Διδάσκοντες Καθηγητές

Οι καθηγητές μας

Οι καθηγητές των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είναι φημισμένοι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, για το κύρος, την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και τη διδακτική τους αποτελεσματικότητα. Οι καθηγητές μας έχουν επιλεγεί με βάση όχι μόνο τη εξειδίκευση στο γνωστικό τους αντικείμενο, την εμπειρία και την ικανότητα τους στη μετάδοση της γνώσης, αλλά και την ποιότητα της προσωπικότητας, το ήθος και την ευρύτερη καλλιέργειά τους. Γιατί αυτή είναι η παράδοση των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Η αντίληψη ολικής ποιότητας εκφράζεται πρώτα από όλα μέσα από τη διδασκαλική κουλτούρα.

Οι καθηγητές μας είναι σπουδαίοι εκπαιδευτικοί, με πολυετή διδακτική εμπειρία, που προσφέρουν και αναπτύσσουν έργο επιπέδου, με απόλυτη συνέπεια στις αρχές και τη φιλοσοφία μας. Έχουν να επιδείξουν σημαντικότατο συγγραφικό έργο, γι΄ αυτό και τα βιβλία του εκδοτικού μας οίκου αποτελούν πρότυπες εκδόσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων των ομάδων προσανατολισμού.

Για όλους εμάς στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ο κάθε μαθητής είναι μια μοναδική, απόλυτα σεβαστή προσωπικότητα με τις δικές του δυνάμεις, που ο καθηγητής έχει την ευθύνη να προαγάγει στο μέγιστο. Έχει ευθύνη να τον εκπαιδεύσει στην προσπάθεια, τη μέθοδο, τον υγιή συναγωνισμό. Να σταθεί δίπλα του και μαζί να πορευτούν στη μαγεία της γνώσης,  γιατί «πραγματικός δάσκαλος δεν είναι αυτός που σε σπρώχνει στον οίκο της σοφίας, αλλά αυτός που σε οδηγεί στο κατώφλι του μυαλού σου».

Παρουσίαση Καθηγητών

Μπαχαράκης Γιάννης

Φυσικός - Πληροφορικής

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Μην ορίζεις ως πρώτο σου στόχο την επιτυχία. Δεν έχει νόημα. Όρισε ως πρώτο στόχο την υπευθυνότητά σου και η επιτυχία θα έρθει.

Μπαχαράκης Γιάννης

Φυσικός - Πληροφορικής

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Μην ορίζεις ως πρώτο σου στόχο την επιτυχία. Δεν έχει νόημα. Όρισε ως πρώτο στόχο την υπευθυνότητά σου και η επιτυχία θα έρθει."

Βιογραφικό

Σπούδασα Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Είμαι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και έχω επισκεφτεί το CERN δύο φορές.Είμαι μέλος της ομάδας διοίκησης των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Διδάσκω το μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ από το 2002. Έχω συνεργαστεί με ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης στη διδασκαλία της Πληροφορικής από το 2001. Έχω διδάξει το μάθημα της Φυσικής από το 1996 μέχρι το 2005. Είμαι μέλος της συγγραφικής ομάδας των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ σε βιβλία που αφορούν την Πληροφορική και τη Φυσική.

Μπαχαράκης Ιωάννης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ - Οικονομολόγος, B.Eng., M.Sc., PG.C.E., Μ.Β.Α.

Διευθυντής Σπουδών εκπαιδευτικού οργανισμού ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ
Η προετοιμασία για τις εξετάσεις αποτελεί αφετηρία για έναν όμορφο προορισμό. Βάλτε, λοιπόν, το μυαλό σας να δουλέψει δυνατά. Η καταβολή προσπάθειας και η εργασία προηγείται της επιτυχίας. Δουλέψτε με λογισμό και μ’ όνειρο. Το όνειρο είναι η κινητήρια δύναμη και μην ξεχνάτε: θέλει πάθος η ζωή, πάθος και...

Μπαχαράκης Ιωάννης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ - Οικονομολόγος, B.Eng., M.Sc., PG.C.E., Μ.Β.Α.

Διευθυντής Σπουδών εκπαιδευτικού οργανισμού ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ
"Η προετοιμασία για τις εξετάσεις αποτελεί αφετηρία για έναν όμορφο προορισμό. Βάλτε, λοιπόν, το μυαλό σας να δουλέψει δυνατά. Η καταβολή προσπάθειας και η εργασία προηγείται της επιτυχίας. Δουλέψτε με λογισμό και μ’ όνειρο. Το όνειρο είναι η κινητήρια δύναμη και μην ξεχνάτε: θέλει πάθος η ζωή, πάθος και ζέση. Η επιτυχία είναι κρυμμένη σε πράγματα απλά: σωστές επιλογές και αποφασιστικότητα."

Βιογραφικό

Αποφοίτησα το 1986 με άριστα από το Πειραματικό Σχολείο του Α.Π.Θ. Εισήχθην με υποτροφία (έκτος σε σειρά κατάταξης) στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. όπου ολοκλήρωσα εμπρόθεσμα τις σπουδές μου και έλαβα το πτυχίο μου στην ειδικότητα των Τηλεπικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια του πέμπτου έτους των σπουδών μου εξετάστηκα και βαθμολογήθηκα με άριστα (10) στη διπλωματική μου εργασία με τίτλο: “Σύστημα παρακολούθησης μετεωρολογικών δεδομένων από Η/Υ”. Στη συνέχεια σπούδασα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Exeter της Μ. Βρετανίας. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μου (Μaster in Business Administration) εκπόνησα τη διατριβή μου με θέμα: “Διοίκηση ολικής ποιότητας, ISO 9000 & εφαρμογές στο δευτερογενή τομέα της οικονομίας”. Μετά τη στρατιωτική μου θητεία εγγράφηκα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) καθώς και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ο.Ε.Ε). Συνέχισα τις σπουδές μου στις Παιδαγωγικές Επιστήμες και στη Διδακτική, στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας το μεταπανεπιστημιακό πτυχίο στις Παιδαγωγικές Σπουδές.
Έχω επιμεληθεί την πρότυπη και χρηστική σειρά βοηθημάτων «Θέματα & Λύσεις» στην οποία καλύπτονται αναλυτικά όλα τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των θετικών, τεχνολογικών και οικονομικών επιστημών. Στόχος και φιλοδοξία αυτής της σειράς είναι η άρτια επανάληψη των μαθητών και η εξοικείωσή τους με τα επίσημα εξεταστικά δεδομένα. Παράλληλα έχω συγγράψει το βιβλίο “Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – Θέματα & Λύσεις” των εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

 

Αμπατζίδης Κωνσταντίνος

Φυσικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Η επικοινωνία με τα νέα παιδιά αποτελεί για μας, τους εκπαιδευτικούς, εμπειρία ζωής. Εμπειρία που μας κρατάει σε εγρήγορση, μας κρατάει «ζωντανούς».

Αμπατζίδης Κωνσταντίνος

Φυσικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Η επικοινωνία με τα νέα παιδιά αποτελεί για μας, τους εκπαιδευτικούς, εμπειρία ζωής. Εμπειρία που μας κρατάει σε εγρήγορση, μας κρατάει «ζωντανούς»."

Βιογραφικό

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., από το οποίο αποφοίτησα το 1984. Στη συνέχεια παρακολούθησα μαθήματα στο μεταπτυχιακό τμήμα Ραδιοηλεκτρολογίας του ίδιου τμήματος. Αν και το τμήμα Φυσικής δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, η εμπειρία από τη φοίτησή μου ήταν συναρπαστική. Η Φυσική με μάγεψε. Αποφάσισα λοιπόν να διδάξω το αντικείμενο της Φυσικής. Το πρώτο μάθημα το έκανα σε φροντιστηριακή αίθουσα σε τμήμα Α΄ Λυκείου το Νοέμβριο του 1986 και συνεχίζω ως σήμερα. Ήμουν από το 1992 συνιδιοκτήτης φροντιστηρίων, Η αποκλειστική συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ αποτέλεσε σταθμό στην επαγγελματική μου εξέλιξη. Κάθε νέα αρχή σημαίνει ανανέωση, διευρυμένος επαγγελματικός ορίζοντας, νέες υποχρεώσεις, αλλά και δυνατότητες ποιοτικής προσφοράς και ανέλιξης. Οι εντυπώσεις εξαιρετικές, οι συνεργάτες και συνάδελφοι καταπληκτικοί. Οι εμπειρίες μου εμπλουτίζονται, η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Σέμπρος Γιάννης

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Θέρμης
Στην επαγγελματική μου πορεία κράτησα ζωντανή την εικόνα του καθηγητή που ήθελα να είχα ως μαθητής και προσπαθώ να την προσεγγίζω καθημερινά.

Σέμπρος Γιάννης

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Θέρμης
"Στην επαγγελματική μου πορεία κράτησα ζωντανή την εικόνα του καθηγητή που ήθελα να είχα ως μαθητής και προσπαθώ να την προσεγγίζω καθημερινά."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Βρίσκομαι στο χώρο της εκπαίδευσης για περισσότερα από 20 χρόνια ως καθηγητής Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση εκπληρώνοντας το παιδικό μου όνειρο. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, στα οποία εργάζομαι από το 2009, βρήκα τον ιδανικό χώρο με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, σύμμαχο στην εκπλήρωση του δύσκολου εκπαιδευτικού έργου. Συνοδοιπόρος στο έργο αυτό μια εξαίρετη ομάδα Μαθηματικών, μαζί με τους οποίους συγγράψαμε αναγνωρισμένα βοηθήματα πανελλαδικής κυκλοφορίας (Μαθηματικά Κατεύθυνσης Β΄- Γ΄ Λυκείου, Άλγεβρα Β’ Λυκείου, Θέματα και Λύσεις Γ’ Λυκείου, Τράπεζα Θεμάτων Α’ και Β΄ Λυκείου Μαθηματικά Θετικών Σπουδών, Άλγεβρα, Γεωμετρία ).

Τζακόπουλος Απόστολος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Η σχέση με τη διδασκαλία των μαθηματικών ξεκίνησε πολύ νωρίς. Ενώ ήμουν ακόμα μαθητής άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος μου ζητούσαν να βοηθήσω τα παιδιά τους, μικρότερων τάξεων. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα για την είσοδό μου στο πανεπιστήμιο ή επιλογή μου ήταν μία, Μαθηματική Σχολή.

Τζακόπουλος Απόστολος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
"Η σχέση με τη διδασκαλία των μαθηματικών ξεκίνησε πολύ νωρίς. Ενώ ήμουν ακόμα μαθητής άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος μου ζητούσαν να βοηθήσω τα παιδιά τους, μικρότερων τάξεων. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα για την είσοδό μου στο πανεπιστήμιο ή επιλογή μου ήταν μία, Μαθηματική Σχολή. "

Βιογραφικό

Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το έτος 1982. Ξεκίνησα τον εργασιακό μου βίο το 1974. Εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης 36 χρόνια. Είμαι συγγραφέας αναγνωρισμένων βοηθημάτων μαθηματικών πανελλαδικής κυκλοφορίας από το 1993 κυρίως της Γ΄ Λυκείου, και αργότερα σε όλες της τάξεις του Λυκείου. Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκα την σημασία των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην εκπαιδευτική διαδικασία και ήμουν από τους πρώτους μαθηματικούς της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποίησαν Η/Υ για την συγγραφή των φροντιστηριακών βοηθημάτων. Συμμετείχα για πολλά χρόνια στα πανελλήνια συνέδρια της Μαθηματικής Εταιρείας. Διετέλεσα μέλος του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ) στις θέσεις του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου (4 χρόνια), του Γενικού Γραμματέα (4 χρόνια) και του Προέδρου του Συνδέσμου (4 χρόνια) και του Α΄ αντιπροέδρου. Για πολλά χρόνια διετέλεσα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), καθώς και Πρόεδρος της επιτροπής θεμάτων στα Μαθηματικά επί σειρά ετών, των Επαναληπτικών Θεμάτων της ΟΕΦΕ.

Καλκίτσας Χρήστος

Φυσικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
Τα πάντα είναι Φυσική!!! Η προσπάθεια και η θέλησή μου να εξηγήσω οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου με έκαναν να αποφασίσω από τα μαθητικά μου χρόνια να ακολουθήσω την επιστήμη της Φυσικής. Η επαφή με τα παιδιά και οι απορίες τους για ό,τι αποτελεί τον φυσικό μας κόσμο, με οδήγησαν...

Καλκίτσας Χρήστος

Φυσικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
"Τα πάντα είναι Φυσική!!! Η προσπάθεια και η θέλησή μου να εξηγήσω οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου με έκαναν να αποφασίσω από τα μαθητικά μου χρόνια να ακολουθήσω την επιστήμη της Φυσικής. Η επαφή με τα παιδιά και οι απορίες τους για ό,τι αποτελεί τον φυσικό μας κόσμο, με οδήγησαν στο να ασχοληθώ με την εκπαίδευση και συγκεκριμένα με τις Θετικές Επιστήμες."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Φυσικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκα στον Προγραμματισμό και την Αστρονομία. Εργάζομαι ως Φυσικός, περισσότερο από μία τριακονταετία, αρχικά στο δημόσιο σχολείο και μετέπειτα στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ συγχρόνως ασχολούμαι και με τη συγγραφή βοηθημάτων και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Η πολυετής συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ αποτέλεσε σταθμό στην επαγγελματική μου εξέλιξη. Από την πρώτη στιγμή διέκρινα την εντιμότητα, την οργάνωση, τη μεθοδικότητα, τη σοβαρότητα και το φιλικό κλίμα που επικρατεί στον εκπαιδευτικό χώρο των Φροντιστηρίων. Όλα αυτά αποτελούν εχέγγυα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αποκλειστικό μας σκοπό, που δεν είναι άλλος από την επιτυχία των μαθητών μας.

Λυμπεριάδης Σταύρος

Μαθηματικός M.Sc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Διαρκώς αναζητώ νέους επιστημονικούς ορίζοντες και εξελίξεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών μου. Εξάλλου, αυτή είναι και η προτροπή μου προς τους νέους: «να προχωρούν μπροστά και να ανοίγουν νέους δρόμους».

Λυμπεριάδης Σταύρος

Μαθηματικός M.Sc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
"Διαρκώς αναζητώ νέους επιστημονικούς ορίζοντες και εξελίξεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών μου. Εξάλλου, αυτή είναι και η προτροπή μου προς τους νέους: «να προχωρούν μπροστά και να ανοίγουν νέους δρόμους»."

Βιογραφικό

Πάντα με χαρακτήριζε η αγάπη για τη μόρφωση και η δίψα για γνώση ανεξαρτήτως γνωστικού πεδίου και κατεύθυνσης. Την προσοχή μου όμως κέρδισε η επιστήμη των Μαθηματικών με την έκταση των εφαρμογών της σε πληθώρα άλλων επιστημών, καθώς και με τον αναλυτικό της τρόπο σκέψης και τεκμηρίωσης. Επέλεξα έτσι το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Μαθηματικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησα το 2003. Την αγάπη μου αυτή για τη μαθηματική επιστήμη, την κομψότητα της μαθηματικής έκφρασης και την εφαρμογή της ως εργαλείο για την απάντηση ερωτημάτων που θέτουν άλλες επιστήμες προσπαθώ να μεταδώσω σε μαθητές και φοιτητές ως δάσκαλος. Εργάζομαι στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2002 και αποτελώ μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, του εκπαιδευτικού οργανισμού που αποτελεί σταθερή και στιβαρή εκπαιδευτική παρουσία στην πόλη μας. Ως μέλος και της συγγραφικής ομάδας, εξέδωσα το εγχειρίδιο «Θέματα και Λύσεις» για το μάθημα της Άλγεβρας της Β΄ Λυκείου. Η διδασκαλία των μαθηματικών και η εισαγωγή των μαθητών στον σαγηνευτικό κόσμο των αριθμών είναι πρόκληση. Ως εκπαιδευτικός δεν επαναπαύομαι ποτέ και συνεχίζω να καταρτίζομαι με σεμινάρια Παιδαγωγικής – Διδακτικής και να αναζητώ νέο διδακτικό υλικό. Επίσης ποτέ δε σταμάτησα να αναζητώ νέους επιστημονικούς ορίζοντες. Πρόσφατα με μάγεψε ο συνδυασμός των μαθηματικών με τις επιστήμες υγείας και τις εφαρμογές πληροφορικής. Έτσι, το 2016 ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Βιοστατιστική, ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα προσανατολισμένο στις ιατρικές και φαρμακευτικές κλινικές δοκιμές και τις καινοτόμες έρευνες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θεραπειών. Οι συνεργασίες μου με ανθρώπους του ερευνητικού τομέα είναι πολύτιμες και πάντα καταφέρνουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες μου αλλά η αλληλεπίδραση μου με τους μαθητές και τη νέα γενιά αποτελεί αξία ανεκτίμητη. Όπως είναι φυσικό, χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν οι προσωπικές μου προσπάθειες αποτελούν πηγή έμπνευσης και βοηθούν τους μαθητές μου να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους.

Δημόπουλος Δημήτρης

Φυσικός - Χημικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Φιλοδοξία μου να βοηθήσω με μεθοδικό τρόπο τους μαθητές να ανακαλύψουν, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν το μεγαλείο και την απλότητα των φυσικών φαινομένων, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.

Δημόπουλος Δημήτρης

Φυσικός - Χημικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
"Φιλοδοξία μου να βοηθήσω με μεθοδικό τρόπο τους μαθητές να ανακαλύψουν, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν το μεγαλείο και την απλότητα των φυσικών φαινομένων, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής και Χημείας Α.Π.Θ. Έχω διαγράψει μία πολυετή πορεία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η δημιουργική διαδρομή και η εκπαιδευτική μου προσφορά ταυτίστηκαν με τον χώρο των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου είμαι υπεύθυνος συντονιστής των μαθημάτων Φυσικής και Χημείας και συγγραφέας των αντίστοιχων βοηθημάτων, με την πολύτιμη αρωγή του εκδοτικού οίκου ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Ένας εκδοτικός οίκος που είναι γνωστός για την ποιότητα και την επιστημονική του ακρίβεια, στοιχεία που αποτέλεσαν κίνητρο για τη συγγραφή πολλών βοηθημάτων από καταξιωμένους συναδέλφους των Φροντιστηρίων μας.

Μπαχαράκη Μαρία

Φιλόλογος - Ιστορικός

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
«Τριών δει παιδεία :φύσεως, μαθήσεως, ασκήσεως». Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση : η φύση, η μάθηση και η άσκηση (Αριστοτέλης). Η επιτυχημένη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας οργανισμού, συνεχίζεται με διορατικότητα, χρηστότητα, υπομονή ,καρτερία και πείσμα , ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αναπτύξουν τις πνευματικές τους δυνατότητες. Επίκεντρο...

Μπαχαράκη Μαρία

Φιλόλογος - Ιστορικός

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
"«Τριών δει παιδεία :φύσεως, μαθήσεως, ασκήσεως». Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση : η φύση, η μάθηση και η άσκηση (Αριστοτέλης). Η επιτυχημένη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας οργανισμού, συνεχίζεται με διορατικότητα, χρηστότητα, υπομονή ,καρτερία και πείσμα , ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αναπτύξουν τις πνευματικές τους δυνατότητες. Επίκεντρο των εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών μας κινήσεων ήταν και είναι οι μαθητές μας ,τους οποίους θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με αστείρευτη αγάπη και απόλυτο σεβασμό. "

Βιογραφικό

Ανήκω στην κατηγορία των πολύ τυχερών ανθρώπων που την ζωή μου καθόρισαν σπουδαίοι άνθρωποι και εξαιρετικοί δάσκαλοι. Ο πατέρας μου, μου εμφύσησε την αγάπη για τη μάθηση και τα βιβλία που πάντα αποτελούσαν πολύτιμο παιδαγωγό και σύντροφο στον ελεύθερο χρόνο μου. Ως μαθήτρια έλαβα τις πρώτες κύριες γνώσεις των αρχαίων ελληνικών, μελετώντας το άρτια οργανωμένο συντακτικό του διακεκριμένου διανοητή Μιχαήλ Μπαχαράκη , που έμελλε να γνωρίσω και να εκτιμήσω βαθιά. Στα φοιτητικά μου χρόνια , συνέχισα να εξετάζω με ενδιαφέρον τον ανεξάντλητο μαγικό κόσμο της Αρχαίας ,Βυζαντινής και Νεότερης Ελλάδας, μέσα από αρχαία ελληνικά ,φιλοσοφικά και λατινικά κείμενα ,τη ρωμαϊκή και βυζαντινή ιστοριογραφία καθώς και τις εκπληκτικές περιόδους της νεοελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας και λογοτεχνίας. Από το 2000 υπηρετώ με συνέπεια και αφοσίωση την ιδιωτική εκπαίδευση . Η άριστη γνώση της αγγλικής και ιταλικής γλώσσας μου επιτρέπουν να παρακολουθώ ανελλιπώς συνέδρια και σεμινάρια ιστορίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας. Ορόσημο στην επαγγελματική και προσωπική μου εξέλιξη αποτέλεσε η συνεργασία μου με τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Με τον σύζυγό μου Ιωάννη Μ. Μπαχαράκη ,διευθυντή σπουδών από το 1997, επιστήμονα θετικού προσανατολισμού,συμπορευόμαστε σε ένα έργο ζωής ,πλαισιωμένοι από μια ομάδα επιστημόνων εκπαιδευτικών αλλά και αξιόλογων προσώπων στη διοίκηση.
Στα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ , με ακατάπαυστη δραστηριότητα που συσσωρεύει επιτυχίες, γράφουμε τη δική μας ιστορία στην εκπαίδευση και προσκαλούμε και άλλους μαθητές να εντρυφήσουν σε αυτή, βιώνοντας σε κάθε τους βήμα ‘’την εκπαίδευση στις καλύτερες στιγμές τις’’ .
Φιλεί προς τα χρηστά πας οράν: Ο καθείς αγαπά να στρέφει το βλέμμα του σε άξια έργα.

Νταντίνος Γιώργος

Μαθηματικός M.Sc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Θέρμης
Στόχος για κάθε καθηγητή είναι να μεταδώσει τη δική του αγάπη για το αντικείμενό του στους μαθητές του. Με την αναλυτική επεξήγηση, την επίλυση όλων των αποριών και την υπέρβαση των δυσκολιών ο στόχος αυτός πάντα επιτυγχάνεται, με τελική κατάληξη την επιτυχία!!!

Νταντίνος Γιώργος

Μαθηματικός M.Sc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Θέρμης
"Στόχος για κάθε καθηγητή είναι να μεταδώσει τη δική του αγάπη για το αντικείμενό του στους μαθητές του. Με την αναλυτική επεξήγηση, την επίλυση όλων των αποριών και την υπέρβαση των δυσκολιών ο στόχος αυτός πάντα επιτυγχάνεται, με τελική κατάληξη την επιτυχία!!!"

Βιογραφικό

Το πρώτο πτυχίο μου στα Μαθηματικά το πήρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2000. Συνειδητή επιλογή μου, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών όσο και μετέπειτα στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία, ήταν και είναι η βαθιά γνώση του αντικειμένου. Περαιτέρω ενίσχυση αυτής της επιλογής έγινε με την απόκτηση του Μεταπτυχιακού μου διπλώματος το έτος 2017 από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζομαι ανελλιπώς από το 2002 στον φροντιστηριακό χώρο της Θεσσαλονίκης διδάσκοντας σε μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με έμφαση τις δυο τελευταίες τάξεις του Γενικού Λυκείου. Προτεραιότητά μου είναι η ενίσχυση της μαθηματικής σκέψης των μαθητών και η άρτια προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ έχω βρει τις ιδανικές συνθήκες εργασίας, το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε η διδασκαλία των μαθηματικών να έχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Παπαζέτης Κώστας

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Θέρμης
Θα ήθελα οι μαθητές μου «ένα μονάχα να λογαριάζουν με υπερηφάνειαν· και εν τη επιτυχία και εν τη αποτυχία, την ίδιαν ακατάβλητην ανδρεία στον κόσμο να δείχνουν».

Παπαζέτης Κώστας

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Θέρμης
"Θα ήθελα οι μαθητές μου «ένα μονάχα να λογαριάζουν με υπερηφάνειαν· και εν τη επιτυχία και εν τη αποτυχία, την ίδιαν ακατάβλητην ανδρεία στον κόσμο να δείχνουν». "

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1970 στην πρωτεύουσα της σιτομάνας Θεσσαλίας και τελείωσα εκεί το 5ο Λύκειο. Είμαι πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών του ίδιου τμήματος. Διατελώ υπερήφανος πατέρας δύο πανέμορφων κοριτσιών, της Ιωάννας και της Αθηνάς, και η φιλόλογος σύζυγός μου Γεωργία-Gloria διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε ΑμΕΑ. Σπούδασα την ελληνική φιλολογία γιατί πιστεύω στο καβαφικό: «υπήρξεν το άριστον εκείνο, Ελληνικός – ιδιότητα δεν έχ’ η ανθρωπότης τιμιοτέραν». Δραστηριοποιούμαι στον χώρο της εκπαίδευσης από το 1995, ενώ από το 1999 συνεργάζομαι με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Έχω συγκεκριμένα εκπονήσει τα εξής βοηθήματα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ: Θουκυδίδη Περικλέους Επιτάφιος, Αντιγόνη Σοφοκλέους, Επίτομο Λεξικό Ρημάτων της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, Θεματολόγιο Πηγών Νεοελληνικής Ιστορίας προσανατολισμού, Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας προσανατολισμού. Για «τον καλόν αγώνα» στην τάξη ανήκω σε όσους δεν θα πουν ποτέ το ευριπίδειο «κεκαρτέρηται τἄμ᾽».

Τσελεπίδης Κωνσταντίνος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Για μένα η ιδιωτική εκπαίδευση είναι συνειδητή επιλογή και στα εκπαιδευτήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ βρήκα το ιδανικό περιβάλλον. Η φιλοσοφία, οι πρακτικές και το όραμα της διεύθυνσης μάς ωθούν να ανοίγουμε νέους δρόμους. Έχω στη διάθεσή μου όλα τα σύγχρονα μέσα για να οργανώνω και να προσαρμόζω τον τρόπο διδασκαλίας δημιουργώντας...

Τσελεπίδης Κωνσταντίνος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Για μένα η ιδιωτική εκπαίδευση είναι συνειδητή επιλογή και στα εκπαιδευτήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ βρήκα το ιδανικό περιβάλλον. Η φιλοσοφία, οι πρακτικές και το όραμα της διεύθυνσης μάς ωθούν να ανοίγουμε νέους δρόμους. Έχω στη διάθεσή μου όλα τα σύγχρονα μέσα για να οργανώνω και να προσαρμόζω τον τρόπο διδασκαλίας δημιουργώντας σχέδια μαθημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των μαθητών. Συνεργάζομαι με εξαίρετους συναδέλφους με τους οποίους ανταλλάσσουμε ιδέες και προβληματισμούς και από κοινού συγγράφουμε τα αναγνωρισμένα βοηθήματα των Εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ."

Βιογραφικό

Το γεγονός ότι είχα γονείς εκπαιδευτικούς είχε ως αποτέλεσμα από τα χρόνια του δημοτικού να έρθω σε επαφή με τον κόσμο των Θετικών Επιστημών, τους κανόνες που τον διέπουν και κυρίως τον τρόπο που αυτοί ερμηνεύονται. «Δεν έχει αξία να περιγράφεις, αν δεν γίνεσαι κατανοητός», μια φράση που θυμάμαι. Η τέχνη του επιχειρήματος, όπως συνηθίζω να λέω πλέον στους μαθητές μου. Η εισαγωγή στο Τμήμα Μαθηματικών το 1995 ήρθε ως λογική συνέχεια των αποφάσεών μου. Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε και η διαδρομή μου στην εκπαίδευση, αφού απέκτησα τους πρώτους μου μαθητές. Στη σχολή επέλεξα τομέα εξειδίκευσης την Ιστορία και Διδακτική Μαθηματικών. Με ενδιέφερε η χρονική εξέλιξη των Μαθηματικών και πώς οι ανθρώπινες ανάγκες, πρακτικές και πνευματικές, συνετέλεσαν σε αυτή. Επιπλέον ήθελα να γνωρίσω μεθόδους διδασκαλίας ξεκινώντας από αρχαίους φιλοσόφους και καταλήγοντας στους πιο σύγχρονους ερευνητές της εκπαίδευσης. Αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου συνέχισα τις σπουδές κάνοντας μεταπτυχιακό στη Διδακτική Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Δύο πολύ δημιουργικά χρόνια. Γνώρισα σπουδαίους καθηγητές και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας με χρήση εποπτικών μέσων. Καθ’ όλη τη διάρκεια των Μεταπτυχιακών Σπουδών δίδασκα σε προπτυχιακούς φοιτητές και ασχολήθηκα με την έρευνα. Καρπός του ερευνητικού μου έργου ήταν τρεις δημοσιευμένες εργασίες που παρουσίασα σε συνέδρια ερευνητών Διδακτικής Μαθηματικών σε Ελλάδα και εξωτερικό με αντικείμενο το ρόλο της συμμετρίας στη διδασκαλία των Μαθηματικών.

Καραμήτρος Θανάσης

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Επέλεξα το επάγγελμα του καθηγητή – φιλολόγου, καθώς ανέκαθεν με γοήτευε η διαλεκτική σχέση μαθητή – διδάσκοντα, η ανατροφοδότηση που προσφέρει η εκπαιδευτική διαδικασία. Επιδιώκω να μάθω στους μαθητές μου να σκέφτονται, να μελετούν, να εκφράζονται και να γράφουν ορθά. Να μην εγκλωβίζονται σε στεγανά και να αφήνουν τη...

Καραμήτρος Θανάσης

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Επέλεξα το επάγγελμα του καθηγητή – φιλολόγου, καθώς ανέκαθεν με γοήτευε η διαλεκτική σχέση μαθητή – διδάσκοντα, η ανατροφοδότηση που προσφέρει η εκπαιδευτική διαδικασία. Επιδιώκω να μάθω στους μαθητές μου να σκέφτονται, να μελετούν, να εκφράζονται και να γράφουν ορθά. Να μην εγκλωβίζονται σε στεγανά και να αφήνουν τη σκέψη ελεύθερη να δημιουργήσει."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του A.Π.Θ. και εργάζομαι από το 1992 στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ως υπεύθυνος του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας εισηγήθηκα καινοτομίες που πλέον εφαρμόζονται στη διδακτική πράξη: πρωτοποριακό υλικό (εικόνα – ήχος) για τους διαδραστικούς πίνακες. Αναλυτική βαθμολογία με επιμέρους αξιολόγηση στο περιεχόμενο (ανά παράγραφο) / δομή / έκφραση. Κωδικοί λαθών για ευκολότερη κατανόηση από τους μαθητές των αδυναμιών τους και, συνακόλουθα, τη σταδιακή βελτίωσή τους. Ασχολήθηκα με τη συγγραφή αναγνωρισμένων βοηθημάτων πανελλαδικής κυκλοφορίας: Έκθεση Έκφραση για την Α΄- Β΄- Γ΄ Λυκείου, Γλωσσικό Υπόβαθρο για το Λύκειο, (Εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ), Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας Γ΄ Λυκείου – Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας – Απαντήσεις στα Παραθέματα του σχολικού βιβλίου, (Εκδόσεις ΖΗΤΗ), Θεματικοί κύκλοι για τη Β΄ Λυκείου (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα), Νεοελληνική Γλώσσα – Λογοτεχνία (γενικός συντονιστής, έκδοση 2019-20, Εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ). Συμμετέχω σε εργαστήρια βαθμολογίας που διοργανώνονται στην Αθήνα και είμαι ενεργό μέλος, με πολλές δημοσιεύσεις, στον φιλολογικό ιστότοπο της Αγάθης Γεωργιάδου, Ρούλας Μουντάνου και Παναγιώτη Τσουκαλά. Τον ελεύθερο χρόνο που μου απομένει τον αφιερώνω στην οικογένειά μου, στον Rory, το Golden Retriever μου, και στη μεγάλη μου αγάπη, τη μουσική, ως κιθαριστής της blues – rock μπάντας Bruised Mushrooms…

Κανακούδης Γιάννης

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Θέρμης
Ως Εκθεσιολόγος έχω το ξεχωριστό προνόμιο να συναναστρέφομαι με τη νέα γενιά, να μοιράζομαι με τα παιδιά εμπειρίες, να ανταλλάσσω απόψεις, με απώτερους στόχους μου την πνευματική ωρίμασή τους, το συνδυασμό θεωρίας-πράξης και την αίσθηση ενός ενδιαφέροντος και ουσιαστικού μαθήματος.

Κανακούδης Γιάννης

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Θέρμης
"Ως Εκθεσιολόγος έχω το ξεχωριστό προνόμιο να συναναστρέφομαι με τη νέα γενιά, να μοιράζομαι με τα παιδιά εμπειρίες, να ανταλλάσσω απόψεις, με απώτερους στόχους μου την πνευματική ωρίμασή τους, το συνδυασμό θεωρίας-πράξης και την αίσθηση ενός ενδιαφέροντος και ουσιαστικού μαθήματος."

Βιογραφικό

«Τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου» διάβασα κάποτε. Πράγματι. Η γλωσσική παιδεία και η ικανότητα έκφρασης διευρύνουν ορίζοντες, ξυπνούν το πνεύμα και δημιουργούν προοπτικές. Αυτή την αντίληψη αποκόμισα από τη θητεία μου στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε μια μοναδική εποχή γλωσσικών εμπειριών και κατακτήσεων. Μ’ αυτή τη φιλοσοφία και πεπεισμένος για την αξία της γλώσσας ως εφοδίου ζωής πορεύομαι ως Εκθεσιολόγος εδώ από την αρχή της διδακτικής μου πορείας. Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αποτελεί για μένα πεδίο δημιουργίας, κίνητρο για καινοτομία κι αφορμή για αμφίδρομη επικοινωνία με τα παιδιά. Πριν λίγα χρόνια δημιούργησα το προσωπικό μου ιστολόγιο «oxynoia.blogspot.gr» με προσωπικό υλικό σε μια προσπάθεια επικοινωνίας με την ευρύτερη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ η άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους, η άρτια οργάνωση, η υψηλού επιπέδου τεχνολογική υποδομή και η διαρκής επιμόρφωση μού δίνουν τη δυνατότητα για ποιοτική και αποδοτική διδασκαλία.

Σταύρου Νικόλαος

Οικονομολόγος M.Sc. , M.Acc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Όποιος προσπαθεί, ανταμείβεται για την προσπάθειά του. Απλά χρειάζεται μερικές φορές να υπάρξει κάποιος να μας εμπνεύσει για να γίνουμε αυτό που ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε.

Σταύρου Νικόλαος

Οικονομολόγος M.Sc. , M.Acc.

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Όποιος προσπαθεί, ανταμείβεται για την προσπάθειά του. Απλά χρειάζεται μερικές φορές να υπάρξει κάποιος να μας εμπνεύσει για να γίνουμε αυτό που ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε."

Βιογραφικό

H πρώτη μου επαφή με το χώρο της εκπαίδευσης ήταν στην ηλικία των 18 ετών, έστω και σε άλλο μάθημα (τα Μαθηματικά), όταν μου ζητήθηκε να βοηθήσω την κόρη ενός οικογενειακού μας φίλου. Εκείνη η μέρα αποτέλεσε το έναυσμα της ενασχόλησής μου με τον χώρο της εκπαίδευσης. Οι προπτυχιακές μου σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Ακολούθησαν Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών στην «Τραπεζική» του Ε.Α.Π. και στη «Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Λογιστική και Πληροφοριακά Συστήματα» του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. H συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ξεκίνησε το 2009. Οι άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους, το ιδανικό – σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και το άριστο κλίμα που επικρατεί αποτελούν τα εχέγγυα για να ανθίσει η μάθηση. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον και με την πεποίθηση πως το μυστικό της επιτυχίας ενός καθηγητή είναι να μπορεί να μπει στη θέση του μαθητή, δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στο τι θα διδαχθεί αλλά και στο πώς θα διδαχθεί.

Παντούλας Κωνσταντίνος

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Επέλεξα να βεβαιώσω την πορεία της γλώσσας, της ιστορίας, της ελληνικής παράδοσης. Προτεραιότητά μου η ποιότητα σκέψεων, η μετάδοση γνώσεων, η μεταλαμπάδευση αξιών.

Παντούλας Κωνσταντίνος

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
"Επέλεξα να βεβαιώσω την πορεία της γλώσσας, της ιστορίας, της ελληνικής παράδοσης. Προτεραιότητά μου η ποιότητα σκέψεων, η μετάδοση γνώσεων, η μεταλαμπάδευση αξιών."

Βιογραφικό

Θιασώτης της γλώσσας, του λόγου και της λογικής, φιλόλογος εκ πεποιθήσεως ασχολούμαι με τη Νεοελληνική Γλώσσα εξ αγάπης και θαυμασμού. Γεννήθηκα στη Στοκχόλμη, καταγωγή ηπειρωτική και σπουδή επτανησιακή. Αποφοίτησα από το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η ενασχόλησή μου με τη Φιλολογία μού καλλιέργησε την αγάπη για τη Λογοτεχνία και τη γλωσσική έκφραση. Συμμετείχα σε γλωσσολογικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια για τη Διδακτική της Λογοτεχνίας και των Νέων Ελληνικών που διεύρυναν τα ενδιαφέροντά μου στην εργογραφία και βιογραφία λογοτεχνών. Ακολουθώντας την πεποίθησή μου «προτεραιότητα στην ποιότητα» ταυτίστηκα με το όραμα του Ιωάννη Μ. Μπαχαράκη και παραμένω συνεργάτης των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τα οποία είναι άρτια οργανωμένα και στελεχωμένα από καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Βρίσκομαι στο χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγητής και συγγραφέας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τα βιβλία μου «Νεοελληνική Γλώσσα» για το Λύκειο και «Ταξίδι λέξεων» μου δίνουν την ευκαιρία να μεταδώσω στους μαθητές κοινωνικούς προβληματισμούς, ψυχικές αξίες και πνευματικές αρετές.

Μούργκος Λεωνίδας

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
Η αγάπη προς την επιστήμη μου και την ελληνική γλώσσα, η διακαής επιθυμία μου να μεταγγίσω αυτή την αγάπη και στους μαθητές μου, αλλά και να τους σταθώ στην κοπιώδη και επώδυνη πολλές φορές πορεία τους προς τις εξετάσεις, τύχῃ ἀγαστῇ αλλά και με του Θεού τη χάρη, για...

Μούργκος Λεωνίδας

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
"Η αγάπη προς την επιστήμη μου και την ελληνική γλώσσα, η διακαής επιθυμία μου να μεταγγίσω αυτή την αγάπη και στους μαθητές μου, αλλά και να τους σταθώ στην κοπιώδη και επώδυνη πολλές φορές πορεία τους προς τις εξετάσεις, τύχῃ ἀγαστῇ αλλά και με του Θεού τη χάρη, για μια μακρά περίοδο της ζωής μου συναρμόζεται στέρεα με το παιδαγωγικό όραμα και την εκπαιδευτική ποιότητα που φέρουν ως σφραγίδα τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ανένδοτα από γεννήσεώς τους."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1967 στη Θεσσαλονίκη. Μαθητής των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ (1983-1985), είχα δάσκαλό μου τον ίδιο τον Μ.Ι. Μπαχαράκη. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1990) και κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών του ίδιου Τμήματος (1995). Από αγάπη για το παιδί εργάστηκα επί σειρά ετών σε θέσεις Διοίκησης και Ψυχαγωγίας στις παιδικές κατασκηνώσεις του Κοινωνικού Κέντρου Οικογένειας και Νεότητας (ΚΚΟΝ). Εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και εξ αρχής στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ από το 1990. Είχα την τύχη να θητεύσω από την πρώτη στιγμή πλάι στο Μ.Ι. Μπαχαράκη και ως μέλος της συγγραφικής του ομάδας και ως στενός συνεργάτης του. Είμαι συγγραφέας των παρακάτω βοηθημάτων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ:
Ανθολόγιο Αρχαίας Ελληνικής: Ελάσσονες Αττικοί Ρήτορες,
Φιλοσοφικός Λόγος, Πλάτων – Αριστοτέλης,
Ανθολογία Αρχαίας Αττικής Πεζογραφίας (μαζί με τον Μ.Ι. Μπαχαράκη),
Ασκήσεις Συντακτικού της Αρχαίας Ελληνικής,
Θέματα και Λύσεις Αρχαίων Ελληνικών, 2000-2016.
Είμαι συντονιστής της συγγραφικής ομάδας των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και επιμελητής της νέας έκδοσης των δύο τόμων της Ανθολογίας Αρχαίας Αττικής Πεζογραφίας του Μ.Ι. Μπαχαράκη. Ως επιβλέπων καθηγητής μιας ομάδας μαθητών συντόνισα και συνέγραψα μαζί τους το βιβλίο «Ο Ισοκράτης, Ο Κήρυκας του Πανελληνισμού και ο Μεγάλος Δάσκαλος», από τις εκδόσεις Γκιούρδας. Ο επόμενος συγγραφικός μου στόχος αφορά ένα νέο βιβλίο γύρω από τον απέραντο και μαγευτικό χώρο του Ρήματος της Αρχαίας Ελληνικής. Σήμερα εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ως συγγραφέας και συντονιστής της συγγραφικής ομάδας Φιλολόγων, διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών και υπεύθυνος του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών και ως στέλεχος της Ομάδας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Ως χόμπι μου έχω το πολύ διάβασμα (κυρίως αρχαίας ελληνικής και λατινικής γραμματείας), τη μουσική, τα ταξίδια και το σκάκι. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, αλλά παιδιά μου λογιάζω και τις δύο μου γλυκύτατες βαφτισιμιές.

Κούμαλας Μιχάλης

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Η Φιλολογία υπήρξε για μένα μία συνειδητή επιλογή, καθώς πάντα με γοήτευε η ενασχόληση με την ελληνική γλώσσα και η μελέτη των πολιτισμικών στοιχείων της κλασικής αρχαιότητας, τα οποία μεταλλασσόμενα στο πέρασμα των αιώνων φτάνουν να επηρεάζουν το παρόν. Η εμπειρία της διδασκαλίας στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ήρθε να προσφέρει...

Κούμαλας Μιχάλης

Φιλόλογος Μ.Phil.

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Ανατολικής Θεσσαλονίκης
"Η Φιλολογία υπήρξε για μένα μία συνειδητή επιλογή, καθώς πάντα με γοήτευε η ενασχόληση με την ελληνική γλώσσα και η μελέτη των πολιτισμικών στοιχείων της κλασικής αρχαιότητας, τα οποία μεταλλασσόμενα στο πέρασμα των αιώνων φτάνουν να επηρεάζουν το παρόν. Η εμπειρία της διδασκαλίας στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ήρθε να προσφέρει τη ζωτική δύναμη που χαρίζει η επαφή με τους νέους ανθρώπους, τα όνειρα και την ενέργειά τους, προσπαθώντας από την πλευρά μου να αποφύγω τη βεβαιότητα του απόλυτου και του αλάνθαστου."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1974. Είμαι απόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Μεσαιωνική Ελληνική Φιλολογία, οι ερευνητικές ανάγκες του οποίου περιλάμβαναν και φοίτησή μου στο Πανεπιστήμιο Κολωνίας της Γερμανίας. Έχω συμμετάσχει στο Πρόγραμμα «Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση» του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Στην ιδιωτική εκπαίδευση εργάζομαι από το 2002, εξαρχής και αδιάλειπτα στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, θεωρώντας ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός πως από τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα με εμπιστεύθηκε ο πιο ιστορικός φροντιστηριακός οργανισμός της Θεσσαλονίκης. Από το 2007 είμαι ένας από τους υπευθύνους των Ανθρωπιστικών Σπουδών των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Διδακτικά έχω εξειδικευτεί στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Λατινικών, και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, για την οποία υπήρξα και ο υπεύθυνος μαθήματος του Φροντιστηρίου κατά την περίοδο που το μάθημα αυτό αποτελούσε αντικείμενο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Έχω ασχοληθεί ενεργά με τη συγγραφή σχολικών βοηθημάτων (Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου, Ασκήσεις Γραμματικής Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Β’ – Γ΄ Λυκείου).

Καραμανίδης Θωμάς

Χημικός

Συντονιστής στο μάθημα της Χημείας
Πιστεύω ότι η φαντασία, τα όνειρα, οι στόχοι και οι προσπάθειες των μαθητών είναι ιερά και η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Νιώθω ευγνωμοσύνη που όλα αυτά τα χρόνια μου εμπιστεύθηκαν γονείς και μαθητές την προετοιμασία τους, αλλά και ικανοποίηση που βοήθησα στην κατάκτηση των στόχων τους.

Καραμανίδης Θωμάς

Χημικός

Συντονιστής στο μάθημα της Χημείας
"Πιστεύω ότι η φαντασία, τα όνειρα, οι στόχοι και οι προσπάθειες των μαθητών είναι ιερά και η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Νιώθω ευγνωμοσύνη που όλα αυτά τα χρόνια μου εμπιστεύθηκαν γονείς και μαθητές την προετοιμασία τους, αλλά και ικανοποίηση που βοήθησα στην κατάκτηση των στόχων τους."

Βιογραφικό

Διδάσκω το μάθημα της Χημείας στον φροντιστηριακό χώρο από το 1988. Έχω συνεργαστεί για την εκπόνηση συγγραφικού έργου, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο ανέλαβα την επιμέλεια και τη συγγραφή βιβλίων Χημείας για μαθητές και φοιτητές. Υπήρξα συνιδρυτής κεντρικού φροντιστηρίου στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιούμαι για δεκαετίες στην οργάνωση και διοίκηση στον τομέα της εκπαίδευσης. Εξειδικεύομαι σε Συστήματα διασφάλισης Ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών και Στοχοθεσίας.

Αυλογιάρη Αρετή

Βιολόγος, M.Sc. Μηχ. Περιβάλλοντος

Νιώθω ξεναγός των μαθητών σε μια επιστήμη συναρπαστική, συνυφασμένη με την πραγματικότητα, το παρελθόν και το μέλλον, τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, τους νόμους που διέπουν την ίδια τη ζωή. Η αμοιβή μου είναι να τους βλέπω με το χαμόγελο της επιτυχίας, έτοιμους να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι...

Αυλογιάρη Αρετή

Βιολόγος, M.Sc. Μηχ. Περιβάλλοντος

"Νιώθω ξεναγός των μαθητών σε μια επιστήμη συναρπαστική, συνυφασμένη με την πραγματικότητα, το παρελθόν και το μέλλον, τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, τους νόμους που διέπουν την ίδια τη ζωή. Η αμοιβή μου είναι να τους βλέπω με το χαμόγελο της επιτυχίας, έτοιμους να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στη ζωή. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ οι μαθητές μας ξεκινούν αυτό το σημαντικό ταξίδι, έχοντας αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια."

Βιογραφικό

Ανήκω στους τυχερούς ανθρώπους που η επιλογή πανεπιστημιακής κατεύθυνσης και σπουδών στην πρώιμη ηλικία των 17 όχι μόνο δεν με απογοήτευσε, αλλά με γεμίζει με ενθουσιασμό καθημερινά. Είμαι απόφοιτος του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και κάτοχος του MSc στη Μηχ. Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου του Newcastle-upon-Tyne. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκα από ιδρύσεως στο τμήμα CM (Construction Manager) της Εγνατίας Οδού, στον Κεντρικό Τομέα (Γρεβενά-Ασπροβάλτα) ως υπεύθυνη περιβάλλοντος με αντικείμενο τον έλεγχο τήρησης περιβαλλοντικών όρων από τους αναδόχους κατασκευής κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων π.χ. περιβαλλοντικών ατυχημάτων. Παράλληλα, ξεκινώντας από το 2000 άρχισα να εμπλέκομαι με την εκπαιδευτική διαδικασία σε φροντιστηριακό επίπεδο στο μάθημα της Βιολογίας σε όλες της τάξεις του γενικού και του επαγγελματικού Λυκείου. Στη διδαχή του μαθήματος αξιοποιώ μέσα που ενθαρρύνουν τον μαθητή, όπως μικροσκόπιο, εργαστηριακή επαφή, σχεδιασμό και παρακολούθηση πειραμάτων οικολογίας. Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά συμμετέχω στη εκπαιδευτικό δυναμικό των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και στη συγγραφική ομάδα του εγχειριδίου «Θέματα και Λύσεις, Βιολογία».

Καρατζούνη Κορίνα

Φιλόλογος Μ.Phil., Ph.D. Canditate Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης

Η αγάπη προς τη νεοελληνική γλώσσα και τα παιδιά αποτελούν το φάρο της εκπαιδευτικής μου πορείας, αταλάντευτα 20 περίπου χρόνια τώρα.

Καρατζούνη Κορίνα

Φιλόλογος Μ.Phil., Ph.D. Canditate Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης

"Η αγάπη προς τη νεοελληνική γλώσσα και τα παιδιά αποτελούν το φάρο της εκπαιδευτικής μου πορείας, αταλάντευτα 20 περίπου χρόνια τώρα."

Βιογραφικό

Η προσπάθεια μου να κατανοήσω το περιεχόμενο των άρθρων της εφημερίδας που διάβαζαν οι γονείς και τα μεγαλύτερα αδέρφια μου κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο δημοτικό και η αγορά ενός λεξικού νεοελληνικής γλώσσας από τους γονείς μου στάθηκαν αιτία να γνωρίσω καλύτερα και να αγαπήσω την ελληνική γλώσσα. Η σχέση αυτή διαρκώς δυνάμωνε και βρήκε έκφραση κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών μου σπουδών στη Φιλοσοφική του Δ.Π.Θ., από όπου αποφοίτησα το 2000. Μετά την αποφοίτησή μου ξεκίνησα να εργάζομαι ως καθηγήτρια φιλόλογος σε δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και από το 2002 εντάχθηκα στον πρωτοποριακό φροντιστηριακό οργανισμό ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, υιοθετώντας το όραμά του για εκπαιδευτική προσφορά σε κάθε μαθητή. Δεν επαναπαύτηκα στις γνώσεις που απέκτησα κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής μου φοίτησης, ακολουθώντας έμπρακτα αυτό που ζητώ προσωπικά από τους μαθητές μου: «να μη σταματούν ποτέ να προσπαθούν και να μαθαίνουν». Συνέχισα λοιπόν με ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Π.Τ.Δ.Ε. του Δ.Π.Θ. το 2008, χάρη στο οποίο εμπλούτισα τις γνώσεις μου και εκπαιδεύτηκα σε τεχνικές ανάλυσης του λόγου. Σήμερα είμαι υποψήφια διδάκτορας της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και μελετώ εκπαιδευτικά θέματα, πρακτικές και εκπαιδευτικές μεθόδους, επιδιώκοντας να υπηρετήσω περισσότερο εμπεριστατωμένα το χώρο της εκπαίδευσης, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου. Η αγάπη μου για το παιδί κάθε ηλικίας και το ενεργό ενδιαφέρον μου για θέματα πολιτιστικά με χαρακτηρίζουν ως προσωπικότητα και καθορίζουν και τις εξω-επαγγελματικές μου ενασχολήσεις. Είμαι μέλος της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης και της Ο.Μ.Ε.Π. που έμπρακτα μέσα από τις δράσεις τους αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό και το παιδί αντίστοιχα.

Αραπίδης Βασίλειος

Χημικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου παρέχουν τη δυνατότητα να μεταδίδω στους μαθητές μου τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα, καλλιεργώντας έτσι την αγάπη τους για τη Χημεία.

Αραπίδης Βασίλειος

Χημικός

Διευθυντής Σπουδών Υγείας εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου παρέχουν τη δυνατότητα να μεταδίδω στους μαθητές μου τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα, καλλιεργώντας έτσι την αγάπη τους για τη Χημεία."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχω μία πολυετή διδακτική και συγγραφική συνεργασία με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ στο γνωστικό αντικείμενο της Χημείας. Ως συγγραφέας των βιβλίων-βοηθημάτων για το μάθημα της Χημείας για όλες τις τάξεις του Λυκείου, θεωρώ ότι μας δόθηκε η εξαιρετική δυνατότητα έκδοσης αυτών, λόγω της ύπαρξης του εκδοτικού οίκου ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Με ενδιαφέρει η Χημεία τόσο στη θεωρητική της εκδοχή όσο και στην πρακτική της έκφραση. Είμαι Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, ΙSO 22000:2005 και ασχολήθηκα με την Οινολογία στο πλαίσιο προγράμματος επιμόρφωσης του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου.

Καρέογλου Κώστας

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
Η αναγνώριση της προσφοράς μας στους μαθητές που μπορεί να διατηρείται έντονα στη μνήμη τους ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια, είναι η μέγιστη ηθική ικανοποίηση για όλους μας.

Καρέογλου Κώστας

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίων Κεντρικής Θεσσαλονίκης
"Η αναγνώριση της προσφοράς μας στους μαθητές που μπορεί να διατηρείται έντονα στη μνήμη τους ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια, είναι η μέγιστη ηθική ικανοποίηση για όλους μας."

Βιογραφικό

Όταν ήρθε εκείνη η στιγμή που έπρεπε ως έφηβος να πάρω μια σημαντική απόφαση για το μέλλον μου, η επιλογή της τρίτης Δέσμης και των Ανθρωπιστικών Σπουδών ήταν αβίαστη. Η πρώτη μου επαφή με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ξεκινά πολλά χρόνια πριν, όταν ως μαθητής σε Λύκειο της επαρχίας είχα επιλέξει για την προετοιμασία ενόψει των εξετάσεων το απαράμιλλο Συντακτικό των Εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ αλλά και το Θεμέλιο στην Έκθεση Ιδεών. Κάποια χρόνια αργότερα και μετά την αποφοίτηση μου από τη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ., ξεκίνησα την πορεία μου ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Από το 2006 εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, σ’ έναν εκπαιδευτικό οργανισμό στον οποίο γνώρισα εξαιρετικούς συναδέλφους και ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει και στηρίζει το όραμα ενός εκπαιδευτικού. Διδάσκω το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σε όλες τις τάξεις συμμετέχοντας στη συγγραφή αναγνωρισμένων βοηθημάτων πανελλαδικής κυκλοφορίας. Η αδιάλειπτη προσπάθεια και η καθημερινή επαφή με τον ανεξάντλητο πλούτο του αρχαίου ελληνικού λόγου, που καθημερινά ανακαλύπτουμε, κάνει το έργο μας πραγματικά ξεχωριστό και κρύβει μια ιδιαίτερη γοητεία, η οποία κορυφώνεται όταν οι γνώσεις αυτές μεταλαμπαδεύονται σε νέα παιδιά με στόχους και φιλοδοξίες.

Μπαχαράκη Δήμητρα

Φιλόλογος MA

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Συχνά με ρωτάνε: «Δεν είναι βαρετή η δουλειά του εκπαιδευτικού; Δεν είναι δύσκολο κάθε χρόνο να διδάσκετε τα ίδια πράγματα;» Ειλικρινά, μερικές φορές, είναι! Είναι όμως αμφίδρομη η διαδικασία της μάθησης, προκλητική και γοητευτική, και αυτό που κάνει κάθε μάθημα διαφορετικό είναι η ενέργεια και ο ενθουσιασμός των παιδιών·...

Μπαχαράκη Δήμητρα

Φιλόλογος MA

Διεύθυνση Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Συχνά με ρωτάνε: «Δεν είναι βαρετή η δουλειά του εκπαιδευτικού; Δεν είναι δύσκολο κάθε χρόνο να διδάσκετε τα ίδια πράγματα;» Ειλικρινά, μερικές φορές, είναι! Είναι όμως αμφίδρομη η διαδικασία της μάθησης, προκλητική και γοητευτική, και αυτό που κάνει κάθε μάθημα διαφορετικό είναι η ενέργεια και ο ενθουσιασμός των παιδιών· είναι οι απαιτήσεις τους που σε κάνουν να εξελίσσεσαι συνεχώς, οι ανάγκες τους που σε προκαλούν να οργανώσεις καλύτερα το υλικό σου, οι προσδοκίες τους που σε θέτουν σε συνεχή εγρήγορση και καθημερινή αυτοκριτική· είναι ακόμα οι ανασφάλειές τους που διεγείρουν και τις δικές σου ανασφάλειες, οι ερωτήσεις τους που σε ξαφνιάζουν ακόμα και μετά από διάστημα μεγαλύτερο από μία εικοσαετία μέσα στις αίθουσες, τα όνειρά τους που καλείσαι να στηρίξεις με σεβασμό, ειλικρίνεια, υπομονή, φαντασία και πολλή αγάπη."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1970. Το ενδιαφέρον μου για την Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης με οδήγησε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., από όπου αποφοίτησα το 1994. Ακολούθησαν Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex (U.K.) πάνω στην Ιστορία και τη Θεωρία της Μοντέρνας Τέχνης. Εργάζομαι ως φιλόλογος στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ από το 1995 και είμαι συντονίστρια του μαθήματος των Λατινικών και της Κοινωνιολογίας. Απόρροια της πολύχρονης ενασχόλησής μου με το μάθημα των Λατινικών αποτελούν τα βιβλία-βοηθήματα στον αντίστοιχο αντικείμενο που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι ουσιαστικά μεγάλωσα μέσα στο φροντιστήριο: αρχικά ως παιδί βλέποντας τους γονείς μου να επιδιώκουν τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς τους στόχους, έπειτα ως μαθήτρια της 3ης δέσμης αντλώντας από τους καθηγητές μου τη χαρά της διαδικασίας της μάθησης και στη συνέχεια ως καθηγήτρια προσπαθώντας να βρω τους κατάλληλους τρόπους, για να προσεγγίσω και να ενεργοποιήσω τους μαθητές μου, να τους προετοιμάσω γνωστικά και ψυχολογικά σε μια πιεστική περίοδο της ζωής τους.

Σταματόγιαννης Ιωάννης

Οικονομολόγος M.B.A., M.Sc. Finance

Η προσφορά μου στους μαθητές του Φροντιστηρίου ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είναι να μάθουν και να αγαπήσουν την επιστήμη της Οικονομίας. Να καταλάβουν ότι είναι μια απλή διαδικασία μάθησης και να συνειδητοποιήσουν το κοινωνικό και προσωπικό όφελος που μπορεί να έχουν μέσα από τις γνώσεις και την επαγγελματική ενασχόληση με το αντικείμενο...

Σταματόγιαννης Ιωάννης

Οικονομολόγος M.B.A., M.Sc. Finance

"Η προσφορά μου στους μαθητές του Φροντιστηρίου ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είναι να μάθουν και να αγαπήσουν την επιστήμη της Οικονομίας. Να καταλάβουν ότι είναι μια απλή διαδικασία μάθησης και να συνειδητοποιήσουν το κοινωνικό και προσωπικό όφελος που μπορεί να έχουν μέσα από τις γνώσεις και την επαγγελματική ενασχόληση με το αντικείμενο αυτό μετά τις σπουδές τους."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Β. Εύβοια. Στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσα τις σχολικές μου υποχρεώσεις και παράλληλα προετοιμάστηκα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πέτυχα να εισαχθώ στη σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από όπου αποφοίτησα ως Οικονομολόγος το 2005. Η επιλογή της Οικονομικής κατεύθυνσης για τις σπουδές μου ήταν συνειδητή. Έγινε πιστεύοντας ακράδαντα ότι η Οικονομία είναι η δύναμη που θέτει σε κίνηση τη λειτουργία της κοινωνίας και η βαθύτερη κατανόησή της μπορεί να προσφέρει εφόδια σημαντικά τόσο για την προσωπική καλλιέργεια όσο και για την επαγγελματική αποκατάσταση. Με την αποφοίτηση μου έγινα μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος παρακολουθώντας τις δράσεις του και την εξέλιξη της οικονομικής επιστήμης. Η προσωπική μου θέληση για εμβάθυνση και εξειδίκευση στα οικονομικά με οδήγησε στο πρώτο μου μεταπτυχιακό τίτλο με αντικείμενο την Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) με εξειδίκευση τα Χρηματοοικονομικά (Finance). Πιστεύοντας προσωπικά στην αξία του ανθρώπινου παράγοντα για την επιτυχία και την ευημερία τόσο της κοινωνίας όσο και των επιχειρήσεων, ολοκληρώνω και το δεύτερο μου μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού (MBA – HR). Εκτός όμως από τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα, είμαι ευτυχής επειδή η επαγγελματική και διδακτική πορεία μου συνδέεται με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Η δημιουργική επαφή με τους μαθητές μέσα σε ένα άριστο και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για την καταβολή κάθε προσπάθειας προκειμένου οι υποψήφιοι να γευτούν το χαμόγελο της επιτυχίας.

Σταμάτης Γιάννης

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Η πολυετής παρουσία μου στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ανταποκρίνεται πλήρως στο όραμά μου να εργαστώ μαζί με νέους ανθρώπους που θέλουν να μοχθήσουν και να επιτύχουν, ταυτόχρονα όμως και να συνεργαστώ με έγκριτους συναδέλφους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης που διαπνέονται από ανάλογες αντιλήψεις για την εκπαίδευση.

Σταμάτης Γιάννης

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Η πολυετής παρουσία μου στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ανταποκρίνεται πλήρως στο όραμά μου να εργαστώ μαζί με νέους ανθρώπους που θέλουν να μοχθήσουν και να επιτύχουν, ταυτόχρονα όμως και να συνεργαστώ με έγκριτους συναδέλφους υψηλής επιστημονικής κατάρτισης που διαπνέονται από ανάλογες αντιλήψεις για την εκπαίδευση."

Βιογραφικό

Η σχεδόν έμφυτη αγάπη για την Ιστορία και η γοητεία που μου άσκησε εξαρχής ο αρχαιοελληνικός λόγος, τα πρότυπα από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον και οι εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί που με ανέλαβαν στα σχολικά μου χρόνια, έστρεψαν το ενδιαφέρον μου προς τις ανθρωπιστικές σπουδές.  Είχα την τύχη να σπουδάσω στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, και να εντρυφήσω στην εξαιρετικά σημαντική και μακραίωνη πολιτισμική κληρονομιά του νησιού, με τη σπουδαία παραγωγή στην ιστορία, την πολιτική θεωρία, τη λογοτεχνία και τη γενικότερη λόγια παράδοση. Αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη διδασκαλία, διότι ποτέ δε λησμόνησα την εντύπωση που μου προξένησε ένα δοκίμιο του Ευάγγελου Παπανούτσου για το ρόλο του δασκάλου, που διάβασα όταν ήμουν κι εγώ μαθητής: «Αδύνατο να φανταστεί κανείς πόσο δύσκολο, σχεδόν υπεράνθρωπο είναι αυτό που του ζητούμε (του δασκάλου), να συνθλίψει μέσα του το χρόνο, να γερνάει φυσιολογικά, και όμως να μένει νέος στην ψυχή για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στα αισθήματα, στις σκέψεις, στις επιθυμίες του νέου ανθρώπου που θα διαπαιδαγωγήσει».

Ταρούση Αλκέτα

Χημικός M.Sc., Ph.D.

Ένας καλός εκπαιδευτικός πρέπει να αγαπά αυτό που κάνει, να έχει μεταδοτικότητα, να εμπνέει και να εμπνέεται από τα παιδιά. Στην αγάπη για τη δουλειά μου συνηγορεί ο ιδιαίτερα φιλικός χώρος του Φροντιστηρίου που απαρτίζεται από καταρτισμένους επιστήμονες, οι οποίοι καθοδηγούν σωστά και στηρίζουν μαθητές και αλλήλους. Και μην...

Ταρούση Αλκέτα

Χημικός M.Sc., Ph.D.

"Ένας καλός εκπαιδευτικός πρέπει να αγαπά αυτό που κάνει, να έχει μεταδοτικότητα, να εμπνέει και να εμπνέεται από τα παιδιά. Στην αγάπη για τη δουλειά μου συνηγορεί ο ιδιαίτερα φιλικός χώρος του Φροντιστηρίου που απαρτίζεται από καταρτισμένους επιστήμονες, οι οποίοι καθοδηγούν σωστά και στηρίζουν μαθητές και αλλήλους. Και μην ξεχνάτε: «Η Χημεία είναι χρώματα, ενθουσιασμός, μα πάνω απ’ όλα ένας κόσμος που οδηγεί τη φαντασία ανοίγοντας ορίζοντες στη λογική»!"

Βιογραφικό

Κάθε άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση ανεξάρτητα και πριν από κάθε εμπειρία του. Ανακαλύπτοντας πως η δική μου κλίση βρίσκεται στο χώρο των Θετικών Επιστημών, σπούδασα στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι σπουδές μου στη Χημεία συνεχίστηκαν και μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών. Έλαβα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης καθώς και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Ανόργανη Χημεία με υποτροφία. Η σχέση μου με την έρευνα παραμένει κομμάτι αναπόσπαστο της ζωής μου με επιδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, από όπου έχουν προκύψει πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 30 συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια. Η επικουρική διδασκαλία στην ανώτατη εκπαίδευση στα εργαστήρια Ανόργανης Χημείας συντέλεσε στο να αγαπήσω ακόμη περισσότερο το αντικείμενο της διδασκαλίας και ταυτόχρονα ενδυνάμωσε αυτή την έμφυτη τάση. Εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου το ιδεώδες περιβάλλον και η ευχάριστη μαθητεία αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχία των μαθητών μας.

Τάτσης Βασίλης

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Πέρα από τη μετάδοση γνώσεων στους μαθητές, νιώθω πως συμμετέχω στην προσπάθεια και στην αγωνία τους και με σύμμαχο την εμπειρία επιχειρώ να τους αποδείξω ότι δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μακρόχρονης, ίσως επίπονης, αλλά σίγουρα γοητευτικής πορείας. Και εγώ ο ίδιος όμως, καθώς συναναστρέφομαι με...

Τάτσης Βασίλης

Φιλόλογος

Διευθυντής Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Πέρα από τη μετάδοση γνώσεων στους μαθητές, νιώθω πως συμμετέχω στην προσπάθεια και στην αγωνία τους και με σύμμαχο την εμπειρία επιχειρώ να τους αποδείξω ότι δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μακρόχρονης, ίσως επίπονης, αλλά σίγουρα γοητευτικής πορείας. Και εγώ ο ίδιος όμως, καθώς συναναστρέφομαι με το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, αισθάνομαι πως ανανεώνομαι."

Βιογραφικό

Η πρώτη μου συνειδητή επαφή με τις κλασικές σπουδές ήταν κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο Κλασικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης. Τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση την ολοκλήρωσα στο 1ο Λύκειο Άνω Τούμπας (σημερινό 27ο Λύκειο Θεσσαλονίκης). Το 1998 άρχισαν οι σπουδές μου στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, τις οποίες ολοκλήρωσα το 2003. Έπειτα παρακολούθησα σεμινάρια ειδικής αγωγής, μαθησιακών δυσκολιών και διαταραχών στο ΠΑ.ΜΑΚ. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, των οποίων υπήρξα και μαθητής, ξεκίνησε το 2005. Εκτός από το βιοπορισμό, ήθελα να ακολουθήσω ένα επάγγελμα το οποίο να μου καλύπτει περισσότερες ανάγκες· να διαθέτει επικοινωνία, δημιουργικότητα και να έχει αμφίδρομο χαρακτήρα. Ομολογώ, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ότι το επάγγελμα του καθηγητή, χωρίς να ήταν η πρώτη μου επιλογή, αποδείχθηκε η πιο σωστή και ότι ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα μου. Διδάσκω τα μαθήματα των Λατινικών και της Κοινωνιολογίας και συμμετέχω στις συγγραφικές ομάδες των αντίστοιχων αντικειμένων.

Τσαπανίδης Ηλίας

Φυσικός M.Sc.

Μετά από αρκετά χρονιά στην ιδιωτική εκπαίδευση, στις αίθουσες του φροντιστηρίου και μέσα από την καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τα παιδιά, ζω το δικό μου όνειρο! Το μάθημα της Φυσικής και η διδασκαλία της, με την εμβάθυνση και τον σχολιασμό των φαινομένων μέσω των θεωριών, μεθοδολογιών και ασκήσεων,...

Τσαπανίδης Ηλίας

Φυσικός M.Sc.

"Μετά από αρκετά χρονιά στην ιδιωτική εκπαίδευση, στις αίθουσες του φροντιστηρίου και μέσα από την καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τα παιδιά, ζω το δικό μου όνειρο! Το μάθημα της Φυσικής και η διδασκαλία της, με την εμβάθυνση και τον σχολιασμό των φαινομένων μέσω των θεωριών, μεθοδολογιών και ασκήσεων, είναι η αγαπημένη καθημερινή μου πρόκληση. Ελπίζω να μεταλαμπαδεύω αυτή τη χαρά και έμπνευση στους νέους μαθητές και να τους βοηθώ ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα δικά τους όνειρα."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα στη Θεσσαλονίκη. Το όνειρο να γίνω εκπαιδευτικός άρχισε να γίνεται συνειδητό από τα σχολικά χρόνια. Η εμπειρία της διδασκαλίας μαζί με την κλίση προς τις θετικές επιστήμες με οδήγησαν στο να σπουδάσω Φυσική και στη συνέχεια να συνεχίσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Μετεωρολογία και την Κλιματολογία. Δηλαδή σε επιστήμες που συνδυάζουν και μπορούν να ερμηνεύσουν τα φαινόμενα που συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας. Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ προσφέρουν αφειδώλευτα τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι μαθητές τον κόσμο των θετικών επιστημών.

Σίσκας Χρήστος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Αυτό που προσπαθώ είναι να παρουσιάσω στους μαθητές μου, όσο γίνεται πιο απλά, αλλά σε καμία περίπτωση απλοϊκά, τις μαθηματικές έννοιες. Αυτό που μου αρέσει στην επιστήμη των Μαθηματικών είναι πως η προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος σε οδηγεί σε νέα προβλήματα πιο όμορφα από το αρχικό.

Σίσκας Χρήστος

Μαθηματικός

Διευθυντής Θετικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Αυτό που προσπαθώ είναι να παρουσιάσω στους μαθητές μου, όσο γίνεται πιο απλά, αλλά σε καμία περίπτωση απλοϊκά, τις μαθηματικές έννοιες. Αυτό που μου αρέσει στην επιστήμη των Μαθηματικών είναι πως η προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος σε οδηγεί σε νέα προβλήματα πιο όμορφα από το αρχικό."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Μαθηματικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου άρχισα να ασκώ το επάγγελμα του καθηγητή στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Από τα πρώτα μου βήματα στο συγκεκριμένο χώρο στάθηκα αρκετά τυχερός, αφού τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, ένας από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, μου έδειξε εμπιστοσύνη. Κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού μου βίου, παράλληλα με τη διδασκαλία, συμμετείχα στη συγγραφή 13 εκπαιδευτικών βοηθημάτων για τους μαθητές του Λυκείου, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους εκδοτικούς οίκους (εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, Ελληνοεκδοτική). Παράλληλα με την εργασία μου, από το 2015 συμμετέχω ως ενεργό μέλος στην lisari_team, μια πανελλαδική ομάδα μαθηματικών με ανήσυχο πνεύμα.

Κουρής Στέλιος

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
Το επάγγελμα του καθηγητή αποτέλεσε την επιλογή μου λόγω της προσφοράς γνώσης και της παράλληλης συνολικής υποστήριξης στους μαθητές οι οποίοι προσπαθούν να χαράξουν την πορεία τους στη ζωή.

Κουρής Στέλιος

Φιλόλογος

Υπεύθυνος Ανθρωπιστικών Σπουδών εκπαιδευτηρίου Δυτικής Θεσσαλονίκης
"Το επάγγελμα του καθηγητή αποτέλεσε την επιλογή μου λόγω της προσφοράς γνώσης και της παράλληλης συνολικής υποστήριξης στους μαθητές οι οποίοι προσπαθούν να χαράξουν την πορεία τους στη ζωή."

Βιογραφικό

Μέσα από συνεχείς προβληματισμούς και αναζητήσεις αποφάσισα στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου να διεκδικήσω μια θέση σε κάποιο τμήμα Φιλολογίας των ΑΕΙ. Το 1997 επέλεξα να ακολουθήσω το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και να προσπαθήσω να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου στους μαθητές που βρίσκονται σ΄ ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της ζωής τους. Η εκπαίδευση, αναμφισβήτητα, είναι μια συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων και μια αέναη προσπάθεια επίτευξης της γνώσης. Έχοντας διδάξει σχεδόν όλα τα φιλολογικά μαθήματα, τα τελευταία χρόνια έχω εστιάσει στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας. Από τη μία, η τέχνη του λόγου και η προσπάθεια να φέρει κάποιος τον μαθητή σε επαφή με τη γλώσσα σε ιδιαίτερα «περίεργους» καιρούς και από την άλλη η Ιστορία, μια παιδική αγάπη τόσο ταλαιπωρημένη στα πλαίσια του εκπαιδευτικού -και κυρίως εξεταστικού συστήματος- της εποχής μας. Από το 2008 εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. H ελευθερία και η ανεξαρτησία που παρέχεται στον εκπαιδευτικό ώστε να επιτελέσει με επιτυχία τους στόχους της εκπαιδευτικής διαδικασίας θεωρώ ότι είναι ο βασικός άξονας της αποτελεσματικότητας αυτής της συνεργασίας. Οι άριστες υποδομές σε συνδυασμό με την ουσιαστική συνδρομή της γραμματειακής υποστήριξης επιτρέπουν στον εκπαιδευτικό να συνδράμει τους μαθητές στην τόσο σημαντική προσπάθεια που θα αποτελέσει την αφετηρία της μελλοντικής τους ζωής.

Κυζάκης Χρήστος

Φιλόλογος MA

Η ελληνική γλώσσα με την αξεπέραστη γοητεία που ασκεί μου δίνει την αφορμή μέσα στην τάξη να διαλεχθώ με τα παιδιά με πλούσιο και επίκαιρο λόγο, να ανταλλάξουμε σκέψεις και επιχειρήματα και να βγούμε αμφότεροι κεκαθαρμένοι από τα νάματα αυτής της διαδικασίας.

Κυζάκης Χρήστος

Φιλόλογος MA

"Η ελληνική γλώσσα με την αξεπέραστη γοητεία που ασκεί μου δίνει την αφορμή μέσα στην τάξη να διαλεχθώ με τα παιδιά με πλούσιο και επίκαιρο λόγο, να ανταλλάξουμε σκέψεις και επιχειρήματα και να βγούμε αμφότεροι κεκαθαρμένοι από τα νάματα αυτής της διαδικασίας."

Βιογραφικό

Είμαι Απόφοιτος του Φιλολογικού Τμήματος Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής με ειδίκευση στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων. Εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 1990. Με τα Φροντιστήρια – Εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ συνεργάζομαι από την ίδια χρονιά με ειδίκευση στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων Ελληνικών. Είμαι συγγραφέας αναγνωρισμένου βοηθήματος πανελλαδικής κυκλοφορίας (Θεμέλιο στην Έκθεση – Έκφραση για την Α΄- Β΄- Γ΄ Λυκείου).

Τσαμπάκαλος Σπύρος

Φιλόλογος

Θέλω οι μαθητές μου να μάθουν να διαβάζουν, να κατανοούν και να απαντούν σε ό,τι τους ζητείται. Πρακτικά πράγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις.

Τσαμπάκαλος Σπύρος

Φιλόλογος

"Θέλω οι μαθητές μου να μάθουν να διαβάζουν, να κατανοούν και να απαντούν σε ό,τι τους ζητείται. Πρακτικά πράγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Ιστορικού Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Με τα Φροντιστήρια – Εκδόσεις Μπαχαράκη συνεργάζομαι από το 1996 με ειδίκευση στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας. Είμαι συγγραφέας αναγνωρισμένων βοηθημάτων πανελλαδικής κυκλοφορίας (Θεμέλιο στην Έκθεση Έκφραση Α΄- Β΄- Γ΄ Λυκείου, εκδόσεις Μπαχαράκη, Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας Γ’ Λυκείου, εκδόσεις Μπαχαράκη).

Σύγγελης Κωνσταντίνος

Φιλόλογος Μ.Phil., Candidate Ph.D.

Τα ίδια τα παιδιά και η διάθεση προσφοράς από εμάς σε αυτά δίνουν το οξυγόνο για να αποδώσουμε. Θεωρώ ότι διαφορετικά είναι δύσκολο να εργαστεί κάποιος σωστά στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Σύγγελης Κωνσταντίνος

Φιλόλογος Μ.Phil., Candidate Ph.D.

"Τα ίδια τα παιδιά και η διάθεση προσφοράς από εμάς σε αυτά δίνουν το οξυγόνο για να αποδώσουμε. Θεωρώ ότι διαφορετικά είναι δύσκολο να εργαστεί κάποιος σωστά στο χώρο της Εκπαίδευσης."

Βιογραφικό

Από τα παιδικά μου χρόνια με γοητεύει η λογοτεχνία, η ιστορία, ό,τι είχε σχέση με την παράδοση και τη γλώσσα μας, τόσο την αρχαία όσο και τη νέα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τόσο το βασικό πτυχίο όσο και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια εκπονώ τη διδακτορική μου διατριβή ως Υποψήφιος Διδάκτωρ Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είμαι μέλος επιστημονικής ομάδας που έχει αναλάβει ερευνητικό Πρόγραμμα Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το 1995 διδάσκω ως καθηγητής ελληνικής φιλολογίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μπόρεσα να συνδυάσω την αγάπη για τη διδασκαλία με την επιστημονική έρευνα της φιλολογίας. Η υψηλού επιπέδου οργάνωση, τα σύγχρονα μέσα διδασκαλίας, το άριστο κλίμα μεταξύ των συναδέλφων δίνουν το κίνητρο να προσφέρουμε στα παιδιά αυτό που αγαπάμε.

Γαλατάς Γιώργος

Φιλόλογος

Χρωστώ στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ τη γνώση, τη διδακτική εμπειρία, τις ευκαιρίες και φυσικά τις υπέροχες αναμνήσεις.

Γαλατάς Γιώργος

Φιλόλογος

"Χρωστώ στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ τη γνώση, τη διδακτική εμπειρία, τις ευκαιρίες και φυσικά τις υπέροχες αναμνήσεις."

Βιογραφικό

Γεννημένος το 1966 στην Αθήνα ολοκλήρωσα τις βασικές σπουδές στο Πρότυπο Κλασικό Λύκειο Αθηνών και στη συνέχεια φοίτησα στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ στο τμήμα Φιλολογίας με ειδίκευση στις Κλασικές σπουδές. Μετά την αποφοίτησή μου εργάζομαι σταθερά στον ιδιωτικό χώρο της εκπαίδευσης διδάσκοντας κατεξοχήν μαθήματα της ειδικότητάς μου.
Προερχόμενος από την Αθήνα η Θεσσαλονίκη υπήρξε η δεύτερη πατρίδα μου. Πρώτα μου πρόσφερε τις σπουδές μου στο καλύτερο Πανεπιστήμιο των Κλασικών σπουδών κι έπειτα τον πρώτο μου κι έκτοτε σταθερό εργασιακό χώρο, τα «Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ». Αυτά μου άνοιξαν την πόρτα τους όντας άπειρος στα πρώτα χρόνια και στα 20 και πλέον χρόνια που εργάζομαι σε αυτά, μου δίδαξαν τον τρόπο να γίνω αληθινός δάσκαλος και ολοκληρωμένος επιστήμονας στο χώρο μου. Πέρα από τη διδασκαλία μου έδωσαν και την ευκαιρία να δοκιμαστώ και στο συγγραφικό χώρο με τη συμμετοχή μου στην έκδοση βοηθητικών συγγραμμάτων.

Διαμαντή Κατερίνα

Οικονομολόγος

Στόχος του εκπαιδευτικού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να σκέφτονται, να προβληματίζονται, χωρίς να δέχονται αβίαστα όσα τους παρουσιάζονται, δημιουργώντας τη δική τους ματιά στα πράγματα. Αρωγός σε αυτό είναι η αγάπη για τη μάθηση και η αξιοποίησή της ως εργαλείο στην πορεία της ζωής τους.

Διαμαντή Κατερίνα

Οικονομολόγος

"Στόχος του εκπαιδευτικού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να σκέφτονται, να προβληματίζονται, χωρίς να δέχονται αβίαστα όσα τους παρουσιάζονται, δημιουργώντας τη δική τους ματιά στα πράγματα. Αρωγός σε αυτό είναι η αγάπη για τη μάθηση και η αξιοποίησή της ως εργαλείο στην πορεία της ζωής τους."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκα στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ορμώμενη από την αγάπη μου για τη διδασκαλία. Παράλληλα, η επιμόρφωσή μου σχετίζεται με τη διδασκαλία της Οικονομικής Επιστήμης, καθώς και με την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Επιθυμία μου είναι να μεταδώσω στα παιδιά την αγάπη μου για την Οικονομική Επιστήμη με απλό και κατανοητό τρόπο. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, που συνδυάζουν το φιλικό περιβάλλον με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στις μεθόδους διδασκαλίας, μου έχει δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω τον στόχο μου.

Παζαράς Πάνος

Μαθηματικός

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
Πιστεύω πως οι μαθητές μου αντιλαμβάνονται την αγωνία και την προσπάθεια μου ως δασκάλου. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου τα χαμόγελά τους και τα θετικά σχόλια, που και μετά από πολλά χρόνια διδασκαλίας, με γοητεύουν και με συγκινούν ιδιαίτερα.

Παζαράς Πάνος

Μαθηματικός

Διευθυντής Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής εκπαιδευτηρίου Καλαμαριάς
"Πιστεύω πως οι μαθητές μου αντιλαμβάνονται την αγωνία και την προσπάθεια μου ως δασκάλου. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου τα χαμόγελά τους και τα θετικά σχόλια, που και μετά από πολλά χρόνια διδασκαλίας, με γοητεύουν και με συγκινούν ιδιαίτερα."

Βιογραφικό

Από τις μικρές τάξεις του γυμνασίου συνειδητοποίησα την αγάπη μου για το μάθημα των μαθηματικών. Σπούδασα στο Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκω Μαθηματικά για περισσότερο από 30 χρόνια. Η διαδικασία του να μεταφέρω τις γνώσεις μου στα παιδιά και να τα βοηθώ να λύσουν τις απορίες τους με γοήτευε. Από το 2002 εργάζομαι σταθερά στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Η άρτια οργάνωση του Φροντιστηρίου και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους κατέστησαν αφενός ευχάριστη τη διδακτική διαδικασία και αφετέρου εφικτή τη μακροχρόνια παρουσία μου στο Φροντιστήριο.

Δασκάλου Εύα

Φιλόλογος

Ήδη από την εφηβική ηλικία μου ήξερα ότι αυτό που θα με κάνει ευτυχισμένη είναι η προσφορά και η μετάδοση γνώσεων σε νέα παιδιά που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους, τα οποία προσεγγίζω με αγάπη, σεβασμό και απεριόριστη κατανόηση. Ο πλούτος και η ομορφιά της αρχαίας ελληνικής γλώσσας...

Δασκάλου Εύα

Φιλόλογος

"Ήδη από την εφηβική ηλικία μου ήξερα ότι αυτό που θα με κάνει ευτυχισμένη είναι η προσφορά και η μετάδοση γνώσεων σε νέα παιδιά που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους, τα οποία προσεγγίζω με αγάπη, σεβασμό και απεριόριστη κατανόηση. Ο πλούτος και η ομορφιά της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με μαγεύουν και αποτελούν για μένα πρόκληση να θέλω να τα μεταδώσω στη νέα γενιά."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Α.Π.Θ., στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας κατά τα έτη 1985-1989, και πήρα ειδίκευση στην Ιστορία. Στη συνέχεια παρακολούθησα διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Βυζαντινή Ιστορία. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα ξεκίνησε το 1990 σε κεντρικό φροντιστήριο της Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας το αδίδακτο των Αρχαίων Ελληνικών, συντακτικό και γραμματική της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Το 2006 εντάσσομαι στο δυναμικό των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου συνεργάζομαι με έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές και εξαιρετικούς ανθρώπους, με κοινό και απώτερο σκοπό να βοηθήσουμε νέα παιδιά να εκπληρώσουν τους στόχους τους και να σπουδάσουν αυτό που ονειρεύονται. Την επιστημονική μου κατάρτιση ενδυνάμωσε η συμμετοχή μου σε σεμινάρια με θέμα «Κίνητρα και Δημιουργική Διδασκαλία» και «Ψηφιακή Διδασκαλία». Έχω συγγράψει βοήθημα πανελλαδικής κυκλοφορίας (Θεματογραφία Αρχαίων Ελληνικών Γ’ Λυκείου) και συμμετείχα στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Θέματα και Λύσεις Πανελλαδικών και Επαναληπτικών Εξετάσεων στα Αρχαία Ελληνικά – Αδίδακτο κείμενο» των εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

Καμψιάδης Τριαντάφυλλος

Φιλόλογος M.Sc.

Η γοητεία του επαγγέλματος του καθηγητή νομίζω συνοψίζεται στα 3 Π: Προαίρεση: θετική διάθεση απέναντι σε κάθε πρόκληση (διδακτική και όχι μόνο). Προσπάθεια: διαρκής αγώνας για την επίτευξη κάθε στόχου. Πίστη: τελικά θα τα καταφέρουμε.

Καμψιάδης Τριαντάφυλλος

Φιλόλογος M.Sc.

"Η γοητεία του επαγγέλματος του καθηγητή νομίζω συνοψίζεται στα 3 Π: Προαίρεση: θετική διάθεση απέναντι σε κάθε πρόκληση (διδακτική και όχι μόνο). Προσπάθεια: διαρκής αγώνας για την επίτευξη κάθε στόχου. Πίστη: τελικά θα τα καταφέρουμε."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο τμήμα φιλολογίας του Α.Π.Θ. στον τομέα κλασικών σπουδών. Μετά την αποφοίτησή μου εντάχθηκα στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα των κλασικών σπουδών του Α.Π.Θ. Ταυτόχρονα με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές παρακολούθησα σεμινάρια πάνω στις νέες μεθόδους βιωματικής διδασκαλίας και ένταξης μαθητών με διάφορες μαθησιακές δυσκολίες στο σχολικό περιβάλλον. Συμμετέχω στη διοργάνωση της σειράς διεθνών συνεδρίων για τις σύγχρονες τάσεις στην κλασική φιλολογία (Trends in Classics) κι εργάζομαι ως καθηγητής στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, που αποτελούν μια στιβαρή εκπαιδευτική παρουσία, στήριγμα των μαθητών και ορμητήριο στην ανοδική τους πορεία.

Αναστασοπούλου Αρετή

Φιλόλογος

Έχοντας ωριμάσει πνευματικά και γνωστικά στο πλαίσιο της διδακτικής πράξης των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, θεωρώ βασικό εκπαιδευτικό μου γνώμονα πως ο καλός δάσκαλος δεν φροντίζει να μεταλαμπαδεύει μόνο γνώσεις αλλά κινητοποιεί το νου, την ψυχή και το σώμα του για να αποδώσει με ενθουσιασμό και με ευφάνταστο τρόπο γνώσεις που...

Αναστασοπούλου Αρετή

Φιλόλογος

"Έχοντας ωριμάσει πνευματικά και γνωστικά στο πλαίσιο της διδακτικής πράξης των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, θεωρώ βασικό εκπαιδευτικό μου γνώμονα πως ο καλός δάσκαλος δεν φροντίζει να μεταλαμπαδεύει μόνο γνώσεις αλλά κινητοποιεί το νου, την ψυχή και το σώμα του για να αποδώσει με ενθουσιασμό και με ευφάνταστο τρόπο γνώσεις που απαιτούν κόπο, επιμονή και ώρες μελέτης."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1977 στην Κόρινθο. Είμαι απόφοιτη του Φιλοσοφικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και εργάζομαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2000. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, ένας χώρος όπου τα όνειρα όλων των μαθητών γίνονται πράξη, ξεκίνησε από το 2003. Διδάσκω κυρίως τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας. Είμαι ένας από τους συγγραφείς του αναγνωρισμένου βοηθήματος πανελλαδικής κυκλοφορίας Φιλοσοφικός Λόγος για τη Γ΄ Λυκείου των εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

Θεριουδάκης Γιώργος

Μαθηματικός

Πιστεύω βαθιά ότι οι μαθητές μας είναι οι καλύτεροί μας δάσκαλοι, ότι δίνουν στην ψυχή μας πολύ περισσότερα από την ικανοποίηση που νιώθουμε, όταν βλέπουμε να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό τους το χαμόγελο που μεταφράζεται σε κατανόηση μιας δύσκολης άσκησης Άλγεβρας ή Γεωμετρίας. Η ικανοποίηση αυτή είναι ένα από τα...

Θεριουδάκης Γιώργος

Μαθηματικός

"Πιστεύω βαθιά ότι οι μαθητές μας είναι οι καλύτεροί μας δάσκαλοι, ότι δίνουν στην ψυχή μας πολύ περισσότερα από την ικανοποίηση που νιώθουμε, όταν βλέπουμε να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό τους το χαμόγελο που μεταφράζεται σε κατανόηση μιας δύσκολης άσκησης Άλγεβρας ή Γεωμετρίας. Η ικανοποίηση αυτή είναι ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσουμε ως εκπαιδευτικοί, και συγκρίνεται μόνο με τη χαρά της τελικής επιτυχίας που αισθανόμαστε μαζί με τους μαθητές στο πέρας της προσπάθειάς τους!"

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών, από όπου και αποφοίτησα το 1998. Με τη διδασκαλία των Μαθηματικών ξεκίνησα ήδη να ασχολούμαι από πρωτοετής φοιτητής. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ξεκίνησε το 2003 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε ένα κλίμα αγαστής συνεργασίας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τους μαθητές μας. Σήμερα η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και μας έχει δώσει πολλά και χρήσιμα εργαλεία για τη διδασκαλία μέσα στην τάξη. Αυτό που μένει όμως πάντα αναλλοίωτο είναι η ουσία του επαγγέλματός μας: η διαρκής επαφή με νέα παιδιά, δηλαδή με ανθρώπους που βρίσκονται ίσως στην καλύτερη, πιο «ζωντανή» περίοδο της ζωής τους. Αυτή η επαφή είναι που με κάνει να αισθάνομαι ευτυχής που επέλεξα το επάγγελμα αυτό.

Βέικου Έφη

Φιλόλογος

Η επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος βασίστηκε στην αγάπη που είχα πάντα για τη λογοτεχνία και την ελληνική γλώσσα. Μου δίνει τη δυνατότητα μέσω της διδασκαλίας των Νέων και των Αρχαίων Ελληνικών να μεταδίδω στα παιδιά γνώσεις σημαντικές για τη ζωή τους. Επειδή όμως εξίσου σημαντική για τη ζωή τους...

Βέικου Έφη

Φιλόλογος

"Η επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος βασίστηκε στην αγάπη που είχα πάντα για τη λογοτεχνία και την ελληνική γλώσσα. Μου δίνει τη δυνατότητα μέσω της διδασκαλίας των Νέων και των Αρχαίων Ελληνικών να μεταδίδω στα παιδιά γνώσεις σημαντικές για τη ζωή τους. Επειδή όμως εξίσου σημαντική για τη ζωή τους είναι και η επιτυχία τους στις εξετάσεις, γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια, με γνώμονα τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους, αγωνίζομαι μαζί τους για την επίτευξη των στόχων τους. "

Βιογραφικό

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στοχεύοντας πάντα στη συνεχή επιμόρφωσή μου, έχω συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές ημερίδες και έχω ολοκληρώσει κύκλους σεμιναρίων, με πιο πρόσφατο αυτό της Ειδικής Αγωγής. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της πολυετούς συνεργασίας μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχω σε συγγραφικές ομάδες ως επιστημονική συνεργάτης αναγνωρισμένων βοηθημάτων πανελλαδικής κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα, με τη σοφία της εμπειρίας τους τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ συμμετείχαν ως οργανισμός σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με θέμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Δόθηκε σε εμάς η δυνατότητα να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αξιοποιώντας την τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κωνσταντινίδης Δημήτριος

Μαθηματικός

Επέλεξα το επάγγελμα του εκπαιδευτικού γιατί μου αρέσει να μετακενώνω τις γνώσεις μου στα παιδιά και να αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς τους. Αυτό που με γοητεύει στην επιστήμη των Μαθηματικών είναι ο διαφορετικός τρόπος σκέψης και η «τετράγωνη» λογική που την χαρακτηρίζει.

Κωνσταντινίδης Δημήτριος

Μαθηματικός

"Επέλεξα το επάγγελμα του εκπαιδευτικού γιατί μου αρέσει να μετακενώνω τις γνώσεις μου στα παιδιά και να αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς τους. Αυτό που με γοητεύει στην επιστήμη των Μαθηματικών είναι ο διαφορετικός τρόπος σκέψης και η «τετράγωνη» λογική που την χαρακτηρίζει. "

Βιογραφικό

Είμαι καθηγητής Μαθηματικών. Έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι ως μαθηματικός στον ιδιωτικό τομέα από το 2011. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ διδάσκω Άλγεβρα, Γεωμετρία και Μαθηματικά Προσανατολισμού σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε στον εκπαιδευτικό μας οργανισμό, όπως είναι οι διαδραστικοί πίνακες, μου δίνουν τη δυνατότητα να δώσω μια διαφορετική διάσταση στη διδασκαλία των μαθηματικών, η οποία μέσω της εικόνας γίνεται και πιο ενδιαφέρουσα για τους μαθητές. Η εκπαιδευτική στήριξη που λαμβάνουν οι μαθητές στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είναι άρτια μέσω της συστηματοποιημένης διδασκαλίας και της βιβλιογραφίας.

Καρατελίδου Λίτσα

Φιλόλογος

Το να γίνω εκπαιδευτικός - φιλόλογος ήταν μία επιθυμία που γεννήθηκε σε μικρή ηλικία. Η υλοποίησή της μου εξασφαλίζει τη δυνατότητα να συμβάλλω μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία στην πνευματική καλλιέργεια και στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών μου.

Καρατελίδου Λίτσα

Φιλόλογος

"Το να γίνω εκπαιδευτικός - φιλόλογος ήταν μία επιθυμία που γεννήθηκε σε μικρή ηλικία. Η υλοποίησή της μου εξασφαλίζει τη δυνατότητα να συμβάλλω μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία στην πνευματική καλλιέργεια και στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών μου."

Βιογραφικό

Η πορεία μου στον χώρο της εκπαίδευσης ξεκίνησε από το 1994 χρόνια, με την αποφοίτησή μου από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Νεοελληνική γλώσσα. Η επιστημονική μου κατάρτιση συνεχίστηκε με προγράμματα επιμόρφωσης και σεμινάρια με θέμα «Δημιουργική Διδασκαλία», «Ψηφιακή Διδασκαλία» και με γνώσεις της γερμανικής γλώσσας και υπολογιστών. Παράλληλα, ασκούσα το επάγγελμά μου σε διάφορους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Ωστόσο, η επαγγελματική μου καριέρα πήρε νέα δυναμική τροπή με την συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Το ανθρώπινο πρόσωπο, η ποιοτική δουλειά, η αγαστή συνεργασία, το οικογενειακό περιβάλλον και οι άριστες – φιλικές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων και του Διευθυντή Σπουδών  κ. Ι. Μ. Μπαχαράκη χαρακτηρίζουν τον εκπαιδευτικό οργανισμό των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, στοιχεία που αποτελούν αφορμές δημιουργικότητας και αποδοτικότητας.

Βαγγελογιάννης Ιωάννης

Φυσικός

Είναι πρόκληση κάθε φορά να παρουσιάζω στους μαθητές μου με τον καλύτερο τρόπο νέα γνώση και νέες μεθοδολογίες. Οι θετικές επιστήμες και η τεχνολογία είναι τα δύο μεγάλα στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού. Μέσω αυτών μπορεί κάποιος να ανοίξει ένα επιπλέον παράθυρο στην κατανόηση αυτού του κόσμου.

Βαγγελογιάννης Ιωάννης

Φυσικός

"Είναι πρόκληση κάθε φορά να παρουσιάζω στους μαθητές μου με τον καλύτερο τρόπο νέα γνώση και νέες μεθοδολογίες. Οι θετικές επιστήμες και η τεχνολογία είναι τα δύο μεγάλα στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού. Μέσω αυτών μπορεί κάποιος να ανοίξει ένα επιπλέον παράθυρο στην κατανόηση αυτού του κόσμου."

Βιογραφικό

Η αγάπη μου καθώς και η κλίση μου προς τις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία γενικότερα με οδήγησαν στα έδρανα του Φυσικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Την τεχνολογία την υπηρέτησα για 12 συνεχή χρόνια, από τη θέση του τεχνικού Διευθυντή στο Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (νυν Κέντρο Διάδοσης Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ), όπου μεταξύ άλλων σχεδίαζα διαδραστικές διατάξεις, που παρουσίαζαν φαινόμενα φυσικής στο κοινό. Στις θετικές επιστήμες αφιέρωσα ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου πορείας από τη μεριά του δασκάλου, είτε σε δημόσια ΙΕΚ είτε από τη θέση του καθηγητή σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ως καθηγητή των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, μέσα από μια μακρόπνοη συνεργασία, μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω χιλιάδες μαθητές να πετύχουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Το επάγγελμα του δασκάλου φυσικής αλλά και της επιστήμης των ηλεκτρονικών υπολογιστών με βοήθησε να καταλάβω και να εξελίξω το ταλέντο μου στη μετάδοση νέας γνώσης στους μαθητές μου.

Τσαγγαλλίδου Αμαλία

Φιλόλογος

Η αγάπη για τη γλώσσα και η γοητεία του αρχαίου ελληνικού λόγου με οδήγησαν στην επιλογή της επιστήμης μου. Από την άλλη ήταν έντονη η επιθυμία να μεταλαμπαδεύσω τα αρχαία ελληνικά ιδεώδη στη νέα γενιά, βοηθώντας παράλληλα τους μαθητές να χρησιμοποιούν σωστά τη γλώσσα και να επιτύχουν το πρώτο...

Τσαγγαλλίδου Αμαλία

Φιλόλογος

"Η αγάπη για τη γλώσσα και η γοητεία του αρχαίου ελληνικού λόγου με οδήγησαν στην επιλογή της επιστήμης μου. Από την άλλη ήταν έντονη η επιθυμία να μεταλαμπαδεύσω τα αρχαία ελληνικά ιδεώδη στη νέα γενιά, βοηθώντας παράλληλα τους μαθητές να χρησιμοποιούν σωστά τη γλώσσα και να επιτύχουν το πρώτο μεγάλο βήμα τους στη ζωή."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτη της ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί. Σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα αποφοίτησα από το Τμήμα Φιλολογίας με ειδίκευση στις κλασικές σπουδές. Συμμετείχα στην ομάδα έρευνας του καθηγητή Κριαρά για τη δημιουργία του Λεξικού της Βυζαντινής γλώσσας. Έχω επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια για μαθησιακές δυσκολίες και ειδικότερα για τη δυσλεξία. Εδώ και 26 χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια) και ιδιαίτερα στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας. Από το 2007 συνεργάζομαι με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, ολοκληρώνοντας έναν σημαντικό κύκλο ζωής, αφού είχα την τύχη να ξεκινήσω ως μαθήτρια από τον ίδιο χώρο, στον οποίο τώρα εργάζομαι ως καθηγήτρια.

Ρογκότης Ζαχαρίας

Φιλόλογος ΜΑ, Ph.D.

Η καθημερινή επαφή με νέους ανθρώπους και τα όνειρά τους αποτελεί για μένα μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, δημιουργικότητας και θετικής ενέργειας.

Ρογκότης Ζαχαρίας

Φιλόλογος ΜΑ, Ph.D.

"Η καθημερινή επαφή με νέους ανθρώπους και τα όνειρά τους αποτελεί για μένα μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, δημιουργικότητας και θετικής ενέργειας."

Βιογραφικό

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήθελα να γίνω δάσκαλος. Μεγαλώνοντας και γνωρίζοντας τη μαγεία του κλασικού πολιτισμού, κατάλαβα ότι η αρχαία γλώσσα και λογοτεχνία θα ήταν για μένα το ιδανικό “όχημα” για την επαγγελματική είσοδό μου στην εκπαίδευση. Τη χρονιά των Πανελλαδικών, θυμάμαι, καθηγητές και φίλοι με παρακινούσαν να δηλώσω περισσότερες σχολές (με πρώτη τη Νομική), αλλά στο μηχανογραφικό μου υπήρχε μόνο μία επιλογή, η Φιλολογία Θεσσαλονίκης (που τότε μάλιστα απαιτούσε περισσότερα μόρια από τη Νομική!), την οποία ολοκλήρωσα (με ειδίκευση Κλασική) το 1996. Η αγάπη μου για το λόγο και τη σκέψη του Θουκυδίδη με οδήγησε στην ακαδημαϊκή έρευνα, την οποία για πολλά χρόνια συνδύασα με τη διδασκαλία. Μετά την ολοκλήρωση του δίχρονου μεταπτυχιακού προγράμματος στο Α.Π.Θ., η αλλαγή της χιλιετηρίδας με βρήκε στο Πανεπιστήμιο UCL στο Λονδίνο, όπου εκπόνησα διδακτορική διατριβή με θέμα τη διακειμενική σχέση του Θουκυδίδη με τον Ηρόδοτο, μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε στον τόμο Brill’s Companion to Thucydides. Για τα 15 επόμενα χρόνια εργάστηκα σε δύο ιδιωτικά κολλέγια στο κέντρο του Λονδίνου, στα οποία -παράλληλα με τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων- ειδικεύτηκα στην ψυχολογική και συμπεριφορική υποστήριξη των μαθητών. Μετά από 20 περίπου χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας έντονα “οδυσσειακός” νόστος σε συνδυασμό με την επιθυμία μου να μεταλαμπαδεύσω όσο μπορώ στη χώρα μου την πολύτιμη εμπειρία του εξωτερικού, με οδήγησε στο προσωπικό μου Brexit και στον επαναπατρισμό. Είναι μεγάλη η χαρά μου που η επιστροφή μου συνδέθηκε με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, στα οποία  βρήκα  γρήγορα μια καινούρια επαγγελματική “οικογένεια”, με φιλοσοφία, οργάνωση και όραμα πραγματικά διεθνών προδιαγραφών.

Τούνη Ιωάννα

Φιλόλογος

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που αναπτύσσεται ο ανθρώπινος λόγος γύρω από διαχρονικά ζητήματα. Έτσι, η διδασκαλία των αρχαίων κειμένων συμβάλλει στην κατανόηση της ανθρώπινης ιστορίας και ενισχύει την πίστη μας σε πανανθρώπινες αξίες.

Τούνη Ιωάννα

Φιλόλογος

"Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που αναπτύσσεται ο ανθρώπινος λόγος γύρω από διαχρονικά ζητήματα. Έτσι, η διδασκαλία των αρχαίων κειμένων συμβάλλει στην κατανόηση της ανθρώπινης ιστορίας και ενισχύει την πίστη μας σε πανανθρώπινες αξίες."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησα στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής με κατεύθυνση Φιλοσοφίας, τα έτη 1997-2001. Από τον Αύγουστο του 2008 εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και διδάσκω Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά. Το αντικείμενο της δουλειάς μου είναι αναμφισβήτητα μοναδικό και ο χώρος των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ εξαιρετικών προδιαγραφών. Γι` αυτό και στόχος μου είναι να βοηθήσω τους μαθητές μου να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν σωστά τα διαχρονικά αρχαία κείμενα. Είναι επίσης σπουδαίο που συνεργάζομαι με νέους ανθρώπους γεμάτους με αισιοδοξία, ελπίδα, αγωνιστικότητα και επιμονή για όσα ονειρεύονται. Μεγάλη είναι η ευθύνη του εκπαιδευτικού, αλλά ακόμη σπουδαιότερη είναι η επιβράβευση μέσα από την επιτυχία των μαθητών του!

Χατζημόσχου Θανάσης

Βιολόγος M.Sc., Ph.D.

Πόσο ξεχωριστό θα ήταν οι μαθητές μου να με θυμούνται ως τον δάσκαλο που πίστεψε σε αυτούς… γιατί το όνειρο ξεκινά τις περισσότερες φορές με έναν δάσκαλο που πιστεύει σε σένα.

Χατζημόσχου Θανάσης

Βιολόγος M.Sc., Ph.D.

"Πόσο ξεχωριστό θα ήταν οι μαθητές μου να με θυμούνται ως τον δάσκαλο που πίστεψε σε αυτούς… γιατί το όνειρο ξεκινά τις περισσότερες φορές με έναν δάσκαλο που πιστεύει σε σένα."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας (Leicester University, UK) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εφαρμοσμένη Βιομοριακή Τεχνολογία (Nottingham University, UK) και στην Εφαρμοσμένη Μοριακή Βιολογία και Γενετική (Α.Π.Θ.). Το 2016 αναγορεύτηκα διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Μοριακή Βιολογία – Ανοσολογία και τo 2018 βραβεύθηκα από την Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. για την προσφορά μου. Παράλληλα, εργάζομαι για πολλά χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Από το 2008 είμαι συντονιστής της επιτροπής θεμάτων της ΟΕΦΕ για το μάθημα της Βιολογίας και ταυτόχρονα ομιλητής σε σεμινάρια διδακτικής του συγκεκριμένου μαθήματος. Έχω πολυετή συνεργασία με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ διδάσκοντας το μάθημα της Βιολογίας και προετοιμάζοντας τους μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Έχω συγγράψει αναγνωρισμένα βοηθήματα πανελλαδικής κυκλοφορίας και είμαι από τους  πρώτους καθηγητές που χρησιμοποίησα διαδραστικούς πίνακες στην διδασκαλία της Βιολογίας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα με την διδασκαλία μετέχω ως βασικό μέλος στην ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., η οποία απολαμβάνει διεθνή αναγνώριση, έχοντας να παρουσιάσω πλήθος δημοσιεύσεων και ομιλιών σε παγκόσμια συνέδρια Ιατρικής και Βιολογίας.

Γκανιάς Γεώργιος

Φυσικός M.Sc.

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού με συνάρπαζε από μικρή ηλικία, καθώς θαύμαζα τους ανθρώπους με πολλές γνώσεις στις επιστήμες. Βρίσκω συναρπαστικό να μεταδίδω γνώσεις στους μαθητές και να τους εμπνέω, έτσι ώστε να εκπληρώσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους μέσα από συνεχή και επίμονη προσπάθεια. Επέλεξα τη Φυσική γιατί...

Γκανιάς Γεώργιος

Φυσικός M.Sc.

"Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού με συνάρπαζε από μικρή ηλικία, καθώς θαύμαζα τους ανθρώπους με πολλές γνώσεις στις επιστήμες. Βρίσκω συναρπαστικό να μεταδίδω γνώσεις στους μαθητές και να τους εμπνέω, έτσι ώστε να εκπληρώσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους μέσα από συνεχή και επίμονη προσπάθεια. Επέλεξα τη Φυσική γιατί εξηγεί τους μηχανισμούς με τους οποίους λειτουργεί ο κόσμος μας και προσπαθεί να δώσει απάντηση στις απορίες των ανθρώπων και μέσα από τις εφαρμογές της κάνει καλύτερη τη ζωή μας."

Βιογραφικό

Είμαι Φυσικός με μεταπτυχιακό στη Φυσική των Υλικών. Αποφοίτησα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης το απέκτησα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία. Παράλληλα, έλαβα επιμόρφωση στη γνώση και χρήση υπολογιστών, την οποία αξιοποιώ ως διδακτικό εργαλείο στο εκπαιδευτικό μου έργο. Ξεκίνησα να εργάζομαι στο χώρο της μέσης εκπαίδευσης το 2005. Στα χρόνια που πέρασαν έχω διδάξει μεγάλο πλήθος μαθητών σε σχολεία (πρόσθετη διδακτική στήριξη), φροντιστήρια και ιδιαίτερα, έχοντας πολύ καλές σχέσεις με γονείς και μαθητές. Ως εκπαιδευτικός των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ διδάσκω Φυσική, Χημεία και Μαθήματα Ειδικότητας ΕΠΑΛ που είναι εφαρμογές της Φυσικής. Στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε να εμπλουτίσω το διδακτικό μου έργο.

Τσιανίκα Κωνσταντίνα

Φιλόλογος

Αυτό που περισσότερο με γοητεύει και με βοηθάει να συνεχίζω με αγάπη το εκπαιδευτικό μου έργο είναι η επιθυμία μου να βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους μας. Να στέκομαι δίπλα τους ως παρατηρητής, άξια βοηθός, δασκάλα, συμπαραστάτης στον δύσκολο,...

Τσιανίκα Κωνσταντίνα

Φιλόλογος

"Αυτό που περισσότερο με γοητεύει και με βοηθάει να συνεχίζω με αγάπη το εκπαιδευτικό μου έργο είναι η επιθυμία μου να βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους μας. Να στέκομαι δίπλα τους ως παρατηρητής, άξια βοηθός, δασκάλα, συμπαραστάτης στον δύσκολο, αλλά και τόσο γοητευτικό δρόμο προς τη γνώση και την πραγματοποίηση των ονείρων τους."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Επέλεξα τη Φιλολογία από τη μεγάλη μου αγάπη προς τα αρχαία ελληνικά, την υπέροχη αυτή γλώσσα που ζωντανή ως σήμερα συνεχίζει να παράγει άφθονη αναγνωστική εμπειρία. Μετά την αποφοίτησή μου άρχισα να εργάζομαι σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Εργάζομαι από το 2009 στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Με την άρτια υποδομή τους και τη στήριξη που προσφέρουν, παρέχουν στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα μιας άριστης συνεργασίας, για να επιτελέσουν το όμορφο, αλλά και δύσκολο αυτό έργο τους. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας συμμετείχα στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Θέματα και Λύσεις Πανελλήνιων και Επαναληπτικών Εξετάσεων του Αδίδακτου κειμένου των Αρχαίων Ελληνικών» των Εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

Πλακίδου Αγγελική

Φιλόλογος

Επέλεξα τη σχολή Φιλολογίας και το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, γιατί δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να παιδεύεται με κάτι άλλο!

Πλακίδου Αγγελική

Φιλόλογος

"Επέλεξα τη σχολή Φιλολογίας και το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, γιατί δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να παιδεύεται με κάτι άλλο!"

Βιογραφικό

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση Κλασικών Σπουδών. Από την αποφοίτησή μου εργάζομαι συνεχώς στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ταυτόχρονα προσπαθώ να επιμορφώνομαι, παρακολουθώντας σεμινάρια που αφορούν το διδακτικό μου έργο. Εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ με αντικείμενα το αδίδακτο κείμενο, τη γραμματική και το συντακτικό των Αρχαίων Ελληνικών. Εδώ η ψυχολογική και μαθησιακή στήριξη παρέχονται στον μαθητή αδιάλειπτα. Στόχος μου είναι να απλοποιήσω και να μεταφέρω στους μαθητές μου με τρόπο συστηματικό και βατό τα φαινόμενα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αλλά και την ομορφιά της και την άρρηκτη σύνδεσή της με τη νέα ελληνική.

Μάλαμας Παναγιώτης

Φιλόλογος

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, επιθυμούσα να διδάξω. Θεωρώ ότι η μεταδοτικότητα, η οργανωτικότητα και η εμπειρία ενός καθηγητή μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στον αγώνα των μαθητών, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Καθηγητής από το 1993, χαίρομαι αφάνταστα που έχω δει χιλιάδες μαθητές μου να...

Μάλαμας Παναγιώτης

Φιλόλογος

"Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, επιθυμούσα να διδάξω. Θεωρώ ότι η μεταδοτικότητα, η οργανωτικότητα και η εμπειρία ενός καθηγητή μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στον αγώνα των μαθητών, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Καθηγητής από το 1993, χαίρομαι αφάνταστα που έχω δει χιλιάδες μαθητές μου να έχουν βρει τον δρόμο τους στη ζωή, νιώθοντας ότι έβαλα κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι σ' αυτό. Αυτός είναι κι ο πιο σημαντικός λόγος που ασκώ αυτό το επάγγελμα."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Τομέα Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. Υπήρξα ο ίδιος μαθητής του αείμνηστου Μιχαήλ Μπαχαράκη, ενός εμπνευσμένου εκπαιδευτικού και διακεκριμένου συγγραφέα, θαύμαζα τον τρόπο μετάδοσης της γνώσης αλλά και συγγραφής πρωτοποριακών συγγραμμάτων. Διδάσκω από το καλοκαίρι του 1993. Έχω ασχοληθεί κυρίως με τη διδασκαλία του αδίδακτου κειμένου στα Αρχαία Ελληνικά, της Γραμματικής, του Συντακτικού, καθώς και των Λατινικών και της Ιστορίας, πάντα σε επίπεδο  Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

Μπασούρη Ελένη

Φιλόλογος

Η αγάπη για το λόγο αποτέλεσε το έναυσμα της φιλολογικής μου πορείας. Στόχος μου η αυτενέργεια των μαθητών, η ενδυνάμωση της σκέψης και της διαφορετικότητας.

Μπασούρη Ελένη

Φιλόλογος

"Η αγάπη για το λόγο αποτέλεσε το έναυσμα της φιλολογικής μου πορείας. Στόχος μου η αυτενέργεια των μαθητών, η ενδυνάμωση της σκέψης και της διαφορετικότητας."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η φιλολογία υπήρξε για μένα συνειδητή επιλογή. Αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ακολούθησα την ειδίκευση της Μεσαιωνικής και Νεότερης Φιλολογίας. Η γνωριμία με την επιστήμη διεύρυνε τα γνωστικά μου ενδιαφέροντα, φοιτώντας στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Τέχνης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχα σε σεμινάρια και συνέδρια για τη Διδακτική Αρχαίων και Νέων Ελληνικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μετεκπαιδεύτηκα στην ειδική αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρακινούμενη από την αγάπη μου για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, θέλοντας να συμβάλλω στην ισότιμη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση. Από το 2000 βρίσκομαι στο χώρο της εκπαίδευσης. Η πολυετής συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τον μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό οργανισμό της πόλης μας, μου έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσω την αγάπη μου για την επιστήμη και να ασχοληθώ με τη διδασκαλία του αντικειμένου που αγαπώ και τη συγγραφή βοηθημάτων για το Λύκειο.

Παπαδριανός Αδριανός

Φιλόλογος

Η Εκπαίδευση είναι η ζωή μου, η επιτυχία μονόδρομος, η επαφή με τους μαθητές η ολοκλήρωσή μου. Αφουγκράζομαι τις ανάγκες τους, αισθάνομαι απύθμενη ικανοποίηση να τους μεταλαμπαδεύω γνώσεις και να αλληλεπιδρούμε.

Παπαδριανός Αδριανός

Φιλόλογος

"Η Εκπαίδευση είναι η ζωή μου, η επιτυχία μονόδρομος, η επαφή με τους μαθητές η ολοκλήρωσή μου. Αφουγκράζομαι τις ανάγκες τους, αισθάνομαι απύθμενη ικανοποίηση να τους μεταλαμπαδεύω γνώσεις και να αλληλεπιδρούμε."

Βιογραφικό

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Εργάζομαι άοκνα για πολλά χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στον φροντιστηριακό χώρο, ενώ στο παρελθόν δίδαξα σε ιδιωτικό σχολείο, σε δημόσιο ΙΕΚ, στην Ενισχυτική Διδασκαλία καθώς και σε επιστημονικό ίδρυμα. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τα οποία πρωταγωνιστούν στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης μας, διδάσκω από το 2004 έχοντας εξειδικευτεί στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Έκθεση) αναπτύσσοντας παράλληλα συγγραφική δραστηριότητα.

Καλανταρίδου Δέσποινα

Φιλόλογος

Ασκώ το επάγγελμα της φιλολόγου με απεριόριστη αγάπη και σεβασμό προς τη μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας. Δεν δέχομαι πως τα αρχαία είναι μία νεκρή γλώσσα, γιατί απλά κάθε φορά που ακούω συζητήσεις για μιγαδικούς αριθμούς, ταλαντώσεις σωμάτων και κρούσεις κυμάτων, εγώ σκέφτομαι το μείγνυμι, το τάλαντον, το κρούω, δασείες...

Καλανταρίδου Δέσποινα

Φιλόλογος

"Ασκώ το επάγγελμα της φιλολόγου με απεριόριστη αγάπη και σεβασμό προς τη μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας. Δεν δέχομαι πως τα αρχαία είναι μία νεκρή γλώσσα, γιατί απλά κάθε φορά που ακούω συζητήσεις για μιγαδικούς αριθμούς, ταλαντώσεις σωμάτων και κρούσεις κυμάτων, εγώ σκέφτομαι το μείγνυμι, το τάλαντον, το κρούω, δασείες και περισπωμένες. "

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στις Νεοελληνικές Σπουδές. Το επάγγελμα της φιλολόγου υπήρξε παιδικό όνειρο, ως εκ τούτου οι σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας ήταν η πρώτη μου επιλογή. Η αγάπη μου για το αντικείμενο των σπουδών μου σε συνδυασμό με το πάθος μου για τη διδασκαλία αποτελούν κίνητρο για να βελτιώνομαι συνεχώς. Μελετώ με ζήλο, συμμετέχω σε επιμορφώσεις και σεμινάρια, αποκτώ καθημερινά μοναδικές διδακτικές εμπειρίες, εξοικειώνομαι με τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, αφουγκράζομαι τους μαθητές μου. Το 2010 ξεκίνησε η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, οι αξιόλογοι συνάδελφοι και το γνήσιο ενδιαφέρον της Διοίκησης αποτέλεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία μιας πολύ καλής επαγγελματικής σχέσης. Μέσα από αυτή τη συνεργασία καταφέρνω να αναδεικνύω τη δουλειά μου και να ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ, τα παιδιά και τη διδασκαλία.

Μαλής Γιώργος

Χημικός

"Η χημεία ξεκινάει από τα άστρα" σύμφωνα με τον κορυφαίο χημικό Πίτερ Άτκινς. Στόχος μου η μετάδοση της αγάπης μου για την επιστήμη της Χημείας και της μαγείας που κρύβει στους μαθητές μου, βοηθώντας τους παράλληλα να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θα συναντήσουν για να φτάσουν στα άστρα.

Μαλής Γιώργος

Χημικός

""Η χημεία ξεκινάει από τα άστρα" σύμφωνα με τον κορυφαίο χημικό Πίτερ Άτκινς. Στόχος μου η μετάδοση της αγάπης μου για την επιστήμη της Χημείας και της μαγείας που κρύβει στους μαθητές μου, βοηθώντας τους παράλληλα να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θα συναντήσουν για να φτάσουν στα άστρα."

Βιογραφικό

Η αγάπη μου για την εξερεύνηση και την κατανόηση του κόσμου από μικρή ηλικία με ώθησαν στην επιστήμη της χημείας και συγκεκριμένα, στις σπουδές μου στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έπειτα από τη συνεργασία μου με την ιδιότητα του επισκέπτη – ερευνητή στο Τμήμα Χημείας και Τεχνολογίας Φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, συνεχίζω την έρευνα μέσω του Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Ανόργανη Βιολογική Χημεία. Ο χώρος της εκπαίδευσης με γοήτευε πάντα, και ακόμα και κατά την διάρκεια των σπουδών μου είχα εργαστεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού έχουν δώσει την δυνατότητα να συνεχίσω αυτό που αγαπώ, την μεταλαμπάδευση της επιστήμης της Χημείας σε ακόμα περισσότερους μαθητές, σε ένα άριστο περιβάλλον με τη βοήθεια της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας.

Σκερλετοπούλου Ντίνα

Φιλόλογος

Είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση το να πάρεις από το χέρι τα παιδιά αυτής της ηλικίας, να τα κάνεις να σ’ εμπιστευτούν για να τους καθοδηγήσεις. Να αγκαλιάσουν και να κατακτήσουν τη γνώση που τους προσφέρεις. Στο τέλος να αφήνεις το χέρι για να πετάξουν με τα δικά τους πια...

Σκερλετοπούλου Ντίνα

Φιλόλογος

"Είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση το να πάρεις από το χέρι τα παιδιά αυτής της ηλικίας, να τα κάνεις να σ’ εμπιστευτούν για να τους καθοδηγήσεις. Να αγκαλιάσουν και να κατακτήσουν τη γνώση που τους προσφέρεις. Στο τέλος να αφήνεις το χέρι για να πετάξουν με τα δικά τους πια φτερά στο όνειρό τους, στο οποίο κι εσύ έβαλες το λιθαράκι σου! Και, βέβαια, για μένα θα είναι πάντα οδηγός στη σχέση μου με τους μαθητές, τα λόγια του Πλούταρχου: «Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει.»"

Βιογραφικό

Η σχέση μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, από τότε που ήμουν μαθήτρια. Ως υποψήφια επέλεξα τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και είχα την τύχη να μαθητεύσω δίπλα σε εξαιρετικούς καθηγητές, που αποτελούν για μένα μέχρι σήμερα πρότυπο δασκάλου. Έχοντας αποφοιτήσει από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων, επέστρεψα στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ως καθηγήτρια και μέχρι σήμερα εργάζομαι στον συγκεκριμένο οργανισμό. Η οικειότητα που είχα με τον χώρο, η άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους (κάποιοι από τους οποίους υπήρξαν και καθηγητές μου), καθώς και η εμπιστοσύνη που δόθηκε από τη διεύθυνση στο πρόσωπό μου με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή να μπορώ να δουλεύω με χαρά και ενθουσιασμό και μου έδωσε το κίνητρο, αλλά και τις ευκαιρίες να εξελίσσομαι για να ανταποκρίνομαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στις πιο μεγάλες απαιτήσεις. Νιώθω πολύ τυχερή με το επάγγελμα που ασκώ. Αγαπώ το αντικείμενό μου, την αρχαία ελληνική γραμματεία που είναι μια αστείρευτη πηγή γνώσης, και αγαπώ τα παιδιά που είναι η προσωποποίηση της χαράς, της αισιοδοξίας και της θετικής ενέργειας.

Σαμαρά Στέλλα

Φιλόλογος

Η κινητήριος δύναμη που με ώθησε στην επιλογή αυτού του επαγγέλματος ήταν η αγάπη μου για τις κλασικές σπουδές και η διάθεση προσφοράς στον άνθρωπο. Ειδικότερα, μέσα από τη μελέτη της αρχαίας αλλά και της νέας ελληνικής γλώσσας οραματίζομαι να διαμορφώσω νέους με ιδανικά, υψηλούς στόχους και να συμβάλω...

Σαμαρά Στέλλα

Φιλόλογος

"Η κινητήριος δύναμη που με ώθησε στην επιλογή αυτού του επαγγέλματος ήταν η αγάπη μου για τις κλασικές σπουδές και η διάθεση προσφοράς στον άνθρωπο. Ειδικότερα, μέσα από τη μελέτη της αρχαίας αλλά και της νέας ελληνικής γλώσσας οραματίζομαι να διαμορφώσω νέους με ιδανικά, υψηλούς στόχους και να συμβάλω στην πραγματοποίηση των ονείρων τους."

Βιογραφικό

Πραγματοποίησα τις σπουδές μου στη Φιλοσοφική Σχολή των Ιωαννίνων στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Με το πέρας των σπουδών μου ανέπτυξα ενεργή φροντιστηριακή δραστηριότητα στην περιοχή του Ευόσμου και της Σταυρούπολης ως καθηγήτρια και μετέπειτα ως ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου. Έτσι είχα τη δυνατότητα να αποκτήσω πείρα ώστε να συμβάλω στην υλοποίηση των στόχων των μαθητών της ευρύτερης περιοχής. Η διδακτική μου ικανότητα, η ευσυνειδησία και η υπευθυνότητα είναι στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητά μου και με έχουν αναδείξει στον εκπαιδευτικό οργανισμό ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας βιώνω μια πολύ καλή σχέση με τους συνεργάτες μου, σ’ ένα φιλικό περιβάλλον με άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς.

Παπαλεξάτου Σταυρούλα

Φιλόλογος MA

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τις ανθρωπιστικές επιστήμες, καθώς έχουν ως κέντρο του ενδιαφέροντός τους τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, μέσα από τη διδασκαλία λογοτεχνικών -και μη- κειμένων ο μαθητής προβληματίζεται, διευρύνει τη σκέψη του, βιώνει συναισθήματα και αρχίζει να γνωρίζει περισσότερο τον εαυτό του. Βασικός σκοπός της διδασκαλίας μου, λοιπόν, είναι να...

Παπαλεξάτου Σταυρούλα

Φιλόλογος MA

"Αποφάσισα να ασχοληθώ με τις ανθρωπιστικές επιστήμες, καθώς έχουν ως κέντρο του ενδιαφέροντός τους τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, μέσα από τη διδασκαλία λογοτεχνικών -και μη- κειμένων ο μαθητής προβληματίζεται, διευρύνει τη σκέψη του, βιώνει συναισθήματα και αρχίζει να γνωρίζει περισσότερο τον εαυτό του. Βασικός σκοπός της διδασκαλίας μου, λοιπόν, είναι να προσφέρω στο μαθητή μου τα ερεθίσματα που χρειάζονται και το πάθος που απαιτείται, ώστε να βρει ο καθένας το δρόμο που θέλει να βαδίσει, το δικό του προσωπικό μονοπάτι... "

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στο τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη Μεσαιωνική και Νεότερη Φιλολογία. Στη συνέχεια, απέκτησα Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών από το τμήμα της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας – Νεοελληνικές Σπουδές και Πολιτισμός (Ευρωπαϊκός, Βαλκανικός, Ανατολικός). Με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Erasmus φοίτησα για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο στο Βερολίνο, στο Institut fuer Griechische und Lateinische Philologie (Ινστιτούτο Ελληνικής και Λατινικής Φιλολογίας) του Freie Universitaet Berlin. Άρχισα να εργάζομαι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης το 2007, ενώ παράλληλα με τη διδασκαλία, εργάστηκα και ως αποκλειστική διορθώτρια και συντάκτρια κειμένων στον περιοδικό τύπο του κυριακάτικου Αγγελιοφόρου. Εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ με βασικά αντικείμενο διδασκαλίας τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και οι εξοπλισμένες με νέες τεχνολογίες αίθουσες δημιουργούν ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και προσφέρουν ελευθερία κινήσεων για εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου παρέχει τη δυνατότητα να μεταδίδω τις γνώσεις μου στους μαθητές, ενισχύοντας τον προβληματισμό τους και αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη. Η γενικότερη αγάπη μου για τη γλώσσα υπήρξε η κινητήρια δύναμη για την εκμάθηση τεσσάρων ξένων γλωσσών, της αγγλικής, γερμανικής, γαλλικής και ισπανικής. Ακολουθώντας το αρχαιοελληνικό ιδεώδες για την αρμονική ανάπτυξη πνεύματος και σώματος, ασχολούμαι συστηματικά με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία.

Μπεκιαρίδου Ευγενία

Μαθηματικός

Τα μαθηματικά μιλάνε τη γλώσσα της λογικής… Πιστεύω ότι όσο η μελέτη γίνεται συστηματικά, πάντα 1+1 θα κάνουν 2 !

Μπεκιαρίδου Ευγενία

Μαθηματικός

"Τα μαθηματικά μιλάνε τη γλώσσα της λογικής… Πιστεύω ότι όσο η μελέτη γίνεται συστηματικά, πάντα 1+1 θα κάνουν 2 !"

Βιογραφικό

Αποφοίτησα από τη Μαθηματική σχολή του Α.Π.Θ. το 2007. Οι εμπειρίες που αποκόμισα ως εργαζόμενη με ώθησαν στην παρακολούθηση επιμορφωτικών προγραμμάτων ειδικής αγωγής για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και σεμιναρίων σε θέματα εφαρμοσμένης διδακτικής μαθηματικών. Ως μέλος της μαθηματικής εταιρίας έχω συμμετάσχει σε επιτηρήσεις, βαθμολογήσεις, συνέδρια και δράσεις που οργανώνει η εταιρία. Επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή κατάρτισή μου ξεκίνησα μεταπτυχιακές σπουδές στην «Αγωγή στην εκπαίδευση». Από το 2007 μέχρι σήμερα έχω εργαστεί σε Δημόσια και Ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εργάζομαι με χαρά στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, ένα φροντιστηριακό οργανισμό πρότυπο τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους καθηγητές. Στοίχημα για εμένα αποτελεί η κατανόηση κ η απομυθοποίηση των μαθηματικών στα μπροστά μάτια των μαθητών μου.

Κοντοπάνου Μαριάννα

Φιλόλογος

Από μαθήτρια θεωρούσα γοητευτική την ενασχόληση με την αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα και γραμματεία, μαγευτικό τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Είμαι ευγνώμων που αυτή η αγάπη είναι πλέον η καθημερινότητά μου σε επαγγελματικό επίπεδο.

Κοντοπάνου Μαριάννα

Φιλόλογος

"Από μαθήτρια θεωρούσα γοητευτική την ενασχόληση με την αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα και γραμματεία, μαγευτικό τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Είμαι ευγνώμων που αυτή η αγάπη είναι πλέον η καθημερινότητά μου σε επαγγελματικό επίπεδο."

Βιογραφικό

Σπούδασα Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρακολούθησα το πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Επιστήμη της Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Από το 2000 παρακολουθώ σεμινάρια και ημερίδες για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στο σχολείο, τις μαθησιακές δυσκολίες, την ψυχολογία και την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Εργάστηκα ως καθηγήτρια στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σε Ενιαία Λύκεια και σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Εθελοντικά έχω απασχοληθεί σε Σώμα Φίλων ΑΜΕΑ διδάσκοντας σε παιδιά με αυτισμό. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ βρίσκομαι από το 2006 και έχω την τύχη να συνεργάζομαι με έμπειρους καθηγητές σε ένα άρτια οργανωμένο και φιλικό περιβάλλον. Διδάσκω τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Λατινικών και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω με υποστηρικτικό υλικό σε βοηθήματα των Εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ (Ασκήσεις Γραμματικής Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Β΄ & Γ΄ Λυκείου και Νεοελληνική Λογοτεχνία Γ΄ Λυκείου). Μέσα στην τάξη προσπαθώ να κάνω τη μεταλαμπάδευση της γνώσης μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία για τους μαθητές μου με την παράλληλη χρήση οπτικού υλικού στους διαδραστικούς πίνακες και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Το ανεκτίμητο χαμόγελο και τα λόγια ευγνωμοσύνης των μαθητών μου στο τέλος κάθε διδακτικού έτους είναι αυτά που επιβεβαιώνουν τη σωστή επαγγελματική μου επιλογή και με γεμίζουν ενέργεια και δύναμη να συνεχίζω με υπευθυνότητα το έργο μου.

Νάκος Βασίλης

Φυσικός M.Sc.

Η φυσική δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο. Η αγάπη για τη φυσική όμως είναι!" Αυτή την αγάπη προσπαθώ να εμφυσήσω στους μαθητές και με προσήλωση και συνεχή προσπάθεια να τους καθοδηγήσω σωστά, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους έχοντας ένα δυναμικό μέλλον.

Νάκος Βασίλης

Φυσικός M.Sc.

"Η φυσική δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο. Η αγάπη για τη φυσική όμως είναι!" Αυτή την αγάπη προσπαθώ να εμφυσήσω στους μαθητές και με προσήλωση και συνεχή προσπάθεια να τους καθοδηγήσω σωστά, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους έχοντας ένα δυναμικό μέλλον."

Βιογραφικό

Γνώρισα τη φυσική από αξιόλογους καθηγητές και συνεχίζω να την υπηρετώ διδάσκοντας με τις ίδιες αξίες. Το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ ήταν η αρχή μιας πορείας στον τομέα της συγκεκριμένης επιστήμης, η οποία μέσα από συμμετοχές σε συνέδρια, καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις και διαρκή εξέλιξη του εκπαιδευτικού μου έργου, οδήγησε στη συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Εδώ, σε ένα περιβάλλον σύγχρονο και δημιουργικό, μπορώ να χρησιμοποιώ όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας ώστε να διευρύνω τις γνώσεις των μαθητών μου. Με πνεύμα ανήσυχο, πλαισιωμένος από άξιους συνεργάτες και ακολουθούμενος από μαθητές που θέτουν υψηλούς στόχους, μπορώ να υποστηρίξω στην πράξη το όραμα του εκπαιδευτικού μας οργανισμού για μια εκπαίδευση στις καλύτερες στιγμές της!

Τσαμπάζης Βαγγέλης

Φιλόλογος

Αυτό που κυρίως μου αρέσει στο επάγγελμά μου είναι η δυνατότητα να βοηθώ νέους ανθρώπους να υλοποιούν τους στόχους τους, παρέχοντάς τους και έναν γενικότερο τρόπο θεώρησης-αντιμετώπισης των πραγμάτων, που θα τους βοηθήσει στη μετέπειτα ζωή τους.

Τσαμπάζης Βαγγέλης

Φιλόλογος

"Αυτό που κυρίως μου αρέσει στο επάγγελμά μου είναι η δυνατότητα να βοηθώ νέους ανθρώπους να υλοποιούν τους στόχους τους, παρέχοντάς τους και έναν γενικότερο τρόπο θεώρησης-αντιμετώπισης των πραγμάτων, που θα τους βοηθήσει στη μετέπειτα ζωή τους."

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στον κλασικό τομέα σπουδών. Έχω συμπληρώσει περισσότερα από 20 χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Από το 2008 εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, σε έναν στιβαρό εκπαιδευτικό οργανισμό, ως καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών. Στην πορεία η διοίκηση του Φροντιστηρίου διέκρινε ότι εκτός από εκπαιδευτική επάρκεια και μεταδοτικότητα, διέθετα και κάποια άλλα στοιχεία (σύγχρονες ιδέες οργάνωσης ενός φροντιστηρίου, πολύ καλό επίπεδο επικοινωνίας τόσο με μαθητές όσο και με γονείς κ.α.), με τα οποία θα μπορούσα να προσφέρω και σε άλλους τομείς εκτός του καθαρά διδακτικού. Έτσι εξελίχθηκα σε διοικητικό στέλεχος του οργανισμού, αναλαμβάνοντας παράλληλα υπεύθυνος γραμματείας του παραρτήματος Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Μπαλλή Ερμιόνη

Φιλόλογος M.Phil.

Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους μαθητές μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους μέσα από τις πανεπιστημιακές τους σπουδές και την ποιότητα ζωής που αυτές θα τους προσφέρουν.

Μπαλλή Ερμιόνη

Φιλόλογος M.Phil.

"Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους μαθητές μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους μέσα από τις πανεπιστημιακές τους σπουδές και την ποιότητα ζωής που αυτές θα τους προσφέρουν."

Βιογραφικό

Αποφοίτησα από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2008. Επέλεξα τον κλασικό τομέα του τμήματος αυτού, καθώς θεώρησα ότι η άριστη γνώση των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση της Νεοελληνικής Γλώσσας. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία στο King’s College London και στο University College of London, από όπου έλαβα το ερευνητικό μεταπτυχιακό MPhil με υψηλό έπαινο (high merit). Εργάζομαι στον εκπαιδευτικό οργανισμό των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ με ειδικότητα τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία.

Στεφάνου Νίκος

Φιλόλογος M.Phil.

Καθώς η «από καθέδρας διδασκαλία» θεωρείται –επιτέλους– ξεπερασμένη, η σχέση μαθητή και καθηγητή είναι πιο παραγωγική. Άλλωστε, το να ενισχύεις νέους ανθρώπους σε μια καμπή της ζωής τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Στεφάνου Νίκος

Φιλόλογος M.Phil.

"Καθώς η «από καθέδρας διδασκαλία» θεωρείται –επιτέλους– ξεπερασμένη, η σχέση μαθητή και καθηγητή είναι πιο παραγωγική. Άλλωστε, το να ενισχύεις νέους ανθρώπους σε μια καμπή της ζωής τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον τομέα Συστηματικής Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, επίσης στο Α.Π.Θ. Εργάζομαι στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία 15 χρόνια. Η επιμόρφωσή μου σχετίζεται με τη δημιουργική διδασκαλία και το πώς αυτή μπορεί να αποβεί ωφέλιμη για τους μαθητές. Είμαι, παράλληλα, πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Τα ενδιαφέροντά μου περιστρέφονται κυρίως γύρω από τη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία και τη μελέτη των σύγχρονων κοινωνικών φαινομένων. Τους προβληματισμούς μου γύρω από αυτά ανατροφοδοτούν οι μαθητές μου στις αίθουσες των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τα οποία φιλικά και σταθερά βοηθούν χιλιάδες νέους να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.

Οικονόμου Έλενα

Φιλόλογος

Μέσω του επαγγέλματος του καθηγητή θεωρώ ότι υποστηρίζω τους μαθητές μου σε μία πολύ δύσκολη και αποφασιστική στιγμή της ζωής τους.

Οικονόμου Έλενα

Φιλόλογος

"Μέσω του επαγγέλματος του καθηγητή θεωρώ ότι υποστηρίζω τους μαθητές μου σε μία πολύ δύσκολη και αποφασιστική στιγμή της ζωής τους."

Βιογραφικό

Γεννημένη στην επαρχία και εμπνευσμένη από τους άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς του σχολείου μου δεν αντιμετώπισα δυσκολίες στην επιλογή του επαγγέλματος. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, καθώς κατάφερα να επιτύχω στη σχολή της επιλογής μου και να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, να διδάξω την αρχαία ελληνική γλώσσα και τη λογοτεχνία. Έπειτα από αρκετά χρόνια διδασκαλίας, αισθάνομαι δικαιωμένη από την επιλογή μου. Η προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελεί για μένα μια διαρκή πρόκληση. Η πολυετής εργασία μου στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου επιτρέπει να αναγνωρίσω πως η άρτια οργάνωση και η παράλληλη ελευθερία που δίνεται στον εκπαιδευτικό για να αναδείξει τις δυνατότητές του διαμορφώνουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας.

Προδρομίδης Ιωάννης

Φυσικός M.Sc.

Ακολουθώντας το moto του Einstein: "Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά", προσπαθώ να περάσω στους μαθητές μου την απλότητα που κρύβεται πίσω από αυτό που τους παιδεύει !

Προδρομίδης Ιωάννης

Φυσικός M.Sc.

"Ακολουθώντας το moto του Einstein: "Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά", προσπαθώ να περάσω στους μαθητές μου την απλότητα που κρύβεται πίσω από αυτό που τους παιδεύει !"

Βιογραφικό

Είμαι Φυσικός με μεταπτυχιακό στην Ραδιοηλεκτρολογία, του τομέα Ηλεκτρονικής και Η/Υ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία το 2008 διδάσκοντας κυρίως τα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑ.Λ και καλύπτοντας εκπαιδευτικές ανάγκες σε μαθήματα Φυσικής, Πληροφορικής και Χημείας. Ασχολήθηκα ταυτόχρονα  με την παράδοση φοιτητικών μαθημάτων, καθώς και με τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου έδωσε τη δυνατότητα να εργάζομαι σε ένα χώρο όπου υπάρχουν διαθέσιμοι, σε όλες τις αίθουσες, διαδραστικοί και ψηφιακοί πίνακες, ενώ τα online μαθήματα γίνονται από εξειδικευμένες εκπαιδευτικές πλατφόρμες, που αναβαθμίζουν το επίπεδο της διδασκαλίας. Τέλος, οι εκδόσεις και το όραμα των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ για τη δυνατότητα εκπαίδευσης από τις μικρότερες τάξεις έως τα τμήματα φοιτητών και ενηλίκων σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης μού δίνουν την ευκαιρία να διδάξω όλα τα μαθήματα της ειδικότητάς μου σε ένα άρτια οργανωμένο περιβάλλον.

Πόπη Ξένια

Φιλόλογος

Ο σωστός εκπαιδευτικός, πέρα από τις γνώσεις και τη μεταδοτικότητα, είναι σημαντικό να εμφορείται από θετικές αξίες, να βρίσκεται συνοδοιπόρος με τον μαθητή στους στόχους του, βοηθώντας τον να αναπτύξει αυτοαντίληψη, αυτοεκτίμηση, κριτική σκέψη, ηθική και ψυχική υγεία.

Πόπη Ξένια

Φιλόλογος

"Ο σωστός εκπαιδευτικός, πέρα από τις γνώσεις και τη μεταδοτικότητα, είναι σημαντικό να εμφορείται από θετικές αξίες, να βρίσκεται συνοδοιπόρος με τον μαθητή στους στόχους του, βοηθώντας τον να αναπτύξει αυτοαντίληψη, αυτοεκτίμηση, κριτική σκέψη, ηθική και ψυχική υγεία."

Βιογραφικό

Στην πραγμάτωση των ονείρων μου αρωγός στάθηκαν από τη μαθητική μου ηλικία τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Ως μαθήτρια λοιπόν, είχα την τύχη να διδαχθώ από εκπαιδευτικούς τόσο αξιόλογους σε γνώση και ήθος, ώστε η αγάπη μου για τα γράμματα να είναι δεδομένη. Η επιτυχία μου στις πανελλαδικές ήταν το επακόλουθο. Η επιλογή ήταν μία και μοναδική, Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. H αγάπη για τη μητρική μου γλώσσα, καθώς επίσης και για τον ελληνικό πολιτισμό, με οδήγησε στο τμήμα Κλασικών σπουδών. Πλέον εργάζομαι στον εκπαιδευτικό οργανισμό των Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, σε ένα άρτια οργανωμένο περιβάλλον, με συνεχή ποιοτική προσφορά και ανέλιξη, με την ιδιότητα της Φιλολόγου. Η εμπειρία μου στο χώρο της διδασκαλίας εμπλουτίζεται συνεχώς με τη συμμετοχή σε σεμινάρια ψηφιακής εκπαίδευσης, όπου η τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία αξιοποιείται στο έπακρον. Παράλληλα διατελώ συνιδρυτικό μέλος του δικτύου “Young Psychiatrics Networks”. ‘Έχω δημοσιεύσει δοκίμια σε επιστημονικές πλατφόρμες. Συμμετέχω συστηματικά σε φιλολογικά και παιδαγωγικά συνέδρια με στόχο την κατάρτιση και αδιάκοπη ενημέρωση για τις διδακτικές εξελίξεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχω ολοκληρώσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων στην εξελικτική ψυχολογία. Στόχος μου είναι να εμφυσήσω το αίσθημα της ασφάλειας στους μαθητές μου, μεταλαμπαδεύοντάς τους όλη μου τη γνώση με σεβασμό και βοηθώντας παράλληλα όλα τα νέα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, επιτυγχάνοντας σε αυτό το τόσο δύσκολο εγχείρημα που λέγεται Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κανδηλάπτη Γεωργία

Φιλόλογος MΑ

Βασικός μου στόχος είναι να προσφέρω στους μαθητές μου τη δυνατότητα να δουν το χώρο της λογοτεχνίας, της έκφρασης και της γλώσσας ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, ώστε η πορεία προς τις εξετάσεις να είναι ένα δημιουργικό ταξίδι.

Κανδηλάπτη Γεωργία

Φιλόλογος MΑ

"Βασικός μου στόχος είναι να προσφέρω στους μαθητές μου τη δυνατότητα να δουν το χώρο της λογοτεχνίας, της έκφρασης και της γλώσσας ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, ώστε η πορεία προς τις εξετάσεις να είναι ένα δημιουργικό ταξίδι."

Βιογραφικό

Είμαι Νεοελληνίστρια Φιλόλογος (Αριστούχος Απόφοιτη του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Freie Universität Berlin. Η αγάπη μου για τον χώρο της Φιλολογίας ξεκίνησε από τα μαθητικά μου ήδη χρόνια, όταν, ως μαθήτρια στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, αντιλήφθηκα τη γοητεία που μου ασκούσε η επιστήμη αυτή. Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών μου χρόνων η αγάπη αυτή με οδήγησε σε δημιουργική ερευνητική δραστηριότητα, με εισηγήσεις σε φιλολογικά συνέδρια και παρουσιάσεις θεμάτων της Νεοελληνικής Φιλολογίας σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και δημοσιεύσεις δοκιμίων σε φιλολογικά περιοδικά. Η συμμετοχή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Βερολίνου μου προσέφερε τη δυνατότητα περαιτέρω κατάρτισης στο αντικείμενο της Φιλολογίας, της Γλωσσολογίας και της Ιστορίας, αλλά και παρακολούθησης μαθημάτων Διδακτικής της Νεοελληνικής Γλώσσας, παράλληλα με τη συμμετοχή μου σε Πρόγραμμα Κατάρτισης Δημιουργικής Γραφής. Η εμπειρία μου στο χώρο της διδασκαλίας εμπλουτίζεται συνεχώς από τη συστηματική συμμετοχή μου σε φιλολογικά και παιδαγωγικά σεμινάρια και την αδιάκοπη ενημέρωση για τις διδακτικές εξελίξεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, η παρουσία μου ως φιλολόγου (και όχι ως μαθήτριας πια!) στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και η προετοιμασία μαθητών Λυκείου σε ένα κλίμα εκπαιδευτικής ποιότητας ενισχύει την επιθυμία μου να προσφέρω στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια στο ταξίδι τους προς την πραγματοποίηση των στόχων τους.

Οικονόμου Δανάη

Φιλόλογος

Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού δίνουν τη δυνατότητα να διδάξω τους μαθητές μου, λειτουργώντας όχι μόνο ως καθηγήτρια που γνωρίζει το δρόμο για την επιτυχία στις Πανελλήνιες αλλά και ως παιδαγωγός αφενός, βοηθώντας και συζητώντας μαζί τους για το πώς θα επιτύχουν τους στόχους τους, και ως συμπαραστάτης αφετέρου στις...

Οικονόμου Δανάη

Φιλόλογος

"Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού δίνουν τη δυνατότητα να διδάξω τους μαθητές μου, λειτουργώντας όχι μόνο ως καθηγήτρια που γνωρίζει το δρόμο για την επιτυχία στις Πανελλήνιες αλλά και ως παιδαγωγός αφενός, βοηθώντας και συζητώντας μαζί τους για το πώς θα επιτύχουν τους στόχους τους, και ως συμπαραστάτης αφετέρου στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Είναι το κατάλληλο περιβάλλον για έναν καθηγητή που θέλει να μετατρέψει τη σπίθα των ερεθισμάτων σε φωτιά γνώσεων."

Βιογραφικό

Εργάζομαι στο χώρο της φροντιστηριακής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το 2004 ξεκίνησα να διδάσκω στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, των Αρχαίων Ελληνικών και της Λογοτεχνίας. Από μικρή ηλικία με γοήτευε η αρχαιοελληνική γλώσσα. Μελετούσα με αγάπη και πάθος τα φιλολογικά μαθήματα, οπότε η επιλογή του επαγγέλματος έγινε αυθόρμητα αλλά και συνειδητά. Η Φιλοσοφική Σχολή αποτέλεσε για εμένα μια τεράστια εμπειρία, η οποία εκτός από τη θεωρητική θωράκιση, καλλιέργησε την ευαισθησία και την παρατηρητικότητά μου, με δίδαξε να κρίνω, να συγκρίνω, να αμφισβητώ και να συγκροτώ επιχειρήματα. Όλα αυτά είναι εφόδια ζωής και πολύτιμες δεξιότητες για τη μετουσίωση του γνωστικού αντικειμένου σε μορφωτικό αγαθό, το οποίο προσπαθώ να αξιοποιήσω βοηθώντας τους μαθητές μου να πραγματώσουν τα όνειρά τους.

Καναράκη Βίκυ

Φιλόλογος MA

Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου δίνουν την ευκαιρία να ασκώ το επάγγελμα της φιλολόγου και να συμβάλλω και εγώ στην επίπονη αλλά ταυτόχρονα και δημιουργική προσπάθεια των μαθητών μας να επιτύχουν στις εξετάσεις τους και να εκπληρώσουν τους μελλοντικούς τους στόχους.

Καναράκη Βίκυ

Φιλόλογος MA

"Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου δίνουν την ευκαιρία να ασκώ το επάγγελμα της φιλολόγου και να συμβάλλω και εγώ στην επίπονη αλλά ταυτόχρονα και δημιουργική προσπάθεια των μαθητών μας να επιτύχουν στις εξετάσεις τους και να εκπληρώσουν τους μελλοντικούς τους στόχους. "

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Σχολική Παιδαγωγική. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών, λόγω της υποτροφίας που έλαβα, εργαζόμουν ως βοηθός μελών ΔΕΠ. Στη συνέχεια εργάστηκα σε διάφορους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Θεσσαλονίκης. Το 2007 άρχισε η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου διδάσκω Αρχαία Ελληνικά (γνωστό, άγνωστο, γραμματική, συντακτικό) και Λατινικά. Παράλληλα, συμμετέχω σε συγγραφικές ομάδες για την έκδοση διαφόρων βοηθημάτων των Εκδόσεων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

Μωυσίδου Στέλλα – Άλκηστης

Φιλόλογος B.A., M.A., M.Phil., Q.T.S.UK

Η ελληνική φιλολογία ως κλάδος εργασίας αλλά και ως πεδίο μελέτης αποτελεί την κομβικότερη των επιστημών, διότι προσφέρει τη δυνατότητα ουσιαστικής έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Πολύ περισσότερο, αξίζει το ταξίδι προς τη μελέτη της Ελλάδας και του πολιτισμού της καθώς επιτρέπει στον καθένα, σύμφωνα με τον Lawrence...

Μωυσίδου Στέλλα – Άλκηστης

Φιλόλογος B.A., M.A., M.Phil., Q.T.S.UK

"Η ελληνική φιλολογία ως κλάδος εργασίας αλλά και ως πεδίο μελέτης αποτελεί την κομβικότερη των επιστημών, διότι προσφέρει τη δυνατότητα ουσιαστικής έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Πολύ περισσότερο, αξίζει το ταξίδι προς τη μελέτη της Ελλάδας και του πολιτισμού της καθώς επιτρέπει στον καθένα, σύμφωνα με τον Lawrence Durrell, να ανακαλύψει τον εαυτό του!"

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο πανεπιστήμιο του Μονάχου [Ludwig Maximilians Universität München] στη Γερμανία. Σπούδασα Κλασική, Μεσαιωνική, Νεοελληνική Φιλολογία και Γλωσσολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εξειδικεύτηκα στη Νεοελληνική και Συγκριτική Φιλολογία, πραγματοποιώντας τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο πανεπιστήμιο Freie στο Βερολίνο. Είμαι επίσημα διαπιστευμένη καθηγήτρια με πιστοποιητικό Qualified Teacher Status UK από το Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας και των Αρχαίων Ελληνικών στα δημόσια και ειδικά σχολεία της Αγγλίας. Εργάστηκα ως καθηγήτρια Νέων Ελληνικών στο ελληνικό σχολείο στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου δίδαξα τη Νεοελληνική ως Δεύτερη / Ξένη Γλώσσα, Νεοελληνική και Συγκριτική Λογοτεχνία με θέμα την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη και ελληνικό κινηματογράφο. Πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα Art Law and Arts Management (Νομικό Δίκαιο Τέχνης και Διαχείριση Τέχνης), στο αγγλόφωνο τμήμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Η μακρόχρονη εμπειρία μου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παράλληλα με τις σπουδές μου με ώθησε να ασχοληθώ και ερευνητικά με φιλολογικά ζητήματα και θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς μου ως καθηγήτριας Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας. Μετείχα ως εισηγήτρια σε πανεπιστημιακά και άλλα φιλολογικά συνέδρια (University of London, University of Birmingham, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μουσείο Καζαντζάκη) και εισηγήσεις μου έχουν γίνει αποδεκτές προς παρουσίαση και σε άλλα πανεπιστήμια, όπως στο Lund University και στο πανεπιστήμιο Paris 7 Diderot, ενώ μελέτες και βιβλιοκρισίες μου έχουν δημοσιευτεί στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σε εφημερίδες και πρακτικά συνεδρίων. Εργάζομαι ως καθηγήτρια – φιλόλογος στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου διδάσκω τα μαθήματα της Λογοτεχνίας, της Νεοελληνικής Γλώσσας & Έκθεσης και των Αρχαίων Ελληνικών σε τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου. Στόχος μου είναι η επιτυχής προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και η παροχή ουσιαστικής παιδείας και μόρφωσης, ώστε να συνεχιστεί η παράδοση των σπουδαίων επιτυχιών του φροντιστηριακού οργανισμού.

Κακουλίδου Χρυσούλα

Χημικός M.Sc.

Η Χημεία είναι η επιστήμη στην οποία στηρίζεται η πλειονότητα των βιολογικών λειτουργιών. Τη χρησιμότητά της μπορεί να την εντοπίσει κανείς από την απλή καθημερινότητα έως τις σύνθετες μεταβολικές λειτουργίες των έμβιων οργανισμών. Στόχος μου να κινητοποιήσω το ενδιαφέρον των μαθητών σχετικά με την επιστήμη της Χημείας, απλοποιώντας τις...

Κακουλίδου Χρυσούλα

Χημικός M.Sc.

"Η Χημεία είναι η επιστήμη στην οποία στηρίζεται η πλειονότητα των βιολογικών λειτουργιών. Τη χρησιμότητά της μπορεί να την εντοπίσει κανείς από την απλή καθημερινότητα έως τις σύνθετες μεταβολικές λειτουργίες των έμβιων οργανισμών. Στόχος μου να κινητοποιήσω το ενδιαφέρον των μαθητών σχετικά με την επιστήμη της Χημείας, απλοποιώντας τις βασικές αρχές της."

Βιογραφικό

Η σχέση μου με τη διδασκαλία είναι πολυετής και πολυεπίπεδη. Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών μου, παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές, άρχισα να διδάσκω Χημεία σε σχολικό αλλά και ακαδημαϊκό επίπεδο. Συνεχίζοντας τις σπουδές μου, πλέον σε διδακτορικό επίπεδο, διδάσκω παράλληλα την επιστήμη που αγαπώ στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, ένα χώρο που μου έχει ανοίξει ήδη νέες προοπτικές.

Τσολάκης Δημήτρης

Φιλόλογος

Αυτό το οποίο πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη επιστήμη είναι η γνώση του παρελθόντος, καθώς, όπως είναι ευρέως διαδεδομένο, μας οδηγεί σε ασφαλέστερα μονοπάτια στο μέλλον.

Τσολάκης Δημήτρης

Φιλόλογος

"Αυτό το οποίο πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη επιστήμη είναι η γνώση του παρελθόντος, καθώς, όπως είναι ευρέως διαδεδομένο, μας οδηγεί σε ασφαλέστερα μονοπάτια στο μέλλον. "

Βιογραφικό

«Θέλω να γραφτώ σε φροντιστήριο», ανακοίνωσα ένα φθινοπωρινό πρωινό στους γονείς μου. Θα πάμε στον «ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ», αποκρίθηκαν αστραπιαία. Έτσι και έγινε. Η σιγουριά που απέπνεαν, καθώς ήδη δύο συγγενικά μου πρόσωπα είχαν φοιτήσει στα εκπαιδευτήρια, δε μου άφησε περιθώρια ερωτήσεων και έτσι η γνωριμία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ξεκινάει από τα μαθητικά μου χρόνια. Ήταν τότε, που καθήμενος στα σχολικά έδρανα, αντιμετώπιζα τις ίδιες ανησυχίες που παρατηρώ στα πρόσωπα των σημερινών μαθητών μου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά κυρίως όταν πέτυχα την εισαγωγή μου στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατάλαβα πως αυτή η σιγουριά των γονιών μου, δεν ήταν τυχαία. Η τοποθέτηση της Φιλοσοφικής Σχολής στην πρώτη θέση του μηχανογραφικού μου ήταν μια απόφαση ειλημμένη ήδη από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Στο δεύτερο χρόνο των σπουδών μου επέλεξα την κατεύθυνση της Ιστορίας, ενός μαθήματος που με γοήτευε ανέκαθεν. Μου δόθηκε η ευκαιρία δίπλα σε καταξιωμένους καθηγητές να εμβαθύνω ακόμη περισσότερο σε αυτή την υπέροχη επιστήμη και παράλληλα, μέρα με τη μέρα, άρχισε να γιγαντώνεται μέσα μου η επιθυμία της παρουσίας μου σε μια σχολική αίθουσα, αυτή τη φορά όμως από τη πλευρά του διδάσκοντα. Αισθάνομαι τυχερός, καθώς η επιθυμία αυτή έγινε πράξη, ήδη από το τελευταίο έτος των σπουδών μου μέχρι και σήμερα.

Ιωαννίδου Στέλλα

Μαθηματικός

Η ουσιαστική ενασχόληση με τα Μαθηματικά αποκαλύπτει μια διαδρομή προς έναν κόσμο μαγικό, που σαν τον ανακαλύψει κάποιος, μετατρέπει την αγάπη για τα Μαθηματικά σε πραγματικό πάθος.

Ιωαννίδου Στέλλα

Μαθηματικός

"Η ουσιαστική ενασχόληση με τα Μαθηματικά αποκαλύπτει μια διαδρομή προς έναν κόσμο μαγικό, που σαν τον ανακαλύψει κάποιος, μετατρέπει την αγάπη για τα Μαθηματικά σε πραγματικό πάθος."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο Μαθηματικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά. Από την αποφοίτησή μου έως και σήμερα εργάζομαι ανελλιπώς στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, διδάσκοντας σε μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά από πολυετή ενασχόληση και προσωπική αναζήτηση, διαπίστωσα ότι μ’ ενδιαφέρει η περαιτέρω εμβάθυνση των Μαθηματικών. Πιστεύω ότι η αγάπη για τα Μαθηματικά καλλιεργείται στις μικρές ηλικίες. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ και με το κομμάτι εκείνο που προλειαίνει το έδαφος, ώστε τα παιδιά να γίνουν δεκτικά στις μαθηματικές έννοιες. Αυτό επιτυγχάνεται με την εξάσκηση των “διασκεδαστικών” Μαθηματικών μέσα από παιχνίδια, έξυπνες εφαρμογές και ρομποτική. Από το 2005 προετοιμάζω μαθητές για όλους τους διαγωνισμούς (Γυμνασίου – Λυκείου) της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της οποίας αποτελώ και μέλος, ενώ από το 2008 αναλαμβάνω και την προετοιμασία μαθητών για τον ετήσιο Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό όλων των επιπέδων (Β΄ Δημοτικού – Γ΄ Λυκείου). Επειδή οι σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και προκλήσεις δεν περιορίζονται στην προετοιμασία για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποστηρίζω το αντικείμενο των Μαθηματικών και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Από το 2005 ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για μένα η προετοιμασία όσων μαθητών επιλέγουν να εισαχθούν σε αγγλόφωνα Πανεπιστήμια μέσω των ειδικών τεστ (SAT – PAT). Την πολυετή εκπαιδευτική μου παρουσία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ήρθε να επισφραγίσει η ένταξή μου στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, τα οποία διακρίνονται για την αρτιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών τους στο χώρο της εκπαίδευσης. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι οι καινοτόμες και σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, εναρμονισμένες με τη μεθοδικότητα και τη στρατηγική, καθιστούν τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ συνώνυμο της επιτυχίας για όλους αυτούς που προετοιμάζουν το μέλλον τους από νωρίς.

Λάζου Μαριαλένα

Χημικός M.Sc.

Η Χημεία μπορεί να σου δώσει γνώσεις και να σε βοηθήσει να δεις με περισσότερη υπευθυνότητα και αγάπη την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον.

Λάζου Μαριαλένα

Χημικός M.Sc.

"Η Χημεία μπορεί να σου δώσει γνώσεις και να σε βοηθήσει να δεις με περισσότερη υπευθυνότητα και αγάπη την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον."

Βιογραφικό

Έχοντας αποφοιτήσει από το τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ., συνέχισα με επιτυχία το μεταπτυχιακό μου και είμαι υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα της Ανόργανης Χημείας. Η ανάγκη μου να μεταδίδω τη γνώση που αποκτώ σε άλλους ανθρώπους με συνέπεια και υπευθυνότητα με οδήγησε και στον τομέα της εκπαίδευσης, όπου διαπίστωσα κάτι εκπληκτικό: τη δύναμη που παίρνω όταν βλέπω τους ανθρώπους να αποκτούν νέες γνώσεις και νέα αντίληψη των πραγμάτων και μέσω αυτής της διαδικασίας να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται. Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησα τη να εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ως καθηγήτρια Χημείας, όπου θέλω να προσφέρω πάντα ένα ποιοτικό και άρτιο αποτέλεσμα. Η συνέπεια και η υπευθυνότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μου. Είμαι εργατική, οργανωτική και στόχος μου είναι η συνεχής εξέλιξη και βελτίωση. Επίσης, μου αρέσουν οι αρμονικές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους μαθητές/τριές μου. Τα τρία Α με τα οποία θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου είναι «Ακεραιότητα, Αξιοπιστία, Αρμονία»

Λίκα Δέσποινα

Φιλόλογος Μ.Phil.

Πιστεύω απόλυτα στη φράση: «Χωρίς έμπνευση και εμπειρία δεν υπάρχει εκπαίδευση που να φέρνει αποτέλεσμα». Αυτό ακριβώς είναι που βρήκα στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, Έμπνευση και Εμπειρία!

Λίκα Δέσποινα

Φιλόλογος Μ.Phil.

"Πιστεύω απόλυτα στη φράση: «Χωρίς έμπνευση και εμπειρία δεν υπάρχει εκπαίδευση που να φέρνει αποτέλεσμα». Αυτό ακριβώς είναι που βρήκα στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, Έμπνευση και Εμπειρία!"

Βιογραφικό

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Ακολούθησα την κατεύθυνση της Φιλοσοφίας, ενώ πραγματοποίησα και μεταπτυχιακές σπουδές εξειδίκευσης (M.Phil) στο αντικείμενο της Συστηματικής Φιλοσοφίας. Παράλληλα με τις σπουδές μου έκανα και τα πρώτα μου εργασιακά βήματα στο χώρο της Φροντιστηριακής Μέσης Εκπαίδευσης. Όταν ξεκίνησε η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και διαθέτοντας πλέον την απαραίτητη εμπειρία, άμεσα διαπίστωσα ότι όσα είχα ακούσει δεν απείχαν από την πραγματικότητα, καθώς γνώρισα μια εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα καθηγητών και εντάχθηκα σε έναν άρτια οργανωμένο εκπαιδευτικό οργανισμό. Η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μού δίνει την απαραίτητη ώθηση ώστε να είμαι σε θέση να εξοικειώσω τους μαθητές μου με τη μεθοδολογία του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, που αποτελεί για μένα και το βασικό αντικείμενο διδασκαλίας. Για κάθε φιλόλογο η ενασχόληση με την Έκθεση αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα ευθύνη. Είναι ίσως το γοητευτικότερο και το πλέον ωφέλιμο διδακτικό αντικείμενο, καθώς στόχος του είναι να γίνει ο γραπτός λόγος φορέας έκφρασης και πνευματικής εξέλιξης. Προσπαθώντας από την πλευρά μου οι μαθητές μέσα από τη συνεχή εξάσκηση να αγαπήσουν, χωρίς να φοβούνται τον γραπτό τρόπο έκφρασης, χαίρομαι να τους βλέπω να προσπαθούν, να προοδεύουν και να κάνουν σχέδια για το μέλλον τους, το οποίο είναι συνυφασμένο με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ.

.

Παντεκίδης Κωνσταντίνος

Μαθηματικός

Με κίνητρο την αγάπη μου για τα Μαθηματικά και τη διαρκή αναζήτηση της γνώσης, προσπαθώ συνεχώς να βοηθώ έμπρακτα τους μαθητές μου, έχοντας ως κύριο μέλημα την πνευματική τους καλλιέργεια και την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων.

Παντεκίδης Κωνσταντίνος

Μαθηματικός

"Με κίνητρο την αγάπη μου για τα Μαθηματικά και τη διαρκή αναζήτηση της γνώσης, προσπαθώ συνεχώς να βοηθώ έμπρακτα τους μαθητές μου, έχοντας ως κύριο μέλημα την πνευματική τους καλλιέργεια και την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων."

Βιογραφικό

Από πολύ μικρή ηλικία ονειρευόμουν τον εαυτό μου ως έναν μελλοντικό καθηγητή Μαθηματικών. Σε όλη τη διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων η αγάπη μου για τα Μαθηματικά υπήρξε αρκετά έντονη. Ακολούθησαν οι σπουδές μου στο Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όταν ξεκίνησε η συνεργασία μου με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, επιβεβαιώθηκε γι’ ακόμη μία φορά αυτό που γνώριζα ήδη από την περίοδο που φοιτούσα κι εγώ ο ίδιος ως μαθητής τους : ότι δηλαδή εντάχθηκα σε έναν σπουδαίο εκπαιδευτικό οργανισμό, με υψηλής ποιότητας παροχές τόσο για τους μαθητές όσο και για το προσωπικό του, με καταξιωμένους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων. Τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ προσφέρουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εξελιχθούν επαγγελματικά και να κυνηγήσουν το όνειρο τους.

Καραγιάννης Ιωάννης

Πληροφορικής Computer Science (B.Sc.)

Όταν οι μαθητές πιστεύουν ότι μαθαίνουν από εμένα πολλά, εγώ ξέρω ότι μαθαίνω από αυτούς περισσότερα. Και αυτό είναι υπέρ-αρκετό, για να θέλω να μπω στην αίθουσα πιο δυναμικά, κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Καραγιάννης Ιωάννης

Πληροφορικής Computer Science (B.Sc.)

"Όταν οι μαθητές πιστεύουν ότι μαθαίνουν από εμένα πολλά, εγώ ξέρω ότι μαθαίνω από αυτούς περισσότερα. Και αυτό είναι υπέρ-αρκετό, για να θέλω να μπω στην αίθουσα πιο δυναμικά, κάθε μέρα, κάθε ώρα."

Βιογραφικό

Όταν στα 12 μου οι γονείς μου με παρότρυναν να ασχοληθώ με κάποια δραστηριότητα επέλεξα την πληροφορική. Διακρίσεις σε διαγωνισμούς και πτυχία προηγήθηκαν, πριν περάσω στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από φοιτητής ακόμα ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση. Κατάλαβα ότι με γοητεύει η διδασκαλία και η μετάδοση της γνώσης. Να προσπαθώ να εξηγήσω στους μαθητές το πώς να σκέφτονται και όχι το τι να σκέφτονται. Κατάλαβα επίσης και ότι ο τρόπος σκέψης πλάθεται ανά μαθητή με διαφορετικό τρόπο. Έτσι η επαγγελματική μου διαδρομή με έφερε πίσω στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, από όπου πέρασα ως μαθητής. Οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα των μαθητικών ετών μετατράπηκαν πλέον σε επαγγελματικό μεράκι. Στο χώρο του Φροντιστηρίου βρήκα ένα ιδανικό περιβάλλον να εργάζομαι με ενθουσιασμό και αυτόν ακριβώς τον ενθουσιασμό να μεταφέρω και στους μαθητές για το μάθημα της Πληροφορικής.

Γκούρμη Έφη

Φιλόλογος

Αυτό που προσπαθώ να πετυχαίνω κάθε φορά είναι να χτίζω γέφυρες προς το αύριο για να πορευτούν οι μαθητές μας στο δικό τους μέλλον. Το να εμπνέεις τα παιδιά, να τα βλέπεις να προοδεύουν και να αποκτούν κριτική και συνδυαστική σκέψη είναι η μεγαλύτερη απολαβή του εκπαιδευτικού. Ας μην...

Γκούρμη Έφη

Φιλόλογος

"Αυτό που προσπαθώ να πετυχαίνω κάθε φορά είναι να χτίζω γέφυρες προς το αύριο για να πορευτούν οι μαθητές μας στο δικό τους μέλλον. Το να εμπνέεις τα παιδιά, να τα βλέπεις να προοδεύουν και να αποκτούν κριτική και συνδυαστική σκέψη είναι η μεγαλύτερη απολαβή του εκπαιδευτικού. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί «δανειζόμαστε» κάθε φορά ένα κομμάτι από τη νιότη τους και αναζωογονούμαστε. "

Βιογραφικό

Με καταγωγή από τις Σέρρες και προερχόμενη από ευρύτερη οικογένεια εκπαιδευτικών είμαι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής (1994). Από το δεύτερο έτος των σπουδών μου διδάσκω τα φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Μετά την αποφοίτησή μου εργάστηκα ως φιλόλογος τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση σε Γενικά Λύκεια της Θεσσαλονίκης και στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Νεαπόλεως. Παράλληλα ασχολήθηκα με τη διόρθωση κειμένων στο περιοδικό «ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ» του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και την εκπαίδευση Ενηλίκων στη ΝΕΛΕ Σερρών. Μετεκπαιδεύτηκα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με ετήσιο Σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Η πολυετής εμπειρία μου εναρμονίστηκε πλέον με την μακρόχρονη πορεία των πρωτοποριακών Φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου έχω την τιμή να εργάζομαι. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ διαθέτοντας καινοτόμες ιδέες και εξοπλισμένες αίθουσες με τα πιο σύγχρονα μέσα νέας τεχνολογίας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση παρέχει ένα ιδανικό περιβάλλον διδασκαλίας προσφέροντας στους μαθητές τη μέγιστη δυνατή εκπαιδευτική ποιότητα.

Παπαδοπούλου Μαρία

Χημικός M.Sc.

Η επιστήμη ξεκινά από την παρατήρηση. Όλα τα παιδιά διέπονται από παρατηρητικότητα και περιέργεια, οπότε είναι και εν δυνάμει επιστήμονες. Εκτός όμως από την επιστήμη της Χημείας, αναγνωρίζω την αξία της «Χημείας» των ομάδων. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είμαστε μια δυνατή ομάδα.

Παπαδοπούλου Μαρία

Χημικός M.Sc.

"Η επιστήμη ξεκινά από την παρατήρηση. Όλα τα παιδιά διέπονται από παρατηρητικότητα και περιέργεια, οπότε είναι και εν δυνάμει επιστήμονες. Εκτός όμως από την επιστήμη της Χημείας, αναγνωρίζω την αξία της «Χημείας» των ομάδων. Στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ είμαστε μια δυνατή ομάδα."

Βιογραφικό

Από μικρή ηλικία με γοήτευε ο κόσμος των θετικών επιστημών, ίσως επειδή η εμπειρία του εργαστηρίου έμοιαζε με παιχνίδι. Αποφοίτησα από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πέτυχα την εισαγωγή μου στο τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συνειδητοποίησα ότι θα ήθελα να μεταδώσω με τη σειρά μου τον ενθουσιασμό που προσωπικά με διακατείχε για το μάθημα της Χημείας και έτσι οδηγήθηκα και σε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Διδακτική της Χημείας σε συνδυασμό με νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Ενδυναμώνω την εκπαιδευτική μου ταυτότητα παρακολουθώντας συνεχώς σεμινάρια και επιμορφώσεις που σχετίζονται με την Ειδική Αγωγή και τη χρήση υπολογιστών. Εργάζομαι στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, όπου αξιοποιούνται όλες οι νέες μέθοδοι διδακτικής προσέγγισης και το ιδεώδες περιβάλλον εγγυάται την επιτυχία της διδακτικής διαδικασίας.

Καραμανλής Δημήτρης

Φυσικός

Όταν κάποιος κατανοήσει και αγαπήσει τη Φυσική, τότε θα διαπιστώσει πως ο κόσμος των φυσικών φαινομένων δεν είναι απροσπέλαστος, αλλά αντίθετα ερμηνεύει με τη λογική όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Καραμανλής Δημήτρης

Φυσικός

"Όταν κάποιος κατανοήσει και αγαπήσει τη Φυσική, τότε θα διαπιστώσει πως ο κόσμος των φυσικών φαινομένων δεν είναι απροσπέλαστος, αλλά αντίθετα ερμηνεύει με τη λογική όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το τμήμα Φυσικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκω Φυσική από το 2000, ενώ εργάζομαι από το 2003 ως καθηγητής στο χώρο της Δευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ έχω μία πολυετή εποικοδομητική συνεργασία  διδάσκοντας αποκλειστικά το μάθημα της Φυσικής Θετικού Προσανατολισμού για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αυτό που μεταφέρω πάντα στους μαθητές μου είναι ότι τη Φυσική πρέπει πρώτα να την κατανοήσεις, μετά να την αγαπήσεις και τέλος να την αισθανθείς μέσα στην καθημερινότητά σου.

Μουταφτσή Παρασκευή

Μαθηματικός

Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή. Η μάθηση είναι κάτι περισσότερο από το να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να φτάνεις στην κατανόηση.

Μουταφτσή Παρασκευή

Μαθηματικός

"Η διδασκαλία είναι κάτι περισσότερο από το να διανέμεις τη γνώση, είναι να εμπνέεις την αλλαγή. Η μάθηση είναι κάτι περισσότερο από το να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να φτάνεις στην κατανόηση."

Βιογραφικό

Με αυτά τα λόγια του Αμερικανού Συγγραφέα  William Arthur Ward πορεύομαι στην ως τώρα επαγγελματική μου πορεία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποφοίτησα από το τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ. το 2010. Η ανάγκη μου να βρίσκομαι κοντά στους μαθητές με οδήγησε να ασχοληθώ με την επιστήμη της Ψυχολογίας. Μετεκπαιδεύτηκα στη Σχολική Ψυχολογία, καθώς και την Ψυχολογία εφήβων και συνεχίζω την μετεκπαίδευσή μου στον Πανεπιστήμιο Αιγαίου στον τομέα της Ψυχολογίας και της Συμβουλευτικής. Κύριο μέλημά μου καθώς και βασικός σκοπός μου είναι ο κάθε μαθητής μου να αναγνωρίσει τις δυνατότητές του και να καταφέρει να φτάσει στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από τη συνεχόμενη υποστήριξη, ενθάρρυνση και καθοδήγηση. Στη δική μου ζωή τα Μαθηματικά μού έμαθαν την αξία της αλήθειας και την δύναμη της Λογικής. Αξίες και ικανότητες που επιθυμώ να περάσω στους μαθητές μου, μιας και θεωρώ ότι είναι μεγάλης σημασίας για την μετέπειτα ζωή τους. Επιπλέον όμως, τα Μαθηματικά μού δίδαξαν και την ομορφιά του θαυμαστού κόσμου γύρω μας. Από τη συμμετρία της πεταλούδας ως την φράκταλ δομή των ακτών και των βουνοκορφών. Από τους πίνακες του M.escher ως την ακολουθία  Fibonacci- το αριθμητικό σύστημα της φύσης- που συναντάμε στην διάταξη των πετάλων μιας μαργαρίτας, όλα αυτά δεν είναι απλά αφορμή θαυμασμού και απορίας, αλλά λογικής επεξήγησης και ερμηνείας. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα είναι για μένα τα Μαθηματικά.

Κοκτσίδου Ειρήνη

Φιλόλογος

Να θέτεις στόχους και να ακολουθείς τα όνειρά σου. Μη φοβηθείς τα εμπόδια της ζωής. Ακολούθα το δικό σου μονοπάτι, γιατί αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας θα βρεθείς στο πουθενά.

Κοκτσίδου Ειρήνη

Φιλόλογος

"Να θέτεις στόχους και να ακολουθείς τα όνειρά σου. Μη φοβηθείς τα εμπόδια της ζωής. Ακολούθα το δικό σου μονοπάτι, γιατί αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας θα βρεθείς στο πουθενά."

Βιογραφικό

«Τά πάντα ρεῖ» είναι το μότο που κυρίως με εκφράζει. Η φράση αυτή του αρχαίου φιλοσόφου Ηράκλειτου για την αέναη κίνηση, την ανατροπή και την εξέλιξη, κλίνει μέσα της την πεμπτουσία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. “Θύμα”, λοιπόν, κι εγώ της γοητείας, που από νεαρή ηλικία μου ασκούσε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, αποφάσισα σχεδόν φυσικά να σπουδάσω και να μελετήσω πώς και με ποιόν τρόπο γεννήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια σε αυτόν τον μικρό τόπο ιδέες και σκέψεις που θεμελίωσαν έναν πολιτισμό, ο οποίος ακόμα και σήμερα είναι αξεπέραστος. Στόχος μου να ανάψω τη σπίθα για μάθηση στους νέους ανθρώπους, να μεταλαμπαδεύσω τις πανανθρώπινες αξίες του ελληνισμού μέσα από την επιστήμη της Φιλολογίας, την οποία σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η πιο ολοκληρωμένη στιγμή στην εκπαιδευτική διαδικασία για μένα είναι όταν βλέπω στα μάτια των παιδιών την φλόγα της κατάκτησης της γνώσης, που εφοδιάζει τον μαθητή με αυτοπεποίθηση και διάθεση να προχωρήσει και να επιτύχει τους στόχους του. Κι όταν το καταφέρνει αυτό η ανατροφοδότηση για εμάς τους εκπαιδευτικούς είναι καθοριστική και απαραίτητη για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Καψαλιάρης Στέλιος

Μαθηματικός

Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα για έναν εκπαιδευτικό και ιδιαίτερα για έναν φροντιστή, να νιώθει την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των μαθητών του. Αυτή η ιδιαίτερη ηθική αμοιβή και φυσικά η γοητεία του κόσμου των Μαθηματικών διατηρούν άσβεστη μέσα μου τη φλόγα της μετάδοσης της γνώσης, με απλότητα,...

Καψαλιάρης Στέλιος

Μαθηματικός

"Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα για έναν εκπαιδευτικό και ιδιαίτερα για έναν φροντιστή, να νιώθει την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των μαθητών του. Αυτή η ιδιαίτερη ηθική αμοιβή και φυσικά η γοητεία του κόσμου των Μαθηματικών διατηρούν άσβεστη μέσα μου τη φλόγα της μετάδοσης της γνώσης, με απλότητα, σαφήνεια και επιστημονική εγκυρότητα."

Βιογραφικό

Η αγάπη μου για τα Μαθηματικά από μικρή ηλικία ήταν δεδομένη και πολλαπλασιάστηκε χάρη στην καθοριστική επιρροή των τότε φροντιστηριακών μου δασκάλων. Συνεπώς η επιλογή σπουδών και ενασχόλησης με την ιδιωτική εκπαίδευση ήταν απόλυτα συνειδητή. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησα νωρίς τη διαδρομή στη διδασκαλία των Μαθηματικών ως φοιτητής, παραδίδοντας μαθήματα. Εργάζομαι στον φροντιστηριακό χώρο, χωρίς διακοπή, από το 1991. Διετέλεσα υπεύθυνος σπουδών στους χώρους που υπηρέτησα για πολλά χρόνια, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και διοικητικά καθήκοντα. Είμαι συγγραφέας φροντιστηριακών βιβλίων και βοηθημάτων στα Μαθηματικά όλων των τάξεων του Λυκείου. Αρκετές φορές την τελευταία δεκαετία συμμετείχα ως μέλος της Επιτροπής Θεμάτων στα Μαθηματικά, στα Επαναληπτικά Θέματα της Ο.Ε.Φ.Ε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αποτελώ μέλος του εξαίρετου έμψυχου δυναμικού των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, σε ένα περιβάλλον που απογειώνει την εκπαιδευτική διαδικασία, έχοντας κύριο στόχο, την επιτυχία των μαθητών μας.

Μαστροκώστας Ζαφείρης

Μαθηματικός M.Sc.

Σύμφωνα με τα λόγια του κορυφαίου θεωρητικού μαθηματικού Georg Cantor, «η ουσία των Μαθηματικών έγκειται στην ελευθερία τους». Συμμεριζόμενος τα λόγια αυτά επικεντρώνω τη διδασκαλία μου στη βαθύτερη κατανόηση των μαθηματικών εννοιών και όχι στη στείρα απομνημόνευση μεθοδολογιών. Σκοπός μου είναι να ωθήσω τους μαθητές μου να παράγουν τις...

Μαστροκώστας Ζαφείρης

Μαθηματικός M.Sc.

"Σύμφωνα με τα λόγια του κορυφαίου θεωρητικού μαθηματικού Georg Cantor, «η ουσία των Μαθηματικών έγκειται στην ελευθερία τους». Συμμεριζόμενος τα λόγια αυτά επικεντρώνω τη διδασκαλία μου στη βαθύτερη κατανόηση των μαθηματικών εννοιών και όχι στη στείρα απομνημόνευση μεθοδολογιών. Σκοπός μου είναι να ωθήσω τους μαθητές μου να παράγουν τις δικές τους μαθηματικές σκέψεις, με γνώμονα πάντα την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων."

Βιογραφικό

Αποφοίτησα από το τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2018 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου, στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, στον τομέα της Μαθηματικής Λογικής. Η επαφή μου με τη διδασκαλία των Μαθηματικών ξεκινά όντας ακόμη φοιτητής και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Στην πορεία της διδακτικής μου καριέρας προετοίμασα παιδιά και ενήλικες τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το περιβάλλον που συνάντησα στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ μου επιτρέπει να συνδυάσω ιδανικά το πάθος μου για τη διδασκαλία με τον απόλυτο επαγγελματισμό και τον σεβασμό προς τους μαθητές.

Ντελμπίζη Μαρία

Φιλόλογος

Το να διδάσκει κανείς είναι μοναδικό προνόμιο, το να διδάσκει όμως το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας σε εφήβους, αποτελεί μοναδικό και εκπληκτικό προνόμιο συνάμα. Η μέθεξη των μαθητών μας στον κόσμο της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας, η μύησή τους στον θησαυρό της λογοτεχνίας, μα πάνω από...

Ντελμπίζη Μαρία

Φιλόλογος

"Το να διδάσκει κανείς είναι μοναδικό προνόμιο, το να διδάσκει όμως το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας σε εφήβους, αποτελεί μοναδικό και εκπληκτικό προνόμιο συνάμα. Η μέθεξη των μαθητών μας στον κόσμο της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας, η μύησή τους στον θησαυρό της λογοτεχνίας, μα πάνω από όλα η εκπαίδευσή τους στο ξεδίπλωμα της σκέψης και των ιδεών αποτελεί μία ανεπανάληπτη εμπειρία, με αποτέλεσμα και ο δάσκαλος - εκπαιδευτικός κάθε μέρα να μαθαίνει και να εξελίσσεται."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα, σπούδασα και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας .Είμαι απόφοιτος της Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών. Υπηρετώ πιστά και συνειδητά τον χώρο της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης ως εκθεσιολόγος για διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι πέντε ετών. Η πορεία μου συνοδεύεται από τη συγγραφή φροντιστηριακών βοηθημάτων στο μάθημα της Έκθεσης, της Λογοτεχνίας και των Νέων Ελληνικών και των τριών τάξεων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Η τριβή μου με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο μού έμαθε πολλά. Πρώτα από όλα πώς ο καθηγητής σε καμία περίπτωση δεν είναι η αυθεντία της γνώσης, αλλά αυτός που κοινωνεί τη γνώση στους μαθητές του, εμπνέει, καθοδηγεί, εμψυχώνει, ενθαρρύνει τον καθένα ξεχωριστά. Πρόκληση δε για όλους τους φιλολόγους αποτελεί η συνεξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, την οποία δεχόμαστε με χαρά και ενθουσιασμό και μαζί με τους μαθητές μας αγωνιζόμαστε για την κατάκτηση των στόχων τους, μέσω της άριστης οργάνωσης και προετοιμασίας μας!

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω από καρδιάς τη διεύθυνση των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και χαρά για τη συνεργασία μας και ως εκπαιδευτικός αλλά και ως μητέρα, καθώς εμπιστεύθηκα απόλυτα τη διοίκηση αλλά και τους αξιόλογους συναδέλφους μου για την προετοιμασία του παιδιού μου!

Παπαοικονόμου Αθανάσιος

Μαθηματικός M.Sc.

Το παιδί που πετυχαίνει είναι το ευτυχισμένο παιδί. Στον οργανισμό των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ κάθε μαθήτρια και μαθητής έχει τόσους λόγους να χαμογελά, όσα και τα μέλη που τον απαρτίζουν. Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να λάμψουν και να πετύχουν αυτό που επιθυμούν στη ζωή τους.

Παπαοικονόμου Αθανάσιος

Μαθηματικός M.Sc.

"Το παιδί που πετυχαίνει είναι το ευτυχισμένο παιδί. Στον οργανισμό των φροντιστηρίων ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ κάθε μαθήτρια και μαθητής έχει τόσους λόγους να χαμογελά, όσα και τα μέλη που τον απαρτίζουν. Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να λάμψουν και να πετύχουν αυτό που επιθυμούν στη ζωή τους."

Βιογραφικό

Η βράβευσή μου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στα 16 μου χρόνια ήταν το ερέθισμα να σπουδάσω αυτό που πάντα με γοήτευε, Μαθηματικά. Αποφοίτησα από το τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πήρα το Μεταπτυχιακό μου στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών και Σχολικών Μονάδων. Βρίσκομαι συνειδητά στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης για περισσότερα από 25 χρόνια διδάσκοντας Μαθηματικά σε παιδιά Λυκείου, προετοιμάζοντας την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μια πολυπαραμετρική έννοια και έχει αρκετές διαστάσεις, οι οποίες δεν περιορίζονται στην -αναγκαία και προαπαιτούμενη- άριστη γνώση του αντικειμένου. Στα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ πληρούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Σαμαμίδα Νίνα

Φυσικός

Από την πρώτη μου επαφή με τη φυσική, στα μαθητικά μου χρόνια, είχα αποφασίσει με τι θα ασχοληθώ στο μέλλον. Την αγάπη μου αυτή μεταφέρω στους μαθητές μου με στόχο να τους εμπνεύσω και να βοηθήσω στην επίτευξη των στόχων τους.

Σαμαμίδα Νίνα

Φυσικός

"Από την πρώτη μου επαφή με τη φυσική, στα μαθητικά μου χρόνια, είχα αποφασίσει με τι θα ασχοληθώ στο μέλλον. Την αγάπη μου αυτή μεταφέρω στους μαθητές μου με στόχο να τους εμπνεύσω και να βοηθήσω στην επίτευξη των στόχων τους."

Βιογραφικό

Σπούδασα στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τα φοιτητικά μου χρόνια ασχολούμαι με τη διδασκαλία. Από το 2001 δραστηριοποιούμαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης διδάσκοντας σε μαθητές Λυκείου και προετοιμάζοντάς τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα, για πέντε χρόνια έχω εργαστεί στο πρόγραμμα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε δημόσια σχολεία. Η δυναμική σχέση μεταξύ μαθητή – καθηγητή και η επαφή με τους νέους είναι η κινητήρια δύναμη στο διδακτικό μας έργο.

Μίμης Αρτέμιος

Φυσικός

"«Ένα μήλο που έπεσε στο έδαφος και έγινε η μαγιά για ένα ταξίδι στο φεγγάρι.» Η μελέτη της Φυσικής είναι από μόνη της ένα συναρπαστικό ταξίδι. Με έναυσμα την περιέργεια και στόχο την κατανόηση, μέσω της αγάπης μου για την επιστήμη της Φυσικής, επιδιώκω να μεταδώσω τον τρόπο σκέψης,...

Μίμης Αρτέμιος

Φυσικός

""«Ένα μήλο που έπεσε στο έδαφος και έγινε η μαγιά για ένα ταξίδι στο φεγγάρι.» Η μελέτη της Φυσικής είναι από μόνη της ένα συναρπαστικό ταξίδι. Με έναυσμα την περιέργεια και στόχο την κατανόηση, μέσω της αγάπης μου για την επιστήμη της Φυσικής, επιδιώκω να μεταδώσω τον τρόπο σκέψης, που θα γίνει ένα εφόδιο για την εκπλήρωση των επιδιώξεων κάθε μαθητή. "

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η πρώτη μου επαφή με τη διδασκαλία της Φυσικής ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια. Η μετάδοση της γνώσης είναι ένα ανεκτίμητο δώρο τόσο για τον μαθητή όσο και για τον εκπαιδευτικό.  Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η σχέση μου με την διδασκαλία εξελίσσεται και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Με χαρά εντάχθηκα στα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ, σε έναν πρότυπο εκπαιδευτικό οργανισμό και σε ένα ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, έχοντας την ευκαιρία να συνεισφέρω και από την πλευρά μου για το καλύτερο αποτέλεσμα των μαθητών.

Δάγκας Δημήτριος

Φυσικός M.Sc.

Οι κλιματολογικές αλλαγές και η οικολογική συνείδηση που πρέπει να αναπτύξει ο κάθε πολίτης του μέλλοντος, σε συνδυασμό με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, καθιστούν αναγκαία την γνώση έστω των βασικών στοιχείων των φυσικών επιστημών. Η διδασκαλία τους λοιπόν, από τις μικρές ηλικίες, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να...

Δάγκας Δημήτριος

Φυσικός M.Sc.

"Οι κλιματολογικές αλλαγές και η οικολογική συνείδηση που πρέπει να αναπτύξει ο κάθε πολίτης του μέλλοντος, σε συνδυασμό με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, καθιστούν αναγκαία την γνώση έστω των βασικών στοιχείων των φυσικών επιστημών. Η διδασκαλία τους λοιπόν, από τις μικρές ηλικίες, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η ανθρωπότητα."

Βιογραφικό

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και πήρα μεταπτυχιακό με εξειδίκευση στις φυσικές επιστήμες και τη διδασκαλία τους. Ασχολήθηκα με τις επιστήμες αγωγής, την διαπολιτισμική εκπαίδευση, καθώς και με την εκπαίδευση ενηλίκων. ‘Ένθερμος υποστηρικτής της δια βίου μάθησης, κάτι που προσπαθώ να μεταλαμπαδεύσω στους μαθητές όλων των ηλικιών, εργάζομαι στην ιδιωτική εκπαίδευση με πέρασμα και από την δημόσια. Το ζητούμενο είναι η θέληση για εξέλιξη και η επιμόρφωση στα δρώμενα της εποχής. Στα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ υπάρχει όλη η υλικοτεχνική υποδομή, που προσφέρει τη δυνατότητα από τη συνεργασία καθηγητή-μαθητή να προκύψουν μόνο θετικά αποτελέσματα. Ο μαθητής έχει ως στήριγμα έναν ολόκληρο οργανισμό εκπαιδευτηρίων και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό, που θα τον βοηθήσει να εκπληρώσει τους στόχους του.