"Ψυχική Ανθεκτικότητα Παιδιών και Εφήβων"
Webinar Κυριακή 21.3.2021 και ώρα 19:00

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές και τους γονείς, τα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ κράτησαν και κρατούν όλο το διάστημα του δυστοπικού εγκλεισμού αναμμένη τη δάδα και στήριξαν με συνέπεια την εκπαιδευτική διαδικασία συγκεράζοντας αρμονικά την τεχνολογία αιχμής με το γνωστικό υπόβαθρο και την πεφροντισμένη διδασκαλία. Εκπαίδευση χωρίς ψυχή, όμως, είναι ελλιπής εκπαίδευση. Η ενθάρρυνση, η στήριξη των μαθητών, το έμπρακτο ενδιαφέρον για τον νέο που κλυδωνίζεται καθημερινά μπροστά σε μία άψυχη οθόνη είναι η δεύτερη κονίστρα, στην οποία οι διδάσκοντες καλούνται να νικήσουν. Εδώ έγκειται η αναγκαιότητα του συγκεκριμένου webinar με τη διακεκριμένη ομιλήτρια, κα Γωνίδα Ελευθερία, καθηγήτρια της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης στο Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.

Τη διάλεξη προσκαλούνται να παρακολουθήσουν γονείς, μαθητές και καθηγητές κάνοντας χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος e-learning που χρησιμοποιούν τα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ για το καθημερινό εκπαιδευτικό τους έργο. Σχετικές οδηγίες θα αποσταλούν άμεσα στα email των μαθητών και των καθηγητών. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή και στο ευρύ κοινό, προσβάσιμη μέσω των οδηγιών που θα αναρτηθούν στα κοινωνικά δίκτυα και στο διαδικτυακό ιστότοπο  www.baharakis.gr,  προκειμένου η αξιακή της προσφοράς της να εξακτινωθεί στην ευρεία κοινωνική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

  • Εναρκτήριος χαιρετισμός.
  • Διάλεξη καθηγήτριας Ψυχολογίας ΑΠΘ Γωνίδα Ελευθερίας.
    Περίληψη ομιλίας: Τα παιδιά και οι έφηβοι, καθώς και η οικογένεια και το σχολείο, καλούνται σήμερα να αντεπεξέλθουν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές συνθήκες και τις αυξημένες προκλήσεις των καιρών. Η διαδικασία αποτελεσματικής ανταπόκρισης σε συνθήκες υψηλών απαιτήσεων, άγχους και αντιξοότητας ονομάζεται ‘ψυχική ανθεκτικότητα’. Στην ομιλία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τους προστατευτικούς παράγοντες και τους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων και θα δοθεί έμφαση στο ρόλο της οικογένειας και του σχολείου ως πλαισίων ενδυνάμωσης της ψυχικής τους ανθεκτικότητας. Η διάλεξη κλείνει με αναφορά στην τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας και τη στήριξη των εφήβων για αποτελεσματική ανταπόκριση.
  • Διάδραση της ομιλήτριας με τους συμμετέχοντες μέσω ερωτήσεων & απαντήσεων.

Για την σύνδεση σας πατήστε ΕΔΩ

ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΜε τη χρήση της παρούσας φόρμας επικοινωνίας συναινώ στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που παρέχω στα Φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ και αποδέχομαι τη χρήση τους για σκοπούς επικοινωνίας, σύμφωνα με το αίτημά μου.

Η συμμετοχή σας έχει καταχωρηθεί με επιτυχία !