητα και αγάπη την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον.

Λάζου Μαριαλένα

Χημικός M.Sc.

"Η Χημεία μπορεί να σου δώσει γνώσεις και να σε βοηθήσει να δεις με περισσότερη υπευθυνότητα και αγάπη την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον."

Βιογραφικό

Έχοντας αποφοιτήσει από το τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ., συνέχισα με επιτυχία το μεταπτυχιακό μου και είμαι υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα της Ανόργανης Χημείας. Η ανάγκη μου να μεταδίδω τη γνώση που αποκτώ σε άλλους ανθρώπους με συνέπεια και υπευθυνότητα με οδήγησε και στον τομέα της εκπαίδευσης, όπου διαπίστωσα κάτι εκπληκτικό: τη δύναμη που παίρνω όταν βλέπω τους ανθρώπους να αποκτούν νέες γνώσεις και νέα αντίληψη των πραγμάτων και μέσω αυτής της διαδικασίας να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται. Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησα τη να εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ως καθηγήτρια Χημείας, όπου θέλω να προσφέρω πάντα ένα ποιοτικό και άρτιο αποτέλεσμα. Η συνέπεια και η υπευθυνότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μου. Είμαι εργατική, οργανωτική και στόχος μου είναι η συνεχής εξέλιξη και βελτίωση. Επίσης, μου αρέσουν οι αρμονικές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους μαθητές/τριές μου. Τα τρία Α με τα οποία θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου είναι «Ακεραιότητα, Αξιοπιστία, Αρμονία»

Κακουλίδου Χρυσούλα

Χημικός M.Sc.

Η Χημεία είναι η επιστήμη στην οποία στηρίζεται η πλειονότητα των βιολογικών λειτουργιών. Τη χρησιμότητά της μπορεί να την εντοπίσει κανείς από την απλή καθημερινότητα έως τις σύνθετες μεταβολικές λειτουργίες των έμβιων οργανισμών. Στόχος μου να κινητοποιήσω το ενδιαφέρον των μαθητών σχετικά με την επιστήμη της Χημείας, απλοποιώντας τις...

Κακουλίδου Χρυσούλα

Χημικός M.Sc.

"Η Χημεία είναι η επιστήμη στην οποία στηρίζεται η πλειονότητα των βιολογικών λειτουργιών. Τη χρησιμότητά της μπορεί να την εντοπίσει κανείς από την απλή καθημερινότητα έως τις σύνθετες μεταβολικές λειτουργίες των έμβιων οργανισμών. Στόχος μου να κινητοποιήσω το ενδιαφέρον των μαθητών σχετικά με την επιστήμη της Χημείας, απλοποιώντας τις βασικές αρχές της."

Βιογραφικό

Η σχέση μου με τη διδασκαλία είναι πολυετής και πολυεπίπεδη. Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών μου, παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές, άρχισα να διδάσκω Χημεία σε σχολικό αλλά και ακαδημαϊκό επίπεδο. Συνεχίζοντας τις σπουδές μου, πλέον σε διδακτορικό επίπεδο, διδάσκω παράλληλα την επιστήμη που αγαπώ στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, ένα χώρο που μου έχει ανοίξει ήδη νέες προοπτικές.

Τσολάκης Δημήτρης

Φιλόλογος

Αυτό το οποίο πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη επιστήμη είναι η γνώση του παρελθόντος, καθώς, όπως είναι ευρέως διαδεδομένο, μας οδηγεί σε ασφαλέστερα μονοπάτια στο μέλλον.

Τσολάκης Δημήτρης

Φιλόλογος

"Αυτό το οποίο πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη επιστήμη είναι η γνώση του παρελθόντος, καθώς, όπως είναι ευρέως διαδεδομένο, μας οδηγεί σε ασφαλέστερα μονοπάτια στο μέλλον. "

Βιογραφικό

«Θέλω να γραφτώ σε φροντιστήριο», ανακοίνωσα ένα φθινοπωρινό πρωινό στους γονείς μου. Θα πάμε στον «ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ», αποκρίθηκαν αστραπιαία. Έτσι και έγινε. Η σιγουριά που απέπνεαν, καθώς ήδη δύο συγγενικά μου πρόσωπα είχαν φοιτήσει στα εκπαιδευτήρια, δε μου άφησε περιθώρια ερωτήσεων και έτσι η γνωριμία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ξεκινάει από τα μαθητικά μου χρόνια. Ήταν τότε, που καθήμενος στα σχολικά έδρανα, αντιμετώπιζα τις ίδιες ανησυχίες που παρατηρώ στα πρόσωπα των σημερινών μαθητών μου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά κυρίως όταν πέτυχα την εισαγωγή μου στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατάλαβα πως αυτή η σιγουριά των γονιών μου, δεν ήταν τυχαία. Η τοποθέτηση της Φιλοσοφικής Σχολής στην πρώτη θέση του μηχανογραφικού μου ήταν μια απόφαση ειλημμένη ήδη από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Στο δεύτερο χρόνο των σπουδών μου επέλεξα την κατεύθυνση της Ιστορίας, ενός μαθήματος που με γοήτευε ανέκαθεν. Μου δόθηκε η ευκαιρία δίπλα σε καταξιωμένους καθηγητές να εμβαθύνω ακόμη περισσότερο σε αυτή την υπέροχη επιστήμη και παράλληλα, μέρα με τη μέρα, άρχισε να γιγαντώνεται μέσα μου η επιθυμία της παρουσίας μου σε μια σχολική αίθουσα, αυτή τη φορά όμως από τη πλευρά του διδάσκοντα. Αισθάνομαι τυχερός, καθώς η επιθυμία αυτή έγινε πράξη, ήδη από το τελευταίο έτος των σπουδών μου μέχρι και σήμερα.

Λίκα Δέσποινα

Φιλόλογος Μ.Phil.

Πιστεύω απόλυτα στη φράση: «Χωρίς έμπνευση και εμπειρία δεν υπάρχει εκπαίδευση που να φέρνει αποτέλεσμα». Αυτό ακριβώς είναι που βρήκα στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, Έμπνευση και Εμπειρία!

Λίκα Δέσποινα

Φιλόλογος Μ.Phil.

"Πιστεύω απόλυτα στη φράση: «Χωρίς έμπνευση και εμπειρία δεν υπάρχει εκπαίδευση που να φέρνει αποτέλεσμα». Αυτό ακριβώς είναι που βρήκα στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, Έμπνευση και Εμπειρία!"

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Ακολούθησα την κατεύθυνση της Φιλοσοφίας, ενώ πραγματοποίησα και μεταπτυχιακές σπουδές εξειδίκευσης (M.Phil) στο αντικείμενο της Συστηματικής Φιλοσοφίας. Παράλληλα με τις σπουδές μου έκανα και τα πρώτα μου εργασιακά βήματα στο χώρο της Φροντιστηριακής Μέσης Εκπαίδευσης. Όταν ξεκίνησε η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και διαθέτοντας πλέον την απαραίτητη εμπειρία, άμεσα διαπίστωσα ότι όσα είχα ακούσει δεν απείχαν από την πραγματικότητα, καθώς γνώρισα μια εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα καθηγητών και εντάχθηκα σε έναν άρτια οργανωμένο εκπαιδευτικό οργανισμό. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού δίνει την απαραίτητη ώθηση ώστε να είμαι σε θέση να εξοικειώσω τους μαθητές μου με τη μεθοδολογία του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, που αποτελεί για μένα και το βασικό αντικείμενο διδασκαλίας. Για κάθε φιλόλογο η ενασχόληση με την Έκθεση αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα ευθύνη. Είναι ίσως το γοητευτικότερο και το πλέον ωφέλιμο διδακτικό αντικείμενο, καθώς στόχος του είναι να γίνει ο γραπτός λόγος φορέας έκφρασης και πνευματικής εξέλιξης. Προσπαθώντας από την πλευρά μου οι μαθητές μέσα από τη συνεχή εξάσκηση να αγαπήσουν, χωρίς να φοβούνται τον γραπτό τρόπο έκφρασης, χαίρομαι να τους βλέπω να προσπαθούν, να προοδεύουν και να κάνουν σχέδια για το μέλλον τους, το οποίο είναι συνυφασμένο με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

Παντεκίδης Κωνσταντίνος

Μαθηματικός

Με κίνητρο την αγάπη μου για τα Μαθηματικά και τη διαρκή αναζήτηση της γνώσης, προσπαθώ συνεχώς να βοηθώ έμπρακτα τους μαθητές μου, έχοντας ως κύριο μέλημα την πνευματική τους καλλιέργεια και την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων.

Παντεκίδης Κωνσταντίνος

Μαθηματικός

"Με κίνητρο την αγάπη μου για τα Μαθηματικά και τη διαρκή αναζήτηση της γνώσης, προσπαθώ συνεχώς να βοηθώ έμπρακτα τους μαθητές μου, έχοντας ως κύριο μέλημα την πνευματική τους καλλιέργεια και την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων."

Βιογραφικό

Από πολύ μικρή ηλικία ονειρευόμουν τον εαυτό μου ως έναν μελλοντικό καθηγητή Μαθηματικών. Σε όλη τη διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων η αγάπη μου για τα Μαθηματικά υπήρξε αρκετά έντονη. Ακολούθησαν οι σπουδές μου στο Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όταν ξεκίνησε η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, επιβεβαιώθηκε γι’ ακόμη μία φορά αυτό που γνώριζα ήδη από την περίοδο που φοιτούσα κι εγώ ο ίδιος ως μαθητής τους : ότι δηλαδή εντάχθηκα σε έναν σπουδαίο εκπαιδευτικό οργανισμό, με υψηλής ποιότητας παροχές τόσο για τους μαθητές όσο και για το προσωπικό του, με καταξιωμένους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων. Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ προσφέρουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εξελιχθούν επαγγελματικά και να κυνηγήσουν το όνειρο τους.

Καραγιάννης Ιωάννης

Πληροφορικής Computer Science (B.Sc.)

Όταν οι μαθητές πιστεύουν ότι μαθαίνουν από εμένα πολλά, εγώ ξέρω ότι μαθαίνω από αυτούς περισσότερα. Και αυτό είναι υπέρ-αρκετό, για να θέλω να μπω στην αίθουσα πιο δυναμικά, κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Καραγιάννης Ιωάννης

Πληροφορικής Computer Science (B.Sc.)

"Όταν οι μαθητές πιστεύουν ότι μαθαίνουν από εμένα πολλά, εγώ ξέρω ότι μαθαίνω από αυτούς περισσότερα. Και αυτό είναι υπέρ-αρκετό, για να θέλω να μπω στην αίθουσα πιο δυναμικά, κάθε μέρα, κάθε ώρα."

Βιογραφικό

Όταν στα 12 μου οι γονείς μου με παρότρυναν να ασχοληθώ με κάποια δραστηριότητα επέλεξα την πληροφορική. Διακρίσεις σε διαγωνισμούς και πτυχία προηγήθηκαν, πριν περάσω στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από φοιτητής ακόμα ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση. Κατάλαβα ότι με γοητεύει η διδασκαλία και η μετάδοση της γνώσης. Να προσπαθώ να εξηγήσω στους μαθητές το πώς να σκέφτονται και όχι το τι να σκέφτονται. Κατάλαβα επίσης και ότι ο τρόπος σκέψης πλάθεται ανά μαθητή με διαφορετικό τρόπο. Έτσι η επαγγελματική μου διαδρομή με έφερε πίσω στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, από όπου πέρασα ως μαθητής. Οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα των μαθητικών ετών μετατράπηκαν πλέον σε επαγγελματικό μεράκι. Στο χώρο του Φροντιστηρίου βρήκα ένα ιδανικό περιβάλλον να εργάζομαι με ενθουσιασμό και αυτόν ακριβώς τον ενθουσιασμό να μεταφέρω και στους μαθητές για το μάθημα της Πληροφορικής.

Γκούρμη Έφη

Φιλόλογος

Αυτό που προσπαθώ να πετυχαίνω κάθε φορά είναι να χτίζω γέφυρες προς το αύριο για να πορευτούν οι μαθητές μας στο δικό τους μέλλον. Το να εμπνέεις τα παιδιά, να τα βλέπεις να προοδεύουν και να αποκτούν κριτική και συνδυαστική σκέψη είναι η μεγαλύτερη απολαβή του εκπαιδευτικού. Ας μην...

Γκούρμη Έφη

Φιλόλογος

"Αυτό που προσπαθώ να πετυχαίνω κάθε φορά είναι να χτίζω γέφυρες προς το αύριο για να πορευτούν οι μαθητές μας στο δικό τους μέλλον. Το να εμπνέεις τα παιδιά, να τα βλέπεις να προοδεύουν και να αποκτούν κριτική και συνδυαστική σκέψη είναι η μεγαλύτερη απολαβή του εκπαιδευτικού. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί «δανειζόμαστε» κάθε φορά ένα κομμάτι από τη νιότη τους και αναζωογονούμαστε. "

Βιογραφικό

Με καταγωγή από τις Σέρρες και προερχόμενη από ευρύτερη οικογένεια εκπαιδευτικών είμαι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής (1994). Από το δεύτερο έτος των σπουδών μου διδάσκω τα φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Μετά την αποφοίτησή μου εργάστηκα ως φιλόλογος τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση σε Γενικά Λύκεια της Θεσσαλονίκης και στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Νεαπόλεως. Παράλληλα ασχολήθηκα με τη διόρθωση κειμένων στο περιοδικό «ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ» του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και την εκπαίδευση Ενηλίκων στη ΝΕΛΕ Σερρών. Μετεκπαιδεύτηκα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με ετήσιο Σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Η πολυετής εμπειρία μου εναρμονίστηκε πλέον με την μακρόχρονη πορεία των πρωτοποριακών Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου έχω την τιμή να εργάζομαι. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ διαθέτοντας καινοτόμες ιδέες και εξοπλισμένες αίθουσες με τα πιο σύγχρονα μέσα νέας τεχνολογίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση παρέχει ένα ιδανικό περιβάλλον διδασκαλίας προσφέροντας στους μαθητές τη μέγιστη δυνατή εκπαιδευτική ποιότητα.

Παπαδοπούλου Μαρία

Χημικός M.Sc.

Η επιστήμη ξεκινά από την παρατήρηση. Όλα τα παιδιά διέπονται από παρατηρητικότητα και περιέργεια, οπότε είναι και εν δυνάμει επιστήμονες. Εκτός όμως από την επιστήμη της Χημείας, αναγνωρίζω την αξία της «Χημείας» των ομάδων. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είμαστε μια δυνατή ομάδα.

Παπαδοπούλου Μαρία

Χημικός M.Sc.

"Η επιστήμη ξεκινά από την παρατήρηση. Όλα τα παιδιά διέπονται από παρατηρητικότητα και περιέργεια, οπότε είναι και εν δυνάμει επιστήμονες. Εκτός όμως από την επιστήμη της Χημείας, αναγνωρίζω την αξία της «Χημείας» των ομάδων. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είμαστε μια δυνατή ομάδα."

Βιογραφικό

Από μικρή ηλικία με γοήτευε ο κόσμος των θετικών επιστημών, ίσως επειδή η εμπειρία του εργαστηρίου έμοιαζε με παιχνίδι. Αποφοίτησα από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πέτυχα την εισαγωγή μου στο τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συνειδητοποίησα ότι θα ήθελα να μεταδώσω με τη σειρά μου τον ενθουσιασμό που προσωπικά με διακατείχε για το μάθημα της Χημείας και έτσι οδηγήθηκα και σε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Διδακτική της Χημείας σε συνδυασμό με νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Ενδυναμώνω την εκπαιδευτική μου ταυτότητα παρακολουθώντας συνεχώς σεμινάρια και επιμορφώσεις που σχετίζονται με την Ειδική Αγωγή και τη χρήση υπολογιστών. Εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου αξιοποιούνται όλες οι νέες μέθοδοι διδακτικής προσέγγισης και το ιδεώδες περιβάλλον εγγυάται την επιτυχία της διδακτικής διαδικασίας.

Καραμανλής Δημήτρης

Φυσικός

Όταν κάποιος κατανοήσει και αγαπήσει τη Φυσική, τότε θα διαπιστώσει πως ο κόσμος των φυσικών φαινομένων δεν είναι απροσπέλαστος, αλλά αντίθετα ερμηνεύει με τη λογική όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Καραμανλής Δημήτρης

Φυσικός

"Όταν κάποιος κατανοήσει και αγαπήσει τη Φυσική, τότε θα διαπιστώσει πως ο κόσμος των φυσικών φαινομένων δεν είναι απροσπέλαστος, αλλά αντίθετα ερμηνεύει με τη λογική όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το τμήμα Φυσικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκω Φυσική από το 2000, ενώ εργάζομαι από το 2003 ως καθηγητής στο χώρο της Δευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ έχω μία πολυετή εποικοδομητική συνεργασία  διδάσκοντας αποκλειστικά το μάθημα της Φυσικής Θετικού Προσανατολισμού για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αυτό που μεταφέρω πάντα στους μαθητές μου είναι ότι τη Φυσική πρέπει πρώτα να την κατανοήσεις, μετά να την αγαπήσεις και τέλος να την αισθανθείς μέσα στην καθημερινότητά σου.

Μουταφτσή Παρασκευή

Μαθηματικός

Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή. Η μάθηση είναι κάτι περισσότερο από το να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να φτάνεις στην κατανόηση.

Μουταφτσή Παρασκευή

Μαθηματικός

"Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή. Η μάθηση είναι κάτι περισσότερο από το να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να φτάνεις στην κατανόηση."

Βιογραφικό

Με αυτά τα λόγια του Αμερικανού Συγγραφέα  William Arthur Ward πορεύομαι στην ως τώρα επαγγελματική μου πορεία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποφοίτησα από το τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ. το 2010. Η ανάγκη μου να βρίσκομαι κοντά στους μαθητές με οδήγησε να ασχοληθώ με την επιστήμη της Ψυχολογίας. Μετεκπαιδεύτηκα στη Σχολική Ψυχολογία, καθώς και την Ψυχολογία εφήβων και συνεχίζω την μετεκπαίδευσή μου στον Πανεπιστήμιο Αιγαίου στον τομέα της Ψυχολογίας και της Συμβουλευτικής. Κύριο μέλημά μου καθώς και βασικός σκοπός μου είναι ο κάθε μαθητής μου να αναγνωρίσει τις δυνατότητές του και να καταφέρει να φτάσει στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από τη συνεχόμενη υποστήριξη, ενθάρρυνση και καθοδήγηση. Στη δική μου ζωή τα Μαθηματικά μού έμαθαν την αξία της αλήθειας και την δύναμη της Λογικής. Αξίες και ικανότητες που επιθυμώ να περάσω στους μαθητές μου, μιας και θεωρώ ότι είναι μεγάλης σημασίας για την μετέπειτα ζωή τους. Επιπλέον όμως, τα Μαθηματικά μού δίδαξαν και την ομορφιά του θαυμαστού κόσμου γύρω μας. Από τη συμμετρία της πεταλούδας ως την φράκταλ δομή των ακτών και των βουνοκορφών. Από τους πίνακες του M.escher ως την ακολουθία  Fibonacci- το αριθμητικό σύστημα της φύσης- που συναντάμε στην διάταξη των πετάλων μιας μαργαρίτας, όλα αυτά δεν είναι απλά αφορμή θαυμασμού και απορίας, αλλά λογικής επεξήγησης και ερμηνείας. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα είναι για μένα τα Μαθηματικά.

Καψαλιάρης Στέλιος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ντεπώ
Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα για έναν εκπαιδευτικό και ιδιαίτερα για έναν φροντιστή, να νιώθει την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των μαθητών του. Αυτή η ιδιαίτερη ηθική αμοιβή και φυσικά η γοητεία του κόσμου των Μαθηματικών διατηρούν άσβεστη μέσα μου τη φλόγα της μετάδοσης της γνώσης, με απλότητα,...

Καψαλιάρης Στέλιος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ντεπώ
"Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα για έναν εκπαιδευτικό και ιδιαίτερα για έναν φροντιστή, να νιώθει την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των μαθητών του. Αυτή η ιδιαίτερη ηθική αμοιβή και φυσικά η γοητεία του κόσμου των Μαθηματικών διατηρούν άσβεστη μέσα μου τη φλόγα της μετάδοσης της γνώσης, με απλότητα, σαφήνεια και επιστημονική εγκυρότητα."

Βιογραφικό

Η αγάπη μου για τα Μαθηματικά από μικρή ηλικία ήταν δεδομένη και πολλαπλασιάστηκε χάρη στην καθοριστική επιρροή των τότε φροντιστηριακών μου δασκάλων. Συνεπώς η επιλογή σπουδών και ενασχόλησης με την ιδιωτική εκπαίδευση ήταν απόλυτα συνειδητή. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησα νωρίς τη διαδρομή στη διδασκαλία των Μαθηματικών ως φοιτητής, παραδίδοντας μαθήματα. Εργάζομαι στον φροντιστηριακό χώρο, χωρίς διακοπή, από το 1991. Διετέλεσα υπεύθυνος σπουδών στους χώρους που υπηρέτησα για πολλά χρόνια, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και διοικητικά καθήκοντα. Είμαι συγγραφέας φροντιστηριακών βιβλίων και βοηθημάτων στα Μαθηματικά όλων των τάξεων του Λυκείου. Αρκετές φορές την τελευταία δεκαετία συμμετείχα ως μέλος της Επιτροπής Θεμάτων στα Μαθηματικά, στα Επαναληπτικά Θέματα της Ο.Ε.Φ.Ε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αποτελώ μέλος του εξαίρετου έμψυχου δυναμικού των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, σε ένα περιβάλλον που απογειώνει την εκπαιδευτική διαδικασία, έχοντας κύριο στόχο, την επιτυχία των μαθητών μας.

Ντελμπίζη Μαρία

Φιλόλογος

Το να διδάσκει κανείς είναι μοναδικό προνόμιο, το να διδάσκει όμως το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας σε εφήβους, αποτελεί μοναδικό και εκπληκτικό προνόμιο συνάμα. Η μέθεξη των μαθητών μας στον κόσμο της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας, η μύησή τους στον θησαυρό της λογοτεχνίας, μα πάνω από...

Ντελμπίζη Μαρία

Φιλόλογος

"Το να διδάσκει κανείς είναι μοναδικό προνόμιο, το να διδάσκει όμως το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας σε εφήβους, αποτελεί μοναδικό και εκπληκτικό προνόμιο συνάμα. Η μέθεξη των μαθητών μας στον κόσμο της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας, η μύησή τους στον θησαυρό της λογοτεχνίας, μα πάνω από όλα η εκπαίδευσή τους στο ξεδίπλωμα της σκέψης και των ιδεών αποτελεί μία ανεπανάληπτη εμπειρία, με αποτέλεσμα και ο δάσκαλος - εκπαιδευτικός κάθε μέρα να μαθαίνει και να εξελίσσεται."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα, σπούδασα και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας .Είμαι απόφοιτος της Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών. Υπηρετώ πιστά και συνειδητά τον χώρο της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης ως εκθεσιολόγος για διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι πέντε ετών. Η πορεία μου συνοδεύεται από τη συγγραφή φροντιστηριακών βοηθημάτων στο μάθημα της Έκθεσης, της Λογοτεχνίας και των Νέων Ελληνικών και των τριών τάξεων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Η τριβή μου με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο μού έμαθε πολλά. Πρώτα από όλα πώς ο καθηγητής σε καμία περίπτωση δεν είναι η αυθεντία της γνώσης, αλλά αυτός που κοινωνεί τη γνώση στους μαθητές του, εμπνέει, καθοδηγεί, εμψυχώνει, ενθαρρύνει τον καθένα ξεχωριστά. Πρόκληση δε για όλους τους φιλολόγους αποτελεί η συνεξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, την οποία δεχόμαστε με χαρά και ενθουσιασμό και μαζί με τους μαθητές μας αγωνιζόμαστε για την κατάκτηση των στόχων τους, μέσω της άριστης οργάνωσης και προετοιμασίας μας!

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω από καρδιάς τη διεύθυνση των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και χαρά για τη συνεργασία μας και ως εκπαιδευτικός αλλά και ως μητέρα, καθώς εμπιστεύθηκα απόλυτα τη διοίκηση αλλά και τους αξιόλογους συναδέλφους μου για την προετοιμασία του παιδιού μου!

Μαστροκώστας Ζαφείρης

Μαθηματικός M.Sc.

Σύμφωνα με τα λόγια του κορυφαίου θεωρητικού μαθηματικού Georg Cantor, «η ουσία των Μαθηματικών έγκειται στην ελευθερία τους». Συμμεριζόμενος τα λόγια αυτά επικεντρώνω τη διδασκαλία μου στη βαθύτερη κατανόηση των μαθηματικών εννοιών και όχι στη στείρα απομνημόνευση μεθοδολογιών. Σκοπός μου είναι να ωθήσω τους μαθητές μου να παράγουν τις...

Μαστροκώστας Ζαφείρης

Μαθηματικός M.Sc.

"Σύμφωνα με τα λόγια του κορυφαίου θεωρητικού μαθηματικού Georg Cantor, «η ουσία των Μαθηματικών έγκειται στην ελευθερία τους». Συμμεριζόμενος τα λόγια αυτά επικεντρώνω τη διδασκαλία μου στη βαθύτερη κατανόηση των μαθηματικών εννοιών και όχι στη στείρα απομνημόνευση μεθοδολογιών. Σκοπός μου είναι να ωθήσω τους μαθητές μου να παράγουν τις δικές τους μαθηματικές σκέψεις, με γνώμονα πάντα την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων."

Βιογραφικό

Αποφοίτησα από το τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2018 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου, στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, στον τομέα της Μαθηματικής Λογικής. Η επαφή μου με τη διδασκαλία των Μαθηματικών ξεκινά όντας ακόμη φοιτητής και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Στην πορεία της διδακτικής μου καριέρας προετοίμασα παιδιά και ενήλικες τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το περιβάλλον που συνάντησα στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου επιτρέπει να συνδυάσω ιδανικά το πάθος μου για τη διδασκαλία με τον απόλυτο επαγγελματισμό και τον σεβασμό προς τους μαθητές.

Παπαοικονόμου Αθανάσιος

Μαθηματικός M.Sc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Ντεπώ
Το παιδί που πετυχαίνει είναι το ευτυχισμένο παιδί. Στον οργανισμό των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ κάθε μαθήτρια και μαθητής έχει τόσους λόγους να χαμογελά, όσα και τα μέλη που τον απαρτίζουν. Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να λάμψουν και να πετύχουν αυτό που επιθυμούν στη ζωή τους.

Παπαοικονόμου Αθανάσιος

Μαθηματικός M.Sc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Ντεπώ
"Το παιδί που πετυχαίνει είναι το ευτυχισμένο παιδί. Στον οργανισμό των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ κάθε μαθήτρια και μαθητής έχει τόσους λόγους να χαμογελά, όσα και τα μέλη που τον απαρτίζουν. Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να λάμψουν και να πετύχουν αυτό που επιθυμούν στη ζωή τους."

Βιογραφικό

Η βράβευσή μου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στα 16 μου χρόνια ήταν το ερέθισμα να σπουδάσω αυτό που πάντα με γοήτευε, Μαθηματικά. Αποφοίτησα από το τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πήρα το Μεταπτυχιακό μου στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών και Σχολικών Μονάδων. Βρίσκομαι συνειδητά στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης για περισσότερα από 25 χρόνια διδάσκοντας Μαθηματικά σε παιδιά Λυκείου, προετοιμάζοντας την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μια πολυπαραμετρική έννοια και έχει αρκετές διαστάσεις, οι οποίες δεν περιορίζονται στην -αναγκαία και προαπαιτούμενη- άριστη γνώση του αντικειμένου. Στα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ πληρούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Σαμαμίδα Νίνα

Φυσικός

Από την πρώτη μου επαφή με τη φυσική, στα μαθητικά μου χρόνια, είχα αποφασίσει με τι θα ασχοληθώ στο μέλλον. Την αγάπη μου αυτή μεταφέρω στους μαθητές μου με στόχο να τους εμπνεύσω και να βοηθήσω στην επίτευξη των στόχων τους.

Σαμαμίδα Νίνα

Φυσικός

"Από την πρώτη μου επαφή με τη φυσική, στα μαθητικά μου χρόνια, είχα αποφασίσει με τι θα ασχοληθώ στο μέλλον. Την αγάπη μου αυτή μεταφέρω στους μαθητές μου με στόχο να τους εμπνεύσω και να βοηθήσω στην επίτευξη των στόχων τους."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τα φοιτητικά μου χρόνια ασχολούμαι με τη διδασκαλία. Από το 2001 δραστηριοποιούμαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης διδάσκοντας σε μαθητές Λυκείου και προετοιμάζοντάς τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα, για πέντε χρόνια έχω εργαστεί στο πρόγραμμα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε δημόσια σχολεία. Η δυναμική σχέση μεταξύ μαθητή – καθηγητή και η επαφή με τους νέους είναι η κινητήρια δύναμη στο διδακτικό μας έργο.

Μίμης Αρτέμιος

Φυσικός

"«Ένα μήλο που έπεσε στο έδαφος και έγινε η μαγιά για ένα ταξίδι στο φεγγάρι.» Η μελέτη της Φυσικής είναι από μόνη της ένα συναρπαστικό ταξίδι. Με έναυσμα την περιέργεια και στόχο την κατανόηση, μέσω της αγάπης μου για την επιστήμη της Φυσικής, επιδιώκω να μεταδώσω τον τρόπο σκέψης,...

Μίμης Αρτέμιος

Φυσικός

""«Ένα μήλο που έπεσε στο έδαφος και έγινε η μαγιά για ένα ταξίδι στο φεγγάρι.» Η μελέτη της Φυσικής είναι από μόνη της ένα συναρπαστικό ταξίδι. Με έναυσμα την περιέργεια και στόχο την κατανόηση, μέσω της αγάπης μου για την επιστήμη της Φυσικής, επιδιώκω να μεταδώσω τον τρόπο σκέψης, που θα γίνει ένα εφόδιο για την εκπλήρωση των επιδιώξεων κάθε μαθητή. "

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η πρώτη μου επαφή με τη διδασκαλία της Φυσικής ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια. Η μετάδοση της γνώσης είναι ένα ανεκτίμητο δώρο τόσο για τον μαθητή όσο και για τον εκπαιδευτικό.  Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η σχέση μου με την διδασκαλία εξελίσσεται και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Με χαρά εντάχθηκα στα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, σε έναν πρότυπο εκπαιδευτικό οργανισμό και σε ένα ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, έχοντας την ευκαιρία να συνεισφέρω και από την πλευρά μου για το καλύτερο αποτέλεσμα των μαθητών.

Μαντατζή Λαμπρινή

Φιλόλογος

Όπως γράφει ο Καζαντζάκης «Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες». Επιδιώκω, λοιπόν, να αποτελώ πηγή έμπνευσης για τους μαθητές, παροτρύνοντάς...

Μαντατζή Λαμπρινή

Φιλόλογος

"Όπως γράφει ο Καζαντζάκης «Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες». Επιδιώκω, λοιπόν, να αποτελώ πηγή έμπνευσης για τους μαθητές, παροτρύνοντάς τους, καθοδηγώντας τους και υποστηρίζοντάς τους να πετύχουν όσα ονειρεύτηκαν."

Βιογραφικό

Φοίτησα στο τμήμα Κλασικών σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή κατάρτιση έχω παρακολουθήσει διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια πάνω στην ειδική αγωγή, τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας και στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων. Οι σπουδές μου στη Φιλολογία μου άνοιξαν το δρόμο, ώστε να κατανοήσω σε βάθος την ελληνική γλώσσα και να θαυμάσω το μεγαλείο της, ενώ αποτέλεσαν συνειδητή επιλογή για μένα βασισμένη στην επιθυμία μου να παρέχω ανθρωπιστική παιδεία και καλλιέργεια κριτικής σκέψης στους μαθητές. Θεωρώ προνόμιο το να δουλεύει κανείς με παιδιά καθώς η ανταμοιβή είναι μεγάλη. Συνοδοιπόρος στο ταξίδι τους προς τη γνώση, αποτελείς ζωντανό κομμάτι της διαδικασίας αυτής. Βλέπεις να ανακαλύπτουν τα όριά τους, να αντιλαμβάνονται τις δυνατότητές τους, να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Ως μέλος της ομάδας των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, που σταθερά υποστηρίζουν τον αγώνα των μαθητών τους, μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλλω στο να γίνει το ταξίδι αυτό των μαθητών προς τη γνώση πιο απολαυστικό.

Πλιάτσικα Αγγελική

Μαθηματικός

Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης, η μόρφωση και οι γνώσεις σε συνδυασμό με το μεράκι για τη δουλειά μου και την αστείρευτη αγάπη για τους μαθητές μου αποτελούν κίνητρα για να μεταλαμπαδεύσω την αγάπη μου για τα Μαθηματικά και στον πιο απαιτητικό μαθητή. Όλοι λοιπόν μπορούν να αγαπήσουν τα Μαθηματικά,...

Πλιάτσικα Αγγελική

Μαθηματικός

"Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης, η μόρφωση και οι γνώσεις σε συνδυασμό με το μεράκι για τη δουλειά μου και την αστείρευτη αγάπη για τους μαθητές μου αποτελούν κίνητρα για να μεταλαμπαδεύσω την αγάπη μου για τα Μαθηματικά και στον πιο απαιτητικό μαθητή. Όλοι λοιπόν μπορούν να αγαπήσουν τα Μαθηματικά, αρκεί να τα γνωρίσουν σωστά! "

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτη του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μεγάλη επιτυχία για εμένα αποτέλεσε το γεγονός ότι ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και ορκίστηκα σε τριάμισι χρόνια. Φυσικό επακόλουθο της διάκρισης αυτής ήταν οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με αντικείμενο την Ανάλυση-Άλγεβρα-Γεωμετρία, τις οποίες ολοκλήρωσα με Άριστα. Το πάθος μου για τα Μαθηματικά σε συνδυασμό με την αγάπη που τρέφω για τα παιδιά αποτέλεσαν για εμένα σημαντικό κίνητρο, ώστε να εργαστώ στο χώρο της εκπαίδευσης.  Έτσι λοιπόν, κατά την επιστροφή μου στη Θεσσαλονίκη το όνειρο άρχισε να πραγματοποιείται, καθώς αμέσως άρχισα να εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής μέσης εκπαίδευσης. Η συνεργασία μου με τον εκπαιδευτικό οργανισμό των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ αποτελεί τον σημαντικότερο σταθμό στη μέχρι τώρα επαγγελματική μου διαδρομή. Πρόκειται για τον ιδανικό χώρο τόσο για να αναπτυχθεί όσο και να εξελιχθεί το μεράκι μου για τη διδασκαλία. Η συνοχή και η συνεργασία της εκπαιδευτικής ομάδας σε πνεύμα σύμπνοιας και εμπιστοσύνης, καθώς και οι σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές συνιστούν το ιδανικό περιβάλλον για την πραγματοποίηση των στόχων μου.

Σαμαρτζά Διογενία

Φιλόλογος

Η επαφή με τους νέους και τα χαμόγελα μετά από κάθε επιτυχία, είναι η καλύτερη ανταμοιβή για έναν δάσκαλο. Το κάθε παιδί έχει μέσα του πολλές δυνατότητες και με την κατάλληλη βοήθεια μπορεί να τις ανακαλύψει και να πετύχει τους στόχους του.

Σαμαρτζά Διογενία

Φιλόλογος

"Η επαφή με τους νέους και τα χαμόγελα μετά από κάθε επιτυχία, είναι η καλύτερη ανταμοιβή για έναν δάσκαλο. Το κάθε παιδί έχει μέσα του πολλές δυνατότητες και με την κατάλληλη βοήθεια μπορεί να τις ανακαλύψει και να πετύχει τους στόχους του. "

Βιογραφικό

Από μαθήτρια με γοήτευσαν τα φιλολογικά μαθήματα και η επαφή μου με τον ανεξάντλητο πλούτο  της  Αρχαίας Ελληνικής  και   Νεοελληνικής  Γραμματείας . Ήξερα ότι αυτό είναι το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω και να εμφυσήσω και στα παιδιά την ίδια αγάπη που είχα και εγώ. Κατά την προετοιμασία μου για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, εμπιστεύτηκα τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και το πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό που με βοήθησαν να πετύχω τον στόχο μου. Από το 1997 που αποφοίτησα από την φιλοσοφική σχολή του Α. Π. Θ.    μέχρι και σήμερα, διδάσκω Αρχαία Ελληνικά και Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία  σε φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης. Τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ εξασφαλίζουν σε κάθε εκπαιδευτικό ένα άριστο περιβάλλον εργασίας , με τα πλέον σύγχρονα εκπαιδευτικά και εποπτικά μέσα. Σε αυτό το πλαίσιο μου δόθηκε η  ευκαιρία να συνεργαστώ  με καταξιωμένους συναδέλφους, αφοσιωμένους στο εκπαιδευτικό και συγγραφικό τους έργο και με αμείωτη διάθεση προσφοράς στους μαθητές.

Λιάκου Ελισσάβετ

Φυσικός

Σύμφωνα με τον Einstein «H υψηλότερη τέχνη του δασκάλου είναι να ξυπνήσει τη χαρά στη δημιουργική έκφραση και γνώση».

Λιάκου Ελισσάβετ

Φυσικός

"Σύμφωνα με τον Einstein «H υψηλότερη τέχνη του δασκάλου είναι να ξυπνήσει τη χαρά στη δημιουργική έκφραση και γνώση»."

Βιογραφικό

Είμαι Αριστούχος απόφοιτος του University of Surrey της Αγγλίας με μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική Πληροφορική του ίδιου Πανεπιστημίου και αργότερα στην Ιατρική Φυσική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Μέλος της Ένωσης Φυσικών και της Ένωσης Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος με προϋπηρεσία στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και στη Δημόσια Σιβιτανίδειο Σχολή. Από το 2008 ασχολούμαι αποκλειστικά με την Εκπαίδευση, τόσο με την προετοιμασία μαθητών όσο και σε Πανεπιστημιακό επίπεδο. Για μια δεκαετία υπήρξα συνιδιοκτήτρια φροντιστηρίων στην Αθήνα. Πλέον έχω την τύχη, επιστρέφοντας μόνιμα στη γενέτειρά μου, να συνεργάζομαι αποκλειστικά με τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Οι άρτια εξοπλισμένες αίθουσες των Φροντιστηρίων, το οργανωμένο, επαγγελματικό μα συνάμα φιλικό κλίμα των εκπαιδευτικών και της διοίκησης, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την επιστημονική ακρίβεια των βοηθημάτων του εκδοτικού οίκου ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού παρέχουν όλα τα μέσα, ώστε να έχω τη δυνατότητα να προσφέρω υψηλού επιπέδου γνώσεις στους μαθητές μας. Στόχος μου να αγαπήσουν τις Θετικές Επιστήμες και να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες λογικής σκέψης, προκειμένου να πετύχουν σε κάθε τομέα τους υψηλούς στόχους τους.

Κυζάκης Πασχάλης

Φιλόλογος

Η σύζευξη του παλαιού με το καινούριο είναι αυτό που με γοήτευε από την περίοδο των μαθητικών μου χρόνων. Η εμπειρία της διδασκαλίας συνιστά μια διαδικασία αλληλεπίδρασης και αυτογνωσίας, που είναι ευεργετική τόσο για τον Δάσκαλο, όσο και για τον μαθητή, ικανή να υπερνικήσει τη φθοροποιό δύναμη του χρόνου....

Κυζάκης Πασχάλης

Φιλόλογος

"Η σύζευξη του παλαιού με το καινούριο είναι αυτό που με γοήτευε από την περίοδο των μαθητικών μου χρόνων. Η εμπειρία της διδασκαλίας συνιστά μια διαδικασία αλληλεπίδρασης και αυτογνωσίας, που είναι ευεργετική τόσο για τον Δάσκαλο, όσο και για τον μαθητή, ικανή να υπερνικήσει τη φθοροποιό δύναμη του χρόνου. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν το γνωστικό αντικείμενο αφορά την Κλασική Φιλολογία, τη διακονία των Ανθρωπιστικών Σπουδών."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου το 1997. Είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής Α.Π.Θ. του τμήματος Φιλολογίας του τομέα των Κλασικών Σπουδών. Με το τέλος των φοιτητικών και στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, ξεκίνησα να εργάζομαι ως Φιλόλογος για τον εκπαιδευτικό οργανισμό των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, οργανισμό που χρόνια τώρα αποτελεί σημείο αναφοράς στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας. Ειδικεύομαι στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών. Στόχος μου μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας η διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων μέσω της αυτοπραγμάτωσής τους· από το εν ενεργεία στο εν δυνάμει.

Καλημέρη Κωνσταντίνα

Χημικός

Η γνώση στην εποχή μας σε κάθε επιστημονικό τομέα είναι αστείρευτη σε σύγκριση με το παρελθόν. Η διδασκαλία μου έχει ως στόχο την κατάλληλη καθοδήγηση, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να κατακτούν τη γνώση που τους παρέχεται και -το σημαντικότερο- να τη χρησιμοποιούν.

Καλημέρη Κωνσταντίνα

Χημικός

"Η γνώση στην εποχή μας σε κάθε επιστημονικό τομέα είναι αστείρευτη σε σύγκριση με το παρελθόν. Η διδασκαλία μου έχει ως στόχο την κατάλληλη καθοδήγηση, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να κατακτούν τη γνώση που τους παρέχεται και -το σημαντικότερο- να τη χρησιμοποιούν."

Βιογραφικό

Από μικρή ηλικία με ενδιέφεραν οι θετικές επιστήμες, αλλά τη Χημεία την αγάπησα πραγματικά στο Λύκειο όταν, λόγω έλλειψης καθηγητή Χημείας στο σχολείο, μου δόθηκαν τα κλειδιά του σχολικού εργαστηρίου για να μελετώ εκεί. Θέλησα να μάθω τι είναι και πώς χρησιμοποιούνται τα αντιδραστήρια και τα όργανα που υπήρχαν γύρω μου και, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρέθηκα λίγους μήνες αργότερα να πραγματοποιώ επιδείξεις πειραμάτων στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου. Έτσι, ταυτόχρονα γεννήθηκε και η αγάπη μου για τη διδασκαλία. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τα πολυμερή, τα τρόφιμα και τα ποτά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου δημιούργησα εκπαιδευτική ιστοσελίδα με σημειώσεις και διαγνωστικά τεστ για φοιτητές. Συνέχισα τις σπουδές μου στην παιδαγωγική της Χημείας και έλαβα Πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας. Σήμερα, συνεχίζω την κατάρτισή μου παρακολουθώντας μαθήματα με αντικείμενο τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Καμπάς Μιλτιάδης

Φυσικός

Τα πάντα γύρω μας διέπονται από τους νόμους που η φύση επιβάλλει! Η περιέργειά μου να ανακαλύψω αυτούς τους νόμους και να απαντήσω στα ερωτήματα που γεννά η παρατήρηση του φυσικού κόσμου με έκαναν να συνειδητοποιήσω από νωρίς ότι ήθελα να σπουδάσω την επιστήμη της Φυσικής. Μέσω της...

Καμπάς Μιλτιάδης

Φυσικός

"Τα πάντα γύρω μας διέπονται από τους νόμους που η φύση επιβάλλει! Η περιέργειά μου να ανακαλύψω αυτούς τους νόμους και να απαντήσω στα ερωτήματα που γεννά η παρατήρηση του φυσικού κόσμου με έκαναν να συνειδητοποιήσω από νωρίς ότι ήθελα να σπουδάσω την επιστήμη της Φυσικής. Μέσω της διδασκαλίας μου προσπαθώ καθημερινά να μεταφέρω στους μαθητές το μεγαλείο αυτής της ανεξάντλητης επιστήμης."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στον τομέα της Ηλεκτρονικής και των Τηλεπικοινωνιών. Από τα φοιτητικά μου χρόνια ασχολήθηκα με την κατ’ οίκον διδασκαλία, ενώ από το 2009 μέχρι και σήμερα εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με μεταδοτικότητα και αγάπη για το μάθημα της Φυσικής, το οποίο αποτελεί αποκλειστικό αντικείμενο της δουλειάς μου. Η ένταξή μου στο δυναμικό των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ αποτελεί ένα πολύ μεγάλο βήμα επαγγελματικής καταξίωσης, μιας και πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό οργανισμό με άριστη υλικοτεχνική υποδομή, πρότυπες εγκαταστάσεις, άρτια καταρτισμένους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, ένας ιδανικός συνδυασμός που τελικά δίνει στον μαθητή το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. 

Κούρτογλου Θεαγένης

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών
Αγάπη για τα Μαθηματικά, την αρμονικότερη των Επιστημών. Από την αρχή της σταδιοδρομίας μου η προσπάθειά μου ήταν όχι μόνο η μετάδοση των γνώσεων, αλλά και η καθοδήγηση σε μία ζωή με αξίες και στόχους. Προσεγγίζοντας τα 40 χρόνια διδασκαλίας, η αναγνώριση από την πλειονότητα των επιστημόνων-μαθητών μου είναι...

Κούρτογλου Θεαγένης

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών
"Αγάπη για τα Μαθηματικά, την αρμονικότερη των Επιστημών. Από την αρχή της σταδιοδρομίας μου η προσπάθειά μου ήταν όχι μόνο η μετάδοση των γνώσεων, αλλά και η καθοδήγηση σε μία ζωή με αξίες και στόχους. Προσεγγίζοντας τα 40 χρόνια διδασκαλίας, η αναγνώριση από την πλειονότητα των επιστημόνων-μαθητών μου είναι η μέγιστη ικανοποίηση."

Βιογραφικό

Είμαι Απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Α.Π.Θ., από το οποίο αποφοίτησα μετά από ακριβώς τέσσερα χρόνια σπουδών. Αμέσως μετά από τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στην Πολεμική Αεροπορία, ξεκίνησα να εργάζομαι ως καθηγητής Μαθηματικών αποκλειστικά στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Από το 1987 υπήρξα συνιδιοκτήτης σε ένα από τα πιο μεγάλα και ιστορικά φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά τα χρόνια δίδαξα τα Μαθηματικά σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, όλα τα αντικείμενα, αποκτώντας τεράστια εμπειρία συμμετέχοντας σε τρία συστήματα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο (Δέσμες – Κατευθύνσεις – Προσανατολισμοί). Στα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ βρήκα τον ιδανικό χώρο και τους ιδανικούς συνεργάτες για να συνεχίσω το εκπαιδευτικό μου έργο, συνεισφέροντας με τις δυνάμεις μου στην πολύ αξιόλογη προσπάθεια που επιτελείται.

Πασσάς Δημήτρης

Μαθηματικός

Πολλές φορές οι μαθητές μου με ρωτάνε πού χρειάζονται τα Μαθηματικά; Τους απαντώ δανειζόμενος μια φράση του Πυθαγόρα : «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται». Αυτό είναι που προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια να μεταλαμπαδεύσω στους μαθητές που με εμπιστεύονται. Είναι το πρώτο βήμα για να αγαπήσει κάποιος τα Μαθηματικά.

Πασσάς Δημήτρης

Μαθηματικός

"Πολλές φορές οι μαθητές μου με ρωτάνε πού χρειάζονται τα Μαθηματικά; Τους απαντώ δανειζόμενος μια φράση του Πυθαγόρα : «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται». Αυτό είναι που προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια να μεταλαμπαδεύσω στους μαθητές που με εμπιστεύονται. Είναι το πρώτο βήμα για να αγαπήσει κάποιος τα Μαθηματικά."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1976 και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από τα πρώτα κιόλας σχολικά μου χρόνια είχα ιδιαίτερη αδυναμία στο μάθημα των Μαθηματικών. Όσο τα χρόνια περνούσαν η αγάπη μου για το συγκεκριμένο αντικείμενο ενδυναμώθηκε και αποτέλεσε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου να γίνω Μαθηματικός. Έτσι, το 1994 πέτυχα την εισαγωγή μου στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ανακάλυψα ότι τα Μαθηματικά είναι μια επιστήμη δίχως όρια. Τα πάντα γύρω μας περιέχουν μαθηματικά και η μαγεία τους βρίσκεται στην προσπάθεια να τα ανακαλύψει κανείς, όπου κι αν κρύβονται. Αποφοίτησα το 1999 και από τότε μέχρι και σήμερα ασκώ το επάγγελμα του καθηγητή στην ιδιωτική φροντιστηριακή εκπαίδευση με πίστη και αφοσίωση. Αντιλαμβάνομαι επιτυχία στη δουλειά μου το ότι έρχονται χαρούμενοι οι μαθητές στο μάθημα, χωρίς να κοιτάνε το ρολόι περιμένοντας να τελειώσει η ώρα της διδασκαλίας. Σήμερα θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που επέλεξα το επάγγελμα αυτό για δύο λόγους· ο πρώτος είναι η καθημερινή επαφή μου με νέα παιδιά, που αποτελεί για μένα πηγή ζωντάνιας και νεότητας. Ο δεύτερος και σημαντικότερος είναι η συμβολή μου στην επιτυχία των στόχων που θέτει ο κάθε μαθητής. Στα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ υπάρχουν όλα τα σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα, τα οποία στα χέρια των έμπειρων και επιστημονικά καταρτισμένων δασκάλων κάνουν το δρόμο αυτό ευκολότερο. Ανταμοιβή μου είναι η ικανοποίηση και η χαρά που νιώθω, όταν παλιοί μου μαθητές με χαιρετούν με ένα πλατύ χαμόγελο, το οποίο ξέρω ότι κρύβει πολλή αγάπη και μεγάλη ευγνωμοσύνη.

Τσιαλαμάγκα Βίκη

Φιλόλογος

Διδάσκω αεί διδασκόμενη και τα απολαμβάνω και τα δύο. Και το ότι διδάσκω, καθώς σ’ αυτό το έργο τάχτηκα – και είναι ευλογία, σκοπός και νόημα ζωής – και το ότι διδάσκομαι, που είναι πλήρωση ψυχής. Κι αν κάτι είναι σημαντικό να διδαχθούν οι μαθητές μας είναι να μαθαίνουν...

Τσιαλαμάγκα Βίκη

Φιλόλογος

"Διδάσκω αεί διδασκόμενη και τα απολαμβάνω και τα δύο. Και το ότι διδάσκω, καθώς σ’ αυτό το έργο τάχτηκα – και είναι ευλογία, σκοπός και νόημα ζωής – και το ότι διδάσκομαι, που είναι πλήρωση ψυχής. Κι αν κάτι είναι σημαντικό να διδαχθούν οι μαθητές μας είναι να μαθαίνουν με χαρά, γιατί θα μαθαίνουν σ’ όλη τους τη ζωή, θα ολοκληρώνουν έναν κύκλο σπουδών για να αρχίσουν έναν άλλο. Αυτή είναι η επιταγή των καιρών, η δια βίου παιδεία."

Βιογραφικό

Είμαι φιλόλογος, απόφοιτος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παλιά στο επάγγελμα, αλλά καινούρια στον εκπαιδευτικό οργανισμό των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Έχω υπηρετήσει την ιδιωτική εκπαίδευση της πόλης μας από όλες τις θέσεις, διδάσκοντας σε σχολείο και φροντιστήριο, συγγράφοντας βοηθήματα, ασκώντας διεύθυνση και αναλαμβάνοντας συνδικαλιστικά καθήκοντα, ενώ έδινα πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεχή επιμόρφωση. Η συνεργασία με τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είναι ένα νέο ξεκίνημα, σε εντυπωσιακά σύγχρονο διδακτικά περιβάλλον, που στεγάζει όνειρα νέων ανθρώπων και τα πραγματώνει. Είναι τιμή μου να συνεισφέρω στην πραγμάτωση αυτού του ευγενικού σκοπού.

Φωτάκη Θάλεια

Φυσικός

"Η αποκάλυψη των νόμων της Φυσικής και το να τους βλέπουν οι μαθητές μέσα από τις εξισώσεις, καταδεικνύει τη διαδικασία της ανακάλυψης, με όλη την καινοτομία και τον ενθουσιασμό της. Και στους μαθητές αρέσει να είναι μέρος της. " (Walter Lewin, Ολλανδός αστροφυσικός)

Φωτάκη Θάλεια

Φυσικός

""Η αποκάλυψη των νόμων της Φυσικής και το να τους βλέπουν οι μαθητές μέσα από τις εξισώσεις, καταδεικνύει τη διαδικασία της ανακάλυψης, με όλη την καινοτομία και τον ενθουσιασμό της. Και στους μαθητές αρέσει να είναι μέρος της. " (Walter Lewin, Ολλανδός αστροφυσικός)"

Βιογραφικό

Η παιδική απορία και ανάγκη να καταλάβω ό,τι υπήρχε γύρω μου ήταν ο λόγος που είχα τη σχολή του Φυσικού τμήματος ως πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό μου. Η έναρξη των σπουδών βέβαια ήταν εντελώς διαφορετική από αυτό που είχα φανταστεί και λίγο έλλειψε να αλλάξω πορεία. Ανακάλυψα όμως την κατεύθυνση της Διδακτικής της Φυσικής και τότε ξαναβρήκα το κίνητρο που στήριξε την αρχική μου επιλογή. Δεν ήθελα μόνο να μαθαίνω αλλά και να μοιράζομαι αυτά που είχα μάθει. Από το 2001 διδάσκω Φυσική και ο στόχος μου είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές μου, εκτός από το να κατακτήσουν το γνωστικό κομμάτι της Φυσικής, να την αγαπήσουν κιόλας. Στην πορεία αυτών των ετών ασχολήθηκα και με τη δακτυλογράφηση, τη μορφοποίηση και τον σχεδιασμό βιβλίων. Αυτή πλέον είναι η δεύτερη αγάπη μου. Όταν τα χειρόγραφα που βρίσκονται στο γραφείο μου “φτάνουν” μετά από λίγο καιρό από το τυπογραφείο στα χέρια μου με τη μορφή ενός χρήσιμου και καλαίσθητου βιβλίου, η χαρά μου είναι απερίγραπτη.

Παπαγεωργίου Βασιλική

Οικονομολόγος

"Από την παιδική μου ηλικία επιθυμία μου ήταν να γίνω εκπαιδευτικός, να προσφέρω και να μεταδίδω γνώσεις σε νέα παιδιά, να τα βοηθάω να εκπληρώνουν τα όνειρά τους, να αγωνιζόμαστε μαζί για την επίτευξη κάθε στόχου."

Παπαγεωργίου Βασιλική

Οικονομολόγος

""Από την παιδική μου ηλικία επιθυμία μου ήταν να γίνω εκπαιδευτικός, να προσφέρω και να μεταδίδω γνώσεις σε νέα παιδιά, να τα βοηθάω να εκπληρώνουν τα όνειρά τους, να αγωνιζόμαστε μαζί για την επίτευξη κάθε στόχου." "

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1974. Πέτυχα να εισαχθώ στη σχολή Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1992 από όπου αποφοίτησα το 1996. Από τότε εργάζομαι ως καθηγήτρια οικονομολόγος στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελεί μία διαρκή πρόκληση και η επιτυχία τους μια μεγάλη ανταμοιβή. Η αγάπη μου για τη διδασκαλία σε συνδυασμό με το άριστο κλίμα μεταξύ των συναδέλφων και την υψηλού επιπέδου οργάνωση στα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ δίνουν το έναυσμα για δημιουργικότητα και αποδοτικότητα στην προσπάθειά μου.

Τσιάτσιος Μιχαήλ

Μαθηματικός - Πληροφορικός B.Sc - M.Sc Information Systems

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
"Οι εκπαιδευτικοί έχουμε το ξεχωριστό προνόμιο να μη γερνάμε. Η καθημερινή συναναστροφή μας με τα παιδιά, οι προβληματισμοί τους, τα όνειρά τους, οι χαρές και οι λύπες τους μας καθιστούν συνοδοιπόρους τους και, ως ένα σημείο, συνομήλικούς τους."

Τσιάτσιος Μιχαήλ

Μαθηματικός - Πληροφορικός B.Sc - M.Sc Information Systems

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
""Οι εκπαιδευτικοί έχουμε το ξεχωριστό προνόμιο να μη γερνάμε. Η καθημερινή συναναστροφή μας με τα παιδιά, οι προβληματισμοί τους, τα όνειρά τους, οι χαρές και οι λύπες τους μας καθιστούν συνοδοιπόρους τους και, ως ένα σημείο, συνομήλικούς τους.""

Βιογραφικό

Από τα μαθητικά μου χρόνια, ήταν ξεκάθαρο το ενδιαφέρον μου για τις θετικές επιστήμες. Έτσι, αρχικά σπούδασα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εκεί γνώρισα τον θαυμαστό κόσμο της Πληροφορικής που με γοήτευσε. Νομοτελειακά λοιπόν, μετά την αποφοίτησή μου από το Μαθηματικό, ολοκλήρωσα με υποτροφίες επιδόσεων τις σπουδές μου στην Πληροφορική (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και το μεταπτυχιακό μου στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Επί σειρά ετών υπήρξα συνεργάτης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως ερευνητής σε προγράμματα εκπαίδευσης από απόσταση. Με αυτή μου την ιδιότητα συμμετείχα σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια σχετικά με την εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες. Η πρώτη μου επαφή με την εκπαίδευση ήταν το μακρινό 1990, όταν και ασχολήθηκα με την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων, όντας ακόμα πρωτοετής φοιτητής Μαθηματικών. Από τότε συνεχίζω αδιάλειπτα την επαγγελματική μου ενασχόληση με την εκπαίδευση. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών μου σπουδών δίδαξα επικουρικά σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2006 είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και έχω συνεργαστεί με μεγάλα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης της πόλης. Επίσης, εργάζομαι στον χώρο της δευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης, διδάσκοντας -ως επί το πλείστον- το μάθημα του Προγραμματισμού (ΑΕΠΠ). Τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ συνδυάζουν την άρτια οργάνωση και την υψηλού επιπέδου τεχνολογική υποδομή. Έτσι, εξασφαλίζουν το ιδανικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους συναδέλφους καθηγητές, ώστε η διδασκαλία να έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Λόγκου Ελένη

Βιολόγος M.Sc.

"Η Βιολογία είναι μια επιστήμη πολυδιάστατη, μοντέρνα και επίκαιρη όσο ποτέ. Είναι η επιστήμη που μελετά το φαινόμενο της ζωής και την εξέλιξή της. Τι πιο συναρπαστικό από αυτό; Η διδασκαλία της Βιολογίας αποτελεί μια πρόκληση σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο γνώσεων. Ως βιολόγος χαίρομαι ιδιαίτερα που μέσα από...

Λόγκου Ελένη

Βιολόγος M.Sc.

""Η Βιολογία είναι μια επιστήμη πολυδιάστατη, μοντέρνα και επίκαιρη όσο ποτέ. Είναι η επιστήμη που μελετά το φαινόμενο της ζωής και την εξέλιξή της. Τι πιο συναρπαστικό από αυτό; Η διδασκαλία της Βιολογίας αποτελεί μια πρόκληση σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο γνώσεων. Ως βιολόγος χαίρομαι ιδιαίτερα που μέσα από τη δουλειά μου έχω την ευκαιρία να προσφέρω στα παιδιά πολύτιμες γνώσεις και ερεθίσματα για την επίτευξη των στόχων τους, αλλά και τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εξελιχθούν σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.""

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένειά μου μού ενέπνευσε το ενδιαφέρον για τις Φυσικές Επιστήμες, τη Φύση και την Ιατρική. Έτσι, σπούδασα στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στη διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Παράλληλα, εργάστηκα στους τομείς των φαρμάκων και των διαγνωστικών. Ωστόσο η διδασκαλία της Βιολογίας με κέρδισε οριστικά. Όλα αυτά τα χρόνια η διδακτική μου πείρα ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με συνεχή επιμόρφωση σε θέματα Βιοϊατρικής, Ανθρώπινης Νοημοσύνης αλλά και Βιοηθικής. Η Βιολογία ως ένα σύγχρονο και απόλυτα ελκυστικό επιστημονικό πεδίο προσελκύει όλο και περισσότερους μαθητές και μαθήτριες, από τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις Σχολές Υγείας. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να βοηθήσω τα παιδιά να κατανοήσουν σε βάθος τη λειτουργία των βιολογικών συστημάτων, να καλλιεργήσουν την κριτική και συνδυαστική σκέψη και να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους σε ένα απαιτητικό πεδίο. Παράλληλα όμως, οι σημαντικές αυτές γνώσεις που θα αποκομίσουν επιθυμώ να αποτελέσουν έμπνευση για την προσωπική τους εξέλιξη. Να προσπαθούν με αγάπη και αποφασιστικότητα να εκπληρώσουν τους στόχους και τις επιλογές τους. Να θέτουν ερωτήματα και να διατυπώνουν αμφιβολίες, να σέβονται κάθε μορφή ζωής και να αγκαλιάζουν την πολυπλοκότητα και τη διαφορετικότητα. Και ίσως, μέσα από τις αρχές της Βιολογίας, να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τη ζωή και την κοινωνία.

Μπασούρη Ελένη

Φιλόλογος

Η αγάπη για το λόγο αποτέλεσε το έναυσμα της φιλολογικής μου πορείας. Στόχος μου η αυτενέργεια των μαθητών, η ενδυνάμωση της σκέψης και της διαφορετικότητας.

Μπασούρη Ελένη

Φιλόλογος

"Η αγάπη για το λόγο αποτέλεσε το έναυσμα της φιλολογικής μου πορείας. Στόχος μου η αυτενέργεια των μαθητών, η ενδυνάμωση της σκέψης και της διαφορετικότητας."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η φιλολογία υπήρξε για μένα συνειδητή επιλογή. Αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ακολούθησα την ειδίκευση της Μεσαιωνικής και Νεότερης Φιλολογίας. Η γνωριμία με την επιστήμη διεύρυνε τα γνωστικά μου ενδιαφέροντα, φοιτώντας στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Τέχνης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχα σε σεμινάρια και συνέδρια για τη Διδακτική Αρχαίων και Νέων Ελληνικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μετεκπαιδεύτηκα στην ειδική αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρακινούμενη από την αγάπη μου για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, θέλοντας να συμβάλλω στην ισότιμη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση. Από το 2000 βρίσκομαι στο χώρο της εκπαίδευσης. Η πολυετής συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τον μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό οργανισμό της πόλης μας, μου έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσω την αγάπη μου για την επιστήμη και να ασχοληθώ με τη διδασκαλία του αντικειμένου που αγαπώ και τη συγγραφή βοηθημάτων για το Λύκειο.

Λαζαρίδης Γιάννης

Βιολόγος

Η επαγγελματική σας διαδρομή κρύβει εκπλήξεις, ανατροπές και θα πρέπει να μπορείτε να ελίσσεστε, να εξελίσσεστε και να προσαρμόζεστε στις συνθήκες της κάθε εποχής.

Λαζαρίδης Γιάννης

Βιολόγος

"Η επαγγελματική σας διαδρομή κρύβει εκπλήξεις, ανατροπές και θα πρέπει να μπορείτε να ελίσσεστε, να εξελίσσεστε και να προσαρμόζεστε στις συνθήκες της κάθε εποχής."

Βιογραφικό

Το 1999 με την εισαγωγή μου στο τμήμα Βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ξεκίνησε το ταξίδι μου στον ενδιαφέροντα κόσμο της Βιολογίας. Από τότε δεν έχω σταματήσει να ασχολούμαι με αυτόν τον κλάδο και να προσπαθώ να μυήσω και τους μαθητές μου σε αυτόν, παράλληλα με τον αγώνα που δίνουν για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο. Μετά από κάποια χρόνια ερευνητικής πορείας και ταυτόχρονης ενασχόλησής μου με την εκπαίδευση, οι τότε συνθήκες με οδήγησαν αποκλειστικά στην εκπαίδευση. Μια απόφαση η οποία με την πάροδο των ετών αποδείχτηκε σωστή. Η Βιολογία είναι ένα μάθημα με βαρύνουσα σημασία για τις εξετάσεις, αλλά παράλληλα καταφέρνει να ενθουσιάσει τους μαθητές με τις γνώσεις που αποκομίζουν. Στον εκπαιδευτικό οργανισμό Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ αγωνιούμε όλοι μαζί για την επιτυχία των μαθητών μας, αλλά δεν ξεχνάμε να τους στηρίζουμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Πάντα θα κάνουμε το καλύτερο, ώστε να οδηγήσουμε τους μαθητές μας στην εκπλήρωση των στόχων τους. Προσωπικά, στον οργανισμό αυτό βρήκα το χώρο και την έμπνευση να ολοκληρώσω τη συγγραφή αρκετών βοηθημάτων για το μάθημα της Βιολογίας και γι’ αυτό ευχαριστώ θερμά τον Διευθυντή Σπουδών κ. Ιωάννη Μπαχαράκη.

Κουσπακερίδης Αναστάσιος

Οικονομολόγος M.Sc.

"Η εκπαίδευση των νέων αποτελεί το θεμέλιο κάθε πολιτείας και ταυτόχρονα την κινητήριο δύναμη της εξέλιξης. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση υπηρετώντας την επιστήμη της Οικονομίας, που διαρκώς εξελίσσεται μεταβάλλοντας τις ισορροπίες στις ζωές μας. Στόχος μου, εκτός από την κατάκτηση της γνώσης, είναι...

Κουσπακερίδης Αναστάσιος

Οικονομολόγος M.Sc.

""Η εκπαίδευση των νέων αποτελεί το θεμέλιο κάθε πολιτείας και ταυτόχρονα την κινητήριο δύναμη της εξέλιξης. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση υπηρετώντας την επιστήμη της Οικονομίας, που διαρκώς εξελίσσεται μεταβάλλοντας τις ισορροπίες στις ζωές μας. Στόχος μου, εκτός από την κατάκτηση της γνώσης, είναι και η ανάπτυξη της οικονομικής σκέψης των μαθητών του σήμερα, της κοινωνίας του αύριο.""

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Χρηματοοικονομικής Λογιστικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Στις μεταπτυχιακές μου σπουδές παρακολούθησα στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. το πρόγραμμα Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Λογιστική και Πληροφοριακά Συστήματα, το οποίο και ολοκλήρωσα με άριστα. Από το 2017 εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης διδάσκοντας σε μαθητές Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, φροντίζοντας ταυτόχρονα να παρακολουθώ τις εξελίξεις στην επιστήμη της Οικονομίας με συμμετοχή σε συνέδρια και δημοσιεύσεις άρθρων μου. Παράλληλα, ενίσχυσα την επαγγελματική μου κατάρτιση με σεμινάρια Διαχείρισης Χρόνου και Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Στόχος μου, μέσα από την κατανόηση των οικονομικών εννοιών που πραγματεύεται η διδακτέα ύλη, είναι να βοηθήσω τους μαθητές και τις μαθήτριές μου να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους. Με την ένταξή μου στο δυναμικό των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού δίνεται η δυνατότητα, ως μέλος μιας ομάδας ικανότατων εκπαιδευτικών, να επικεντρωθώ σε αυτόν τον στόχο και να γίνω αρωγός στην προσπάθεια των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πασσιά Αναστασία

Βιολόγος

"Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή. Η μάθηση είναι κάτι περισσότερο από το να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να φτάνεις στην κατανόηση." (William Arthur Ward, Αμερικανός συγγραφέας, 1921-1994)

Πασσιά Αναστασία

Βιολόγος

""Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή. Η μάθηση είναι κάτι περισσότερο από το να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να φτάνεις στην κατανόηση." (William Arthur Ward, Αμερικανός συγγραφέας, 1921-1994)"

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι πτυχιούχος του  τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Από την αποφοίτησή μου μέχρι και σήμερα εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, προετοιμάζοντας μαθητές για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, επιμορφώνομαι παρακολουθώντας σεμινάρια που αφορούν το διδακτικό μου έργο. Προτεραιότητά μου στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι να γνωρίσω τους μαθητές μου, τους στόχους που έχουν και τα όνειρά τους για το μέλλον. Είναι βασικό ο μαθητής να αντιλαμβάνεται ότι ο καθηγητής του ενδιαφέρεται για αυτόν και τον αντιμετωπίζει ως μια ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα. Η σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται σταδιακά ανάμεσά μας βοηθά σημαντικά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του μαθήματος, μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία μου, προσπαθώ να τους μυήσω στον συναρπαστικό  κόσμο της Βιολογίας. Ο ενθουσιασμός τους κάθε φορά που εξηγούμε μια βιολογική διαδικασία και η λάμψη στα μάτια τους όταν λύνουν σωστά μια άσκηση μού δίνουν δύναμη και ενέργεια να συνεχίσω το εκπαιδευτικό μου έργο, ελπίζω, για πολλά χρόνια ακόμα. Ανταμοιβή στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς αποτελεί το χαμόγελο της επιτυχίας των μαθητών μου. Είναι τιμή και χαρά για μένα να συνεργάζομαι  με τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, σε ένα άριστο περιβάλλον εργασίας  με σύγχρονα εποπτικά μέσα και με καταξιωμένους συναδέλφους.

Κόκκαλης Δημήτρης

Χημικός

"Όλα φαίνονται δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα. Αυτή η φράση για μένα αποτελεί τη κινητήρια δύναμη για την εξερεύνηση του φυσικού κόσμου. Έτσι, κύριό μου μέλημα είναι οι μαθητές μου να περιηγηθούν, να κατανοήσουν, αλλά και να αγαπήσουν τον συναρπαστικό κόσμο της Χημείας."

Κόκκαλης Δημήτρης

Χημικός

""Όλα φαίνονται δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα. Αυτή η φράση για μένα αποτελεί τη κινητήρια δύναμη για την εξερεύνηση του φυσικού κόσμου. Έτσι, κύριό μου μέλημα είναι οι μαθητές μου να περιηγηθούν, να κατανοήσουν, αλλά και να αγαπήσουν τον συναρπαστικό κόσμο της Χημείας.""

Βιογραφικό

Ήδη από τα πρώτα μου μαθητικά χρόνια, έπειτα και από συμμετοχή σε διαγωνισμό φυσικών επιστημών, είχα αποφασίσει να ακολουθήσω το επάγγελμα του Χημικού. Έτσι, κατάφερα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και να εισαχθώ στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, από το οποίο και αποφοίτησα. Με το πέρας των σπουδών μου, ολοκλήρωσα την κατάρτιση στην Παιδαγωγική και Διδακτική της Χημείας και ταυτόχρονα ξεκίνησα να εργάζομαι στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπου το επάγγελμα του εκπαιδευτικού με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Σήμερα, έχω τη μεγάλη χαρά να αποτελώ μέρος του ανθρωπίνου δυναμικού των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και ταυτόχρονα να είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ.

Γιαλαμά Βένια

Φιλόλογος Μ.Phil., cand. PhD

"Στην πρώτη κρίσιμη απόφαση που καλείται ένας νέος να λάβει στη ζωή του για εμένα η επιλογή ήταν μια και μοναδική. Με αρωγό τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ επέλεξα την Κλασική Φιλολογία. Θεωρώ ότι ως επιστήμη συνιστά μια πρόκληση και σίγουρα ο πολύπτυχος χαρακτήρας της δεν αφήνει ασυγκίνητο όποιον τη μελετά....

Γιαλαμά Βένια

Φιλόλογος Μ.Phil., cand. PhD

""Στην πρώτη κρίσιμη απόφαση που καλείται ένας νέος να λάβει στη ζωή του για εμένα η επιλογή ήταν μια και μοναδική. Με αρωγό τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ επέλεξα την Κλασική Φιλολογία. Θεωρώ ότι ως επιστήμη συνιστά μια πρόκληση και σίγουρα ο πολύπτυχος χαρακτήρας της δεν αφήνει ασυγκίνητο όποιον τη μελετά. Αυτός ο κανόνας υπαγορεύει και τη δική μου πορεία στον χώρο της εκπαίδευσης, στον οποίο έχω αφοσιωθεί με ζήλο και αυταπάρνηση.""

Βιογραφικό

Αποφοίτησα από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας (Κλασική Ειδίκευση) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ολοκλήρωσα τις Μεταπτυχιακές Σπουδές μου στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στα Αρχαία Ελληνικά. Τα τελευταία χρόνια έχω επιστρέψει στην αφετηριακή μου βάση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, για να περατώσω τον Γ΄ Κύκλο Σπουδών με την εκπόνηση του Διδακτορικού έργου μου. Παράλληλα με την επιμόρφωσή μου απασχολούμαι αδιάλειπτα στον εκπαιδευτικό τομέα, με έμφαση στη διδασκαλία των Αρχαίων και Νέων Ελληνικών. Το χαμόγελο και η ευγνωμοσύνη παιδιών και γονέων αποτελούν την κινητήρια δύναμη για κάθε διδάσκοντα που πασχίζει να πραγματώσει μαζί με τους μαθητές του το ρητό του Καζαντζάκη «Φτάσε όπου δεν μπορείς!». Τον ίδιο ευγενή σκοπό έχω τη χαρά και την τιμή να υπηρετήσω στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, αυτήν τη φορά ως διδάσκουσα.

Ευσταθιάδης Θεόδωρος

Χημικός

"Ω κορωνίδα των Επιστημών, θαυματουργή Χημεία, που μέσα από τα σκύβαλα στολίδια βγάζεις και πετράδια, μπορείς τα τίμια να τα πλάσεις από την ατιμία, να βρεις ερωτικούς παλμούς και στην καρδιά την άδεια! Οι στίχοι του Κωστή Παλαμά πάντα επίκαιροι και με ολιστικό ενδιαφέρον."

Ευσταθιάδης Θεόδωρος

Χημικός

""Ω κορωνίδα των Επιστημών, θαυματουργή Χημεία, που μέσα από τα σκύβαλα στολίδια βγάζεις και πετράδια, μπορείς τα τίμια να τα πλάσεις από την ατιμία, να βρεις ερωτικούς παλμούς και στην καρδιά την άδεια! Οι στίχοι του Κωστή Παλαμά πάντα επίκαιροι και με ολιστικό ενδιαφέρον.""

Βιογραφικό

Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα μέσα της δεκαετίας του ΄80. Η ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση μού έχει προσφέρει μέχρι τώρα χαρά, εμπειρίες και μια συνεχή ανανέωση. Όλα αυτά πλέον πολλαπλασιάζονται με την συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Το ταξίδι λοιπόν συνεχίζεται, όπως και η διάθεση προσφοράς σε μια ταλαιπωρημένη γενιά υποψηφίων.

Παζαρτζή Σίσσυ

Χημικός M.Sc.

"Η επιστήμη της Χημείας έχει να κάνει περισσότερο με την περιέργεια παρά με την απομνημόνευση, με την ανακάλυψη παρά με τα γεγονότα, με τη συνεχή ενασχόληση παρά με την εξυπνάδα. Όλοι μπορούν να συνεισφέρουν στην επιστήμη, και τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού δίνουν τη δυνατότητα να βοηθήσω τους μαθητές να...

Παζαρτζή Σίσσυ

Χημικός M.Sc.

""Η επιστήμη της Χημείας έχει να κάνει περισσότερο με την περιέργεια παρά με την απομνημόνευση, με την ανακάλυψη παρά με τα γεγονότα, με τη συνεχή ενασχόληση παρά με την εξυπνάδα. Όλοι μπορούν να συνεισφέρουν στην επιστήμη, και τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού δίνουν τη δυνατότητα να βοηθήσω τους μαθητές να ανακαλύψουν την κλίση τους.""

Βιογραφικό

Από μικρή ηλικία ανακάλυψα ότι η κλίση μου ήταν στις Φυσικές Επιστήμες και συγκεκριμένα στη Χημεία. Έτσι, επέλεξα και κατάφερα να σπουδάσω στο τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. Έπειτα συνέχισα τις σπουδές μου λαμβάνοντας Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στον τομέα των τροφίμων. Η ανάγκη μου να μεταδώσω τον ενθουσιασμό και την αγάπη μου για τη Χημεία με οδήγησαν στην εκπαίδευση. Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ με τον σύγχρονο εξοπλισμό και το άρτιο περιβάλλον, προσφέρουν όλα τα μέσα, ώστε να συνεισφέρω όσο πιο αποτελεσματικά μπορώ στην εξέλιξη των μαθητών και στην επίτευξη των στόχων τους. Ταυτόχρονα, συνεχίζω τις σπουδές μου με ένα ακόμα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα, στον τομέα της διδακτικής αυτή τη φορά, καθώς η απόκτηση γνώσεων είναι μία διαδικασία που δε σταματά ποτέ.

 

Ελευθεριάδου Ελπίδα

Φιλόλογος

"Το ενδιαφέρον μου για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και η επιθυμία μου για βαθύτερη και πιο συστηματική μελέτη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και ιστορίας με οδήγησε στην επιλογή της Φιλοσοφικής Σχολής. Το πάθος μου για τη μετάδοση αυτής της γνώσης και η πρόκληση μετάδοσής της σε παιδιά με ώθησε...

Ελευθεριάδου Ελπίδα

Φιλόλογος

""Το ενδιαφέρον μου για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και η επιθυμία μου για βαθύτερη και πιο συστηματική μελέτη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και ιστορίας με οδήγησε στην επιλογή της Φιλοσοφικής Σχολής. Το πάθος μου για τη μετάδοση αυτής της γνώσης και η πρόκληση μετάδοσής της σε παιδιά με ώθησε στην επιλογή της διδασκαλίας της.""

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησα το 1995. Άρχισα να εργάζομαι ήδη από το 1995 στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και από το 1999 αδιάλειπτα μέχρι σήμερα στη φροντιστηριακή εκπαίδευση. Επιπλέον, έχω διδάξει για πέντε χρόνια στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σε Γενικά Λύκεια της Θεσσαλονίκης. Η επιστημονική μου κατάρτιση συνεχίστηκε με προγράμματα επιμόρφωσης και σεμινάρια σχετικά με την ψηφιακή εκπαίδευση και την εκπαίδευση γενικότερα. Επίσης, έχω παρακολουθήσει το ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Επιστήμη της Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ετήσιο σεμινάριο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, με την υψηλού επιπέδου τεχνολογική υποδομή, η ποιοτική δουλειά, το ιδανικό περιβάλλον διδασκαλίας για μαθητές και καθηγητές και το άριστο κλίμα μεταξύ των συναδέλφων συμβάλλουν στη δημιουργικότητα και αποδοτικότητα των εκπαιδευτικών, ώστε να επιτελούν το δύσκολο αλλά πολύτιμο έργο τους, που είναι να βοηθούν τους νέους να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση αποβλέπουν και η διάθεσή μου και οι ενέργειες μου που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μπαλτατζή Βιργινία

Φιλόλογος

"Είναι μεγάλο προνόμιο και πρόκληση να δουλεύει κανείς με παιδιά, που βρίσκονται στην ωραιότερη αλλά και πιο κρίσιμη ηλικία, καθώς αναζητούν το μέλλον τους. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των καθηγητών τους, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, και η τελική δικαίωση των κόπων τους αποτελούν τη μεγαλύτερη ανταμοιβή και ένα ισχυρό...

Μπαλτατζή Βιργινία

Φιλόλογος

""Είναι μεγάλο προνόμιο και πρόκληση να δουλεύει κανείς με παιδιά, που βρίσκονται στην ωραιότερη αλλά και πιο κρίσιμη ηλικία, καθώς αναζητούν το μέλλον τους. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των καθηγητών τους, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, και η τελική δικαίωση των κόπων τους αποτελούν τη μεγαλύτερη ανταμοιβή και ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίζουμε με πάθος αυτήν την επαγγελματική ενασχόληση.""

Βιογραφικό

Ήδη από τα χρόνια του Γυμνασίου ήξερα πως το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να ασχοληθώ με τα γλωσσικά μαθήματα. Με το Συντακτικό των εκδόσεων Μπαχαράκη ως απαραίτητο εγχειρίδιο και οδηγό πορεύτηκα προς τη Φιλολογία. Αποφοίτησα το 1998 από το τμήμα Κλασικών Σπουδών Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Φοιτήτρια ήδη, ξεκίνησα την παράδοση μαθημάτων. Όλα αυτά τα χρόνια, από την αποφοίτησή μου και μετά, εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Τώρα πια στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ θεωρώ ότι βρήκα ένα άρτια οργανωμένο εργασιακό περιβάλλον, με εξαιρετικούς συναδέλφους, με τους οποίους μοιράζομαι την ίδια λαχτάρα και όρεξη, όπως στο ξεκίνημα της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.

 

Κωστήρα Αρετή

Φιλόλογος M.Phil

"Η μεγάλη μου αγάπη για τη λογοτεχνία και την ελληνική γλώσσα ως παιδί αποτέλεσε το έναυσμα για να ακολουθήσω το επάγγελμα της φιλολόγου. Στη διάρκεια των πανεπιστημιακών μου σπουδών και της μετέπειτα επαγγελματικής μου πορείας συνειδητοποίησα πως ως εκπαιδευτικός – φιλόλογος, πέρα από συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης των ονείρων των...

Κωστήρα Αρετή

Φιλόλογος M.Phil

""Η μεγάλη μου αγάπη για τη λογοτεχνία και την ελληνική γλώσσα ως παιδί αποτέλεσε το έναυσμα για να ακολουθήσω το επάγγελμα της φιλολόγου. Στη διάρκεια των πανεπιστημιακών μου σπουδών και της μετέπειτα επαγγελματικής μου πορείας συνειδητοποίησα πως ως εκπαιδευτικός – φιλόλογος, πέρα από συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης των ονείρων των παιδιών, δεν σταματάς ποτέ να εξελίσσεσαι και να μαθαίνεις μαζί και μέσα από τα παιδιά. Αυτό θεωρώ πως είναι και το μεγαλύτερο προνόμιο της διδασκαλίας.""

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτη της Φιλοσοφικής σχολής (Ιστορίας και Αρχαιολογίας) του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τμήματος. Από το 1997 υπηρετώ με συνέπεια και αφοσίωση την ιδιωτική εκπαίδευση με απώτερο πάντα σκοπό να μεταδώσω στους μαθητές μου την αγάπη για τη νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, βοηθώντας τους παράλληλα να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες συναντήσουν στο διάβα τους προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους. Άλλωστε, η επιτυχία των μαθητών είναι η σπουδαιότερη επιβράβευση για τον εκπαιδευτικό.

Τερζίδου Στέλλα

Φιλόλογος

"Είναι αναμφισβήτητο ότι ο καθηγητής μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός παιδιού, καθιστώντας μάλιστα πολλές φορές κάποιον διδάσκοντα και πρότυπό του. Αποτελεί ηθική ικανοποίηση όλων μας, όταν οι μαθητές προσπαθούν να μιμηθούν τον καθηγητή τους από τον τρόπο γραφής μέχρι τον τρόπο σκέψης του. Επιθυμία μου είναι...

Τερζίδου Στέλλα

Φιλόλογος

""Είναι αναμφισβήτητο ότι ο καθηγητής μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός παιδιού, καθιστώντας μάλιστα πολλές φορές κάποιον διδάσκοντα και πρότυπό του. Αποτελεί ηθική ικανοποίηση όλων μας, όταν οι μαθητές προσπαθούν να μιμηθούν τον καθηγητή τους από τον τρόπο γραφής μέχρι τον τρόπο σκέψης του. Επιθυμία μου είναι να εμπνέω τα νέα παιδιά και να τα βλέπω να προοδεύουν διαρκώς με σκοπό την πραγματοποίηση των ονείρων τους.""

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στις Κλασικές Σπουδές. Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσής μου παρακολούθησα τα σεμινάρια με τίτλο «Ειδική Αγωγή» και «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Πατρών. Τον Σεπτέμβριο του 2022 εντάχθηκα στο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φιλοσοφία και Τέχνες» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Η πρώτη μου επαφή με την αρχαία ελληνική γλώσσα στάθηκε καθοριστική για την μετέπειτα ζωή μου. Αμέσως συνειδητοποίησα ότι η επιστήμη της Φιλολογίας και η συνεπακόλουθη εκπαιδευτική διαδικασία είναι για μένα μονόδρομος προς την επαγγελματική (και όχι μόνο) ευτυχία. Εκτός από την μετάδοση των γνώσεων, φιλοδοξία μου είναι να εμφυσήσω στους μαθητές μου την αγάπη και το μεράκι για τις κλασικές σπουδές και την ελληνική γλώσσα, με σκοπό την εξέλιξή τους και την επίτευξη των στόχων τους. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού δίνεται η δυνατότητα να διδάσκω σε ένα άριστο και άρτια εξοπλισμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, δίπλα σε μια ομάδα έμπειρων καθηγητών. Με τα πλέον καινοτόμα μέσα διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται για τα βέλτιστα μαθησιακά αποτελέσματα προσφέρονται νέες διαστάσεις στην διδασκαλία προκαλώντας το ενδιαφέρον των μαθητών.

 

Σταύρου Ευγενία

Φιλόλογος M.Phil

"«Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει.» Σωκράτης 469–399 π.Χ. «Παιδεία μόνη των κτημάτων αναφαίρετον και ζώντι και τελευτήσαντι παραμένουσα.» Μέγας Βασίλειος 330-379 μ.Χ. Το υπέρτατο αγαθό της παιδείας, που διαχρονικά εξυμνείται σε όλες τις γενιές, από την κλασσική αρχαιότητα μέχρι σήμερα, επιδιώκω να υπηρετώ πιστά, μεταλαμπαδεύοντας...

Σταύρου Ευγενία

Φιλόλογος M.Phil

""«Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει.» Σωκράτης 469–399 π.Χ. «Παιδεία μόνη των κτημάτων αναφαίρετον και ζώντι και τελευτήσαντι παραμένουσα.» Μέγας Βασίλειος 330-379 μ.Χ. Το υπέρτατο αγαθό της παιδείας, που διαχρονικά εξυμνείται σε όλες τις γενιές, από την κλασσική αρχαιότητα μέχρι σήμερα, επιδιώκω να υπηρετώ πιστά, μεταλαμπαδεύοντας στους μαθητές μου όχι μόνο τη γνώση, αλλά κυρίως την αγάπη και τον ζήλο για τη μάθηση.""

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μεσαιωνικής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ., καθώς επίσης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος με τίτλο «Έλληνες λογοτέχνες και ζωγράφοι που επισκέφθηκαν το Άγιο Όρος τέλη 19ου – μέσα 20ου αιώνα». Νιώθω τυχερή που μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον το οποίο με “έσπρωξε” από πολύ μικρή ηλικία στη μελέτη λογοτεχνικών βιβλίων, ρίχνοντας μέσα μου τον σπόρο της αγάπης για την Νεοελληνική Γραμματεία. Από τα πρώτα μαθητικά μου χρόνια ήμουν σίγουρη για τον κλάδο που ήθελα να ακολουθήσω και τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού άνοιξαν τον δρόμο αυτό, βοηθώντας με σε κάθε μου βήμα να υλοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που πάντα ήθελα να κάνω. Στόχος μου είναι πάντα η άρτια προετοιμασία των μαθητών. Μέσα από την κοινή μας πορεία επιδιώκω οι μαθητές να νιώθουν σε κάθε στιγμή τη σιγουριά και τη στήριξη που τους προσφέρει ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και παράλληλα να συνδράμω στην επίτευξη των στόχων τους, που με την σειρά της θα τους οδηγήσει σε ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον.

Κουκουγιάννης Γιάννης

Μαθηματικός

"Με τον άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό, τα υψηλού επιπέδου βοηθήματα και την εξαιρετική οργάνωση ο εκπαιδευτικός βρίσκει στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αναδειχθεί το έργο του και να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους μαθητές του."

Κουκουγιάννης Γιάννης

Μαθηματικός

""Με τον άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό, τα υψηλού επιπέδου βοηθήματα και την εξαιρετική οργάνωση ο εκπαιδευτικός βρίσκει στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αναδειχθεί το έργο του και να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους μαθητές του.""

Βιογραφικό

Σπούδασα Μαθηματικά στο Α.Π.Θ. και από το 1999 εργάζομαι ανελλιπώς στον χώρο της ιδιωτικής μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας το πολυδιάστατο αντικείμενο των Μαθηματικών, ενώ ταυτόχρονα έχω αναλάβει και διοικητικά καθήκοντα διάφορων εκπαιδευτικών μονάδων. Σε όλη αυτή την πορεία διαπίστωσα ότι η βαθιά γνώση του αντικειμένου, η σωστή οργάνωση, αλλά και η δημιουργία ευχάριστου κλίματος στον φροντιστηριακό χώρο είναι ικανά στοιχεία να δώσουν ώθηση στους μαθητές και να τους εμπνεύσουν, προκειμένου να ανακαλύψει ο καθένας τους όλες τις δυνατότητες που διαθέτει.

 

Κουνέλης Νίκος

Φυσικός M.Sc.

"Αν οι μαθητές μου με θυμούνται περνώντας τα χρόνια ως έναν φυσικό που συνέβαλε στο να γίνουν όχι μόνο καλύτεροι μαθητές, αλλά και καλύτεροι άνθρωποι, τότε πράγματι θα νιώσω τη μεγαλύτερη ικανοποίηση που αξιώνω ως δάσκαλος."

Κουνέλης Νίκος

Φυσικός M.Sc.

""Αν οι μαθητές μου με θυμούνται περνώντας τα χρόνια ως έναν φυσικό που συνέβαλε στο να γίνουν όχι μόνο καλύτεροι μαθητές, αλλά και καλύτεροι άνθρωποι, τότε πράγματι θα νιώσω τη μεγαλύτερη ικανοποίηση που αξιώνω ως δάσκαλος.""

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πτολεμαΐδα. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής και του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο «Ηλεκτρονική Φυσική – Ραδιοηλεκτρολογία» του Α.Π.Θ. Ως μαθητής στο σχολείο αυτό που με ενθουσίαζε σε ορισμένους καθηγητές μου ήταν το γεγονός ότι δεν ακολουθούσαν τη στενή εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά βρίσκανε τρόπο να φτάνει με αμεσότητα και ευκολία η γνώση από την έδρα στα θρανία. Αυτό προσπαθώ κι εγώ όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την εκπαίδευση, να μεταφέρω δηλαδή όλα όσα γνωρίζω με μέθοδο, τεχνικές και εύληπτο τρόπο. Βασικός μου στόχος είναι να καταφέρω οι μαθητές μου πρωτίστως να μάθουν να σκέφτονται και στη συνέχεια -γιατί όχι- να αγαπήσουν το μάθημα της Φυσικής και να αντιληφθούν τη χρησιμότητά της στην καθημερινότητα.

Παπαδόπουλος Βασίλης

Φυσικός M.Ed.

"Η επιστήμη είναι πολύ περισσότερο τρόπος σκέψης παρά πεδίο γνώσης (Καρλ Σαγκάν – Αστρονόμος)."

Παπαδόπουλος Βασίλης

Φυσικός M.Ed.

""Η επιστήμη είναι πολύ περισσότερο τρόπος σκέψης παρά πεδίο γνώσης (Καρλ Σαγκάν – Αστρονόμος).""

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Η “συμπάθειά” μου για τη Φυσική και τα Μαθηματικά ξεκίνησε ήδη από τα μαθητικά μου χρόνια. Τότε γνώρισα για πρώτη φορά τον συναρπαστικό τους κόσμο από αξιόλογους καθηγητές, οι οποίοι μου μετέδωσαν παράλληλα και όλες τις αξίες, για να μπορώ πλέον να υπηρετώ με τιμή και αγάπη το λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Το όνειρο να γίνω εκπαιδευτικός άρχισε να γίνεται συνειδητό από τα φοιτητικά μου χρόνια, αποκτώντας την αξέχαστη πρώτη εμπειρία διδασκαλίας μου σε δημόσιο σχολείο στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., από το οποίο αποφοίτησα. Πρόσφατα ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στις ΤΠΕ, με κατεύθυνση την STEM Εκπαίδευση – Ρομποτική. Έχω παράλληλα αποκτήσει επιμόρφωση στην ειδική αγωγή και τη σχολική ψυχολογία, επιζητώντας διαρκώς την εκπαιδευτική και προσωπική μου εξέλιξη, ώστε να διευρύνω κατ’ επέκταση και τις γνώσεις των μαθητών μου, βοηθώντας τους στην επίτευξη των στόχων τους. Εργάστηκα για τέσσερα χρόνια εργάστηκα στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Φρανκφούρτης, αποκτώντας σημαντική διδακτική εμπειρία, παραδίδοντας μαθήματα σε Φυσική, Μαθηματικά και STEM στο ΙΒ πρόγραμμα, σε ένα ξενόγλωσσο σχολικό περιβάλλον, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχα εργαστεί και στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης διδάσκοντας πάντα το αντικείμενο της Φυσικής. Πλέον εργάζομαι ως καθηγητής Φυσικής στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τα οποία διακρίνονται για την οργάνωση, τη μεθοδικότητα στη διδασκαλία, τη δημιουργικότητα και το όραμα της επιτυχίας, παρέχοντας σε εμάς τους εκπαιδευτικούς όλα τα σύγχρονα μέσα διδασκαλίας.

 

Κωστάκης Πολύκαρπος

Μαθηματικός

"Ανέκαθεν πίστευα ότι το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η καθημερινότητά μας εξαρτάται στον μέγιστο βαθμό από το πόσο συχνά επιστρατεύουμε τη λογική μας στις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Έτσι, η επιστήμη των Μαθηματικών με γοήτευσε από την πρώτη στιγμή, εξαιτίας των καθοριστικών απαντήσεων που δίνει σε κάθε είδους πρόβλημα,...

Κωστάκης Πολύκαρπος

Μαθηματικός

""Ανέκαθεν πίστευα ότι το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η καθημερινότητά μας εξαρτάται στον μέγιστο βαθμό από το πόσο συχνά επιστρατεύουμε τη λογική μας στις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Έτσι, η επιστήμη των Μαθηματικών με γοήτευσε από την πρώτη στιγμή, εξαιτίας των καθοριστικών απαντήσεων που δίνει σε κάθε είδους πρόβλημα, απλό ή σύνθετο, σημαντικό ή δευτερεύον, προσωρινό ή μακροπρόθεσμο.""

Βιογραφικό

Αποφοίτησα από το τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκα με την εκπαίδευση και τη διδασκαλία των Μαθηματικών. Αυτό με κέρδισε αμέσως και διαπίστωσα ότι μου προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση η επικοινωνία μου με τα παιδιά, καθώς και ότι η επιτυχία τους με γεμίζει με ηθική ανταμοιβή και αίσθημα προσφοράς. Εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής μέσης εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια έχω την τύχη να είμαι μέλος της οικογένειας του εκπαιδευτικού οργανισμού ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να εργαστώ με όλες τις σύγχρονες μεθόδους και δίπλα σε αξιόλογους συναδέλφους. Στόχος μου είναι κάθε μέρα που περνά να εξελίσσομαι και να παρέχω ακόμα περισσότερα στους μαθητές που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Ρουμπής Αθανάσιος

Μαθηματικός

"«Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις και να πετύχεις. Το μόνο που μετρά είναι να μην τα παρατάς» είχε πει σε μια ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο διάσημος αστροφυσικός Stephen Hawking, που τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του...

Ρουμπής Αθανάσιος

Μαθηματικός

""«Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις και να πετύχεις. Το μόνο που μετρά είναι να μην τα παρατάς» είχε πει σε μια ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο διάσημος αστροφυσικός Stephen Hawking, που τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.""

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός κατάλαβα την αγάπη μου και την κλίση που είχα για τα Μαθηματικά και ως φυσικό επακόλουθο σπούδασα στο Α.Π.Θ. στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο Τμήμα Μαθηματικών. Ολοκλήρωσα επιμόρφωση στο Λονδίνο, στο Surrey University, σχετικά με τη Διδακτική των Μαθηματικών και παρακολούθησα πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με τις νέες μορφές διδασκαλίας, τα εκπαιδευτικά κίνητρα, τη δημιουργική διδασκαλία, το team building, τις μαθησιακές δυσκολίες και τον σχολικό εκφοβισμό. Πιστεύω ότι ζούμε σε εποχή που η διά βίου εκπαίδευση είναι απαραίτητη για να μπορούμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις. Από το 1997 εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής μέσης εκπαίδευσης ως καθηγητής Μαθηματικών με εξειδίκευση στην προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Με μεγάλη χαρά πλέον είμαι μέλος της διδακτικής ομάδας των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Έχω επομένως την ευκαιρία να μοιράζομαι τις γνώσεις και την εμπειρία μου με τους πολυάριθμους μαθητές του κορυφαίου αυτού εκπαιδευτικού οργανισμού και να τους προτρέπω «να μη σταματούν να κυνηγούν τα όνειρά τους», μία φράση που με αντιπροσωπεύει απόλυτα. Το μότο αυτό έχει γίνει τρόπος ζωής για μένα και με οδήγησε στο να είμαι ομιλητής στις διάσημες ομιλίες του παγκόσμιου οργανισμού TEDx, που σκοπό έχουν να εμπνεύσουν και να δώσουν ιδέες και κίνητρα στους νέους!

 

Ζιάκου Στέλλα

Πληροφορικός M.Sc.

"Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή."

Ζιάκου Στέλλα

Πληροφορικός M.Sc.

""Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή.""

Βιογραφικό

Από πολύ νωρίς κατάλαβα ότι ήθελα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση. Πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο  να βελτιώσουν τον κόσμο αλλά και να τον αλλάξουν. Ευτύχησα να έχω καθηγητές πρότυπα για εμένα που με μύησαν στην ουσία των πραγμάτων, ήταν πάντα υπομονετικοί και δίκαιοι, είχαν στόχους και προσδοκίες, και το πιο ευχάριστο, είχαν χιούμορ και το χρησιμοποιούσαν εποικοδομητικά.  Αυτό το παράδειγμα προσπαθώ να ακολουθήσω και εγώ· θέλω οι μαθητές μου να εκπαιδεύονται σε ένα φιλικό και αξιοκρατικό περιβάλλον, ώστε να αυξηθεί η αυτοεκτίμησή τους, να μάχονται, να θέτουν και να κατακτούν υψηλούς στόχους.  Αποφοίτησα από το τμήμα της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2015  και έπειτα εργάζομαι ανελλιπώς στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.  Παράλληλα, θέλοντας να βελτιωθώ προσωπικά, έχω ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Επιχειρησιακές Διεργασίες του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ στη συνέχεια έχω παρακολουθήσει πολύμηνα σεμινάρια με θέμα τη Σχολική Ψυχολογία. Οι αλγόριθμοι είναι η κινητήριος δύναμη των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας, γι’ αυτό και τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι με τη ρομποτική. Αυτοσκοπός δεν είναι η εκμάθηση πολύπλοκων γλωσσών προγραμματισμού, αλλά να μάθουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία να σκέφτονται συγκροτημένα και να καλλιεργούν τη κριτική τους ικανότητα επιλύοντας προβλήματα.

Φελεσάκης Αντίγονος

Βιολόγος

"Ο όρος Βιολογία προέρχεται από τη λέξη βίος, δηλαδή ζωή, και την κατάληξη -λογία που σημαίνει μελέτη. Η διδασκαλία της Βιολογίας είναι κάτι παραπάνω από την απόδοση του περιεχομένου ενός μαθήματος. Είναι η ανακάλυψη της ζωής και είμαι εδώ για να δείξω στους μαθητές μου τα μονοπάτια αυτού του...

Φελεσάκης Αντίγονος

Βιολόγος

""Ο όρος Βιολογία προέρχεται από τη λέξη βίος, δηλαδή ζωή, και την κατάληξη -λογία που σημαίνει μελέτη. Η διδασκαλία της Βιολογίας είναι κάτι παραπάνω από την απόδοση του περιεχομένου ενός μαθήματος. Είναι η ανακάλυψη της ζωής και είμαι εδώ για να δείξω στους μαθητές μου τα μονοπάτια αυτού του ταξιδιού, που θα τους οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων τους.""

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. Η περίοδος που σπούδαζα δεν ήταν περιοριστική για την πρακτική ενασχόλησή μου με τη Βιολογία. Έτσι, για περίπου ενάμισι χρόνο εργαζόμουν σε εταιρεία φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας στο τμήμα φύλαξης και έρευνας βλαστικών κυττάρων και ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Στο διάστημα αυτό δημοσίευσα τρεις επιστημονικές εργασίες σε ξένα περιοδικά. Μετά την αποφοίτησή μου ήμουν Technical Expert στο πεδίο της μικροβιολογίας και γενετικής σε εταιρείες πιστοποίησης μικροβιολογικών εργαστηρίων. Υπήρξα επίσης υπεύθυνος στην διακρίβωση και ταυτοποίηση βιολογικών ειδών σε επιχειρήσεις υγειονομικών εφαρμογών, υπεύθυνος στη διατήρηση και επιτέλεση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας περιλαμβανομένων ISO 9001 και ISO 22001 και εκπαιδευτής ενηλίκων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Η εκπαίδευσή μου όμως συνεχίζεται με την τακτική παρακολούθηση σεμιναρίων, περιλαμβανομένων και του τρόπου εκπαίδευσης σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία. Το εκπαιδευτικό μου έργο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπερβαίνει πλέον τη 15ετία έχοντας συνεργαστεί με εκατοντάδες επιτυχημένους μαθητές. Κάθε εκπαιδευτική χρονιά εξακολουθεί να είναι μία νέα πρόκληση για μένα, καθώς συμπορεύομαι με τους μαθητές μου, προκειμένου αυτοί να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους.

 

Παπαγιαννόπουλος Αντώνης

Φιλόλογος Μ.Phil.

"Η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν δάσκαλο είναι να διδάξει στους μαθητές του «πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». Η συγκεκριμένη φράση δεν αποτελεί μόνο προμετωπίδα της εκπαιδευτικής μου φιλοσοφίας. Αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία σε οποιεσδήποτε εξετάσεις."

Παπαγιαννόπουλος Αντώνης

Φιλόλογος Μ.Phil.

""Η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν δάσκαλο είναι να διδάξει στους μαθητές του «πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». Η συγκεκριμένη φράση δεν αποτελεί μόνο προμετωπίδα της εκπαιδευτικής μου φιλοσοφίας. Αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία σε οποιεσδήποτε εξετάσεις.""

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1985 στη Θεσσαλονίκη και η αγάπη μου για την ελληνική γλώσσα και την ιστορική επιστήμη ξεκινά από νεαρή ηλικία. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ., του οποίου υπήρξα τρεις φορές υπότροφος χάρη στις ακαδημαϊκές μου επιδόσεις. Δραστηριοποιούμαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2010, ενώ πλέον συνεργάζομαι με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ως καθηγητής Ιστορίας και γλωσσικών μαθημάτων. Μου αρέσουν επίσης οι ξένες γλώσσες, το διάβασμα, το θέατρο, ο κινηματογράφος και οι νέες τεχνολογίες. Είμαι ένας πανευτυχής πατέρας δύο δίδυμων κοριτσιών.

 

Κουρουμπουζούκης Δημήτρης

Φιλόλογος

"Η δυνατότητα μέσα από τη δουλειά σου να σμιλεύεις ψυχές, να μεταδίδεις γνώση, να βοηθάς νέους ανθρώπους να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους είναι ευλογία, είναι πρόκληση διαρκής και συνάμα μια εμπειρία μοναδική που, όσο και αν τα χρόνια περνούν, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, σου προσφέρει...

Κουρουμπουζούκης Δημήτρης

Φιλόλογος

""Η δυνατότητα μέσα από τη δουλειά σου να σμιλεύεις ψυχές, να μεταδίδεις γνώση, να βοηθάς νέους ανθρώπους να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους είναι ευλογία, είναι πρόκληση διαρκής και συνάμα μια εμπειρία μοναδική που, όσο και αν τα χρόνια περνούν, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, σου προσφέρει ενέργεια και πληρότητα εσωτερική.""

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι σπουδές στην ελληνική γλώσσα και το μεγαλείο της κλασικής αρχαιότητας ήταν επιλογή συνειδητή. Διδάσκω στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2000. Με στόχο την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική προσέγγιση και επαφή με τους μαθητές/τριες έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια με θέμα την ειδική αγωγή, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. Ως μέλος του εκπαιδευτικού οργανισμού ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ προσδοκώ να συνεχίσω να προσφέρω στον αγώνα και την προσπάθεια των παιδιών να πραγματώσουν τους στόχους τους.

Τσιροζίδης Αλέξανδρος

Μαθηματικός M.Sc.

"Όπως είπε ο Neumann «Εάν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι τα Μαθηματικά είναι απλά, είναι μόνο επειδή δεν συνειδητοποιούν πόσο περίπλοκη είναι η ζωή». Ως μαθηματικός φροντίζω να δείξω στους μαθητές μου την απλότητα των Μαθηματικών μέσω της πραγματικής κατανόησης των μαθηματικών εννοιών."

Τσιροζίδης Αλέξανδρος

Μαθηματικός M.Sc.

""Όπως είπε ο Neumann «Εάν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι τα Μαθηματικά είναι απλά, είναι μόνο επειδή δεν συνειδητοποιούν πόσο περίπλοκη είναι η ζωή». Ως μαθηματικός φροντίζω να δείξω στους μαθητές μου την απλότητα των Μαθηματικών μέσω της πραγματικής κατανόησης των μαθηματικών εννοιών.""

Βιογραφικό

Η πρώτη μου επαφή με την ιδιωτική εκπαίδευση έγινε στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τότε που ως μαθητής κατάφερα να πραγματοποιήσω το παιδικό μου όνειρο και πέτυχα να εισαχθώ στο Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο πρώτο κιόλας έτος των σπουδών μου έκανα και τα πρώτα μου βήματα στη διδασκαλία. Με την απόκτηση του πτυχίου μου και έχοντας την ιδιότητα του καθηγητή Μαθηματικών, συνέχισα τις σπουδές μου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), από όπου απέκτησα το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Σήμερα, ως εκπαιδευτικός πλέον στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι με μια από τις πιο έμπειρες και καταξιωμένες ομάδες καθηγητών, η οποία πληροί τις πλέον κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε να συνεχίσει να πετυχαίνει στο διδακτικό και εκπαιδευτικό της έργο.

 

Σταυρίδης Δημήτρης

Μαθηματικός

"Η επιθυμία μου να μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά την αγάπη και τις γνώσεις μου για τα Μαθηματικά με οδήγησε στην απόφαση από την αρχή τις καριέρας μου να ασχοληθώ με τη διδασκαλία τους. Στόχος μου η αναλυτική επεξήγηση της θεωρίας και των μεθοδολογιών, η επίλυση των αποριών και η αμέριστη...

Σταυρίδης Δημήτρης

Μαθηματικός

""Η επιθυμία μου να μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά την αγάπη και τις γνώσεις μου για τα Μαθηματικά με οδήγησε στην απόφαση από την αρχή τις καριέρας μου να ασχοληθώ με τη διδασκαλία τους. Στόχος μου η αναλυτική επεξήγηση της θεωρίας και των μεθοδολογιών, η επίλυση των αποριών και η αμέριστη συμπαράστασή μου στους μαθητές στην πορεία προς τις εξετάσεις. Ανταμοιβή για όλα αυτά είναι το χαμόγελο ικανοποίησης και τα θετικά σχόλια που εισπράττω από τους μαθητές, ακόμα και μετά την παρέλευση αρκετών χρόνων.""

Βιογραφικό

Η αγάπη μου για τα Μαθηματικά αρχίζει από τότε που ήμουν μαθητής και επιβεβαιώθηκε με τις πανεπιστημιακές μου σπουδές. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το οποίο αποφοίτησα το 1983. Από το 1984 εργάζομαι ανελλιπώς, ως καθηγητής Μαθηματικών στο χώρο της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης, διδάσκοντας σε μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως όμως σε μαθητές Λυκείου. Παράλληλα, για μεγάλο διάστημα, από το 2001 μέχρι το 2013, διετέλεσα διευθυντικό και διοικητικό στέλεχος σε μονάδες ιδιωτικές εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικά μου η ευσυνειδησία, η υπευθυνότητα και η άρτια προετοιμασία των μαθητών για να επιτύχουν τους στόχους τους. Είμαι χαρούμενος που εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, έναν πλήρως οργανωμένο φροντιστηριακό οργανισμό με καταξιωμένους και άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνική υποδομή υψηλής ποιότητας, που βοηθάει τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς να πετύχουν τους στόχους τους.

Μπουμπούση Ευαγγελία

Φιλόλογος

"Πυξίδα στο λειτούργημά μου, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μου πορείας, αποτέλεσε η αγάπη για τους μαθητές και η επιδίωξη να συμβάλλω ως συνοδοιπόρος τους στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με στόχους, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αγωνιστικότητα. Στην προσπάθεια αυτή, τα κλασικά γράμματα μού προσέφεραν ουσιαστική βοήθεια. Ο πλούτος των...

Μπουμπούση Ευαγγελία

Φιλόλογος

""Πυξίδα στο λειτούργημά μου, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μου πορείας, αποτέλεσε η αγάπη για τους μαθητές και η επιδίωξη να συμβάλλω ως συνοδοιπόρος τους στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με στόχους, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αγωνιστικότητα. Στην προσπάθεια αυτή, τα κλασικά γράμματα μού προσέφεραν ουσιαστική βοήθεια. Ο πλούτος των αξιών, των ιδανικών, των επιτευγμάτων που προβάλλεται στην αρχαία ελληνική γραμματεία αποτελεί βέλτιστο πρότυπο για τους νέους στην υλιστική εποχή που ζούμε.""

Βιογραφικό

Σπούδασα ελληνική φιλολογία στο Α.Π.Θ. και δραστηριοποιούμαι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2000. Στο πλαίσιο ενίσχυσης των δεξιοτήτων μου, έχω ολοκληρώσει με επιτυχία προγράμματα επιμόρφωσης που αφορούν την Ειδική αγωγή, τη Διαπολιτισμική εκπαίδευση και τη Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως δεύτερης – ξένης γλώσσας. Έχω παρακολουθήσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στην ψηφιακή εκπαίδευση, στη Δημιουργική γραφή και στην Εκπαίδευση ενηλίκων. Έχω συμμετάσχει σε συγγραφικές ομάδες για την εκπόνηση φροντιστηριακών συγγραμμάτων. Η συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ σε ένα συνεργατικό επαγγελματικό περιβάλλον, με εξαιρετική βιβλιογραφία σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα, πρωτοποριακή τεχνολογική υποστήριξη και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.

 

Κιουτσιούκης Εμμανουήλ-Γεώργιος

Μαθηματικός

"Οι καταξιωμένοι συνεργάτες, το φιλικό περιβάλλον και τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα συνθέτουν τις ιδανικές συνθήκες εργασίας και ανάδειξης ενός νέου εκπαιδευτικού."

Κιουτσιούκης Εμμανουήλ-Γεώργιος

Μαθηματικός

""Οι καταξιωμένοι συνεργάτες, το φιλικό περιβάλλον και τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα συνθέτουν τις ιδανικές συνθήκες εργασίας και ανάδειξης ενός νέου εκπαιδευτικού.""

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. Από μικρή ηλικία η αγάπη μου για τα Μαθηματικά ήταν έκδηλη σε όποιον με γνώριζε. Έτσι λοιπόν, η ενασχόληση μου με την επιστήμη των Μαθηματικών αποτελούσε μονόδρομο. Τα λόγια του Πυθαγόρα “τα πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται” έκρυβαν μια μεγάλη αλήθεια. Αλήθεια την οποία ένιωθα την ανάγκη να μοιραστώ ήδη από τα πρώτα φοιτητικά μου έτη. Αλήθεια που σήμερα πλέον έχω τη δυνατότητα να μοιράζομαι σε έναν υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό οργανισμό με μακροχρόνια επιτυχημένη πορεία, όπως τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

Καλαποτλής Στέλιος

Φιλόλογος

"Όπως αναφέρει ο Πλάτωνας «η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους». Αυτό αποτέλεσε και αποτελεί φάρο και πυξίδα μου σ΄ όλη τη διάρκεια της διδακτικής μου πορείας. Η διδασκαλία της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας είναι ένα ατέλειωτο ταξίδι γνώσης, σκέψης, μάθησης και διεύρυνσης οριζόντων."

Καλαποτλής Στέλιος

Φιλόλογος

""Όπως αναφέρει ο Πλάτωνας «η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους». Αυτό αποτέλεσε και αποτελεί φάρο και πυξίδα μου σ΄ όλη τη διάρκεια της διδακτικής μου πορείας. Η διδασκαλία της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας είναι ένα ατέλειωτο ταξίδι γνώσης, σκέψης, μάθησης και διεύρυνσης οριζόντων.""

Βιογραφικό

Αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική σχολή και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός ανελλιπώς από το 2005 στον χώρο της ιδιωτικής μέσης εκπαίδευσης. Είμαι ευτυχής που ασκώντας το λειτούργημα του εκπαιδευτικού έχω τη δυνατότητα να διδάσκω, αλλά και να διδάσκομαι, και να μεταδίδω τη γνώση με γνώμονα πάντα τον μαθητή. Από τα μαθητικά μου χρόνια η αγάπη μου για την ελληνική γλώσσα με ώθησε να ασχοληθώ με το αυτό το αντικείμενο σπουδών και χαίρομαι που καθημερινά το πραγματοποιώ. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ η άρτια οργάνωση, ο επαγγελματισμός και η αγάπη προς τον μαθητή οδηγούν σε ένα μόνο αποτέλεσμα: την Επιτυχία! Είμαι ευτυχής που αποτελώ κι εγώ μέλος αυτής της δημιουργικής ομάδας.

Βαλαβάνης Χρήστος

Μαθηματικός

"Προσπαθώ να γίνομαι ο καθηγητής που κι εγώ θα ήθελα ως μαθητής να έχω. Στόχος μου είναι να μπορώ να μεταδώσω δύσκολες μαθηματικές έννοιες με απλό τρόπο στους μαθητές και να τους βοηθήσω να κατανοήσουν τα μαθηματικά και να τα αγαπήσουν."

Βαλαβάνης Χρήστος

Μαθηματικός

""Προσπαθώ να γίνομαι ο καθηγητής που κι εγώ θα ήθελα ως μαθητής να έχω. Στόχος μου είναι να μπορώ να μεταδώσω δύσκολες μαθηματικές έννοιες με απλό τρόπο στους μαθητές και να τους βοηθήσω να κατανοήσουν τα μαθηματικά και να τα αγαπήσουν.""

Βιογραφικό

Από τα μαθητικά μου χρόνια ένιωθα ιδιαίτερη έλξη για τα Μαθηματικά και ιδιαίτερα για τη Γεωμετρία. Σπούδασα Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησα με έπαινο. Έκτοτε εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης διδάσκοντας μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Στην επαγγελματική μου αυτή πορεία έχω την τύχη να συνεργάζομαι με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τα οποία με το πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο περιβάλλον και την οργάνωσή τους βοηθούν στην επίτευξη τόσο του δικού μου στόχου όσο και των μαθητών.

 

Πορφυράκης Πολύκαρπος

Μαθηματικός B.Sc, M.Sc, Ph.D

"Η φιλοσοφία της φύσης είναι γραμμένη σε εκείνο το μεγάλο βιβλίο που βρίσκεται συνεχώς μπροστά στα μάτια μας, εννοώ το Σύμπαν. Δεν μπορούμε όμως να το κατανοήσουμε χωρίς να μάθουμε πρώτα τη γλώσσα του και να αντιληφθούμε το νόημα των συμβόλων της. Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο στη γλώσσα...

Πορφυράκης Πολύκαρπος

Μαθηματικός B.Sc, M.Sc, Ph.D

""Η φιλοσοφία της φύσης είναι γραμμένη σε εκείνο το μεγάλο βιβλίο που βρίσκεται συνεχώς μπροστά στα μάτια μας, εννοώ το Σύμπαν. Δεν μπορούμε όμως να το κατανοήσουμε χωρίς να μάθουμε πρώτα τη γλώσσα του και να αντιληφθούμε το νόημα των συμβόλων της. Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο στη γλώσσα των Μαθηματικών.""

Βιογραφικό

Η παραπάνω ρήση του Γαλιλαίου με ακολουθεί σε όλη μου την ζωή και με οδήγησε στο να εμβαθύνω στο γνωστικό επίπεδο της επιστήμης των Μαθηματικών με την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος και αργότερα Διδακτορικού Διπλώματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η αγάπη μου για την μεταλαμπάδευση της γνώσης στα παιδιά, ώστε να γίνουν και αυτά κοινωνοί της «γλώσσας» του σύμπαντος, με οδήγησαν στην διδασκαλία των Μαθηματικών, τόσο στην Δευτεροβάθμια όσο και στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ βρήκα ένα σύγχρονο, δυναμικό περιβάλλον, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινο, ώστε να συνεχίσω το εκπαιδευτικό μου ταξίδι στον φροντιστηριακό χώρο, ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το 2002.

Καλημέρης Πασχάλης

Μαθηματικός

Διευθυντής σπουδών εκπαιδευτηρίου Νεάπολης
"O δάσκαλος πλάθει ψυχές με όνειρα, στόχους και δύναμη να διεκδικούν την επιτυχία και ακούραστα να αγωνίζονται για αυτή."

Καλημέρης Πασχάλης

Μαθηματικός

Διευθυντής σπουδών εκπαιδευτηρίου Νεάπολης
""O δάσκαλος πλάθει ψυχές με όνειρα, στόχους και δύναμη να διεκδικούν την επιτυχία και ακούραστα να αγωνίζονται για αυτή.""

Βιογραφικό

Το χρέος του δασκάλου είναι πολλαπλό, να μεταδίδει γνώσεις στους μαθητές του, να τους βοηθά χέρι-χέρι να βαδίσουν στον δύσβατο δρόμο των Μαθηματικών, να κινητοποιεί τη σκέψη τους και να τους καθοδηγεί, ώστε να εμβαθύνουν στις μαθηματικές έννοιες. Πέρα όλων αυτών, ο δάσκαλος πλάθει ψυχές με όνειρα, στόχους και δύναμη να διεκδικούν την επιτυχία και ακούραστα να αγωνίζονται για αυτή. Γεννήθηκα στις Σέρρες και είμαι απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ. Από το 1990 απασχολούμαι στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ υπήρξα κατά το παρελθόν συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης σε φροντιστηριακό οργανισμό. Διδάσκω όλα τα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα του ευρύτερου τομέα των Μαθηματικών. Έχω συμμετάσχει σε ομάδες συγγραφής φροντιστηριακών βιβλίων για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Σημαντικό ορόσημο στην επαγγελματική εκπαιδευτική μου διαδρομή αποτελεί πλέον η αποκλειστική συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Με ενθουσιασμό αντιμετωπίζω τις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις σε έναν πρωτοποριακό και εξαιρετικά οργανωμένο φροντιστηριακό εκπαιδευτικό οργανισμό.

 

Κοσμίδης Γιάννης

Φυσικός M.Sc.

"Η λάμψη στο πρόσωπο του μαθητή τη στιγμή που μέσω ενός απλού παραδείγματος κατάλαβε κάτι που τον απασχολούσε, η ευγνωμοσύνη που δείχνει με τα μάτια του τη στιγμή που καταλαβαίνει πως θα είναι ο καθηγητής δίπλα του σε κάθε δυσκολία, το γεμάτο ζωή χαμόγελο τη στιγμή της επίτευξης...

Κοσμίδης Γιάννης

Φυσικός M.Sc.

""Η λάμψη στο πρόσωπο του μαθητή τη στιγμή που μέσω ενός απλού παραδείγματος κατάλαβε κάτι που τον απασχολούσε, η ευγνωμοσύνη που δείχνει με τα μάτια του τη στιγμή που καταλαβαίνει πως θα είναι ο καθηγητής δίπλα του σε κάθε δυσκολία, το γεμάτο ζωή χαμόγελο τη στιγμή της επίτευξης του στόχου του, η τιμή να το κάνουμε μαζί. Όλα αυτά μου δίνουν την ενέργεια να συνεχίζω με το ίδιο πάθος κάθε χρόνο.""

Βιογραφικό

Σπούδασα Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μόλις αποφοίτησα συνέχισα τις σπουδές μου στο Μεταπτυχιακό Ραδιοηλεκτρολογίας του ίδιου τμήματος. Αιτία της αγάπης μου για τη Φυσική στάθηκε ο καθηγητής μου, όταν ήμουν μαθητής της Β΄ Λυκείου, όπου μου έδωσε να καταλάβω πως μπορώ να εξηγήσω και να ασχοληθώ με τα πάντα μέσω της Φυσικής. Με τη σειρά μου προσπαθώ να μεταλαμπαδεύσω την ίδια αντίληψη και στους δικούς μου μαθητές. Η πρώτη μου επαφή με την ευρύτερη έννοια της εκπαίδευσης σε ανεπίσημο επίπεδο ήταν όταν, ως φοιτητής ακόμα, συγκεντρωθήκαμε μια μέρα με κάποιους συμφοιτητές μου και προσπάθησα να τους βοηθήσω να καταφέρουν να περάσουν ένα μάθημα, το οποίο τους δυσκόλευε. Από το 2007 μέχρι και σήμερα εργάζομαι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και διδάσκω Φυσική σε μαθητές Λυκείου, αλλά και σε φοιτητές.