ΘΕΜΑΤΑ & ΛΥΣΕΙΣ Τράπεζας Θεμάτων Β΄ Λυκείου ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤ.

"ΘΕΜΑΤΑ & ΛΥΣΕΙΣ Τράπεζας Θεμάτων Β΄ Λυκείου ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤ."

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ως βασικό του στόχο να δώσει μια επιπλέον ενίσχυση στις γνώσεις των μαθητών της Β’ Λυκείου, με μία σειρά θεμάτων για τα Μαθηματικά της Ομάδας Προσανατολισμού θετικών σπουδών. Αποτελεί επίσης έναν καλό οδηγό επανάληψης, χρήσιμο για τους συναδέλφους Μαθηματικούς.

 

Προετοιμάζει το μαθητή ως προς τη δομή των θεμάτων όπως τίθενται στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μιας και περιλαμβάνει ασκήσεις συνδυαστικές σε μορφή 2ου και 4ου θέματος.

 

Είναι χωρισμένο σε τρία μέρη – κεφάλαια όπως ορίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας. Στο πρώτο μέρος επεξεργάζεται βασικές έννοιες διανυσμάτων, στο δεύτερο μέρος αναπτύσσονται θέματα σχετικά με την Ευθεία στο Επίπεδο, ενώ στο τρίτο αναλύονται οι λύσεις των ασκήσεων που αφορούν στις Κωνικές Τομές.

 

Πολύ σημαντική είναι η δομή και επίλυση των ασκήσεων του Δευτέρου μέρους – κεφαλαίου (βλ. σελ.32 – 88), μιας και γίνεται μια εμπεριστατωμένη ανάπτυξη θεμάτων γύρω από τις έννοιες της Ευθείας στο Επίπεδο. Είναι ένας βασικός και χρήσιμος οδηγός, διότι αποτελεί τον προθάλαμο για την αντιμετώπιση παραπλήσιων θεμάτων για τη Γ’ Λυκείου στην ενότητα ‘Εφαπτομένη Γραφικής Παράστασης Συνάρτησης’. Παρατίθενται επίσης ασκήσεις στην Ευθεία σε συνδυασμό με το πρώτο μέρος των Διανυσμάτων. Με τον τρόπο αυτό ο μαθητής έχει μια καλύτερη εικόνα εμπέδωσης των εννοιών αυτών. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν απλές περιπτώσεις μέχρι και πιο σύνθετες, για το χειρισμό της Ευθείας στο επίπεδο. Αναφέρονται μεταξύ άλλων οι τύποι απόστασης σημείου από ευθεία καθώς και το εμβαδόν τριγώνου.

Συγγραφείς:
Ι. Σέμπρος
Ι. Δεληβός
Π. Παζαράς

Επιστημονική υποστήριξη:
Κ. Τσελεπίδης
Α. Τζακόπουλος
Σ. Λυμπεριάδης


ISBN: 978-960-7016-92-8 Έκδοση: 2017 (Β’) Αριθμός Σελίδων: 144 Τύπος Βιβλίου: Έντυπη μορφή

Πίσω στις εκδόσεις ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ